Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz mSchumi87 #28849 üzenetére
2x8-al kevésbé melegszik a proci. Intelnél minimális a mhz-el nyert fps. (1-2%)
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
gringo77
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide illik de vásároltam egy Lenovo Legion Y520-t notebook-ot és tennék bele egy M.2-es SSD-t. Csak a op. rendszer menne rajta meg pár nem sok (8-10 program maximum) videóvágó, szerkesztő, fényképszerkesztő és hasonló progik. Mit tudnátok ajánlani? Néztem a Kingston és az A-DATA-át is nem tudom melyik lenne a jobb? Az egyik olcsóbb de lassabb a másik drágább de gyorsabb? Köszönöm a segítséget előre is! :-)
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 10 5G 4/128GB Global, Lenovo Legion Y520 i5/16GB/250GBSSD/1TBHDD/GTX1050
-
koko52
nagyúr
válasz mSchumi87 #28853 üzenetére
Ha nincs nagy árkülönbség akkor mehetsz feljebb, könnyebb lesz eladni. Nagyobb hz-nél pedig a cl-t vissza tudod venni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
-
mSchumi87
senior tag
-
törölt tag
válasz iamalone #28857 üzenetére
Ebben a videóban is tesztelik a gyorsabb RAM-okat, és pl. DDR4 2133 MHz vs 3600 MHz között mindössze 4,7% a különbség, ami a nullával egyenértékű, mivel észrevehetetlen:
https://www.youtube.com/watch?v=D_Yt4vSZKVk
(5:33-nál van az összesítő grafikon)[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz #24845312 #28860 üzenetére
Igen a Ramos topikban kértem tőle teszt eredményeket. Izgatottan várom, mert ugye Intelnél szinte semmi gyorsulás nincs csak Ryzennél.
-
koko52
nagyúr
válasz iamalone #28857 üzenetére
Nézd csak meg az linkelt videót 4:35 nél 107.4 és 107.1 Fps 2133 és 3600-mhz nél. Na mennyi a különbség?
[link]Mint látod még a 2133 a gyorsabb a cl miatt. Ezért mondom h nem mindig a mhz-t kell hajkurászni.
Szerk: 5:30 nál látható h ryzen is 5%-ot profitál.
[ Szerkesztve ]
-
gyorol
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam 2X8Gb SK hynix HMA81GU6AFR8N-UH memóriához. Kompatibilies-e az ASUS ROG STRIX B250I GAMING lapommal, - jelenleg 2x4-el használom, így upgrade lenne - vagy adjam el és forgassam be újba?
May the force be with you!
-
mzso
veterán
Helló!
Összeraktam az új gépem. A ram "G.Skill Trident Z 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C15D-16GTZ" alapból 2133-on ment. Ami lehangoló. Átraktam DOCP profile 1-re (fogalmam sincs mit csinál vagy jelent) utána már ment a normál 2666MHz-en és most úgy néz ki hogy 3200-on is. (Magasabb opció nincs, de nem is igazán érdekel) (proci: r5 1600, lap: Prime 350 Plus)
Van amit még érdemes állítani? (Pl leszabájozni valamit, hogy ne fűtsön annyira)
Kéne figyelni valamit, hogymelegszik-e?Teljesen új nekem az UEFI is nem csak a Hardver
-
koko52
nagyúr
A D.O.C.P. az automatikus profil beállítója. Nincs semmi tennivalód.
-
Cranium
tag
Hali!
Konfigot próbálok összerakni, alaplap ASRock AB350M Pro4, a proci AMD Ryzen 5 1500X, milyen 2x4 GB-os RAM passzolna bele? Az alaplap oldalán a támogatási listában nem találtam 2x4 GB-os kiszerelést.
-
2v
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte Auros AX370-Gaming5 + AMD Ryzen 5 1500X + GeForce GTX1050 Ti konfig mellé szeretnék ram vásárlási tanácsot kérni. A gépet első sorban játékra fogom használni, (főként régebbi címek, fallout 3-4, witcher, gta, stb).
Érdemes-e jelenleg 8gb-nál több ramot vásárolni? A 16gb-os ramok jelenleg iszonyat drágák, de ha lejjebb mennek az árak biztosan bővítek 16ra.Mekkora legyen a sebessége? 2400, 2800, 3200? Árban nem sok különbség van, de van értelme?
Azt tudom hogy a ryzen profitálhat a magasabb mhz-ból..A másik nagy gondom az hogy a gyártó kombatibilitási listáján nem sikerül kiigazodnom, 16gb-os kiteket találtam amik szerepelnek rajta, de a 8gb-os modulok közül amiket hazai webshopokból lehet rendelni egy sincs rajta.
Például egy ram amit kinéztem se:
Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C15FBK2/8Elöre is köszönöm a segítséget!
-
koko52
nagyúr
28862 hsz-t tanulmányozd. Vegyél egy G.skillt azzal nem lesz gond.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok, szeretném bővíteni a ram mennyiségemet. Jelenleg 8 gb ddr3 1600mhz kingston hyperx fury van, több infót nem tudok róla. Ugyanilyet kellene vennem, vagy jöhet bármi más, csak a lényeg hogy ddr3 1600 mhz legyen? 8 gigát gondoltam venni.
-
koko52
nagyúr
válasz balazska92 #28874 üzenetére
cpu-z leírja neked a pontos típusát. Ha nem találsz u.o-at akkor a másiknak egyezzen hz-e, fesz, cl-je.
-
wrox
őstag
Sziasztok!
Asrock H110M-ITX/AC lap, i57400-as proci mellé mehet a G.Skill Ripjaws 2x4GB 2400Mhz F4-2400C15D-8GVR memóriapáros?
Vagy esetleg más javaslat 30 ezer alatt? -
törölt tag
válasz betyar1974 #28877 üzenetére
Kaby Lake processzor mellett 2400 MHz-en fog menni a 2400 MHz-es RAM, mivel a memóriavezérlő a CPU-ban van. Az csak az Asrock gagyisága, hogy ezt nem javították át a honlapjukon már akkor, amikor kiadták a Kaby Lake processzorokat támogató BIOS-t.
-
betyar1974
senior tag
válasz #24845312 #28878 üzenetére
Ok. Erre én is gondoltam, de ha gyártó írja...
Ezenfelül a linkelt ram-ok szerepelnek a listán, Én bíztosra mennék. Nem hiszem, hogy észre venné a különbséget 2133vs2400 között. Ezt konkrét(bíztosra) az tudná megmondani, aki pont ezeket használja, vagy tesztelte. Senki nem válaszolt a kérdésére, gondoltam amiben tudok segítek! -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Ez lenne a mostani összetétel:
ASUS F1A75-M Pro alaplap
AMD A6 3650 4 magos APU
CORSAIR 2x4GB Vengeance Blue DDR3 2133Mhz CL11 KITKérdésem lenne:
1. Érdemes lenne-e 1x8 gb ramot tenni helyette?
2. Ha kisseb frekvenciájút tennék bele pl. 2x4 gb -ost vagy 1x8 gb-ost változna-e valami? + vagy - irányba?Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
inci67
tag
Helló, 1 hozzá értőre lenne szükségem. Én vettem Kingston Hiperx Fury 2X4 est 2666MHz CL15, nem tetszik a lapomnak. Ez volt akcióba ezért vettem a 2666MHz-st, és én azt hittem ha nagyobb, nem gond mert annyin megy amennyit a lap tud kezelni, de nem, Bios frissítve de még így se kerek valami.
i3 6100, Gigabyte GA B250M Gaming 3. A proci a 6 generációs
http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-B250M-Gaming-3-rev-10#sp
4 x DDR4 DIMM sockets supporting up to 64 GB of system memory
* Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed.
Dual channel memory architecture
Support for DDR4 2400/2133 MHz memory modules
Support for ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules (operate in non-ECC mode)
Support for non-ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
* To support 2400 MHz or XMP memory, you must install a 7th generation processor.Most CORSAIR VENGEANCE LPX-et tervezek, 2X4 vagy 1X8-at vegyek, és, hogy a procim 6 generációs vagyis csak 2133MHz megy, gond lenne ha 2400MHz-st vennék bele??????????? És mi ez a ECC?
KÖSZI. -
törölt tag
válasz inci67 #28881 üzenetére
Mi a gond a mostani RAM-oddal? Mi a hibajelenség? Elvileg hibátlanul kéne mennie 2133 MHz-en.
Vehetsz nyugodtan akár magasabb órajelűt is, mint 2133 MHz, annak is hibátlanul kell működnie, de csak 2133 MHz-en (vagy majd ha veszel az alaplapodba Kaby Lake processzort, akkor majd 2400 MHz-en).
Az ECC-vel nem igazán kell foglalkoznod (Error-correcting code, magyarul hibajavító kód), de ha érdekel, itt olvashatsz róla: Link. Ha esetleg mégis ilyen RAM-ot tennél az alaplapodba, ez is fog menni, de csak non-ECC módban, tehát mintha csak normál RAM-ot tettél volna bele.Eddig amik megfordultak nálam 1151-es alaplapok, egyik sem volt válogatós a RAM-ok tekintetében (Kingston, Teamgroup, J&A, Crucial, Patriot, Corsair, stb., egyoldalas/kétoldalas, 2133 MHz-től 3000 MHz-ig), viszont konkrétan ezt az alaplapot ezzel a RAM-mal nem próbáltam. Mi a probléma konkrétan?
Ha pedig biztosra akarsz menni, és valóban nem a RAM-oddal avagy a hozzá tartozó beállításokkal van a gond, akkor ebből a listából érdemes választanod: Link[ Szerkesztve ]
-
inci67
tag
válasz #24845312 #28882 üzenetére
Minden új, tömören másnap nem indul a gép, ki veszek 1 ramot indul, (minden esetben 1 -el indul) ki kapcsolom, vissza a másik, ugyan oda indul, akár hol akármelyik slotba van, nem indul másnap, (2 rammal) ha már elindult gond nélkül újra indítom 20 szór, elindul (2 vel is). Biosz tuti a legújabb, jó, semmi nem volt piszkálva bántva, órigi bolti minden alkatrész.
-
Amos17
tag
Sziasztok,
ASUS PRIME B250M-K alaplapba, Intel Core i3-7100 3.9GHz proci mellé, átlagos otthoni felhasználásra (net + videók + néha kis játék) milyen memóriát vegyek? 1x8GB vagy 2x4GB? Jövőbeni bővíthetőség miatt az 1x8GB jobban hangzik viszont a dual channel jobb lenne teljesítményben jelenleg...
Eddig ezeket néztem:
[8gb-2400mhz-ddr4-ram-crucial-ballistix-sport-cl16]
[8gb-2400mhz-ddr4-ram-kingston-memoria-cl17]
[8gb-2400mhz-ddr4-ram-corsair-value-select-cl16]
[8gb-2400mhz-ddr4-ram-patriot-signature-line-2x4gb]
Gondolom inkább cl16, mint cl17 de a gyártók között kb mindegy melyiket?Előre is köszi!
-
inci67
tag
1 szer igen.
-
törölt tag
válasz Amos17 #28885 üzenetére
Hacsak nem IGP-vel használod a géped, a dual channelből semmit sem fogsz észrevenni net+videók+játékok alatt.
Az általad linkelt memóriák közül én a legelsőt venném, mert ugyanúgy 2400 MHz/CL16 mint a többi (csak a Kingston időzítése rosszabb a többinél 1-gyel), és ugyanúgy 10 év a garancia is rá mint a többire, viszont egyedül azon van hűtőborda 0 Ft felár mellett.
Ha meg IGP-vel használod a géped, és nem is tervezel mostanában RAM-ot bővíteni, akkor meg a 2x4-es KIT-et venném. -
törölt tag
-
Awesome Zoll
csendes tag
Sziasztok!
Egy AsRock H81M-DGS R2.0 alaplapban van egy 8GB-os Kingston 99U5471-039.A00LF modul. Mi lehet a közkeletűbb típusa ennek a RAM-nak? A 99... megnevezés alapján nem nagyon találok használható infót a neten. Elgondolkodtam még egy ilyen modul beszerzésén, de így nem találom sehol. Illetve menne ez a RAM egy Asus H81I-Plus alaplapban? -
törölt tag
válasz Awesome Zoll #28891 üzenetére
Biztos rajt van azon a RAM-on a típusa is.
Ha hűtőborda nélküli, akkor ValueRAM, ami órajeltől függően egy KVR13/KVR16/KVR18. stb. kezdetű kód (attól függően, hogy 1333/1600/1866 MHz az órajele). A KVR pedig a Kingston Value RAM rövidítéséből adódik.
Ha hűtőbordás, akkor meg HyperX, ami lehet Fury, Savage, Predator, de ezek mind HX (HyperX) kezdetű azonosítóval rendelkeznek, mögötte szintén az órajel, időzítés, hűtő típusa, stb. szerepel a kódban.De amúgy ha az egyik H81-es alaplapban jó volt, a másikban is biztosra veheted, hogy jó lesz, az Intel chipset-es lapok nem szoktak válogatósak lenni, ez nem AMD.
-
KAMELOT
titán
válasz Awesome Zoll #28891 üzenetére
Tedd fel a AIDA progit és nézd meg a ram pontos típusát. Majd keress ugyan olyan ramot. A másik lapban is simán fog menni az a ram.
(#28885) Amos17: Hűtőbordásat vegyél mindeképpen!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok,
Jelenleg 4x4 gb Kingston HyperX Blu CL 9 1600 ramom van. Jól gondolom hogy ezeket nem érdemes tuningolni, mert a játékokban csak pár -4-5 fps- nyernék? A lap egy asrock extreme4 77 vagy mi
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Borsó96
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném! Ezt a memóriát néztem ki végül Kingston 8GB DDR4 2133MHz (KVR21N15D8/8) érdeklődnék,hogy megfelelő lesz-e ennek a konfignak: I5-6600,GTX 1060 3gb Oc,alaplap: Asus pro gaming b150M. Vagy hűtőbordásat vegyek? Válaszokat köszönöm! (játszanék vele)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Lenovo Tab M10 Plus (3. generáció) - érdemes belenézni
- Gmail
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.