- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97273 üzenetére
Köszönöm az infokat.
-
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97271 üzenetére
A mostani asus kuka lesz, lassan feladja a harcot, annak a helyére keresek mást viszonylag rövid idő alatt. :D
Veszem, nem kapom.
A 15-16 megát hagyjuk, én már ezer éve felvetettem itthon a csalási kupaktanácsba, hogy 1 rakás sz@r. Meg ugye itt ilyen ezer éves monortel van, ami már megszűnt. -
WarninShotZ
tag
válasz
Emperor_ #97269 üzenetére
Kinéztem közbe az alábbi routert. Nyílván ezt párban venném meg [link] . Na itt most az lenne a kérdés, hogy az ajánlott router képes nagyobb hatotávolságot biztosítani, vagy ha 2 ilyen tp link routert összekötök AP-vel vagy bridgel? Vezeték nélkül kötném össze őket.
-
WarninShotZ
tag
válasz
WarninShotZ #97267 üzenetére
Szerkeszteni sajnos már nem tudom. Még egy gyors kérdés. Ha a földszintre viszem a szolgáltató routert, azt mi alapján lehet összekötni az emeleti routerrel? UTP kábel?
-
WarninShotZ
tag
válasz
Emperor_ #97265 üzenetére
Ez a böngészőből elérhető felület? Vagy van ezeknek drivere amúgy? Utána nézek akkor ennek az AP-nek, hogy és mint lehetne ezt megoldani itthon.
Gubek-Einste: Köszi, felírtam!
-
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97263 üzenetére
ASUS RT-N10E. A router jelenleg az emeleten van, a földszinten csak a TV van, ami fix, az meg wifivel csatlakozik az internetre. Hogy mit kéne konfigolni?
-
WarninShotZ
tag
válasz
tha_answer #97261 üzenetére
Bármilyen megoldásra vevő vagyok.
Egy wifi hálózat lenne a földszinten, meg egy az emeleten, ez lenne az elképzelés, csak a megvalósítást nem tudom.
-
WarninShotZ
tag
Sziasztok! Router vásárlás előtt állok, mert a mostani kezd behalni, ebben kérném segítségeteket. Köszönöm előre is a válaszokat.
Még esetleg egy olyan bónusz kérdés, hogy hogyan és milyen módon lehetne megoldani azt, hogy a lakáson belül 2 külön router legyen 2 külön wifi hálózattal, mondjuk az emeleten 1 hálózat, meg 1 a földszinten. Ez megoldható? Mennyire kivitelezhető?
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Téglafal, 80 m2, emeletes ház.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1 TV, 1 PC, 1 laptop, 6-8 telefon
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Jelenleg valami 15-16 megás monortel valami, de cserélve lesz Flipre vagy Telekomra, szóval 100-150 megás internet lenne nemsokára.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Ha egy deákbérletből megállna, azt tudnám díjazni.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Nincsen semmi extra elvárásom vele, működjön jól, ne kelljen vele később foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max