Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz TheProb #35178 üzenetére

De igen... sajnos árthat. Persze hobbi szinten tök mindegy. Hallottam én már meredekebb nemtörődömségről is.
    A legjobb megoldás, ha a multimédiás alkalmazások közül -amelyiket csak lehet- portable-ként telepítjük. Úgyis tartalmazzák a szükséges kodeket, amit maguk meg is találnak... aztán fájltársítással az adott kiegészítést hozzákötjük a programhoz.

A gépre telepített számos beregelt kodek... régen is sok gondot okozott, a kodek pack-ok meg pláne... Most is okoz gondot, ha valaki ész nélkül mindenféle multimédiás programot telepít. Aki pl. komolyabban foglalkozott videóvágással azt tudja, hogy nincs is bosszantóbb, ha az eddig megbízhatóan működő program hirtelen hibázik, lefagy stb... ennek oka lehet, egy időközben telepített program ami egy kicsit átrendezte a multimédiás tartalmakhoz tartozó kodekeket vagy egyéb fájlokat. Ezt annyira komolyan veszik pl., hogy az ilyen gép nincs is NET-re kötve és csak időnként kap a Win frissítést. Ez mutatja, hogy mennyire borulékony területről van szó.

Egyébként a MPC-HC szerintem is tényleg az egyik legjobb otthonra és van belőle portable is.
    https://mpc-hc.org/downloads/

Új hozzászólás Aktív témák