Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Szeretnék SSD-t venni a gépembe a jelenlegi WD Black sata3 HDD-m helyett. A WD márkánál maradva 2 verzióra gondoltam:
[link]Melyiket ajánljátok ezek közül ? Lehetőleg m2-es csatolásúban gondolkoznék. De majd talán felvilágosít valaki vagy valakik,hogy milyen típus jöhetne még szóba, ebben az árfekvésbe mint a WD-k.
Köszönöm szépen a segítséget előre is !
[ Szerkesztve ]
Mindenki hülye aki nem normális :D
-
Nyethuszar
tag
válasz Emperor_ #46066 üzenetére
Alaplap oldala ezt írja az M2-re
" - 1 x M.2 Key M Socket supports type 2280/2260/2242 storage devices in both PCIE Gen2 x2 & SATA mode*
- M.2 port supports M.2 SATA 6Gb/s module
- M.2 port supports M.2 PCIe module up to 10Gb/s speed**
- M.2 port supports 4.2cm/ 6cm/ 8cm length module "Vagy másra gondoltál ?
Amúgy mi baj az M2-vel? Rosszabb lenne a Sata3-nál ? mert árban majdnem ugyanaz..
nem volt még ssd-m ezelőtt soha..[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Végül is nem az általam korábban írt WD [link] lett a kiválasztott, hanem a Samsung alkotása [link]
Egyenlőre ebben a lapban lesz: [link]
A későbbi gépfejlesztés miatt előregondolkoztam az SSD-nél.
Főleg a tudása miatt választottam a WD helyett, meg többen írták,hogy ezek igen megbízhatóak, szemben a WD termékeivel, ami inkább normál HDD-ben jeleskedik.
A fő kérdésem,hogy a Samsungra milyen hűtést kell beszerezzek ?
Én erre gondoltam: [link]
De ha tudtok valami jobban akkor várom a tanácsotokat.
Mennyire forrófejű egyébként egy ilyen Samu SSD ?
A gépben a légáramlás elvileg megfelelő (a beszereléskor újra kell azért kábeleznem az egészet belül,hogy ne legyen zsúfoltság és jobban átszellőzzön ..), a jobb panelben a 12es ventitől kapja a levegőt, meg a ház orrából is, ahol régen a felső tápok voltak ott meg kiszívja a meleget egy másik 12es. Tervezem beszerezni egy másik 12est a tetejébe,hogy ott is kifújja a meleg levegőt.
Mivel sajnos eléggé szűkös ott a hely a CPU cooler miatt,így csak vékony venti jöhet szóba.
Erre gondoltam [link]
Ajánlották,hogy megbízható. De várok ötleteket ha van
A gépház egyébként egy [link]Nagyon szépen köszönöm a segítségeket előre is
[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz Nyethuszar #46130 üzenetére
Üdv !
Már csak annyi lenne a kérdésem,hogy a Samsung 960EVO-ra [link] milyen hűtést kellene beszereznem ? Linkeltem fentebb már ezt amit találtam [link], de semmi választ nem kaptam,hogy jó lesz avagy másik kellene.. Már szeretnék megrendelni valami hűtőt, mert így nem szeretném használni,félek a melegedésétől
Köszönöm előre is ![ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz Emperor_ #46168 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, akkor ez lesz
Ja még annyi,hogy a BIOS-t updatelni szükséges? Az alaplapomhoz az utolsó az 2016-os ha jól láttam az MSI oldalán. Pontosítva " Version 2.A Release Date 2016-02-18 ". De ami most van azt nem tudom milyen verziójú. Avagy próbáljam meg ezzel ami van és max utólag kapjon updatet ha szükséges ?[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46176 üzenetére
Nekem tulajdonképpen WIn10 meg talán 1-2 játék lesz rajta ami gyorsan fut róla, pl FH3, meg talán GTA5.
Ventilátor oldalt van meg elől és hátul fenn meg a tetejébe egy. Vagyis gondolom szellős a ház
De majd a beszerelés után figyelni fogom a hőmérsékletét.Mindenki hülye aki nem normális :D
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46179 üzenetére
A vga-m egy R9 280x-es ami eléggé forrófejű darab. Nem ritka a 65-70 fok se.. (persze csak megterhelő gamek alatt(pl. witcher3,gta5,fh3) Hiába kapja oldalról a levegőt a ventiből és a vga-n 2 van eleve.. És ugye hol van az m2 port ? Persze,hogy a VGA felett.. Hülye egy tervezés
Az oldalsó és a többi ház ventinek nem tudom,lehet-e illetve hol a sebességét.. Az lehet segítene ebben[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46182 üzenetére
Így van a szellőzés ahogy írtad. Oldal és elől be, hátul és fenn ki
Meglesem azt a fórumot mindenesetre[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Március hónap közepén vásároltam egy Samsung 960 EVO NVME 250Gb os SSD-t. [link]
De mivel nem használom így eladnám és inkább egy SATA3-asra ruháznék be Friss 3év garanciával és van rajta egy hozzá rendelt hűtőborda is, mert eléggé forrófejű őkegyelme.. Ja összesen 10.45GB írt adatmennyisége van a HDD Sentinel szerint. Még OS se lett telepítve rá soha, pusztán megnéztem milyen gyorsan képes olvasni-írni. Új ára 35-37k. Mennyibe lehetne ezt eladni, meg hogy? persze garival meg bordával együtt. Még gyári szaga van[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz Frawly #47282 üzenetére
Lekezeli a lapom,bár X2-es a foglalat,ez meg X4 el üzemelne jól de meglehetősen melegszik NVME mivolta miatt.Dacára a bordának.. És nem nyugtat meg,hogy akár 70+ vagy több fokkal is melengeti a lapomat alkalomadtán.. Szóval igen,így inkább nem vállaltam be
Sata3-asból milyent ajánlanátok ? Operácíós rendszer alá kellene, meg pár játék menne rá. 250Gb-os Sata3-at csatis.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyethuszar
tag
válasz Frawly #47288 üzenetére
A keret az olyan 25-27ezer maximum.
Garancia meg nem lenne rossz,ha lenne 5 év. Olvastam itt,hogy sok helyen csak 3at adnak meg rá. (ebbe futottam Én is a vízforraló NVME-vel..)
Tárhelynél az 250 gigára gondoltam, vagy 256. A nagyobbak gyanítom nem férnek a keretbe.
Köszönöm(#47287) csicso82 igen gyakorlatilag egy vízforralót veszel vagy egy kis rezsót
[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok!
A Crucial MX500 250GB-osra amit ajánlott is innen valaki nemrégiben Nekem, volt már bárkinek bármiféle gondja-baja ? Mennyire megbízhatóak ? Egyik boltba Nálunk 5 év garit adnak rá és nincsen 24k az ára.
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest