- N€T0X|N: Stellar Blade után
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
zsoltee10 #34738 üzenetére
Ha minden igaz, pont van egy aprón, csak styx-ként hirdetik
Szivattyúra egy tipp: az enyémet egy fan mate 2-n keresztül a tápra kötöttem, és leszabályoztam, így hangja nincs, teljesítménye pedig nem változott. De ha a lapodra kötöd, onnan is lehet szabályozni, már ha a lap tudja.
-
VTom
veterán
válasz
zsoltee10 #34727 üzenetére
Nekem nem elsősorban a méret számít, kompakt legyen, de szellős, és ne legyen gond neki a mostani konfigom léggel valő hűtése.
Igazábóül ehhez a konfighoz keresem a legkisebb, leghűvösebb házikót.De az is lehet, hogy alternatív megoldásként hagyom az egészet, és a VGA-t cserélem egy hybrid 980Ti-re, vagy egy FE 1070-re, mindkettő megoldaná a hőmérséklet problémát
(#34729) zsoltee10 Kisza nemrég költözött be gy ilyen kuckóba, ha visszaolvasol a topikban, megtalálod az írásait
-
-
VTom
veterán
válasz
Pete55555 #34721 üzenetére
Úgy értem a Prodigyhez képest egy lényeges különbség, hogy míg a Prodigy elölről fúj be, és hátul/felül ki, addig a Phenom alul/felül be, és hátul ki, a leggyakoribb elrendezéssel.
(#34722) Duracellm... Köszönöm az összegzést
A légkeveréses sütő rész különösen tetszett
így gyakorlatilag a Prodigy mAtx és a Phenom mATX marad ami közül válaszhatnék. Méretre ugyanakkora, mint az ITX változatuk, tehát nem olyan rossz dilemma ez -
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34714 üzenetére
Ilyen nincs
Vagy nincs venti a fronton (prodigy matx) vagy zárt a front panel (phenom) vagy fektetett az alaplap.
Ezek alapján egyébként talán a core v21 tűnik a legjobb választásnak, abban vígan elfér minden, és baromi jól szellőzik, cserébe viszont m kicsi..
Phanteks Enthoo Evolv ITX házzal nincs valakinek tapasztalata? -
VTom
veterán
Erre valaki?
Melyik a legjobban szellőző ITX ház, ha custom VGA-ról van szó?
-
VTom
veterán
Sziasztok!
Suppressor F1-et érdemes Bitfenix Prodigy-re cserélni, jobb szellőzés miatt?A Prodigy-ből kivenném a felső HDD keretet, de lehet, hogy az alsót is, mert 2db 2.5"-os menne bele, az meg elfér az oldallapon is.
Asus Z170i Pro gaming, 6700K és 980Ti FTW mennének bele, a procit húznám is 4.6GHz körülre.
Vagy inkább Core V1-re cseréljek a nyiitott előlap miatt?
Esetleg ha van másik tippetek, szivesen fogadom, de háklim a fektetett alaplap
Köszi! -
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34383 üzenetére
A két 92-es ventivel szerintem zajosabb lesz, mint egy 120-as kompakt vízhűtés, és ez a procira pakolt design sem tetszik, ennek az árából gondolom lehet venni egy frankó léghűtést, ami sokkal csendesebben megoldja ugyanazt a feladatot.
Mindenesetre érdekes elképzelés, kíváncsi leszek, lesz-e piaca.
-
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34362 üzenetére
Végre az MSI is felhagyott a forradalommal, és normális helyre rakja a CPU socketet a mini ITX lapjain.
Az enyémen pl. szívás, nagyon lekorlátolja a léghűtés opciókat a VGA-hoz túl közeli CPU socket. Gyakorlatilag az Atlason kívül más normális CPU hűtőt nem tudtam rátenni, persze nálam a 140mm magassági limit is számított.
Egyébként ugyanez van nálam is (MSI B85i Gaming) mini PCIe csatim van, de szerencsére mielőtt megvettem utánanéztem, hogy kompatibilis-e az msata SSD-vel, és nem.
-
VTom
veterán
Sziasztok,
ígértem, hogy visszajelzek (Thermatake Suppressor F1)Ilyen lett a ház:
Az Atlast lecseréltem egy Seidon 120V-re, a két F8-at kivettem, a helyükre betettem egy Ben Nevis 120mm-s ventit, ill. a ház szabad oldalára is feltettem egyet. Az volt az elképzelés, hogy a két szögben befújt meleg levegőt két szögben szívják ki a ventik.
Az eredmény: CPU -8-10 fok, GPU -6-7 fok (Witcher 3 alatt)
Szerintem megérte
(Annyi, hogy a radi gyári furata nem értem miért van ilyen magasan, mert most nem tudom visszatenni rendesen a ház tetejét
De a héten úgyis cserélem a radin a gyári ventit, akkor lejjebb rakom)
-
VTom
veterán
válasz
cinemazealot #34132 üzenetére
Igen, az segít, a tető levételével GPU -8 fok. A nagy melegben így toltam.
(#34133) Duracellm... Gondolkodtam már én is az elülső venti cseréjén, az NZXT FN-200RB tűnt a legerősebbnek. Viszont cserébe hangosabb is.
(#34133) Duracellm... Kicsit tuningolt Atlas, 2db Ben Nevis ventit operáltam rá (amit mellesleg ingyen küldtek Aplenföhn-ék - egy kis reklám
) így nyertem 6-7 fokot a CPU hőmérsékleten játékok alatt az eredeti 92mm-s ventikhez képest.
-
VTom
veterán
válasz
cinemazealot #34130 üzenetére
Ezen talán látszik minden.
Elölről fúj be a 200mm-s venti, a CPU hűtő tolja tovább a leegőt, a ház hátuljában 2db F8 pro szív.
Fogalmam sincs, hogy miért nem a képet szúrja be, miért csinálja ezt..
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
Sziasztok!
Szerintetek javítana a Suppressor F1 szellőzésén a HDD rack-ek felői oldalra felszerelt ventilátor? Akár befel fújna, akár kifele szívna, érne valamit?
Köszi! -
VTom
veterán
-
VTom
veterán
Sziasztok,
mit gondoltok, szellőzés szempontjából melyik lehet jobb választás, Thermaltake Suppressor F1, vagy Cougar QBX? -
VTom
veterán
válasz
Rypejakten #33197 üzenetére
Szia,
Itt tedd fel a kérdésed. -
VTom
veterán
válasz
energy4ever #32915 üzenetére
semmi gond nincs vele, pusztán elvi a kérdésem.
Illetve hogy a proci hőmérsékletek vajon javulnának-e ref hűtésű kártyával. -
VTom
veterán
Sziasztok!
van nékem egy Thermaltake suppressor F1 házikóm, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a mostani ACX 2.0+ hűtésű VGA-m, vagy egy referencia hűtésű VGA lenne a jobb választás hőmérsékletek szempontjából?
Most 74 fok körül jár a VGA komolyabb játékok alatt maximum. Lehet ennél jobb a ref?
Köszi! -
VTom
veterán
válasz
ideabuda.hu #32613 üzenetére
Abba a házba 343mm-ig férnek be VGA-k. Bőven befér.
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
válasz
energy4ever #32556 üzenetére
Most látom, hogy rossz topikba írtam, a hűtősbe szerettem volna
Nekem 4790K-m van, 4.6GHz-re húzva játékok alatt a csúcs szokott 82 fok lenni, az átlag 68-70 fok.
Valahogy nyugodtabb a lelkem, ha csak a 70 fokot karcolja maximum
Csak kíváncsi vagyok, hogy valaki próbálkozott-e már ezzel, mert szerintem simán ráférne a 120mm-s venti, a magasságán sem növelne, max fél centit. -
VTom
veterán
Sziasztok,
Alpenföhn Atlas-ra pakolt fel esetleg valaki 120mm-s ventit?
Javítana esetleg a teljesítményén?
Köszi,
Tomi -
VTom
veterán
válasz
#16939776 #32503 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nem szeretnék turkálni a biosban, igazából csak arra vagyok kíváncsi, hogy pl. tuning szempontjából ár/érték bajnok lappal van-e dolgom, mert tápellátás és alkatrészek szepmontjából ez akkor gyakorlatilag egy Z87-es lap.. Vagyis ha nem tévedek, ugyanolyan stabil tuningra képes. Jól gondolom?
-
VTom
veterán
Sziasztok,
Volt már kérdés korábban, de nem érkezett válasz.Jól gondolom, hogy az MSI B85i Gaming és az MSI Z87i Gaming AC technikailag ugyanaz a lap?
Tudom, hogy vannak chipset besorolásnak megfelelő különbségek (Sata portok, ram támogatás, USB portok) plusz a Z87i-n van gyárilag wifi kártya, de a két lap gyakorlatilag ugyanazokból az alkatrészekből áll, még a modellszámuk is ugyanaz (MS-7887).
Jól gondolom, hogy ez gyakorlatilag egy Z87-es lap, 6 fázisú VRM-mel, bordákkal, stb.?
A sata portot és a Ram támogatás lehet szabályozni bios-szal? Úgy értem, ha a Z87i biosa rámenne a lapomra, menne rajta a gyorsabb ram, vagy a ram slot más lehet a lapon?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Ford topik
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest