Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) bope87 válasza epzon (#1850) üzenetére


bope87
aktív tag

Szia!

Hát Fax nem tragédia ha nincs benne, WiFi jó lenne, Duplex is, CD/DVD nyomtatás sem szükséges.
Hát lehet hogy nagy a szórás, én először árat néztem, meg hogy olcsó legyen hozzá a patron. De megnéztem amit az előbb ajánlottál, és elég jól hangzik :)

(#1852) jockas válasza epzon (#1849) üzenetére


jockas
senior tag

Szia!

Köszönöm a segítséget! Az a helyzet, hogy nem most azonnal lesz a vásárlás és így valószínűleg iponban. Ha viszont 30 körül marad az ára, akkor az jó is lesz. A CD-re nyomtatás nem hinném, hogy fontos tényező lenne (konkrétan nem nekem lesz). Így gondolom akkor az Epson felé billen a mérleg és nem a Canon felé.

Mivel nem volt régi nyomtató, ezért két lehetőség van:

1. WIFI
2. venni egy USB kábelt.

(#1853) epzon válasza bope87 (#1851) üzenetére


epzon
őstag

ha nem kell fax meg CD nyomtatás, akkor az 525 jó lesz

(#1854) epzon válasza jockas (#1852) üzenetére


epzon
őstag

ha nem kell a CD nyomtatás akkor igen az epsont ajánlom

(#1855) marlboromen


marlboromen
aktív tag

Helló. Mivel a hp4660-al tele lett a hócipőm, szeretnék segítséget kérni multis készülék vásárlásához. A lényeg hogy működjön, havonta kb 40 oldalt nyomtatok, a lapköltség nem annyira fontos. Ettől függetlenül nem tudom jó dolog-e egy alsóbb kategóriás cuccot megvenni, lásd 4660 ami hamar bedöglött. Van egy deskjet 5550 nyomtatóm, ami annak idején jó drága volt, isten tudja hány éves, és gond nélkül megy a mai napig. Szóval nem az ár a legfontosabb tényező, hanem a megbízhatóság. Tudjon hálózati nyomtatást, a wifi is jó lenne. Köszi.

(#1856) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Fura kérdésnek tűnhet, de van köze a Japánban korábban történt cunamihoz és földrengésekhez annak, hogy eltűntek pár boltból bizonyos Epson-termékek, és azóta sem szállítottak újat? Szerintem legalábbis még akkor is lehet, hogy van talán némi összefüggés, ha az Epson-termékek bizonyos részeit is Kínában folytatják/készítik - pl. gyártósorok tönkremehettek, a szállítás is bizonyos területeken problémás lehet, stb.
Pl. Epson SX218-at nem lehet már kapni jóideje se iponnál, se Extreme Digitalnál, és nem pótolják (most ez csak egy példa, ami eszembe jutott, más most nem ugrik be, de volt még pár konkrét, amit néztem, de nem találtam egy ideje).

Sk8erPeter

(#1857) epzon válasza Sk8erPeter (#1856) üzenetére


epzon
őstag

egyelőre még nem érződik igazán japán hatása az IT piacon, de hamarosan fog
jelenleg még most érkeznek meg azok a hajók amiket 2hónapja elindítottak, tehát ha most nem lehet valamit kapni, akkor annak más oka van (pl kifutó termék lett)

egyébként ez valahogy úgy oszlik meg, hogy az a gyártás amihez robot kell és szakértelem azt japánban gyártják (és gyakorlatilag minden IT eszközben van valamilyen alkatrész, ezért várható őszre, hogy késnek és drágulnak a termékek) és amihez olcsó emberi munka (gyakorlatilag az összeszerelés) azt meg kína, vietnám stb.

(#1858) Sk8erPeter válasza epzon (#1857) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igen, erről én is tudnék bőven írni, Kínáról írtam a szakdolgozatomat annak idején. :DD

Hmm, fene tudja, lehet, hogy akkor nem ez az oka az eltűnésnek.
Végül is abban igazad van, hogy a hajóút is rengeteg idő, eltart egy darabig, míg ideér, és azalatt még egy cunami is lezajlott, amikor ezek a hajók már rég úton voltak.

De ezt az Epson SX218-at, amiről korábban beszéltünk, meg akartam rendelni ipon.hu-n, erre pont megszűnt létezni a boltban, ahogy itt látható, ápr.20. óta nem kapható. Sebaj, ezután megrendeltük Bookline-on (nem is tudtam korábban, hogy ilyet is lehet) megrendeltük egy ideje, mert a honlapjukon akkor az volt feltüntetve, hogy van készleten, de utóbb kiderült, mégsincs... ők pedig az Extreme Digitaltól rendelik a cuccukat, és ott is próbálják beszerezni, de valamiért nem kapható, és nekünk meg már a nyolcvankettedik bocsánatkérő levelet küldték, amiért még mindig nem sikerült beszerezniük, de rajta vannak az ügyön, mondják. Viszont most már bizonytalan időre elhalasztották, azt mondták, ha meglesz, jeleznek.

Miért tűnhetett el a piacról az Epson SX218?

Sk8erPeter

(#1859) bluobluo


bluobluo
aktív tag

Üdv!

Olyan multifunkciós készüléket keresek ami tud másolni, szkennelni, nyomtatni úgy, hogy elég legyen neki egy vezeték nélküli kapcsolat is, mivel elég sok kábel van a PC-m közvetlen közelében + az asztalra sem igazán férne el.
Jelenleg egy olyan masinára vágyok ami jó ár értékben jó minőségben tud olcsón szkennelni.
Tudtok ajánlani valamilyet?
Köszönöm!

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#1860) bluobluo válasza bluobluo (#1859) üzenetére


bluobluo
aktív tag

Ajánljon már valaki jót, én HP-ra gonfdoltam, csak nem tudom melyiket.
Esetleg más?

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#1861) epzon válasza bluobluo (#1859) üzenetére


epzon
őstag

helló

kérdés mi neked az olcsó

én ezt ajánlom: Epson Sx510W

bár wifin keresztül ez sem tud másolni :-) a többi megy neki

olcsó eredeti és ugy patron, wifi, lan, színes kijelző, árban 20eft felett van

(#1862) Sk8erPeter válasza epzon (#1861) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jé, ez elég jónak tűnik, és ebbe is T071x patron megy, még a végén én is megfontolom, hogy érdemes lehet esetleg az SX218 alternatívájaként megvenni plusz párezerért. :P
Ezenkívül amúgy olcsóbb alternatívát tudnál ajánlani az SX218 helyett, ha már utóbbit nem lehet kapni?

Sk8erPeter

(#1863) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#1862) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nézem a hivatalos honlapon belül az Epson Store-t erről az SX510W-ről: [link], itt meg a felirat:
"Az Epson Store zárva van."

Most mi a t×köm van az Epsonéknál? :)
A japán cunami eseményeiről beszéltünk, és lehet, hogy összeesküvés-elmélet lenne összehozni azzal, de most már mittudomén, az ember gyanakvó. :D

Sk8erPeter

(#1864) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#1863) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A magyar honlapon mondjuk látszik hiba nélkül: [link], de ez is az előbb linkelt .de végződésű német domainre vezet tovább, ahol megint ugye megjelenik a hibaüzi. :P
Na jó, abbahagytam a monologizálást, nem keresgélem az összefüggéseket. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1865) delphinium válasza bluobluo (#1859) üzenetére


delphinium
tag

Szia bluobluo! Ilyen multi rengeteg van, ár-érték arányban 12e FT-tól egészen 100eFt-ig.
Fontos kérdés, hogy havonta mennyit nyomtatnál vele, illetve milyen sűrűséggel (naponta, hetente, esetleg több honap is eltelik nyomtatás nélkül). Üdv, D

(#1866) Mourgul


Mourgul
csendes tag

Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat, s kicsit meglepődve tapasztaltam hogy mennek itt az Epsonok, nekem a 4500-5450 -es szériával volt dolgom, szépen dolgoztak amikor működtek (már amikor működtek :( ), különösebben nem is drága készülékek DE szeretnék lézerre váltani, mert állandóan gond volt a beszáradt patronokkal!
Lézer nyomtatót, scannert (fénymásoló) keresek, nem baj ha színeset nem tud, lehetőleg megbízhatóan működjön otthoni körülmények között. Van hogy jó pár nap eltelik mire nyomtatok, ugyanakkor vizsgaidőszak körül jelentősen megszokott növekedni a nyomtatni kívánt mennyiség - jegyzetügyileg! Nem kell túl nagy tételre gondolni azért, ha a havi terhelhetősége 300 oldal körül van nekem megfelel.
Javaslatok ha pont az Epson és HP-t nem preferálom? ( szóba jöhet ha annyira übereli a többit végülis, hátha lézerben jobbak ) Árban 30 körülire gondoltam, 50 már nagyon a plafon annyit nem szeretnék költeni ( megint csak: ha csak nem 2 ajándék patronnal stb vel adják és tényleg azt érdemes megvenni... :)) )

Köszi

Mourgul

[ Szerkesztve ]

(#1867) marlboromen


marlboromen
aktív tag

Ezt [link] vagy inkább ezt [link] Árban nincs nagy különbség, és most elment a kedvem a HP cuccoktól, be vagyok rágva a 4660 szarakodása miatt :O

(#1868) bluobluo válasza epzon (#1861) üzenetére


bluobluo
aktív tag

Nekem olyan kéne amit a lehető leg ritkábban használok, és úgy működjön mint tegnap
Az ára meg (nem tudom) minnél olcsóbb, gazdaságosabb, és jó minőségben tudjon másolni szkennelni, nyomtatni, de ne legyen lehetőleg 40ezertől több!
delphinium ....mostani írásom

[ Szerkesztve ]

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#1869) epzon válasza marlboromen (#1867) üzenetére


epzon
őstag

nézd meg még ezt is Epson BX625 jó gép

(#1870) QwErTy42 válasza marlboromen (#1867) üzenetére


QwErTy42
addikt

A Canon fotóra csúnyán jobb mint a 6500A Plus viszont kétszer annyiért nyomtat fajlagosan alsó hangon. Nézz utána a patronoknak és látni fogod, hogy olcsóbb fenntartani mint bármelyik másikat ebben a kategóriában!

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#1871) delphinium válasza bluobluo (#1868) üzenetére


delphinium
tag

Szia! Én HP-t tudok Neked ajánlani. Ha szükséges a wifi kapcsolat, akkor HP Deskjet 3050, ha esetleg mégsem kell wifi, akkor Deskjet 2050. Remélem, segítettem a döntésben! :) Üdv, D

(#1872) Mourgul válasza Mourgul (#1866) üzenetére


Mourgul
csendes tag

Jó lézer multifunkciós nem is létezik ilyen árkategóriában ? :(

(#1873) epzon válasza Mourgul (#1872) üzenetére


epzon
őstag

jónak még jó lehet, de gazdaságosnak egy se mondható ebben a szegmensben

(#1874) Mourgul válasza epzon (#1873) üzenetére


Mourgul
csendes tag

Nekem lehet hogy az, ha állandóan kifogynak a patronok aztmondom oké, de az enyém beszáradt, vagy nem érzékelte - -> szervíz.... jobb lenne egy nem beszáradós megbízható, egyből gazdaságos lenne számomra!

(#1875) N3gro


N3gro
aktív tag

Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy költséghatékony lézer (fekete) multifunkcionális nyomtatót ~50e Ft-ig? Nyomtatásra, szkennelésre, és ritkán faxolásra lenne használatos. A hangsúly a költséghatékonyságon van (minél kisebb lap/Ft). Előre is köszönöm.

(#1876) QwErTy42 válasza N3gro (#1875) üzenetére


QwErTy42
addikt

Szia!

Ha nem feltétlen ragaszkodsz a lézerhez, akkor 4,5 forintért tudsz nyomtatni tintasugarassal. Lézerrel csak akkor nyomtatsz jó áron, ha tölteted. Azzal kb 3-4 forint típustól és töltőtől függően.

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#1877) DemonDani


DemonDani
addikt

Hello! Esedékes valami nyomtató vásárlása, manapság már minden olcsó tintasugaras multifunkciós biszbasz, nah nekem a lényeg hogy legyen benne scanner, fotónyomtatás annyira nem számít.
Ne fogyasszon sok tintát, vagy legyen jó nagy patron mellé, a lényeg hogy a lehető leg olcsóbban nyomtasson, főleg feketét nyomtatok olyan 90/10%ban van a fekete/szines.
Árban is olcsó legyen maga a cucc jó lenne 15ezer alatt megúszni, nagyon sok nyomtató van azt látom, esetleg ha valami elvetemült user nagyjából ismeri amit lehet kapni, meg a patronjaikat, akkor segíthetne, pl most itt a BestByte újságban van egy
Canon MP250 11700 Ft
PG-512es fekete patron való bele amit 401 laposnak hazudnak 4190Ft-ért
nem tűmik rossznak igazából, szinte már hihetetlen is, mennyire igazak ezek a "lap adatok" amiket meg szoktak adni?
Ezelőtt egy C4180as HP volt, ilyen 6000Ftos patronból jó esetben eljutott 300lapig, de inkább 250 körül volt.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#1878) tPedro_


tPedro_
őstag

Sziasztok!

Az alabbi multifunkcios gepeket neztem ki, de nem igazan tudom mi alapjan tudnek donteni koztuk:

photosmart plus:
HP Photosmart B209a
HP Photosmart B210a

photosmart premium:
HP Photosmart C309G
HP Photosmart C310G
HP Photosmart C310A

Canon Pixma MX420
Canon Pixma MG5250 (ez sokkal egyszerubbnek tunik, az ara megis majdnem ugyanannyi)
Canon Pixma MX350

Megeri a premium a kozel 10e Ft-os kulonbseget?
Mi az elteres az egyes valtozatok kozott? A HP honlapjan minden kategoriabol 1 tipus szerepel csak.

Jelenleg egy regi HP nyomtatom van amibe lehetett utangyartott patront is hasznalni.
Olvastam, hogy az ujabbaknal, mar van valami csip dolog es nem minden esetben lehet ugy. patront hasznalni.

Van esetleg valakinek tapasztalata a fent emlitett nyomtatokkal patron teren?
(ugy. patron, ar, beepitett-e a fej)

Koszonom elore is.

Udv.

[ Szerkesztve ]

(#1879) delphinium válasza tPedro_ (#1878) üzenetére


delphinium
tag

Szia, a HP Photosmart B209a és a C309G tavaly elötti modell, ha van is valahol a termékből nem éri már megvenni (a 09 szám a 2009-es nyomtatók, a 10 szám a 2010-es nyomtatók). A B210a négy tintás, a C310A pedig öt tintás, profi fotó nyomtatás. A C310G igazából nincs, de ugyanazt jelölik mint a C310A.

(#1880) tPedro_ válasza delphinium (#1879) üzenetére


tPedro_
őstag

Koszi a segitseget.

(#1881) hajtömeg


hajtömeg
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni,mert már egy ideje keresgélek a multifunkciósok között.
Elvileg főleg dokumentumok nyomtatására szeretném használni, ott sem hajtanám szét, havi kb 100 oldalt nyomtatok.
Persze gondolom mindenki így kezdi,aztán kipróbálja a fényképek nyomtatását is,szóval ha az is szép az előny :)
A patron ára fontos,még akkor is,ha a havi 100 oldalammal,gyakorlatilag minden tipus alap patronja kitart majd 2 hónapig kb.
Wifiset szeretnék és ezzel kapcsolatban olyan kérdésem lenne,hogy a wifinek elvileg nem akadály egy fal,ugye? Ha a másik szobában tartanám...
(most nem wifizek,de van egy pci kártyám,amit használnék,ha megveszem a nyomtatót)
Olyan 15 lenne a plafon,amit rá tudnék szánni és őket néztem ki:
HP PhotoSmart Wireless B110a -Ő a legszimpibb, főleg, mert a hozzá tartozó 364-es patronok olcsóbbak,mint a többi! [link] 550oldalra...
HP DeskJet 3050 -ő a médiában most csak 12e.
Canon PIXMA MP495
Ha más ötletetek van azt is szívesen veszem. Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1882) felic555


felic555
tag

Üdv!

Nem nagyon tudtam hová fordulni, remélem nagyjából jó helyen járok!:D
Van egy régi Canon IP 2000-es nyomtatóm és egy régi Genius ColorPage Vivid 1200XE szkennerem. Mióta Win7-re váltottam akadt egy olyan gondom, hogy a kettő közül a szkenner nem hajlandó működni. A nyomtató továbbra is jó. A szkennerrel már kb 3-4 drivert próbáltam a gyári CD-n levőt is. Az elején fel se ismeri nem támogatott opr. miatt. De kompatibilitási módban simán felmegy. Viszont! Miután felment, a gépet újraindítom, de a szkennert használni nemtudom. XP-n úgy működött, hogy a sajátgépbe berakott egy ikont amivel indult a szkenner programja és tudtam csinálni. De Win7-en nem pakol oda semmit:/ Szóval arra jutottam, hogy ha nem tudtok itt erre megoldást, akkor nézek valami olcsó szkennert vagy multifunkciós gépet. És az egyik szupermarketes újságban találtam egy olcsót a címlapon:D Ugyan nem bízok az ilyen olcsóságokban, de gondoltam megkérdezem. A HP Deskjet 1050-ről lenne szó. 9ezerre van árazva. Nekem ugye csak a szkenner rész miatt kellene, mert az nem akar működni... Szóval véleményekre lennék kiváncsi, hogy ez jó-e vagy nemjó. Esetleg ötlet a szkenner működtetésére win7-en:D előre is köszi!

(#1883) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

A 10-15000 között sávban melyik most a leginkább ajánlható multifunkciós?
Semmi extra nem kell, csak szkenner, nyomtatás, fénymásolás. A megbízhatóság meg a könnyű használhatósága a fő szempontok, mondjuk havi 80 oldalas, tehát alacsony használattal. Persze az sem hátrány, ha a patron nem olyan drága...

Kösz!

(#1884) Mauzes válasza Mauzes (#1883) üzenetére


Mauzes
őstag

Up.

(#1885) zka67 válasza felic555 (#1882) üzenetére


zka67
őstag

Szia! A DeskJet 1050 kimondottan otthoni használatra készült. Nem egy rakéta a szkennere, nyomdai minőséget se várj tőle. Általános használatra viszont kiváló, azért régi fényképeket is nyugodtan szkennelhetsz vele.

@mauses: neked is ajánlom ezt a nyomtatót, havi 80 oldal nyomtatására nem szabad mást venni.

(#1886) hajtömeg válasza felic555 (#1882) üzenetére


hajtömeg
aktív tag

Médiában a 2050-es 9ezer.

(#1887) Mauzes válasza zka67 (#1885) üzenetére


Mauzes
őstag

Oké, köszi!

Így netről jónak tűnik a HP, plusz amit most néztem hirtelen árgépen, a Canon Pixma MP495 14900-ért belefér, vagy Epson Stylus SX125 12000, csak hogy 2 másik márkát említsek. Ezekről mi a vélemény?

(#1888) hajtömeg válasza Mauzes (#1887) üzenetére


hajtömeg
aktív tag

Én ugyanebben a cipőben eddig ezeket találtam: [link]

(#1889) zka67 válasza Mauzes (#1887) üzenetére


zka67
őstag

Epsont ritka használatra ne vegyél, mert beszárad, minden ki- bekapcsoláskor pocsékolja a tintát. Ha csak feketében nyomtatsz, akkor is kifogyasztja a színeseket.

Canon... ebbe is kell mindkét patron, hogy tudjál nyomtatni. A HP-be ha kifogy az egyik, attól még tudsz vele nyomtatni.

(#1890) felic555 válasza hajtömeg (#1886) üzenetére


felic555
tag

hmmm akkor azt hiszem elnézek majd oda. köszönöm nekem csak otthoni használatra kell. gondolom nem rosszabb a szkenner része mint egy ősrégi genius szkenneré akkor:D egyébként a 2050 miben más az 1050hez képest? gondolom vmiben jobb...

(#1891) epzon válasza Mauzes (#1883) üzenetére


epzon
őstag

Epson Sx218 ha kapsz még valahol.

(#1892) hajtömeg válasza felic555 (#1890) üzenetére


hajtömeg
aktív tag

Hát őszintén szólva nem tudom :)
Azt viszont igen,hogy a 3050 (médiában 12) wifis és elég korrekt kis masina,haveromék cégénél az van és meg vannak vele elégedve egy éve.
Ha a patron ára belefér nálad,akkor szerintem ezek jók.
Én azért gondolkozom a photosmart szérián,mert ehhez a patron olcsóbb. [link]

(#1893) felic555 válasza hajtömeg (#1892) üzenetére


felic555
tag

Na megvettem a 2050-est:D hát nekem a wifi nem lényeg én minél olcsóbban akartam vmi olyat ami tud szkennelni:D egyébként nagyon tetszik. nyomtatni meg nem hiszem h ezzel fogok, arra ott a régi nyomtató és abba 300 Ft a patron:D szóval szerintem nem jártam rosszul.

(#1894) hajtömeg válasza felic555 (#1893) üzenetére


hajtömeg
aktív tag

Hm,viszont akkor esetleg súghatnál, hogy milyen márkájú utángyártottat érdemes venni! :)
(médiában vetted végül?)

(#1895) felic555 válasza hajtömeg (#1894) üzenetére


felic555
tag

igen médiában:) hát őszintén szólva én csak a régi canonba vettem utángyártottat és nem tudom h milyen márka. csak mondtam h milyen típusba kell és adták:/ bocs, de nem tudok segíteni:/

(#1896) Mauzes válasza hajtömeg (#1892) üzenetére


Mauzes
őstag

A 3050 annyiban jobb, mint a 2050, hogy van lcd-ijelzője és hogy wifi-s?

Egyébként egy wifi-s nyomtatót lehetséges két géppel is összekötni? Kábellel asztali és wifi-vel notebook? Az jó lenne, mert ha hálózatban osztom meg, akkor csak úgy tudok notebook-ról nyomtatni, ha az asztali is be van kapcsolva...

(#1897) hajtömeg válasza Mauzes (#1896) üzenetére


hajtömeg
aktív tag

Sajnos énis ugyanolyan laikus vagyok a témában,mint te,de az tuti,hogy a 3050 wifis.
Szerintem biztos össze lehet kötni több géppel is.
Egyébként ahogy körülnéztem a 3050 is a méduában a legolcsóbb per pill, 12e.
Bezzeg az általam kinézett HP PhotoSmart Wireless B110a-nak már felment egy ezrest az ára iponban :W

[ Szerkesztve ]

(#1898) Mauzes válasza Mauzes (#1896) üzenetére


Mauzes
őstag

Valaki, aki csinált már ilyet, írja meg nekem, hogy lehetséges-e!

(#1899) Mauzes válasza hajtömeg (#1897) üzenetére


Mauzes
őstag

Na, megvettem a 3050-et. Láttam már különbségeket Media Markt-ok között, de ekkora azért meglepett: Westendben 17990, Árkádban 11990. :)

Utóbbiban most a 2050 is elég jó áron van, 8990 Ft.

(#1900) hajtömeg válasza Mauzes (#1899) üzenetére


hajtömeg
aktív tag

Ez egyébként engem is meglepett,de örülök,ha segíthettem :)
Majd írj,hogy milyen a masina :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.