- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lian Li PC-Q33 a varázslónál!
Jól néz ki, csak kár, hogy a táp alá nem került porszűrő, és hogy a jobb oldali rácsra nem lehet ventit szerelni belülről. -
válasz
rewolt #24499 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel (4+ év), akkor szvsz megéri az i5, de az i3 is bőven elég középkategóriás VGA-khoz.
(#24500) burny
Javíts ki ha tévedek, de úgy tudom amelyik játék nem használja a HT-t, az nem használja a valós 4 magot sem. Persze az utóbbi jobb, de nem annyival, hogy közel a dupláját kelljen kifizetni érte. -
válasz
Mercutio_ #24478 üzenetére
Azt hittem, használható úgy, mint a Gigabyte lapok modulja a WiFi-Share szoftverrel:
"GIGABYTE WiFi Share is a program that allows you to share your internet connection with your mobile or home devices without an extra wireless router. It also allows you to share files/folders between other devices over your wireless network in a fast and easy manner." LINKKérdés, hogy hasonló van-e az Asrock laphoz, illetve hogy esetleg a Giga programja futtatható-e az Asrock-on?
Mert, ha nincs, vagy nem használható, akkor nekem teljesen fölösleges. -
válasz
imibogyo #24450 üzenetére
Most nézem, hogy a Z87E-ITX-hez adott dual band wifi/bt kártyák olyan 8k-körül kaphatóak (+ antenna).
Nem is rossz, csak nem tudom, mivel/hogyan lehet működtetni. Úgy működik-e, mint egy router, vagy csak bekapcsolt állapotban sugároz? Meg milyen szoftver passzol hozzá?
-
Jó az, de miért itt kérdezed? Az egy mATX lap, ez meg az ITX-topik, vagy esetleg a H81I-PLUS-ra gondoltál?
És miért TFX-es tápot választottál, mikor ebbe a házba sima ATX-es megy?
Vagy helytakarékos (és pénztakarékos) lehet egy SFX táp + egy PS2-SFX-adapter (mindkettőt apróról).+1 a 2GB-os változatra!
(#24462) Gaben01
A legolcsóbb ilyen lap a Gigabyte GA-B85N, de wifi kártyát, és antennát neked kell hozzá venned. -
válasz
viperabácsi #24449 üzenetére
Nekem tetszik, az adatlapja is biztató, de más nem volt tőle elájulva. Inkább a 160XT-t venném.
(#24450) imibogyo
Ha találsz rövid M.2-est, jó áron, akkor persze nem gond.Z87-tel kapcsolatban meg... meh. Belegondolva csak a VRM-hűtés, és a jobb audio lenne számomra az igazi előny, tuningot nem tervezek, szóval nem biztos, hogy nekem megérné. Egyenlőre önmarcangolok.
(Wifi is hasznos lehet, de a driveren kívül nem találom, hogy milyen szoftvert adnának hozzá, és hogy hogyan lehet vezérelni?
)
-
válasz
viperabácsi #24442 üzenetére
Passz, ez a bajom nekem is a pico-val, és paneltápokkal: nem találok normális töltőt, amit nem kellene buherálni, csak rádugni, és biztosan vinné a rendszert max. terhelésen is.
(#24445) zed1983
dGPU-s rendszerbe én minimum a 160XT-t venném.
Normál, nem "T"-s Pentium-ot picit alulfeszelve közel ugyanolyan fogyasztás érhető el, mint a "T"-s procikkal - ezért nem adnék ki plusz pénzt. -
válasz
viperabácsi #24440 üzenetére
Wireless-Bolt esetleg?
Ehhez a konfighoz szvsz elég a 120W-os pico is (+ noti adapter). -
Pü-k mentek!
-
Szerintetek az Asrock Z87E-ITX megéri a 36k-s árát? Jó lap?
-
Én az AMD-t venném:
- tesztek alapján kicsivel jobb a teljesítménye,
- multimédiában sokkal jobb,
- 720p-ben el lehet vele játszogatni (pl. Diablo 3),
- grafikus driver támogatottsága időben várhatóan többszöröse lesz az intelének,
- cserélhető, fejleszthető APU,
- cserébe nagyobb a fogyasztása (10W vs. 25W).90W-osat vennék, biztos ami biztos, és...
"Please use a 19V power adapter for the DC jack. his jack accepts dual barrel plugs with an inner diameter of
2.5 mm and an outer diameter of 5.5 mm, where the inner contact is +19V (±10%) DC and the shell is GND." -
Gigabyte GTX 750 Ti az ISK600-ban, összehasonlítás végett..
-
válasz
Pista0001 #24337 üzenetére
Az átfújás igaz, de mint írtam, egy ITX házban csak korlátozottan látom értelmét: rakjál már nekem radit egy SG05-be, vagy Elite 120-ba. A félreértések végett nekem ezek az "igazi" ITX-házak, a Prodigy-t, meg a Corsair 380T-t inkább hagyjuk.
Persze a 250D-n én is erősen gondolkodom...
-
-
+ tesója, az Octans, ami csak külsőségekben tér el. LINK
Az ODD mellett csak egy 3.5-ös hellyel rendelkezik, bezzeg radiátorból egy 240 is belemegy. Hát kösz Xigmatek, de kösz nem!Akkor már inkább az ISK 600, ami csak kicsit nagyobb, sokkal jobban néz ki, hátulra befér egy 120mm-es radi, és jóval több meghajtót tud kezelni. Ha előre, bal oldalt beügyeskedik valaki 1-2 ventit, teljesen jó lesz a hűtése.
-
Hmm. A Silverstone SG12-prototípus eddig elkerülte a figyelmemet: úgy tűnik az Elite 120 belső dizájnját vették át, mATX méretben, ps/2-es táppal, SST stílusban, előlapi fogantyúval, két felső 80mm-es ventihellyel. Kérdés, hol jön be a levegő?
A hátsó az. -
Grats, jól néz ki!
Csak egy SSD-vel használod?
Milyenek a hőfokok?Tetszik a Metis, de van vele néhány gondom:
- a táp szívhatná előről a levegőt, és lehetne sfx szabványú (így talán beférne előre, a táp fölé egy 80mm-es venti);
- az ablakos változat jobban tetszik, de azon meg nincs oldalsó rács;
- a felül elhelyezett hdd-t nem hűti semmi, gondolom nem 30 fokos terhelés alatt. -
Deepcool HTPC-200 a heti merítésben jó kis cuccnak tűnik, de ugyanennyiért versenyez a Raijintek Zelos, és arra már 3 hőcsövet terveztek 2 helyett.
-
-
válasz
imibogyo #24242 üzenetére
Ha a körülményeket figyelembe veszem, nem is rossz eredmények!
Jah, az ITX terjed, mint a vírus! Remélem jön sok szép ház még!(#24243) Pisztillus
Nálam is simán elviszi a gyári ezt a konfigot.(#24244) Mercutio_
A proci dobozában sima alu volt, de apróról vettem olcsóért egy ilyen rézmagost. -
válasz
imibogyo #24238 üzenetére
Ejj, ez nekem már túlzsúfolt lenne, inkább az U3, vagy Q11 felé kacsintgatok akkor.
(#24239) Mercutio_
Ezt mondom én is, i3-ig jó az a rézmagos.(#24240) Pisztillus
Egy 125W-os procit hangtalanul lehűt? Az igen!
Megjegyeztem, ha egyszer lesz rá 5-6k HUF-om, erre fogom cserélni. -
válasz
imibogyo #24227 üzenetére
Ez mind belefért egyszerre az U2-be, Mugen-nel, elfogadható hőfokokkal???
HDD-hőfokokkal sem volt gond?Nem semmi, gondolom legóztál eleget az kábelekkel, mire elrendezted. De akkor lehet, hogy beszerzek egy ilyet, vagy egy U3-at, az én konfigom amúgy is karcsúbb...
A TV-t azért kérdeztem, mert nekem az 1200p 24"-on kicsit szemfárasztó 30-40cm-ről.
-
válasz
patomi #24223 üzenetére
Nézegettem én is ezt a házat, de gáz, hogy nincs egyetlen házventi sem benne - legalább az előlapra rakhattak volna egyet, mint a Q11-esen (bár az egy kicsit nagyobb darab). Ebben a kategóriában én a Cooltek U2-t venném a látványos ablak, a hátsó venti, és a rugalmas belső alakíthatóság miatt, viszont ebben nincs ODD.
-
válasz
csiben1 #24152 üzenetére
Ház: CHIEFTEC BT-04B - alig drágább az általad kinézettnél, viszont tudsz bele rakni 2 slot-os VGA-t, és sokkal jobb benne a táp. (Szerintem Goose-T is ezt akarta linkelni, csak lemaradt a hivatkozás.)
Alaplap: GIGABYTE GA-B85N - jobban felszerelt lap, msata csatlakozóval, belső usb3-csatival, olcsóbban, +1 év garival, de a wifi modul és antenna nélkül.
VGA: a 250X-nek 95W-os a TDP-je, és kell hozzá külön tápcsati. Ilyen kis házba nkább vennék GT740-est, vagy GTX750, pénztárcától és igényektől függően - ezeknek jóval kisebb a fogyasztása.
SSD: a fenti Giga lapba mehet egy msata SSD is, ha spórolni akarnál a hellyel.
(#24157) Goose-T
+1, sokkal jobb vétel.Egyébként a slim odd helyére lehet háttértárat rakni?
-
válasz
flashpointer #24137 üzenetére
Nana, nem félreinformálni!
A szintetikus tesztprogram kicsit távolabb áll a valós játékos teljesítménytől, lásd ugyanazt a tesztet: -
válasz
McSzaby #24023 üzenetére
Szvsz jó döntés. Amíg van hozzá driver-támogatás, addig biztos tudsz vele FIFA-zni, még ha nem is max. beállításokkal - később meg jöhet hozzá egy alsókategóriás, alacsony fogyasztású VGA. Ráadásul az AMD-hez nem számoltad hozzá a cpu-hűtő plusz költségét.
Pedig jó lenne az A8 nagyon, de a körítés ráadásköltségei nekem is elvennék a kedvemet...
-
válasz
McSzaby #24013 üzenetére
Nekem volt APU-m, most i3+7750 van - mindenképpen kellett a dGPU, és így kevesebbet fogyaszt/melegszik a rendszer, plusz Geforce-ot is simán rakhatok bele.
Ha csak FIFA lesz, akkor jó az AMD, de csak VRM-hűtőbordás lapot érdemes venni, az meg min. 23k. Ehhez jön még egy gyors dual channel memória-kit, plusz egy processzorhűtő felára (intel-re elég a gyári, amd-re nem).
Szerintem csinálj egy részletes költségtervet mindkét konfigra, és utána dönts!
-
válasz
viperabácsi #24005 üzenetére
Ja, valamiért az volt bennem, hogy egy mITX Csifit akarsz venni. Kicsit sok itt mostanában a forgalom...
Teljesítményre szerintem jó az a táp, de nem szabványos méretű, és úgy nehéz lesz házat találni hozzá. Vagy elnéztem, és TFX?
-
válasz
viperabácsi #24000 üzenetére
Meg.
Madzaggal akarod a ház hátuljára kötözni? Az sajnos nem lenne túl jó, a 60mm-es ventinyílásokat teljesen letakarná...(#23999) Iginotus
Silverstone ML05, ML06, ML07, SG08 Lite, SG09, SG10 -
válasz
viperabácsi #23997 üzenetére
Ahhoz szvsz nem kell a 160W, elég a korábban linkelt 120-as.
Bár ha később kell a kakaó, akkor nem árt, csak úgy az 20k helyett 30k (DC adapterrel együtt).Ha nem lenne ilyen húzós ára, és egy kicsit többet tudna leadni, akkor én is belevágnék...
-
válasz
viperabácsi #23978 üzenetére
Nem tudom, mire vagy kíváncsi. Ugyan eléggé hosszú a beállítások listája, de nagy varázslást ne tervezz - ez a lap nem arról szól.
(#23980) viperabácsi
Ja, az persze. Mostanság minden Giga UEFI BIOS-nak hasonló a felépítése - az FM2+-os itx lapomnál is majdnem ugyanígy nézett ki. -
válasz
viperabácsi #23976 üzenetére
Bizony jó az, az enyém még ráadásul diszkós is!
-
válasz
viperabácsi #23972 üzenetére
GIGABYTE GA-B85N olcsóbb, tudja az mSATA SSD-ket kezelni, és a hangkimenet is jobb rajta.
(#23975) viperabácsi
Azon nincs belső usb3 csati, és csak 3db SATA-ja van, bár az még épp elég lehet.(#23971) burny
+1, a hűtése engem se győz meg, inkább vennék egy akármilyen Sugo-t, vagy CM Elite-et. Esetleg Csifit. -
válasz
Iginotus #23967 üzenetére
iPon-nál most nagyon jó áron, 20k-ért van GIGABYTE GA-B85N - nekem ennek van a LED-es változata, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Bónusz rajta az mSATA SSD foglalat!
