- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Philips 65PUS9506/12 lehet még érdekes 1024 zónás miniLED háttérvilágítással, de az sajnos inkább 600k felé közelít... vagy hasonló áron a 2022-ben érkező...
Philips 65PUS9507
TCL 65C835 -
-
AL
addikt
Szia ! Ezen az oldalon megtudod nézni melyik készülékben milyen kijelző van, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. [link]
65 - ös méretben IPS. Rengeted különbség van köztük, sokkal gyengébb ( proci, kijelző, oprendszer, Hz, stb )
Ha beütöd a típusszámokat a google keresőbe több teszt is előjön. Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Ha jó a VA panel, akkor ez a 2 készülék jóval olcsóbb, mint az Oled, nincs olyan képminőség, és nincs olyan betekintési szög, de a legjobb Ledek közé tartoznak.
Samsung QE65Q70RA
Sony Bravia KD-65XF9005B
Mindkettőnek a kijelzője a legmodernebbek közé tartozik. Itt láthatod az adataikat : [link]
Ezek egy hasonló méretű Oledtől jóval olcsóbbak : [link]
[link] Hasonló teszteket találsz a neten, csak a google keresőbe kell beírni a típusszámot és a teszt szót. Kisfilmek is találhatóak.
A Sony androidos, a Samsungban nincs DTS decóder.
Ezektől még jobb a 65Q80 és a 65XG9505, de ezek már tényleg szinte Oled áron vannak.
Üdv. -
bobby45
tag
Nekem közepén egy 20 cm-es sávban függőleges csíkok jelentek meg, csak úgy magától, bármit is csináltam nem tűnt el... Maga a rendszer szerintem túl van bonyolitva, tény hogy a feketéje szép de a színeket sehogy nem tudtam szépen beállítani, pedig sokat szórakoztam vele...
Én biztos belenyúltam egy gyári hibásba, de elálltam a vásárlástól, sokkal inkább a Samsung QLED.
Lehet valakinek pont ez a Sony színvilág tetszik, engem nem győzött meg...
-
bobby45
tag
-
AL
addikt
Szia ! Ha jó az IPS panel, akkor ez nagyon jó üzlet : Sony 65XF8596 A VA és az IPS közötti különbségekről tegnapi leveleimben olvashatsz.
Az lenne a legjobb, ha meg tudnád nézni.
IPS panel, 100 Hz, valós 10 bit, androidos és 5 év garancia. Ettől jobb és VA paneles, de jóval drágább a Sony 65XF9005. Meg kellene nézni, hogy melyiket milyennek látod, megér e + 150 ezret Neked a VA panel. Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Azt kéne tudni, hogy mennyit szánsz rá, mert az egyik legjobb VA paneles LED TV a Sony 55XF9005 már 400 ezer feletti áron van, hasonló áron, vagy még olcsóbban kapsz Qledet is, amik szintén VA panelesek. IPS panelesek kicsit olcsóbban is vannak. Minden az igényeidtől függ. Tudtommal a legjobb Plazmák a Panasonicok voltk, de az 51 es méretet nem gyártott. Az LG és Samu plazmáktól ezek a Ledek szerintem jobbak. Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! Ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor a VA paneles ajánlott, ezeknek jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézed, akkor IPS a jobb ( ez a középvonaltól való eltolástól is függ, milyen szögből nézed )
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Ajánlott vásárlás előtt mindegyiket megnézni, hogy lássad melyik tetszik, mert nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is.
Itt láthatsz néhány szakértői leírást róluk és szemléltetve is van. [link]
[link]
[link]
Jó vásárlást !
Üdv. -
AL
addikt
Szia !
Ha nagyobbat szeretnél, akkor nézd meg ezeket, csak még azt kell eldöntened, hogy VA, vagy IPS kijelző kell .
[link]
Sony 65XF9005 ( kicsit drágább )
Samsung Qled tévék : [link]
[link]
[link]
Az eddigiek mind VA panelesek.Ezek IPS :
LG 65SK8500
Sony 65XF8505 ( 8577, 8596 ugyanaz )
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ezek mind a legjobbakhoz tartoznak 100 Hz es készülékek. A Sonyk Androidosok.
Üdv. -
-
törölt tag
Milyen plazma volt? Mert sajnos nincs túl jó vétel ennyiért. Teljesen más jellegű képre, és gyengébb kontrasztra készülj az LCD-vel, és nem mindenki tud könnyen átállni rá. Vagy veszel egy olcsóbb, és alacsony kategóriás Samsungot, pl. 55M5502, ami onnan gyári garis lesz, vagy van egy nem túl népszerű 60" FHD a J6240, ami árban elég jó, viszont mozgásra gyenge lesz, mivel 50 Hz-es, az előbbihez hasonlóan, ráadásul a szoftvere is még a kezdetleges Tizen, és ennél még elég lassúcska. Az újabb verziók már jobbak. Vagy pedig egy jobb és nagyobb Panasonic TX-58EX700E-t, de ez kicsit drágább lesz, és a gyors mozgás még ennél se lesz olyan szintű, mint amihez szoktál. További infók itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest