Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Kígyó

senior tag

válasz Gaboman #44553 üzenetére

A motorhang/kipufogo temat en sem ertem, nagyobb temponal(ertsd: 90 felett) mar nem is hallom. A szel zaja pedig csak azert zavar, mert tartos hallaskarosodast okozhat. Kicsit olvass utana a temanak, tobb motoros oldalon is veseztek mar. Es nem pedig azert, mert nyavalygok, vagy mert papirbol vagyok.
    Djuree (PH! kedvence): kicsit el vagy tevedve te is, 130nal mar komoly szelzaj van, foleg egy magas embernek egy kis fazer-en. Az mas kerdes, ha tenyleg rossz mar a hallasod, de sztem azert nezesd meg mielott tovabb rontod.
    A szitu amit leirtal, az meg eleg extrem, vagy inkabb fogalmazzunk ugy hogy nonsence.
    Kicsit gondold at. Kozben fordits figyelmet a kovetkezo dolgokra: mikor eloz kocsi nagymotort; mikor hallod te ezt meg idoben; ill. tukor; hatranezes.
    Amirol te beszelsz az inkabb gyalogos, biciklis problema.

• Djuree

félisten

a szélzaj miatt vesznek füldugót többnyire. aki meg a motorhang miatt vesz füldugót, annak tényleg nem való motor :D engem nem zavar a szélzaj, mert nem megyek csak max 130-al, ott még nem vészes. de ha mennék 160-170-el én is vennék. igaz baromira életveszélyes ,mert tompítja a többi hangot is.
    mondjuk engem asszem nem zavarna a szélzaj, már süket vagyok, itt a melóban a gázturbinák 120dB-el zúgnak :DDD még jó hogy van fülvédő ha kint kell lenni felügyelni a karbantartókat, az irodában meg nem nagyon hallatszik....

• Daywalker

addikt

Szerintem te félreértelmezted az egészet. Egyrészt az autós hasonlattal sem értenék egyet. Nekem Remus Wild Label van az autómon és autópályán bizony fárasztó a hangja egy idő után :DDD
    A füldugót a szélzaj ellen használja TayRol, és én is be fogok egyet szerezni. Hogy miért? Mert öreg koromban (bár nem hiszem, hogy megérem) nem akarok süket lenni. Nyilván nem a (sport)kipuff hangja a zavaró, hanem a szélzaj, és az engem is baromira zavar. Nyilván egy halkabb sisak lenne a megoldás, de még azok használatánál is javasolt a füldugó (nézz utána, hogy mekkora terhelést kap a füled a sisakban a szélzaj miatt).
    Hogy mennyire különbözik egyes emberek ingerküszöbe, azt azzal szemléltetném, hogy voltam kint pár éve F1 edzésen, amit többen simán füldugó nélkül néztek végig a gold tribünön, én nekem ugyanott fél óra után már fizikai fájdalmat okozott a nagy hangnyomás, szinte rosszul voltam és két napig sokkal rosszabbul hallottam.
    Nem hinném, hogy a motorozás élvezetéhez hozzá kell tartoznia a hallásromlásnak is. Ha neked nem fontos, a te dolgod, de nem hiszem, hogy emiatt el kéne ítélni a másikat.

Aktív témák

Hirdetés