Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz Patice #27416 üzenetére
No, megvoltak a mérések. Szóval a hardver: Giga B85n Poenix alaplap, Intel Core i3 4330-as proci, rajta egy Noctua NH-L9i hűtő, 2x2 GB 1600 MHz RAM, mSATA SSD az alaplapon, 750 GB-os WD blue 2,5 HDD MS-Tech CI-70 120W-os házban. (Táp áram alatt 1,5-2W)
Optika nélkül: startup 25-30W, boot elindul: 35-42W, KODI főmenübe érkezéskor vissza 25-27W-ra, mozgás a menüben: 27-30W, film lejátszás közben 27-31W,
Optikai egységgel (LG blu-ray író): startup 27-32W, boot: 31-43W, KODI főmenü 26-27W, DVD lemezzel sikerült hirtelen lejátszásra bírni, közben 31-36 W, tálca ki/becsukáskor szintén 33-36W, lemez első felpörgetése 38-42W. Lemezzel az optikában indítás boot közben egy-két pillanatra 51W-ot is mutatott, mert pörgette gyorsabban kicsit a lemezt, KODI főmenü majd 25-28 W.
Szóval ahogy nézem még indításkor sem jellemző, hogy megközelítené a 60W-ot, pláne, ha nem hagyok benne lemezt. Tartós terhelés a tápnak kb. 50% lenne, ez gondolom optimális annak is és akár még egy második 2,5-es HDD-t is elbírna.
A ház:
Zsír újonnan sikerült szereznem egyet. Régen már volt ilyen házam, csak az nagyon le volt harcolva és karcos volt az elején a műanyag. Azt eladtam, de most megint képbe került, akár asztali PC-hez, de ki akarom próbálni HTPC háznak is.
A tápkocka egy FSP 12V/5A-es példány.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bozont
veterán
válasz Patice #28318 üzenetére
Én is inkább a külön procis felállás felé hajlok, nekem egy 1840T van tervben és 6 SATA már elég, a jövőt állóság szempontjából is. Viszont kérdés, hogy milyen ház az amibe elfér 6x3,5"-os vinyó (vagyis 5, mert a rendszernek egy SSD lesz). Inkább magasabb legyen mint szélesebb és hosszabb. A TV mögött inkább felfelé van hely.
A másik meg, hogy mennyire reális elvárás a passzív hűtés? Egy vagy max kettő ház ventivel? Na meg, egy ilyen felálláshoz milyen tápot érdemes venni? Gondolom egy 19v-ossal már nem menne el.
Főleg NAS, azon belül SMB és DLNA megosztás, kis torrent és ha minden jól megy médialejátszás lesz a feladata (ha sikerül összehozni a Kodi-t az OMV-vel).[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Patice #28320 üzenetére
Ez a Node 304 kellemes darabnak tűnik, még el is fér. Most méregettem egy kicsit, 30x35cm hely van max a TV mögött, magasságra akár 60cm is.
A passzív hűtést a procira értettem ,de ahogy olvasom neked is úgy van megoldva, házhűtés természetesen lesz. Előre a 2db 92mm-es venti helyére belehet tenni egy 12 vagy 14cm-est?
Amúgy mekkora zajt generál ennyi RED egymás mellett ha egyszerre forognak? Filmezésnél zavaró lehet? Alváskor szerintem nem lesz probléma, úgy állítom majd be, hogy kapcsolja le azt a vinyót ami nincs használatban. -
Vesa
veterán
válasz Patice #28320 üzenetére
Köszönöm a választ és a tanácsokat!
FreeNAS-t használok, az fut pendrive-ról is (pontosabban, indítást követően beteszi magát RAM-ba, tehát nem írkálja a pendrive-ot feleslegesen).
7/24-ben megy, ezért fontos a fogyasztás. Nézegettem a T-s procikat, azok jól fogyasztanak, de összességében drágább egy ilyen rendszer, mint egy integrált.
Jelenleg egy Atom D510-et használok, ez a régebbi CPU is bőven kiszolgálja a házi NAS-t, tehát nem kell sokkal erősebb. Még egy asus E35m1-M lapon gondolkodom, ez is régebbi, de 5db SATA van rajta ami már elég lenne. Az egyetlen dilemmám az AMD, még soha nem volt ilyen processzorom."A NAS-t meg olyan helyre rakhatom, ahol nem látszik, hallatszik."
+1
Én a garázsba száműztem a NAS-t, ott visíthat kedvére, ráadásul a hűtéssel sincs gond mert stabilan 20fok körül van a külső hőmérséklet. A kliensek pedig -1db munkaállomás kivételével-, passzívak.
Ennél jobb megoldást nem tudok elképzelni...A tudomány a valóság költészete!
-
félisten
válasz Patice #28478 üzenetére
30k+ HUF? Ennyiből megvan az 5350 + lap + Arctic Alpine M2 Passive hűtő...
(#28479) shteer
Köszi szépen, de ilyeneket én is találtam: a lényeg a két külső meghajtó lenne, az 1 külső + 1 belső nem jó.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
patomi
őstag
válasz Patice #28511 üzenetére
És ez tényleg igaz? mert az befolyásolja a kapott kép- és hangminőséget. Úgy értem tényleg van aki észre veszi a különbséget? Vagy olyan ez mint az aranyozott rca csatlakozó. (semmi rossz indulat nincs bennem én biztos nem tudnék különbséget tenni)
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Kickass
őstag
válasz Patice #28518 üzenetére
Sziasztok!
Laptop és mini ITX között vacilálok. Amíg céges laptopot használok igazából nincs szükségem másikra, cserébe egy mITX gép alkalmas lenne némi játékra + mozizásra 3D-ben.
Egyelőre csak körvonalazódik a dolog de amit eddig kinéztem: mITX 1150 lap+i3 vagy használt i5 proci, egy CM Elite 130 ház (SHARKOON SHARK ZONE C10), CORSAIR CX Series Modular CX430M, illetve szeretnék dedikált VGA-t mondjuk GTX750 személyében ez lehet akár passzív is
Nem a teljes passzivitás a cél csak egy csendesebb kis helyet foglaló gép. Az első kérdés hogy a kinézett táp és VGA egyáltalán elférne-e a két kinézett házban?
-
törölt tag
válasz Patice #28518 üzenetére
"Átlag szinten bőven jó megoldás egy NAS + külön HTPC kombó, ami akár lehet tényleg passzív pl. az integrált procis megoldásokkal. Meg a szoftver is sokat számít."
Saját tapasztalat: hogy Minden aktív alkatrész (Wi-Fi/Lan/Onboard audio) rontja a minőséget, így "egy szint fölött" már tényleg le kell mondani a külső adattárról, és a köztük lévő kommunikáció lehetőségéről.
Valamint illik kigyomlálni az alaplapról szinte mindent, ami nem kötelező ahhoz, hogy megszólaljon rajta a zene. -
Laca0
addikt
válasz Patice #29029 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Hihetetlen, hogy mit ki nem hoznak ennyi kakaóból!
Nemrég még egy házi erőmű kellett a minőségi filmezéshez, manapság meg szinte ceruzaelemmel is elmegy egy házimozi!
Ha nem kellene mindenképpen Windows rá (egyéb alkalmazás miatt), akkor még egy raspberry pi2 is elég lenne szerintem.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Vesa
veterán
válasz Patice #29029 üzenetére
Nekem is van egy ilyen házam, tökéletes lenne HTPC-nek, nálam egy ATOM van benne, de képtelen voltam rendesen hűteni így jelenleg a polcon pihen. A gyári venti visít mint egy generátor, leszabályozva is...Látom te szerkesztettél valamilyen hűtés hack-et hozzá, majd elolvasom a cikket, hátha így már én is használhatóvá tudom tenni.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz Patice #29032 üzenetére
Köszönöm a választ! Félreérthetően írtam, nem a lapon van venti -az passzív-, hanem a házon hátul van egy 6v8cm-es venti hely, ami a házban hivatott kicsit mozgatni a levegőt. Mivel máshová nem tudtam ventit tenni, ezzel próbálkoztam, de nagyon hangos, HTPC-hez semmiképpen nem jó. Megpróbálkozom a Te megoldásoddal, csak vennem kell egy Slim ventit, mert itthon csak normál van.
A tudomány a valóság költészete!
-
Archttila
veterán
válasz Patice #29296 üzenetére
Ezt most találtam:
Q,
I am planning to get the Asus Z97I-PLUS and wondering what should i buy, the Samsung SM951 256GB M.2 PCIe NVMe or the Samsung M.2 (2280) 850 EVO 500GB SATA SSD to plug it in the back of the borad m.2 slot and to install windows on this ssd.A,
If you buy the Z97I-PLUS don't plan on getting the full read/write speeds the SM951 is capable of because the M.2 slot located on the bottom of the board only supports PCIe 3.0 x2. I have the board currently and have checked the specs and other forums. You will still get good speeds around 700 or so. The M.2 EVO gets around 550 so speedwise you would want the SM951 and then upgrade your board later down the road. (There aren't many ITX boards that support the PCIe 3.0 x4). If you want more storage with decent speeds go for the EVO.Eléggé meggyőző az NVMe felület sebessége, de emiatt lapot cserélni... majd pár év múlva amikor DDR4-re váltok
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
sg22
senior tag
válasz Patice #30423 üzenetére
windows-t szeretnenek, ott bongeszgetni meg e-mailezni meg minden + film. azert gondoltam egy erosebb procira, hogy gyorsan betoltodjenek a web oldalak, ne akadjon be. ez a 3150 ez meg az amd 5350-nel is gyengebb nem? tudsz valami olyat ajanlani ami erosebb ?
koszi !
what should I do about this?!
-
sg22
senior tag
-
Pista0001
addikt
válasz Patice #30432 üzenetére
A Braswell támogatja a dual chanel-t? Korábban az ultra alacsony fogyasztású cuccoknál nem volt divat...
A NUC-hoz való házakkal az a baj, hogy mindegyik csak egy adott alaplaphoz jó. Nem követtem a dolgot, lehet hogy azóta egységesítették a csatlakozókat, de a 3. generációnál (amihez az Akasa Newton is való) ez nem így volt. Mellesleg akkor is drága volt, egyedül a Thunderboltos volt jó biznisz kifutó korában, akkor 150€-ért meg lehetett kapni 17 wattos i3-mal, ahhoz viszont nincs ilyen ház
-
őstag
válasz Patice #30460 üzenetére
igazából olyan épített nas megoldást keresek ami ki tudná váltani a jelenlegi kombót ami egy gyengébb qnap nas és a rpi2-n futó kodi.
azt szeretném ha valahogy ez egy gépen futna, de úgy, hogy hasonlóan távirányítható formában működne, mint a jelenlegi konfig, mert a család életét sem akarom megkeseríteni.
szimpatikus lenne a debian + OMV + kodi, de már a jessie-n is csak kompromisszumokkal fut az OMV, a wheezy-re meg az új kodi nem megy fel tudtommal.és bevallom, ez volt az a pont, ahol megakadtam a gondolkodásban, mert ha ugyanúgy két külön eszköz kell, akkor nem ölök bele sem pénzt, sem energiát.
[ Szerkesztve ]
it never gets easier, you just go faster
-
törölt tag
válasz Patice #31354 üzenetére
Köszi szépen, ezek szerint a lap teljesítménye teljesen megfelel a célokra, igaz?
Ez az MS-Tech nagyon betyáros, tényleg abszolút tetszik, csak ebbe hová rakom a nagyobb ventilátort? Igazából van elfekvőben egy 1200-as S-Flex-em, ezt szerelném be 5 V-on hajtva a gépbe. Megnézzük az Antecet is.
(#31356) Pista0001: Köszi, igen, azok voltak az első körös jelöltek. Csak sajnos sokan írták, hogy süvít bennük a ventilátor. Ezért lett az, hogy akkor nézzünk egyet komponensekből.
[ Szerkesztve ]
-
Cickánykoma
tag
válasz Patice #31659 üzenetére
Intel B85N-Phoenix alaplap + G3220 proci fut a házban, és eddig elégedett vagyok a teljesítményével.
Az AMD platformra való átváltással az így elméletben a bajom, hogy többe lenne, mint egy VGA-csere, tippre 35-40-e fájhat egy ilyen alaplap procival. jól sejtem?Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Goose-T
veterán
válasz Patice #32053 üzenetére
Hagyjuk már a hifis arcokat, jézusom. Akik képesek ezt is elhinni, vagy ezt, azokkal én nem mozgok egy szellemi síkon. A jitter pedig a fogadó eszköztől is függ, nem csak a küldőtől, és sokkal kisebb mértékben befolyásolja a hangminőséget általában, mint a legkisebb elektromos zaj. De most zárjuk is le ezt a témát, mert kivágatom egy modival, ha bárki folytatja. Ne hozzuk be ide az audio-ezotériát, maradjon tiszta és ártatlan ez a szegény topik.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
lazydog
addikt
válasz Patice #32327 üzenetére
Ez több mint alkalmas lehetne, hiszen egyenesen célhardvernek tűnik.
Viszont az ára kissé borsos, másrészt egy 8 portos gigabit switch-hez csatlakozna, tehát nekem pont elég két darab LAN port.
Az is kérdéses, vajon futna-e rajta a pfSense?[ Szerkesztve ]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest