Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• djsilas

tag

válasz kali #19239 üzenetére

Na ezt most annyira nem értem, de biztos! :)
    A routerek IP címekkel, hálózatokkal, alhálózatokkal egyebekkel dolgoznak és (nevükből is sejthetően) routinggal foglalkoznak. Na most, hogy az átviteli közeg levegő vagy fény vagy fém, az mondhatni nekik mindegy.
    "legkevésbé a router függvénye lesz, ha szigorúan csak a wifi részét nézzük! sőt, egy tl-wr1043nd és egy sokkal drágább router között sem csak a router milyensége fog dönteni, ha csak a wifi szórásról van szó!"
    Mi az, hogy a "router milyensége"? Milyen milyenség? :U Ha szigorúan csak a Wifit nézzük, akkor az már nem router (AP). Ahhoz, hogy router legyen, nézni kell az egészet - ugyanis az átvitt sebességet még ilyen "hülyeségek" is tudják befolyásolni, hogy pl milyen/mekkora titkosítást használsz, ez pedig a routolási sebességét fogja jellemezni...
    Vagy az antennákra gondolsz!? Én nem akarok magam antennázni! Ha veszek valamit, akkor az működjön, mint a szentírás! Ne én számolgassam már, hogy hány dbi antennám legyen, vagy merre irányítsak egy yagit! De OK! Feltételezem, hogy esetleg itt a különböző chipekre gondolsz!? Akkor meg pont jó párosítás a wr941nd és a Centrinos 4965agn - ez olyan lehet, mint a 710-es BMW!? Egyébként szép eredmény, de gondolom más nem is igen volt felcsatlakozva a routerre!? Az átvitt adatra is kíváncsi lennék egyébként + oprendszerekre, mert hát tömörítés miatt is lehet ám ilyen! :K Nem mindegy, hogy 5mp -re stabil, vagy 500ra... Egyébként meg vhol mégis úgy érzem, hogy egy oldalon "állunk" és egyről beszélünk! :)

Új hozzászólás Aktív témák