Hirdetés
- Pajac: Hámozott narancs
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

qfm
őstag
Igazából a leírtak 90%-a nem valódi honlap lesz, hanem eszközök közötti kommunikációra szolgál. Emberek által látott felület minimális lesz. A rekordok száma esetén a maximálisat írtam le, amit a kiépítés megkívánhat. Pentium alatt egy modern G3220-ra gondoltam, nem egy P4-re, de valóban nem definiáltam. Ennek ellenére i3 alatti gépet nem fogok javasolni, csak érdekel mennyire lövök túl a célon. A dedikált hardver külön elvárás volt.
(#1746) martonx
1, A 4gb-os ram nem kifejezetten drága, így csak megnyugtat a tudat, hogy szerinted is bőségesen elég.
2, A forgalom csak akkor ugorhat meg, ha valamelyik hardver meghibásodik, eléggé jól leszűrt forgalom van rá tervezve.
3, A dedikált szerver külön kérés volt, én is mást ajánlottam, de bizonyos okok miatt ez volt a kérés.
4, Soha nem használtam még NoSQL-t, de utána fogok nézni a javaslatodnak.
5, A számok azért ilyen alacsonyak, és talán furák is, mert egy speciális hardver kommunikációhoz lesz csak háttér adatbázis. Az adatmennyiség limitált amit tárolni, és feldolgozni kell.
6, Valóban nagyon egyszerű, és a kimenet előállításához nem is szükséges több sql művelet. A bemenet függvényében azonban több különböző folyamat zajlik le, van amelyik 1 hívással jár, van amelyik 3-al. A legrosszabb esetet vettem alapul. A kimenet pusztán nyugtázó funkciót lát el.+1 a 6-osból adódna a kérdés, hogy miért nem az adatbázist használják a hardverek, hanem a köztes PHP oldalt. Azért mert ez volt az igény.
 - 

qfm
őstag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen próbálkozok ezzel, de hátha van közöttetek olyan aki tud rá válaszolni. A mai modern cpu-k közül, minimálisan milyen lenne szükséges ahhoz, hogy egy LAMP szerver másodpercenként 400 selectet, és 100 updatet kiszolgáljon? A selectek nem tartalmaznak joint, és bonyolult műveleteket. A tábla amin updatelni kell, és a selectek fele fut, pusztán 500 rekordot fog tartalmazni, a selectek másik fele, egy nagyjából 2000 rekordot tartalmazó táblán fog futni. Érzésem szerint ezek nem magas elvárások, és akár egy 2 magos pentium is elbírná 4gb rammal, de inkább rákérdeznék nálatok.
 A webserver nem lesz leterhelve, másodpercenként maximum 250 hívást kaphat, ami egy viszonylag rövid script segítségével 1 karakteres outputot állít elő (az sql műveletek mellett, amit fentebb írtam). 
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
 - Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
 - ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
 - HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A webserver nem lesz leterhelve, másodpercenként maximum 250 hívást kaphat, ami egy viszonylag rövid script segítségével 1 karakteres outputot állít elő (az sql műveletek mellett, amit fentebb írtam).