Komolyabb multira, videószerkesztéshez, munkára i5 ajánlott, egyébként meg i3 is elég szvsz - aprón 20-22k között mennek.
-
válasz
Goose-T #23918 üzenetére
+1
Annyit tennék hozzá, hogy nekem az A10 magában számottevően több hőt termelt, mint most az i3+HD7750, még alapjáraton is. Hosszútávra én az A10-7850k-t venném, az IGP-je simán húzható volt 1.000Mhz-ig a Giga lapban, és ehhez csak az NB feszt kellett növelni egy hangyaf@$znyit; a CPU feszt még simán lejjebb is tudtam venni.Apróról halászva egyébként még az erősebb APU-val is ki tudja hozni 85k-körülre, vadiújan, garival.
(#23917) Duracellm...
Hát a hátsó venti szvsz elég gáz. -
válasz
flashpointer #23910 üzenetére
Ja, ezt én is néztem - egy aallat!
Mindenesetre kaptunk egy megerősítést a táp jó minőségéről, halkságáról.
-
válasz
flashpointer #23903 üzenetére
Tetszik a nem szokványos elrendezés, de van vele néhány gond:
- 1 slot-os, low profile PCI-E kártyának van csak hely;
- nincs kifelé/hátra fújó ventinek hely, csak az oldallapon, na de oda meg a cpu-hűtő, és a kártya miatt nem férne el szvsz;
- a tápjában sem bízom meg maradéktalanul.Szóval akkor már inkább egy kis Chieftec, pár ezressel drágábban - abban legalább a táp is megbízható.
-
válasz
flashpointer #23853 üzenetére
Ott eredetileg egy 3.5"-es merevlemeznek kell keresztben elférnie, szóval a méretszabvány alapján kb. 101,6 mm lehet ott a hely.
-
válasz
F.B.I. #23829 üzenetére
Teljesen jó ötlet, ha nem kell a notebook hordozhatósága, de ha tényleg csak 720p a követelmény, akkor azért nem nagy varázslat ennyiből összerántani egy konfigot (főleg, ha az apró is játszik).
Multira viszont már i3 kell, de 720p-re elég már egy használt HD7750 is, illetve integrált GPU-s AMD APU-k is szóbajöhetnek - utóbbi esetben érdemes egy használt A10-est halászni, viszont FM2(+)-ban drága az ITX lap.
(#23831) Goose-T
720p-t említett, arra simán van ITX-es megoldás. Alap "bill + egér + hangfal + tápkábel + irodai szintű 19"-os monitor" összeállításból meg miért ne lehetne permanensen a nagymamánál is? Szerintem ez ma már nem tétel. -
-
válasz
Goose-T #23793 üzenetére
Hát én leginkább semmiben sem hurcolásznám ezeket a gépeket, max. gépjárműben. Az oka prózai: sajnos kihagyják belőlük az alaplapi tálcát, és az oldallemezek stabilitása sem az igazi, szóval kicsit erőteljesebb benyomódásra az alaplap is befeszülhet, azt meg azért nem nagyon szeretném - főleg 1 órán keresztül így szállítani a hátamon/vállamon...
-
válasz
vitezlejszlo #23712 üzenetére
Okés, várunk, ne kapkodj!
-
válasz
vitezlejszlo #23696 üzenetére
Én a keskenyebb hűtők közül egy Arctic Cooling Freezer 13-re szavaznék a 2x4 db réz hőcső, a masszív borda miatt, és 7k-körül elérhető.
-
válasz
vitezlejszlo #23696 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a CPU-foglalat elég közel van az alaplapodon a PCI-E slot-hoz, szóval szerintem sokkal jobb hűtést nem tudsz rárakni. 9cm-es ventivel ellátottat kellene nézned...
-
válasz
Mattanyahu #23661 üzenetére
Jól látom, az két darab 5 cm-es venti a Brix-ben? Bátrak ezek a mérnökök...
-
válasz
mrbig25 #23647 üzenetére
Tudom, már váltottam: TJ08 -> CM N200 -> CM Elite 120 ...
Szóval egy SG05-öt azért el tudok viselni; ISK600 meg tetszik, de csak minőségben lenne előrelépés, méretben nem.
Egyébként milyenek az előlapi power/reset gombok a 600-ason?
Nekem képről kicsit gagyinak tűnnek, félnék hogy idővel elfáradnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hosszab bemutatót kapott a Mafia: The Old Country
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Poco X6 Pro - ötös alá
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Új Samsung Galaxy A36 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest