- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
theo_76
aktív tag
kicseréltem azokat a feltételeket, bár nem értem miért nem jó, mivel pont az lenne a lényeg (és végül is működött is a feltétel), hogy azokat a sorokat válogassa ki, amik még nem kaptak semmilyen értéket. Viszont az igazi problémán nem változtat, az ORDER BY, így se teljesül...
-
theo_76
aktív tag
Azt is próbáltam már... Az a vicces, hogy ha a szűrőt kiveszem, akkor tökéletesen rendez. Mintha a WHERE utasítás semlegesítené az ORDER BY-t... Próbáltam még a phpmysql-en keresztül lefuttatni a parancsot, de ott meg null sorral tér vissza sajnos más lehetőségem meg nincs, hogy programmal (pl az MySQL Workbench) beletudjak nézni az sql működésébe... a php kód a 000webhost.com ingyenes tárhelyen fut. Sajnos otthoni körülmények között frissebb mysql-el php-vel nincs most alkalmam kipróbálni.
-
-
theo_76
aktív tag
már az első karaktereknél elcsúszik, amik nem tartalmaznak ékezetes karaktereket. Egyébként a tábla karakterkészlete utf8_hungarian_ci, és a php-ben is úgy állítottam be az sql lekérdezéseket. Ha a WHERE-el nem szűröm meg a lekérdezést, akkor tökéletesen rendez, de ha beteszem a szűrőt, hogy csak bizonyos adatok jelenjenek meg, akkor olyan mintha az ORDER BY utasítás nem is létezne. Ha kiveszem, akkor is ugyan abban a sorrendben jelennek meg, amilyen sorrendben rögzítettem a sorokat. Pl most így néz ki WHERE utasítással ORDER BY-al, és nélküle is:
Komló...
Komló...
Kozármisleny...
Komló...
Komló...WHERE nélkül, ORDER BY paranccsal:
Komló...
Komló...
Komló...
Komló...
Kozármisleny... -
theo_76
aktív tag
Sziasztok!
Van egy sql kérésem:
SELECT
szabadsag.*, user_data.name, user_data.email, user_data.munk_telep, user_data.munk_csop,
user_data.szabadsag_eves, user_data.szabadsag_kivett
FROM
szabadsag
INNER JOIN
user_data
ON
szabadsag.ID=user_data.ID
WHERE
szabadsag.checkEngedely IS NULL OR szabadsag.checkJovahagy IS NULL
ORDER BY
user_data.munk_telep, user_data.munk_csop, user_data.name ASCa gond az vele, hogy az ORDER BY parancs nem akar teljesülni, ha viszont a WHERE-t kiveszem, akkor rögtön működik...
A szerver adatai, ahol a kód fut: Apache 2.2.19; PHP 5.2; MySQL 5.1
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- EarFun Air Pro 3 White
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest