- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
"ja de én már 26 vagyok"
Nem 16?

El se hiszem, hogy egyidősek vagyunk
Tayrol: lehet, hogy egyrészt ízlések és pofonok, de másrészt én egy modern motorban inkább elvárom, hogy beltartalom is modern és jó legyen (jobb futómű, fék, motorblokk). Ha régi technológia kell, akkor egy régi, igényesen felújított gépet vennék.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
ha elkanyarodunk a sportosabb vonalba, akkor ne aprozzuk mar el.

-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Ne feledkezzünk meg erről a szóról: "előírásszerű" - benne van a mondatban.
Hivatalosan 40-nel mehet egy ilyen vacak. Persze tudjuk, hogy nem annyit bírnak (egy idő után biztos nem), de a törvény betűje még mindig ezt mondja.
Ha az A1-et hozzácsapnák a B-hez... az fura helyzet. Eleve fura, hogy kismotorra ülhet B-vel, mert hát ölég máshogy kell vezetni, és a B-s oktatásban erről semmi nincs. Az megint fura, hogy egy lehetetlen határhoz kötik. De persze fölemelhetnék ezt 125-re, az A korlátot meg szintén följebb, mert "kissé" közel lennének
Nem kéne ezeres gixernek benne lennie, de milyen már, hogy a párom hivatalosan nem vezetheti pl. az 50 lovas F650-em, csak mert az iskolai ER5-ösökről nem ért le a lába
Azt pl. tipikusan alá merném adni, nem csinál semmi meglepőt, csak szépen, fegyelmezetten erősebb - én is azzal kezdtem. -
runner 125
nagyúr
-
válasz
Djuree
üzenetére
hát a kabát nem gond az nekem is béléses gatyát még nem vettem mert nem akarok 20k kikölteni mert úgy is veszek inkább egy full szett bőr air hump os cuccot agyon protektorosat amit kb szerintem január február környékén meg is ejtek...
csizma meg nálam meleg még...
viszont azt is le akarom cserélni valamire ami illik majd ruhához
viszont lehet hogy a többit is megtartom és még is veszek majd egy gatyát mert kell valami túrásabb kinézetű cucc meg valami sportosabb
még nem döntöttem el ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem a bőr kesztyűm az nem para eddig

-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Hasonlóan vélekedem, bélelt cordura pulóverrel és jégerrel vagy melegítővel. A kezemnek kell a fűtött kesztyű, lábra se ártana valami, mindenesetre 2 zokni van a csizmában olyankor. Hasznosnak találtam még, hogy "labirintust" képzek az illesztéseknél, tehát a rétegezés pl. bokánál így néz ki: nadrágbélés - csizma - nadrágkülső. Ugyanez csuklóban kesztyű/béléssel. Sál se árt, illetve néha a hajammal tömöm ki nyaknál a kabátillesztést, bár most viszonylag rövid, nem biztos, hogy menni fog.
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Palyan MINIDG a hatulrol erkezo azaz a gyorsabb a hibas. Pontosabban itt nem is a hibas megllapitasa a lenyeg, hanem mindig a hatulrol erkezo kell vigyazzon az elol haladora. Ev kozepen a MOL kupan a 2. helyen a Dodor elozese kozben pofara estem mert faszul ment az egyik kanyarban, es majdnem telibe vertem hatulrol... hat igy jartam miert nem voltam turelmesebb...De ha telibe verem (amit sikerult elkerulni), akkor en lettem volna a hibas, es jogosan basztattak volna hogy kiutottem alola a motort...
mas...
Engem ugy tanitottak motorozni, hogy kozuton tortenjek barmi, mindig en vagyok a hibas ha elesek. Van nehany kivetel persze, de alapvetoen az en feladatom hogy ugy motorozzak, barmi is tortenjen az en dolgom a bajt elkerulni. Ha pofara esek fekezes kozben ugy hogy kozbe senki a kozelemben nincs, mert mondjuk beszartam valamitol, akkor az en hibam. Vagy vezetestechnikai hiba (tul hirtelen behuzott fekar), vagy csuszos volt az ut. Az utobbi esetben (foleg ha az nem latszott), akkor nagyon nincs kit hibaztatni, egyszeruen bele kell torodni hogy neha beszopja az ember az ilyet. Nem akarok ezzel senkit kritizalni, en igy allok hozza a dologhoz.
-
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
az meg hogy nem tudsz különbséget tenni aközött, hogy valakibe hátulról belemennek versenypályán, vagy az hogy közúton nem fékez és szintén kirak valakit, ez a te bajod, ez is csak azt mutatja, hogy mennyire egy felületes és ostoba vagy.
egyébként megmondom mi ebből számomra az igazi tanulság az esetre: vagy nem versenypályázom és akkor ilyen nem fordul elő, vagy ha kimegyek még jobban húznom kell a gázt és jobban motorozni, mert mehettem volna gyorsabban is, függetlenül attól, hogy aki mögötted megy mindig meg kell tudjon állni, ez alapszabály. de ezt te úgysem érted, ha értenéd, nem írtál volna most sem ekkora baromságot.tudom, neked fájó lehet, de nincsen okom panaszra, köszönöm, jól vagyok és boldogan élek, az, hogy te spec nem komálsz meg gaboman, nos ez pont nem érdekel, de veled nem is kívánok jópofizni, soha nem is tettem, meg a hozzád hasonlókkal.
egy sunyi kis álszent provokátor senki vagy, ennyi.
lehet, hogy nem tetszik a stílusom, de veled ellentétben van gerincem meg némi tudásom és tapasztalatom is. -
Integra
titán
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Hagyd, felesleges vitázni. Ez nem beszopás kérdése (és ha minden igaz nem is tabletta, hanem a liqui mollynál egy flakon, olyan mint a karburátortisztító - szilárd dolgot nem tennék a tankba még akkor sem, ha 100 pluszt lovat adna
). Nyilván az összes motorral foglalkozó mérnök, szerelő hülye és a kézikönyvet is kis sárgák írták unalmukban, csak itt ilyen okos mindenki. Egyébként 6 hónap állás környékén javasolják a "konverzálást", előtte nem feltétlenül szükséges. -
mvman
csendes tag
válasz
Djuree
üzenetére
Küdjél belőle és letesztelem
Lehet adok ennek egy próbát, most jön az olajcsere, de van még annyi választási lehetőség olajból a hajam égnek all... a szerelőm castrol mánias de ki tudja mi áll e mögött, meg aztán nem egy nagy csúcs szakember, de csak erre van most lé... -
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
En sem a legolcsóbbat használtam, sot...
Mondjuk a gixxer is eszegette a Castrolt, de KB 2 eve attertem masik olajra, ez most nem eszi. Mindenesetre ne lepodj meg ha kicsit csipegeti majd 
Verseny legkozelebb szombaton lesz, meghozza nem is keves. Lesz vagy 6 futam szombaton, az országos bajnoksagtol , a markak harcaig. En sajna nem indulok semmin, a mult heten elfogyott a palyazasra felrerakott penzem erre az evre.
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Djuree: Hmm nekem eleg sokat megevett 2 olajcsere kozott, milyen olaj van benne most? En akkor aszem valai jo draga felszintetikus Castrollal mentem.
Daywalker: Tolos uzemmodban felfele kuplung nelkul, lefele kuplunggal. Lehet lefele is kuplung nelkul, de sztem kevesen valtanak lefele igy. (azert van ra pelda) Lenyeg hogy nem kulonosebben rossz a valtonak, igy van kialakitva.
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Hát most erre mit írjak?
Autó az picit más, de nézz utána a dolgoknak
Egyébként én is mindig kuplungolok, bár próbáltam anélkül is.Megoszlanak a vélemények arról, hogy nagy fordulatszámon jobb-e, ha használjuk a kuplungot, vagy sem. Yoda, mi erről a versenypályás tapasztalat?
-
Picco
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
ejjj, ez igy nagyon kemeny kijelentes volt, egyetertek Gaboval

mondom ezt ugy h nekem is az van
Alkatreszben is igazuk van a tobbieknek, amikor odavertem es a semmitsemtudo(se fordulat, se hofok, se fokozat kijelzes!!!) kilometerorara mondtak egy barati 250k-t, meg kipufogo hovedo MUANYAG-ra 40k-t, akkor kicsit pislogtam...es azt kivantam h vettem volna suzukit....
meg egy durva pelda erre: 1999 R1 index 14k/darab, raadasul barominagy de legalabb jo randa is
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Egyszer kelljen gyári alkatrészt rendelned, máris nem lesz ekkora a vigyor
Yamaha állítólag ebben is a legdrágább. Igaz, előtte meg talán a Kawa van
Szuzuki meg a legolcsóbb. (Btw, én is Yamahaát akartam annó, méghozzá R6-ot, aztán jött a 636 ZX6R, aztán 900-as lett belőle
).- -
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Szerintem a Motul kissé túl van árazva, pont a neve miatt. Egyébként a Tacskó olaj angliában készül, tehát gyanítom valami BP származék, csak kérdés, hogy van adalékolva. Tegyé bele Castrolt, Repsolt, ELF-et (Bárdiban láttam, egész elviselhető áron) vagy Motorexet (ez meg svájci), azokkal nem nyúlsz mellé és nem Motul árban van. Ja és a Xado-ról is csak jót hallottam...
-
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Hallottam annak hírét, hogy valami sváb banda nekiállt motorokban olajakat tesztelni, és meglepő módon ezek a "gazdaságos" no-name olajok nem is szerepeltek olyan rosszul.
Most Valavoline olajat használok, de legközelebb castrol-t fogok használni, 20-50-es ásványit.
(Yamaha FZ750 1987)Neked csak azt kellene eldönteni hogy ásványi, rész szint vagy full szintit tegyél bele, mivel szinte biztos hogy 10-40-es kell.
A yakomoto szervizben (Pécs) asszem Attila a szerelő, no ő pl. minden gépbe ásványit tenne.
-
Picco
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
nem, nekem a szerpentin semmilyen formában nem jó veszélyben érzem ott magam, az én motorom könnyen kicsúszik, lehetőleg nem megyek ilyen helyre többet
hmm, fura, en amikor megvettem a motort, mar akkor imadtam a szerpentines reszeket, pedig az enyem enduro volt eredetileg, keskeny kerekekkel, kozel sem palya gumikkal

szerintem ezen gondolkozz el, minden motoros "szerpentinfuggo" rajtad kivul, most vagy veled van baj, vagy mindenki massal
amiota megvan az SM szett, azota meg csak a labtarto-kitamaszto szab hatart a mokana, de sajna az igen koran :/ gokart palyan meg mar a bukocso

-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Nem mindenki születik kiváló utakkal rendelkező hegyi szerpentines kisfaluba. Ja bocs, neked az se jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hétköznap, munka után, egyre korábbi sötétedés és gyorsan eső hőmérséklet mellett ennyire futja.
De ha van jobb ötleted, ami Bp ÉK-i részéről max 2 órába belesűríthető, csupa fül vagyok. Nekem csak olyanok jutnak eszembe, mint pl. egy kis feszültséglevezető csapatás M0-n a naplementében. -
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Ha stabil hőmérsékleten /+5-15fok/ lesz a moci, és kicsi az esélye a tank belső rozsdásodásának akkor /szerintem/ felesleges tele tankolni (pláne ilyen árak mellett) mert ahogy mondták kell bele a stabilizáló, hogy tavasszal ne keljen kiöntened belőle a benyát.
De mondjuk egy fűtetlen garázsba lenne az enyém, én is erősen gondolkodnék rajta hogy mit csináljak. Szerencsére a melóhelyemen van egy pár 100nm-es fűtött raktár, ott elfér a vas.
olaj meg tök nyóc
én asszem benne hagyom, mivel nekem is kevés km van benne -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Nagyobb odafigyelést igényel,mivel lefelé nehezebben állsz meg a motorral,motorféket használni kell,ha a kanyar befelé vagy kifelé dől akkor a fékezéssel is óvatosan a motor képes elindulni mindkét irányba,én a hátsóféket is javasolnám,kanyaroknál mindenképpen.Én általában első féket használok csak,de ehhez idő kell hogy megszokd,érezd.
-
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
kis oktatófilm a serpentin témában (az első négy perc kicsit uncsi,de megéri végignézni)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Akkor már inkább Ausztria, ott szar utat nem találtok.

Feree13
Jaja, a kamionok buszok durván tudnak teríteni...
Múltkor én is mentem szakadó esőben úgy 70km-t, de nagyon durván esett, néha vissza is kellett vennem, mert éreztem, h "betáncol".
Szóval nekem nincs esőruhám, de minden bizonnyal nekem is muszáj lesz vennem, ugyanis ahogy ülök a motoron pont a slicc részhez folyik minden víz, és bakker ott ázik be.
mod. most hallom híradóban, h bebizonyosodott, h kopott és nem jó méretű gumi volt a rendőrmotoros motorján, aki meghalt.

-
emre
veterán
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
A régiekkel nem is volt gond,nekem is volt Peugeot 305,de az újak elektronikája förtelmes.
Öcsémnek 307es volt és ment közben egyszer csak leállította a motort.A szervizben azt mondták nem tudnak velem mit csinálni amíg mindennapos nem lesz a probléma.Azt kiderült hogy az aksival volt valami és a computer automatikusan leállított mindent.Havonta kellett benne első fényszórót cserélni mert azt is mindig kiégette.Megcsináltatta rajta azt is és már hirdette is meg.Többet soha nem vesz Francia autót,de sok ismerősnek is van és tényleg szívnak az újakkal.
Aktív témák
Hirdetés
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topic
- Napelem
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem is vezet, csak mögöttem szeret ülni...pff...
Nem 16?

Nem kéne ezeres gixernek benne lennie, de milyen már, hogy a párom hivatalosan nem vezetheti pl. az 50 lovas F650-em, csak mert az iskolai ER5-ösökről nem ért le a lába
Azt pl. tipikusan alá merném adni, nem csinál semmi meglepőt, csak szépen, fegyelmezetten erősebb - én is azzal kezdtem.

De ha van jobb ötleted, ami Bp ÉK-i részéről max 2 órába belesűríthető, csupa fül vagyok. Nekem csak olyanok jutnak eszembe, mint pl. egy kis feszültséglevezető csapatás M0-n a naplementében.

"