Hirdetés
Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz brumi1024 #43821 üzenetére
Bocsánat, de némi akadozás után megszűnt a Net, ezért nem reagálhattam.
Kérdezd meg runner125, Spyduck, polip, Borote véleményét.
A magánvéleményem még az, hogy a "trendi" díszítés komolytalanná teszi a gépet, de valakinek biztosan pont amiatt tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
ClevoM400A
csendes tag
válasz brumi1024 #45730 üzenetére
Az általam tapasztalt gépek esetében számításigényes feladatok, napi 8-10 órás felhasználásban zajlottak.
Az, hogy én fogtam -e ki rosszabb darabot nem lehetséges, mert írtam, hogy több problémás darabbal volt kapcsolatom. De az, hogy egy problémás szériát kifogtam teljes mértékben lehetséges, hisz nem tudom leellenőrizni munkám során a konkrét teljes legyártott darabszámot, és nem is ez a feladatom.
Viszont a tesztekre visszatérve: egy adott teszt alatt kialakult teljeskörű vélemény lehetősége, kizárólag a teszthez szükséges időintervallum, és ezen tesztek széleskörű fázisai felmérésén alapulhatnak.
A másik dolog pedig, hogy a konkurens gyártók sikertelen szériáit leszámítva mind ilyen pontszámmal zár általánosságban. Ezzel szerintem sokmindent elárultam. Az általam írt márkák közkedvelt szériái ( pl. Samsung NP300, Lenovo G,Y széria) pedig minden értékelhető teszt után 85-90% felett végeznek a legszigorúbb felmérők pozíciónálásában is. -
brumi1024
veterán
válasz brumi1024 #46666 üzenetére
Akit esetleg érdekelt, a Fujitsu A531-ben Intel N-1030-as wifi-kártya van.
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #47269 üzenetére
Mérnök infón meg még gép se nagyon kell, úgy is papíron megy
Amúgy meg inkább menj tanulni, bár ma hivatalosan én sem ültem gép előtt BME szokás, mindenki cseszik az egészre vizsga előtti estéig..[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #47522 üzenetére
Köszi szépen!
Hát most ezen az i7 en elgondolkodtattál... igazából nem néztem utána pontosan a teljesítményének, amiért az i7 et néztem, az az, hogy olyan gépet szeretnék venni, amivel a következő 5 évben nem kell foglalkoznom (nem akarom bővítgetni, cserélni stb..). Elég gyorsan avul a technika, de ha az ember nem játék szemszögéből közelíti meg, akkor úgy gondoltam egy i7 proci 5 év múlva is elbír mindennel amivel kell....egy i5 nem tudom de most utána nézek pontosan mit is adnak többért az i7 nél.
i7 es t520 mehetett 350 ért, de az tuti nem FHD kijelzős volt. 1366x768 15coll ban nagyon nem tetszik, olyat láttam jópárat, 1600x900 ast még nem láttam, de azt tudom, hogy az én 1680x1050 Hp m az nagyon szép és nagyon nagyon hasznos kijelző..dell: sokan mondták már ezt a dell t, de valahogy nekem nem szimpatikus márka (igaz jobbára az olcsóbb inspiron okkal találkoztam...azok borzasztóak). Nem tudom, nekem a tartósság és minőség az lenovo és hp (na meg apple, de az olyanoknak jó, akik egymegukban ülnek és videót/zenét szerkeztenek, mert semmivel nem kompatibilisak azok a gépek )
-
Borote
addikt
válasz brumi1024 #47533 üzenetére
Ez esetben ŐKET kell meglesni, és rákérdezni, hogy amit árulna, az az IPS kijelzős-e, vagy tudnak-e olyat szerezni. És hogy számlára megy-e mindez - bár az áfás árból ítélve igen
Gondolom ők is külföldről hozzák, de ha jó áron, számlával, akkor megér egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #47531 üzenetére
itt mondjuk azt írják nincs 15% különbség, meg fogyasztása sem lett kevesebb.. az ára meg biztos magas lesz amikor kijönnek vele ezek a gépek...
viszont ha azt nézzük, az i5 mondjuk 10%al gyengébb az i7 nél, az új i7 meg 10% al erősebb a réginél, az már 20% többlet az i5 el szemben...na itt még bogarászom a benchmark listeket
-
ki0817
csendes tag
válasz brumi1024 #47999 üzenetére
Köszönöm az infot.
Az SSD-t tudom, hogy mi, de az nem volt világos, hogy ebben az esetben a HDD-t ki kell cserélni SSD-re vagy az is benne marad? Esetleg az üzletben eleve kicserélik SSD-re a vinyót vásárláskor, ha kérem? Mekkora plusz beruházást jelent és mekkora tárhely létezik?
Azt jól tudom, hogy SSD esetén a ventilátor is jóval kevesebbet működik, így a gép üzemideje is hosszabb lesz egy feltöltéssel?
Köszi! -
-
-
kerekfej
addikt
válasz brumi1024 #48220 üzenetére
Igen, használja, de te nem tudod használni azt a helyet adattárolására - az magától értetődik, te nem tudsz rendelkezni felette. Valamint nem látod ezt a részt és nem minősül szabad helynek se! Magyarul semmi előnyt nem jelent neked. Sőt hátrány mivel 64GB helyett csak 60GB elérhető a számodra.
Borote
A sandforce meg amúgy is messze van a szartól. SF-2281 based SSD[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
válasz brumi1024 #48225 üzenetére
A Magician szoftverrel lehet optimalizálni a trim nélküli rendszereket is.
Nekem is ilyen samsung 470 256gb-os ssd-m van vista alatt.
A következő teszt is ír erről:ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Borote
addikt
válasz brumi1024 #48241 üzenetére
Jelenleg előrendelhető 284k-s áron egy i5-ös fHD gép, GTX660M-mel.
Ez egy kb biztos pont, ez teljesen korrekt ár érte. Nagyából ennyi volt anno az Asus G53 is (270-290k)Bár azt hozzá kell tenni, hogy a G53-nak kiemelkedően jó a hűtése (amihez tömeg is jár mondjuk, viszont mSATA helyett volt 2nd HDD), és jelenleg a garancia sem olyan egyértelmű a Lenovo oldalán...
Na, majd kiderül mi lesz. -
Declare
őstag
válasz brumi1024 #48328 üzenetére
Huh, ah ez érdekel TP topikban nekem azt mondták (kedvenc szavaim lettek ezek most ) "tök mind1", hogy milyen gyors, mert az elérési idő a lényeg és abban így is úgyis rommá veri a hdd ket...amiben így laikusan bele gondolva lehet igazság (pont Te írtad nekem a melegedést is, ami msata hátrány)
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #48388 üzenetére
Köszi!
Asszem felkeresem majd az ssd topicot is .
Bodor cikkét átolvasva főként megint oda jutottam, hogy klassz az ssd de főleg arra jó, hogy gyorsan bejön a win és betölt 1-1 progi (de ez megér e annyit amennyit kérnek érte...)
Meg akkor az is kérdéses, hogy a 64Gb os ssd (mondjuk egy msata ban) mennyire érdemes/elég...csak a win elfoglalja a felét durván sőőőt és akkor még az is kérdés, hogy ha melegszik az msata az hogy befolyásolja a notebook mindennapjait
átnyálazom ezeket a linkjeidet majd alaposabban !
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz brumi1024 #48769 üzenetére
Ezen már összevesztek pár napja a TP topicban... Hozzám is közelebb áll a Win7, de ez még nem jelenti azt, hogy másnak is az a jobb. Az viszont teljesen objektív, hogy az XP sebezhetőbb és hamarabb szűnik meg a támogatása.
Bár nekem sok egyéb megoldása is jobban tetszik[ Szerkesztve ]
-
greenmaur
tag
válasz brumi1024 #48764 üzenetére
(#48765) ktommy91
(#48766) Tikakukac
(#48767) Borote
(#48768) Dhampir
(#48772) B-L-A-C-KÉn is teljesen Win7 párti vagyok, nem azért mert az Xp rossz lenne csak a Win7 frissebb meg meg az Xp támogatottsága lassan teljesen lejár. Épp az imént beszéltem apámmal és hál'istennek annyira nem ragaszkodik hozzá mint egy pár napja. Remélem nem változik a véleménye a jövőben
Szerk. : Viszont melyik processzor típus lenne a jobb az i3 vagy a B960 ? Mindenképp ilyen 4-5 évig szeretné tartósan használni. Én igy az i3-ra voksolok, de nem tudom pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz brumi1024 #48831 üzenetére
Ok. A kidolgozás és a minőségi ház nálam két külön dolog. Lehet jól kidolgozott a szokásos műanyagból is, ha az anyaghasználat nem ér fel arra a szintre amire kellene.
Mind addig, amíg a szokásos fröccsöntött műanyagot csapják az aljára, és lényegében a ház nagy része is ezt a matériát használja alapvető építkező anyagául, addig én nem mondanám rá, hogy minőségi ház.Az EliteBook-okkal is ez a problémám. Nagyon pofás, jól össze van rakva, de könyörgöm 3-600e Ft-os kategóriában, ne a szokásos sz*rt rakjuk már az aljára.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz brumi1024 #48837 üzenetére
Szerintem nekem is az lesz, bár egy hónap múlva lesz esedékes addig csak nem lesz változás, esetleg csökkenhet az ára, most 26 ezer körül van az Agility 3, természetesen ha használtan 20 ezerért lenne azonnal lecsapnék rá...
Még annyira megkérhetlek egy mérési eredményt priviben dobnál...?
Előre is köszi...
[ Szerkesztve ]
-
-
Petee87
tag
válasz brumi1024 #49215 üzenetére
Elsősorban játékra és egyéb multimédiás dolgokra lenne, így fontos az erős videokártya, a jó hangzás (JBL ill. Bang&Olufsen). Ha egyik sem lesz matt kijelzővel, akkor is a kettő közül fogok választani, csak ezek szerint a full HD kijelző az esetemben nem éri meg a felárat. Az Asus N55 még létezett matt kijelzővel is, gondolom akkor az utódmodellnél is megvan erre az esély.
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #49440 üzenetére
Igen, ez is opció...IPS monitorok
Magyarul egy i3as gép kerestetik 100k ért + egy fenti moncsi.
szerk: panel típus kiválasztásánál az előző linken nem jegyezte meg,h ips
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #49474 üzenetére
Itt a HD2-m, előlapján zéró karc, 3. tulaj vagyok és bőven 3 éven túli a telefon, fóliát nem látott, csak mióta nálam van, az is IS. Zafír vagy Gorilla Glass, ha jó minőségű nem karcolódik. De a hátlapjuk csúnyán szívják, legalábbis a környezetemben mikro karcoknál azért sokkal csúnyábbak.
spyduck: A rostokat ugyebár a megnövekedett gyümölcstartalom miatt láthatod. Emberfia nem látott még Fantában rostot, szóval jah, enyhén kamuzós a dolog
Mikor a 8440p-t elhoztam rájöttem, hogy elég sok benne a fém, súlyban nem kispályás 14" létére. De valamit valamiért, inkább legyen nehéz és fém, mint papír és könnyű.Borote: Magyarra meg ukránra is ráírják, pedig ezekben semmi rost nincs. De azért a tudatnak jót tesz. Egy picit
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #49519 üzenetére
Tized watt különbség sincs egy p8400 megy egy sl9400 között alapjáraton, x200 vs x200s csatából eddig ez látszik. Tutit majd egy átható teszt után tudunk mondani, de eddig nem sokkal ment a 25w tdp-s proci a 17w-os fölé.
Persze teljesítményre más egy Ivy, de engem / minket főleg az idle foglalkoztat.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #49528 üzenetére
Teljesen tisztában vagyok a fogyasztásával egy x200/s-nek, körülbelül 300 kommenten keresztül linkelgettünk egymás gépéről fogyasztási értékeket és mérnöki rajzokat és hasonlók. A noticsekkes review sajnos azt már nem mondja, hogy SSD-vel, alulfeszelt x200s 12-13 órát elröfög idle, és akár 10 órát is netezve 9 cellával. A t420 erről csak álmodhat, szóval szép az a Sandy is, de részterhelésen sem olyan fényes a dolog, az a 2-3w ami van köztük hosszabb távon már órákat ad, ami nem mindegy.
Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest