Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
Philips Android ha nem is úgy mint a Samu, de tud hasonlót
amikor a csatorna infót rakod ki akkor abba is lehet lapozni igaz csak 1csatornát mutat ahogy lépkedsz de időbe is lehet előrefelé.
Az EPG gombra a teljes képernyőn az van és hang sincs.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
rainman72
Topikgazda
Igaz nem Viktor vagyok de egy kis segítség.
58" VA szóval ha kiváló betekintési szög kell akkor az kiesik,mert inkább csak középről lesz jó.
Ha meg jó színek kellenek mindenképp WCG panel(wide color gamut)
Tehát egy 55"-os IPS paneles tv-t kell keresned vagy oled
Lg [55QNED85] vagy Philips 55PUS8807.
Itthon az Lg [55Qned863 néven található][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
Összeg?
Mennyire lenne oldalról nézve?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
Igazából a mini ledek lényege a több ezer led és ebből fakadóan a több száz local dimming zóna lenne amivel sokkal jobb fekete színt lehet elérni és csökkenteni a bloomingot amennyire csak lehet.
Hogy ez mennyire van hatással a betekintési szögre egy VA mini ledes tv-nél megint csak eltérő,meg kellene nézni,de ennyit tv-t lehetetlen élőben kipróbálni
Nézni kell róluk youtube videót ott elmondják,vagy az rtings tesztek is segítenek.
Példának itt vannak Vhiktor tesztjei a Samu QN95-ről vagy a TCL C835-ről,ezeket kapásból meg tudod nézni mit produkálnak oldalról.Igaz nem a legolcsóbb modelek de ha jót akarsz hozzá teszem nem lesz egyik se tökéletes akkor az zsebbe nyúlós sajnos.Én most jelenleg egy régebbi 58PUS7805-t nézek,2020s model de még kapható MM.
És nem is drága 155e,és bontottan vettem 130e-be.
VA panel fakul rendesen oldalról,viszont van kontraszt van fekete rajta rendesen.
Aki nem akar nagy pénzt bele feccölni és elég neki alapból a Netflix teljesen jó választás,max tesz rá egy olcsóbb stick-et.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Felhősödik mint az állat, a múlthéten keresett meg egy csalódott tulaj, hog mi tévő legyen.
Ha nézel külföldi teszteket róla ott is mindenhol megemlítik és nem szerepel jól.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gino20
őstag
Nem ismerem. Itt érdekődj [Hisense topik]
-
rainman72
Topikgazda
A 200ezres 55U7HQ már jó választás.
Meg lesz a jó szín a nagy betekintési szög és még a fekete is jó lesz a
local dimming miatt.Alá nem mennék azok elég alap tv-k.
Fölötte az U8HQ van de tv műsorokhoz felesleges inkább már a 4k HDR/DV tartalmakhoz találták ki.
Az U71 semmivel se több mint az U7 rossz árazással.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
Nem ismerem az összes Hisense miniled modelt, de kereset már meg Hisense miniled tulaj, hogy borazsztóanj felhős a kép, rtings is kitér rá, így nagyon nem ajánlom a TCL helyett.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
Míg a TCL VA addig a Hisense IPS.
Az eMagon van olcsóbban ujracsomagolt 75U8HQ,meg kell venni azt és kipróbálni.Ha nem jó max vissza küldöd.
A HDR biztos hogy jól mutat rajta mert nagy a fényerő,de a fekete meg a blooming otthon fog kiderülni.
[itt van]
Ha szerencséd van olcsón lesz egy jó tv-d (ha nem kéne most másra a pénz ennyiért elhoztam volna már én is)[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Hisense-el én amúgy is óvatosan.
App-ok száma is kevés,van amelyik évekig nem frissül,meg ilyenek
Sokal jobb egy TCL VA.
Hogy ki akartam próbálni az U8-t az csak egy dolog,érdekelt volna,de már lemúlt rólam.
Amit linkeltél az meg egy alap IPS paneles tv,színek és a betekintési szög azért jó.Nappali tv meg tv adásokhoz való igazából,este sötétben elvérzik.
Egy Philips ambilight-al jobb választás még mindig ha IPS kell meg az amit az nyújt(színek,jó betekintési szög)
Fekete egyiken se lesz.
Ahhoz VA panel kell mindenképp,persze azt a feketét is helyén kell kezelni,mert ha nem FALD akkor ott is lehetnek problemák az egyenletességgel.[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
Nekem ebből van a 75-ös a nappalimban. Azért az árért szerintem nem rosz tv. Én 2 éve használom, csak már meguntam, hogy a fekete az szürke
Mondjuk ennél nem tapasztaltam DSE-t egyáltalán de azért a HDR és a DoVi nem annyira látványos mint egy miniled vagy oled tv-n, inkább azt mondanám, hogy korrekt (de ez nem meglepő mivel 300 nit körül van a max fényereje). Ellenben mindenevő, nem nagyon találtam olyan tartalmat vagy formátumot amit ne játszana le. Megbírkózik a DoVi összes verziójával és konténerével. Ez már nem mondható el az újabb U8HQ modelről ami szinte semmilyen "netes" DoVi tartalmat nem játszott le, vagy nem jól jelenítette meg kivéve a V8 mp4-et.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nekem egy Logitech Harmony Touch rendszertávom van, az eszközök jönnek- mennek, a táv mindig ugyanaz, tehát se a gombok helye, se a táv fogása nem változik. Első és egyetlen elvitathatatlan érdeme, hogy van háttérvilágítása.
Aztán van még pár előnye, ami kb így néz ki:
Saját akksi, töltőport, érintőképernyő, gépről webes felületen vagy letöltött programmal bármiféle eszközre fel lehet programozni, akár 10-20 eszközt is kezel külön, illetve adott használat függvényében csoportonként.Tehát ha pl tévézni akarok, akkor a táv egy gombnyomásra bekapcsolja az erősítőt, és a sat bemenetre teszi, bekapcsolja a tévét, és a hdmi1-re teszi, bekapcsolja a műholdvevő beltérit, majd ha a csatorna gombra nyomok, akkor a műholdvevőt irányítja, ha a hangerő gombra, akkor az erősítőre ad hangot.
Bármit tudok változtatni, dedikált gombokra rövid és hosszú lenyomásra külön funkciókat, érintőképernyőre bármiféle funkciót,
Aztán ha filmeznék, akkor egy másik gombnyomás, kikapcsolja a műholdvevőt, bekapcsolja a médialejátszót, átkapcsolja az erősítőt a sat bemenetről a blu ray bemenetre, ha a menüben kotorásznék, akkor a médialejátszót irányítom, ha a hangerőt babrálom, akkor az erősítőt vezérli.
Majd egy gombnyomással egymás után kikapcsol mindent, és akár 4-5 külön szobában tudok 5-8-10 egybefüggő eszközcsoportot ilyen módon vezérelni, annyi activity-t hozok létre, amennyit akarok.10 éve az összes táv a saját zacskójában hever bontatlanul, nem jók semmire. 1milliós eszköznél is olyan a távirányítós megoldás, amit csak kinevetni lehet.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zsotty4
tag
Sziasztok! 250k-val bezárólag lehet már kapni valami épkézláb képernyőt?
Márka nem foglalkoztat, sötét szobában lesz nézegetve rajta mozicontent, néha játék.
A méretből nem szeretnék lentebb adni, számomra fontosabb mint a precíz háttérvilágítás stb.Ebben az árkörnyezetben (+-10%) mi az amitől itt a legkisebb eséllyel hányná el magát 1-2 szaki?
Előre is köszönöm a válaszotok.
-
Vhiktor
veterán
Van. Mégpedig jelesen az, hogy nem érdekli a magyar Hisense-t, hogy csináljak róla tesztet. Teljesen elzárkoztak eddig.
Kell nekik írni, hogy szeretnétek hogy legyen nálam teszt és akkor szerintem változik a helyzet
Szóval én csinálnék szívesen, ha lenne miről.
Lehet az nem szimpi néhány forgalmazónak és meg is mondom Nekik, hogy nálam nem szólhatnak bele a tesztbe, azt teszem bele amit tapasztalok.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Mert árkategóriájában a legjobb.
-
zelikocc
senior tag
Köszi! Visszaolvasgattam, viszont ez a 735-ös modell ami már Google TV rendszerrel van ami elvileg sokkal jobb mint az Android TV (bár ez kevésbé számít, mert Apple TV 4K fogja meghajtani).
Azt nem tudom, hogy a panelban van-e eltérés a 725 és 735 között, vagy az újabb modell is hasonlóan rossz betekintési szöggel rendelkezik, mint amiről írtál?
A Hisense U7H-t megnéztem élőben és tetszett a képe, a betekintési szöge is teljesen jó számomra. A TCL-t sajnos még nem tudtam megnézni élőben, de lehet hogy nem is nagyon lesz rá lehetőségem.
-
Lackó1984
junior tag
szerintem ebben a témakörben közismert
pásztázó kameramozgáskor jelentkező képugrálás, ami 24 fps filmeknél jelentkezik
minél gyorsabb a tv panel válaszideje, annál látványosabb
ezért Olednél kifejezetten zavaró
https://www.rtings.com/tv/tests/motion/stutter -
Weareus
addikt
Piaci részesedését tekintve Kínában a Hisense a legnagyobb gyártó.
Ez vagy jelent valamit vagy nem, de még az is lehet, hogy igen.
Én nem tudom.
Abban igaza van, hogy kilóg a sorból, nem vitatom, de más árkategória is.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Vhiktor
veterán
Szó sincs arról, hogy nem szeretem.
Csak éppen képminőségre az U8H le van maradva pl a Samsung QN91A-tól. Így ahhoz képest ezen az áron én nem ajánlom, mert a 91A kontrasztja sokkal, des okkal jobb filmek esetében.
Ismerem mindkét tv-t (a lsitából mind hármat) azért írom ilyen meggyőződéssel.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Ez ár függő is, van amikor ő a legjobb vétel. De most ez a samsung nagyon jó áron van.
-
koxminator
senior tag
Nem az LG-ben csalódtam (2 éve van egy 48C1 OLED, hibátlan, imádom), hanem inkább a sima LED-es technológiájában, ahogy hallom, általános probléma. Plusz a drágalátos szerelőben, aki valószínűleg gagyi munkát végzett (ráadásul eléggé közismert a szerviz, amennyire tudom; elsőre nem akarta észrevenni a felhősödést, amit a vak is látott volna, mindegy..). Szóval ha miniLED, az is jó, ha a QNED jó, az is jó, csak sima LCD ne legyen. Ha pedig már kezd közelíteni egy OLED árához, akkor lehet inkább OLED lesz, bár nem gondolom, hogy nincs más lehetőség épkézláb határokon belül.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
Imi1981
veterán
Egy tévé esetében számomra nincs rosszabb mint egy sötét jelenetnél ocsmányan világos szürkén világító fekete! Az a baj hogy ez az egész képre hatással van nem csak a fekete színre! Ha nincs normális fekete akkor nincs kontraszt és lehet akármilyen szépek a színek világos jelenetekben ha a legtöbb film tele van sötét jelenettel és ott az ips számomra ocsmány. Persze va panelesek között is van kevésbé jó mint például az én samsung 48 h6400 tévém. 7 éve van meg és azóta zavar a gyenge feketéje! Haveromnak F szériás samsungja van ( régebbi típus mint az enyém) de annak olyan mély feketéje van és ezáltal kontrasztja hogy csak bámultam mikor láttam mennyivel élvezhetőbbek a sötét jelenetek! Ég és föld az enyémhez képest pedig az enyém is va paneles. Munkatársam LG ips tévéje van de komolyan azt sötétben nézni kiábrándító. Persze van akit ez nem zavar de engem rohadtul zavar.
-
Imi1981
veterán
Samsung va Qled tévék betekintési szöge és fehér megjelenítése jó pedig va paneles ( gondolom tlc qled is jó ebben). Mostani jobb va paneles tévék betekintési szöge már jó szerintem. Engem mondjuk nem érdekel mert szemből nézem de persze másoknak lehet fontos. Engem a gyenge fekete és kontraszt nagyon zavar de persze a szép fehér megjelenítése is fontos ahogy írtad de ebben is jók a qled va paneles tévék.
Miniledes ips tévé kontrasztjára lennék kíváncsi, hogy ott mennyit tud segíteni az ips gyenge feketéjén a miniled technológia. Amúgy az a bajom ezekkel a miniled tévékkel, hogy szinte ugyan olyan drága mint az oled! Tcl és Hisense egyes modelljei kivétel mert ott vannak olcsóbbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Ukrajnai háború
- Samsung LCD és LED TV-k
- PlayStation 5 Pro teszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest