Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anonymus23

veterán

válasz vargalex #77659 üzenetére

Ez az amit már szerintem sosem tudok meg, mármint, hogy a modem vagy a szolgáltatás, vagy esetleg az itteni alközpont beállítása vagy túrtelheltsége esetleg a hibás.
    A szindróma: az Invitel a 100 Mbites netet úgy oldja meg, hogy az itteni terheltségtől függően hazsnál 2x8 csatornát downstreamnek (értelemszerűen egyszerre csak 1x8-at, mivel nem képesek olyan modemet adni, ami tudná kezelni a 16 csatornát egyben). Ha az egyik nyolcas telítődik, akkor átkapcsol a másik nyolcra, és ez okoz kiesést, a kijövő szervízesek szerint ennek úgy kellene megtörténnie, hogy észre sem veszem, a topikjában párszor ezt már tárgyaltuk, és vannak olyan városok, ahol ezt jelezték, hogy soha semmi ilyen nincs, de pl ahol én lakom itt ez nem csak nálam gond, hanem van egy pár hazafi, aki ugyanezzel a hibával kínlódik. Érdekes módon 60 Mbites előfizetésnél ilyen nincs :F , lehet ott fix az egyik 8-as csatorna.
    Nem tudom hányszor lehívtam már a szerelőket, de csak hümmögtek, minden jelszint jó, sávszélesség megvan 99%-ban, de néha fogja magát és elszáll. De van amikor 1-2 secre csak, de simán van, hogy fél perc, vagy akár 1-2 percig sincs net. Modembe közben belépve meg azt mutatja, hogy minden rendben van, a ledek is normál működésnek megfelelően világítanak/villognak.
    Előtte TP-Link volt (1043, 4300-as) de azokkal sem volt jó, azt gondoltam (akkor még), hogy a router a hibás, vettem a B1-est, de ezzel sem vagyok előrébb, sőt, ha pl a NAS-on leállítom a torrenteket, akkor pl felfut a 2 mag 100%-ra és megfagy a netes elérés mindenhol egy picit.
    Ezért próbálnék keresni valamilyen megoldást, hogy hardweres NAT-al rendelkező routert szerezni, de igazából én sem vagyok meggyőződve, hogy előrébb lennék, de ha lenne gigás digis net nemsoká, akkor már olyan kellene, ami azért nem fossa össze magát ha ki lenne használva a gigabit (lefelé SSD-re tölt a NAS PC).

Nekem az újracsatlakozási sebességgel van a gondom, mert szerintem itt valami bibi van...

Nézegetem már egy ideje a TP-Link AX3000-esét, most adott az Amazon 20$ kedveztményt is csalogatónak, így már becsúszna 40k alá az ára, abban meg elvileg Intel proci van, nem tudom mekkora baklövés lenne egy ilyen :DDD

(#77660) TeeJay
    Azért zavar, mert néha csak úgy tér mnagához a netem, ha újraindítom a modemet/routert is, és vicces, hogy a modem már rég vígan megy, amikor még IP-t sem ad az Asus.
    És ha ezt egy este eljátsza jó párszor, akkor hadd zavarjon már.
    Nem túl kifejlettek az empatikus képességeid :) De kösz a reagálást.

(#77661) blakey
    Fentebb taglaltam, hogy nem a havi 1x-i újraindítás a gondom, sajnos sűrűbben kell.
    De pl az is rohadt zavaró az Asusban, hogy amikor fix Ip-t állítok be egy MAC-hez, akkor pl minden dolog után el kell mentenem, mert ha nem, akkor nem csinálja meg: értsd: név, IP, egyedül talán asszem az ikonnál nem kell, de ha mindkettőt átállítom (név+IP), akkor meg kidob a bejelentkezéshez, és kezdhetem előlről bemenni a menübe, ha egy dolgot változtatok és mentés, akkor megcsinálja egyenként.
    Azért ez is vicc, hogy egy fix IP beállítás 8-10 perc így, és addig sehol sincs net, és jön a 2,5 éves kisfiam, hogy "apa megállt a net, nincs jútúb", mert ezt már vágja, de hogy "igen apa, megyek fogat mosni" azt kevésbé. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés