Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Vajon egy ehhez hasonló lap mennyit fogyaszt?
Mekkora tápot javasoltok?
I5 6400T; 2*8 Gb ddr4; 2*2,5 7200 rpm, m2 ssdA bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok,
Pár napja agyalok azon hogy mini itx onboard 19V dc csatlakozós gépet építek.
Van valami bestbuy 230->19V táp aminek magas a hatásfoka, és nincs aranyárban?
Másik kérdés, Néhány alaplap leírásában láttam hogy +-10% feszültséget kibír. A kiszemelt asus H110T manualjában ilyet nem találok, Vajon merjem használni 19,5V táppal?A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gyb001
senior tag
válasz #16939776 #35205 üzenetére
Köszönöm.
Én is csatlakozok elvileg jövőhéten a mini itx- klubba.
De még kellene egy kis segítség,Nem tudom hogy melyik alaplapot vegyem, Mind a kettő megfelel az igényeimnek, ugyanannyi gari van rá, mind a kettőn megvannak azok a csatlakozók amire szükségem van,
ASUS H110T 26990 Ft
ASROCK H110TM-ITX 21990 Ft
Az 5000 forint különbség nem számít, annyival minőséggibb lenne az asus? Vagy van valami olyan fícsöre ami miatt többe kerül?
Először úgy voltam hogy az asus-t veszem (mert drágább biztos jobb), de az asrock valahogy szimpatikusabb, részletesebb manual, eddig is asrock lapjaim voltam..tanácstalan vagyok,
g4400 Később csere 6400T-re
stock rézmazog i7 hűtő
8Gb ram később bővül még egy modullal
msata ssd, M.2 Wifi.
2 HDD
Végüli egy DA130PE1-00 130W tápot fogok venni, (ugyanaz amit az alaplap manualjaban javasolnak csak más csatlakozóval)Láttam hogy a HTPC-header ben elvileg van egy CEC port, Ezt beüzemelte már valaki hdmi-n keresztül tv-vel?
Ja és , tapasztaltatok már valami komoly inkompatibilitást linuxal hasonló konfigon?
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Végre megérkezett minden a mini itx gépemhez.
Intel g4500
xigmatek janus hűtő
Asrock H110TM
16 Gb DDR4 ram
2*750 Gb wd-black raid 0
120W táp
Debian testing
Később még kap egy 240 M.2 ssd-t.Házikó még nincsen. Az majd saját készítésű lesz nyáron.
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gyb001
senior tag
-
Gyb001
senior tag
válasz gerleimarci #35417 üzenetére
Linux alatt megoldható a szoftveres raid. [link]
Laptopon is ezt használom.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gyb001
senior tag
válasz cinemazealot #35420 üzenetére
Ez valami diy ups+psu lenne?
-
Gyb001
senior tag
Kösz az infót
Ha ezt egy érintőképernyős monitorba építenéd akkor lenne egy nagyon erős tableted.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Gyb001
senior tag
-
Gyb001
senior tag
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek az asrock H110TM-ITX alaplap milyen wifi kártyákat támogat?
Leírásában ennyi van:
M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT module
Ha a 2230+wifi-re rákeresek akkor a google csak egy találatot ad :Intel® Centrino® Wireless-N 2230
Ez lenne az egyetlen kompatibilis?A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest