Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
bdfhz
aktív tag
válasz Thunderzolee #2434 üzenetére
Thenderzolee!
Áruld el a titkot, légy szíves! Hogyan tudsz ilyen keresési feltételeket beállítani (pl. összes i3 procival szerelt gép)?
-
bdfhz
aktív tag
Ndruu!
Huh. Szervíztémában nem vagyok járatos, így hirtelen ezt találtam: Lenovo-garancia, Packard Bell-garancia.
Bármilyen támogatott operációs rendszert telepíthetsz garanciavesztés nélkül.
-
veterán
-
bdfhz
aktív tag
válasz Thunderzolee #2454 üzenetére
Köszi, és külön köszönöm a letisztult folyamatábrát. Én meg a jobb oldali keresővel szórakoztam eddig.
-
veterán
huhh.. reméltem, h észreveszed, h a smiley egy link.
Én is csak nemrég vettem észre, lehet eddig nem is volt ott, de nagyon jól beállítható szinte minden paraméter. Így pár napi használat után jobbnak tűnik, mint más oldalak keresősegédlete.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
appleGjuice
tag
válasz Thunderzolee #2459 üzenetére
Azért vannak csak fenntartásaim, mert a Dellben csak 2Gb a RAM (tudom, ez bővíthető, de most ennyi a keret), illetve a processzor nem i5, hanem i3. Ez nem tudom, teljesítményben mennyire érezhető.
-
Soká
senior tag
válasz Thunderzolee #2440 üzenetére
"ehhehhhehhh.. olvass vissza, tegnap ezzel a notival volt tele a topic"
Hát, igen... Megnyugtatlak benneteket, nem fogok hasonló vihart kavarni, mint upszilon kolléga. De azért elmondom őszintén, mint kívülálló, értem én az ő érveit. A leginkább az zavaró, hogy a "profik" mennyire elutasítanak mindent csípőből, csak azért mert egy Aldi vagy egy Lidl árul valamit. Pedig én tudnék sok-sok kivételt mondani, amikor egy tárgy semmivel nem rosszabb, mint a márkás drágább társaik a szaküzletekben.
Elmondom, miért kérdeztem rá erre a Medionra. 2-3 évvel ezelőtt vettem a feleségemnek egy Fujitsu-Siemens laptopot kb. 240.000Ft-ért. Természetesen mondhatjátok, hogy szar márka (nem tudom, lehet, hogy az) de minden esetre nem Aldiban vettem, hanem laptop szaküzletben. A gép nagyon keveset futott, a feleségem szült közben és csak munkához használta, (a gép például nem látott azóta sem internetet...) A 380. napon elromlott, se kép se hang. Visszavittem a laptopüzletbe, ami egyben szerviz is. Kedves sógorom, aki már elég tapasztalt, "megnyugtatott", hogy ne aggódjak, alaplapcsere lesz, merne rá fogadni.
Sejtitek, igaza volt, a fickó hosszasan taglalta, hogy is van ez az integrált alaplapokkal... Nem nagyon nézett a szemembe, tiszta sor volt, hogy hazudik. De mit tehetek, én laikus, nem tudom az ellenkezőjét bizonyítani. Ment a puhítgatás, és miután megmondtasm, hogy nem vagyok hajlandó hetvenezret fizetni egy olyan gépért, amit akkor már éppen 110.000-ért árultak újonnan, így végül előjött azzal, hogy akkor talán nem cserélik az alaplapot, hanem megpróbálják javítani, de nem ígér semmi biztosat. Hát, persze, hogy megjavították, így "csak" 40ezerrel húztak le. Fizetéskor egy fiatal pár egy ugyanolyan idős, ugyanolyan problémájú, ugyanolyan gépért kifizette az alaplapcsere árát.
Azóta eltelt egy bő év, a gép megint szarakszik, hol elindul, hol nem...Bevallom, nekem egyáltalán nem hiányzik az a nagyszerű support, amit a magyar hiéna kereskedők "biztosítanak", ennél még mindig többet ér, a semmihez sem értő aldis pénztáros kislány, aki szó nélkül viszaveszi a gépet és ad egy újat, vagy visszaadja az árát.
És nekem a nagy márkák intenzív marketingtevékenysége sem hiányzik, mert tudom, én fizetem meg annak az árát, hogy bebizonyítják nekem a nagyszerűségüket.Remélem, senki nem jut arra a téves következtetésre a mondandómból, hogy a Medion egy nagyszerű termék lenne. Nem tudom, de előítéletből nem is fikázom. Igaz, én már túl vagyok azon az életkoron, hogy cikinek érezzem elővenni a barátok előtt az ilyen gagyi márkát.
Remélem, lesz aki vesz ilyen gépet, és elmeséli a tapasztalatait. Egyébiránt az "előítéletek" közül a leginkább elfogadható az számomra, hogy ez alapjaiban egy MSI gép, amiről a nagy számok törvénye alapján tényleg kevés jót hallani.
Van nekem egyébként egy medion név alatt futó lapszkennerem: semmi bajom vele, ugyanolyan kommersz és használhatatlan professzionális célokra, mint a kétszer annyiba kerülő márkásabb gépek. Az ár/érték arányával semmi baj.
-
veterán
válasz appleGjuice #2460 üzenetére
Akkor majd veszel még hozzá, ha a keret engedi.
6ezer Ft hozzá még 2GB ram.Olvass vissza pár oldalnyit; ez a Dell éri meg most a legjobban a piacon.
Továbbra is kérdezem, Acerre mennyi garancia van?
1 év? Ok. És mit csinálsz a picivel több rammal, meg az alig gyorsabb processzorral, ha egy/másfél év múlva elhalálozik valamelyik alkatrésze? Acer hajlamos kinyiffanni gari idő lejárta után.
Nemrég a játékos gépekben még T6600, meg P8400/P8600 proci volt. Nos, a legkisebb Core i3-as proci teljesítménye is megegyezik a P8600-al. A többi ennél csak nagyobb. Konklúzió: ha gamernek csúfolt gépeket T4500, T6600-as procikkal is szerelnek még manapság is, akkor a legkisebb Core i3-as procis gép bőven ki fogja hajtani azt a HD5650-et.
Melyik a hatékonyabb:
normális processzor(Core i3) + erős VGA (HD5650)
vagy
normálisnál erősebb processzor (Core i5) + gyengébb VGA (420M GT)Ugyehogy az előbbi.
-
appleGjuice
tag
Köszi a választ, akkor szerintem a Dellnél maradok
-
veterán
Teljesen megértem az érveidet.
Azzal a Fu-Si notival megjártátok rendesen.
Fu-Si is a nem ajánlott kategóriában van egyébként, bár mióta már csak Fujitsu lett a neve, azóta lassan visszatér az "ajánlott, de csak garanciakiterjesztéssel" kategóriába.
Bár érdekes módon szüleimnél levő Fu-Si noti már 5 éve megy, pedig szinte éjjel-nappal be van kapcsolva.Én a Toshibámon is az alap 2+1 év garit 5 évre kiterjesztettem, biztos ami biztos alapon. Hát igen, nem is minden gyártónál lehet elérni 5 év garit egy gépre.
Egyébként nem ismerem az Aldi pénzvisszafizetős eljárását, csak itt olvastam a topicban róla, végülis ha ez így működik, akkor nem lehet rossz választás az a Medion sem.
-
Drughi
addikt
Sajnos ez nagy pech.
Abban az időben a Fu-Si volt talán a legalja a gépeknek, főleg a belépő szintnél. Azért egy 240ezer ft-os gépnek illene mennie, legyen bármi is ráírva a fedlapra.
Ugyanez előfordulhat egy fél millás thinkpaddel is, de az adatok és a statisztika alapján csak ritkábban.Én "veszekedtem upszilonnal, mert jót akartam. Igaz én magamból indultam ki, mert én megveszem inkább a márkanevet és vele együtt a szolgáltatást is, hogy 2-3 évig nyugodt legyek
-
bdfhz
aktív tag
Soká!
Nagyon unom már ezt a Medion témát, de szeretném a félreértést eloszlatni.
"A leginkább az zavaró, hogy a "profik" mennyire elutasítanak mindent csípőből, csak azért mert egy Aldi vagy egy Lidl árul valamit."
Cipőt a cipőboltból - szokták mondani. Te vennél gyógyszert a húsboltban? Parfümöt a péktől? Hát lengéscsillapítót a kozmetikustól? Ez a dolog egyik része.
Ha az Aldi Asus, Lenovo vagy Toshiba notebookot kínálna kedvező áron, valószínűleg sokkal több bizalmunk lenne. De itt egy teljesen ismeretlen termékről van szó. Ez a dolog másik része.
Ezért hiába a nagy merevlemez, és még a 3 év garancia is, idegenkedünk a terméktől.
-
Chaser
legenda
válasz B-L-A-C-K #2444 üzenetére
Kaptál arra is alternatívát már
vapour01: Arra hogy hozzá tudok-e férni legalbb a hdd-hez, ha beleakarok tenni egy ssd-t ne kelljen már szétbontani a gépet hozzá.
Soká: Félreérted. Nem a garancián túli supportról van szó, egy lapcsere minden gépnél belekerül ennyibe vagy sokkal többe is. Az benne a legdrágább alkatrész, egyedi, nem helyettesíthető mással. De sok gépnél még lehetőséged se lett volna cseréltetni, mert egyszerűen nincs hozzá utánpótlás. Kellett volna kb 20k-ért még 2 év gart venni a géphez és nem lett volna gondod. Sok gyártó eleve 2 évvel adja a gépét, de pl a dell az 3-mal is és még az is tovább bővíthető, aku is biztos lesz hozzá, nevenincshez nem valószínű. A fuji 1ébként nem rossz supportban, persze ha ingyen akarsz javítást ahhoz gar is kell.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Soká
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
A Fu-Si-val tényleg megjártuk, ez volt az első laptopunk, és a vele szerzett tapasztalat mondatja azt velem, hogy igenis fontos a hároméves garancia. És ha kibírt 3 évet a gép, akkor tudomásul veszem, hogy meghibásodás esetén újat kell venni. Nálam jelenleg itt van az "ingerküszöb".bdfhz
Szinte teljesen off, de engedd meg, hogy kicsit vitatkozzak veled. Remélem nem sértő, ha azt mondom, egészen biztosan huszonéves vagy, legalábbis még nem eszméltél, amikor a "cipőt a cipőboltból" volt a szlogen. Most ugyan divat ezt hangoztatni, van is értelme, de azért ez egy elavult kádárista lózung, ami felett eljárt az idő. Nem védeni kívánom a hipermarketeket, de azért azt is látni illik, hogy ott többek között ugyanazokat a termékeket is megkapod, mint más szaküzletben, csak éppen olcsóbban vagy hosszabb garanciával. Egyetlen példa: az Aldiban éppen kapni Canon és HP nyomtatót is. Az áruk talán nem jobb, mint a "cipőboltban" viszont 3 éves garanciával.
És ha már Aldi... isten bizony semmi közöm hozzájuk, de az Aldi és a Lidl is egy 70-80éves német bolthálózat, igen komoly szakmai múlttal, sok saját márkanéven forgalmazott elfogadható minőségű termékkel. Ha viccelődnék, azt is mondhatnám, keressetek hasonló múltú laptop boltot
Csak egy példa arra, hogyan működik például a Lidl saját márkanéven forgalmazott (Parkside) gépeinek szervizelése: elromlott a dekopirfűrészem, telefonáltam a szervizbe, másnap futár jött házhoz, elvitte a rossz gépet, harmadnap futár jött, hozott egy új gépet.
Ha most valaki tud nekem hasonló laptop márkaboltot ajánlani, ahol így működik a garanciális szerviz, akkor megígérem, hogy ott veszem a következő gépünket.De nem akarok demagóg lenni, valószínűleg a laptop szervizelése másként történik az Aldiban, de ezt az tudná megmondani hogyan, aki vett is ilyen gépet.
A Medionról nem tudok sokat, de úgy látom, hogy nem csupán mindenből egyetlen egyet árusító fapados cég:
http://www.medion.com/de/electronics/cat/Notebook/notebook[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
"Ha most valaki tud nekem hasonló laptop márkaboltot ajánlani, ahol így működik a garanciális szerviz, akkor megígérem, hogy ott veszem a következő gépünket." Bolt se kell hozzá, dell nbd -helyszíni- garanciás gép és szerviz megy házhoz a szükséges alkatrészekkel. Ha nincs papírod a géphez akkor is, saját tapasztalatból mondom.
Lehet jó az a medion gép, senki nem mondta hogy rossz, de magáról a gépről se tudni milyen gyártójú alkatréssek vannak benne, meg a szervizről sincs info. Az hogy barkácskészülékeket gyorsan szervizelnek egy dolog, laptop kicsit más tészta._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
upszilon1
csendes tag
Bevallom, nekem egyáltalán nem hiányzik az a nagyszerű support, amit a magyar hiéna kereskedők "biztosítanak", ennél még mindig többet ér, a semmihez sem értő aldis pénztáros kislány, aki szó nélkül viszaveszi a gépet és ad egy újat, vagy visszaadja az árát.
Közben lepontosítottam az ALDI-ban a gart. Először-is, náluk nem 3 nap a pénzvisszaadási idő, hanem 2 hónap. És ugye ez kérdés nélküli visszavétet jelent. Másodszor a 3 éves gar tejleskörű Mindenre vonatkozik. A boltban kell leadni, oda hozzák vissza. Vagy megjavítják, vagy cserélik, vagy a pénzt adják vissza. Ez elég megnyugtató számomra.
A témát egyébként azért zártam le egyoldalúan, mert undoknak tartom, mert undok volt itt a hozzáállás. Csuklóból elutasítás, személyeskedés, gúnyolódás, trágárkodás kísérte. A modik helyében én ilyenkor bizony kemény fellépést tanúsítanék. Nem szabad ilyesminek előfordulnia egy jó-hírű szakmai fórumban. Vagy ha ez tartósan előfordul, hát oda a jó hírnév...
-
upszilon1
csendes tag
de magáról a gépről se tudni milyen gyártójú alkatréssek vannak benne
Bogárka, le vagy maradva két-három brosúrával. Manapság szinte minden alkatrész kínában, vagy esetleg kóreában készül. Mindössze 4 cég gyárt például winchestert ezen a bolygón. De ugyan ez vonatkozik a többi alkatrészre is. Tíz alatt van azoknak gyártócégeknek száma, ahol a valódi termékek készülnek. Ezt licencelik, ezt rakják be aztán saját néven a saját emblémával fémjelzett termékeikbe mindenhol. Így van ez. Úgy hívják globalizáció. Ma ez a brossúra járja. Próbálj hozzászokni, mert így marad még nagyon sokáig...
-
kenguroo
tag
Sejtitek, igaza volt, a fickó hosszasan taglalta, hogy is van ez az integrált alaplapokkal... Nem nagyon nézett a szemembe, tiszta sor volt, hogy hazudik. De mit tehetek, én laikus, nem tudom az ellenkezőjét bizonyítani. Ment a puhítgatás, és miután megmondtasm, hogy nem vagyok hajlandó hetvenezret fizetni egy olyan gépért, amit akkor már éppen 110.000-ért árultak újonnan, így végül előjött azzal, hogy akkor talán nem cserélik az alaplapot, hanem megpróbálják javítani, de nem ígér semmi biztosat. Hát, persze, hogy megjavították, így "csak" 40ezerrel húztak le.
Itt látszik, hogy nem értesz hozzá -
ami egyáltalán nem baj, csak ugye az orvosnak sem mondom hogy hazudik, csak azért mert latinul beszél
elvittem öcsém ACER-jét TM 5530g szervizbe, mert chipset hibás lett, srác mondta hogy alaplap cserés egyből, és nem is éri meg ezt forrasztgatni, mert ha megcsinálja 40 ezerért, beleöl több munkaórát, és ha ráadásul még jó is lesz, nem tudhatja hogy most pár napig/pár hónapig lesz jó és utána fizetheti vissza a lóvét. Mert ezeket ugye gyárakban nyomtatják, nem lehet normálisan kézzel megforrasztani (az átlagosan 1 mm-nél is vékonyabb lábacskákat.)( + Leírni is szörnyű, hogy múlthéten beszéltem a hivatalos magyar acer viszonteladóval alaplapért, válasz: 80 ezer + ÁFA egy új alaplap bele)
Konklúzió: laptopot csak sok év garival és lehetőleg hp/dell/lenovo esetleg asus.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz upszilon1 #2471 üzenetére
kedves upszilon kolléga,
nem lenne semmi baj, és szerintem a többiek sem ugranának neked, ha egy kicsit is újoncosabban, kevésbé kioktatóan próbálnád védelmezni az igazadat. Ezt mint másik újonc mondom. Én abban az értelemben a te oldaladon állok, hogy én sem utasítom el eleve a mediont, de nem "bogárkázok" és nem emlegetem a modikat.Akik ezt a topikot olvassák-írják, valószínűleg értenek is valamelyest a témához, hogy a nagy számok törvénye alapján nem véletlenül védik az úgymond jobb márkákat. Ugyanakkor nekem is van elég tapasztalatom az élet egyéb oldalairól ahhoz, hogy tudjam, a márka és a noname mögött néha ugyanaz vagy nagyon hasonló beltartalom rejtőzik.
Én csak azért kukkantottam be ide, hátha akad egy fanatikus laptop szakértő, aki netán már szét is kapta a tegnap óta megvásárolható medion gépet és kivesézte az előnyeit, hátrányait.
Egyelőre ilyennel nem találkoztam, csak az óvatos jómárka preferenciával.
Szóval szerintem, ha kedvesebb vagy, hozzád is azok lesznek. -
Vari8
csendes tag
Sziasztok
tanács kéne, a két gép közül melyiket ajánlanátok?? vagy ebben az árszegmensben lenne jobb is ezeknél?? Laptopokba annyira nem vagyok ott:s köszi előre is a helpet
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/k50ij-sx424d-p43121453/termek-leiras.html
http://www.pc-outlet.hu/hp.htm?gclid=CMDdhcyW86UCFQ8t3wodQzH_pA -
Soká
senior tag
"dell nbd -helyszíni- garanciás gép és szerviz"
Ez jó hír! Persze megjegyzem, nem vagyok én olyan lusta ember, hogy elvárjam az ilyesmit, nem ez a fő szempont, és azt is tudom, nincs ez ingyen, igenis megfizetem a gép árában.
"Lehet jó az a medion gép,"
Ugye ilyet én nem állítottam, én csak laikusként nem utasítottam el csípőből. Viszont óvatos duhaj vagyok, ezért is gondoltam, hogy kérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz kenguroo #2473 üzenetére
"Itt látszik, hogy nem értesz hozzá"
Így van, nem értek hozzá. Viszont a metakommunikációhoz inkább, és hát az is beszédes. Megmondom neked őszintén, szét kellett volna szedni azt a gépet, finoman megjelölgetni az egyes alkatrészeket, vagy felírni a számukat és javítás után leellenőrizni, hogy valóban azt csinálták, cserélték amit kértem. Sajnos nincs kétségem afelől, hogy a szervizekben megy a buhera. Ez most egy vaskos állítás, amit bizonyítani sem tudok, de mit tegyek, sok rosszat hallani, a munkaerkölcsről meg inkább ne beszéljünk, annyira kritikán aluli itthon. Tisztelet a kivételnek.
Az meg, hogy milyen márkát kell venni, biztosan igazad van, amikor a fusit vettük, akkor a boltban azt mondták, hogy csak hp-t ne... amit most te elsőként írtál. Merő szimpátia alapján én most például dell-párti vagyok... aztán majd meglátjuk, hogy három év múlva éppen milyen híre lesz a cégnek, azon gépek alapján, amit ma holnap és holnapután dobnak piacra.
OFF: emlékezhet arra mindenki, hogy annak idején az anyukák esküdtek a Singer varrógépekre. Ma meg ha benézünk egy varrógépes topikba, azt olvasod, hogy Singert, azt ne!! Ez a Singer már nem az a Singer... És igaz is, meg nem is.
-
viko8911
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állók, és tanácstalan vagyok. Mediamarktban voltam megnézni ezt-azt, első körben HP-G62, Lenovo Idepad eléggé tetszett de nem feltétlen ragaszkodom ezekhez.
Olyan gépre gondoltam ami 3év múlva is egyben van nagyobb betegségek nélkül. Elég sokat cipelném ide-oda. Játékra nem használnám, elsősorban internet, film, zene, office, sap a fő felhasználási terület. Suli miatt fontos lenne, hogy ne haljon be pl vizsgaidőszak kellős közepén(persze tudom, hogy ezt nem lehet 100%-ig kizárni). A keret olyan 150k körül van(+-10k). Kb. mikorra érdemes időzíteni a vásárlást? Karácsoy előtt/után? -
Vari8
csendes tag
pardon.. ez a jó link
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF06a/321957-321957-64295-3955552-3955552-4145198.html a hp gépet 129.000 ft árulják most nálunk -
trollreign
tag
Igazad van rengeteg dologban.
Igazad van abban, hogy csípőből nem kell elítélni, de mivel nem ismerem, és a többiek sem, szívesebben ajánlanak(/unk) olyat, amivel volt tapasztalatunk, vagy a cégnél, munkahelyen, vagy ismerősnél, vagy saját használatban.
Abban is igazad van, hogy sokan ajánlják a saját szívükhöz közel álló gépeket, még ha esetleg nem is lenne szüksége az illetőnek ilyen drága gépre, vagy ár érték arányban az adott célra van jobb gép is.Azt viszont szeretném megjegyezni, hogy a 2-3 esetleg még több, 5-6 évvel ezelőtti notebookpiacot teljességgel értelmetlen összehasonlítani a maival. Az IT és a számítástechnika/informatika nagyon gyorsan fejlődő szegmensek.
Amikor valaki 3-4 évvel ezelőtt azt mondta, hogy a Fuji gépeket semmiképp sem szabad megvenni, az azért volt, mert akkor tényleg a leggyengébb minőségű gyártó volt. Jelenleg csak az eddigi elit széria, a Lifebook van forgalomban, ami régen nagyon jó volt, és most is elég jó, 3 év garancia van rá.
A Toshiba jelenleg a középmezőny alsó felében mozog, 4-5 évvel ezelőtt a legjobb gyártók egyike volt, nagyon jó minőségű gépeket csináltak, van olyan gép a közeli rokonságban, amire azóta is van garancia (! csaknem 5 éve !).
A HP 4 évvel ezelőtt elég gyengén felszerelt gépeket adott elég gyenge minőségű szereléssel, én magam is pórul jártam velük, ezért kicsit félek tudat alatt tőle, de közben tudom, hogy jelenleg nagyon szépen összerakott gépeket árulnak nagyon igényes anyagokkal és elég korrekt felszereltséggel, jó szervizzel.
Többen is vagyunk itt, akik munkakörük jellegéből fakadóan találkoznak gépekkel, megtapogatjuk őket, megnyomkodjuk őket, ha kell, dolgozunk is vele, és ez alapján mondunk dolgokat. Ha valaki pár éve azt mondta egy gyártóról, hogy azokat a gépeket kerülni kell messziről, simán előfordulhat, hogy akkoriban teljesen igaza volt, azóta viszont sokat változott a helyzet - mert ez egy gyorsan változó iparág.Lehet, hogy ha 3 év múlva jön ide valaki, hogy az ALDItól akar gépet venni, vagy azzal, hogy MEDION gépet akar venni, akkor majd azt mondják neki az itteniek, hogy vegyed nyugodtan, mert a tapasztalatok alapján jó a gép és jó az ALDInak a szervize, csak jelenleg erről nincsenek információk, ezért az emberek inkább a bejáratott dolgokat ajánlják.
Simán lehet, hogy egy vállalkozószellemű ember, aki bevállalja a kockázatot, és vesz egy új gyártótól gépet az ALDIban vagy LIDLben, az nagyon jó áron kifog egy nagyon jó gépet és jó üzletet csinál, de ezt nem tudni előre. -
CHIPman
nagyúr
Nekem K52JB lesz i3-370-nel, de tudom, hogy a best buy az most a HD5650-es Dell N5010 3 év garral és 2GB RAM-mal, de sajnos én ezt nem engedhetem meg már magamnak. A vásárlás után vettem csak észre, hogy a HD5145 még 55nm-es, de ez nem fog hátráltatni, annyival úgyse jobb a HD5470 fogyasztása. Tudom, hogy privit nem illik megosztani, de egy K52JB-vel rendelkező fórumtárs ezeket írta róla:
"Nekem bejön. Anyagra erős közepes. Akku nekem 2-2,5 órát bír, de ha mindent alapra visszaveszek és csak a WiFi megy akkor a W7 4,5 órát jósol üzemidőre.
Az i3 elég szépen pörög és a HD5145 (HD4570) elegendő.
Winchestert akarok benne cserélni és ramot bővíteni még és tutira elég nekem pár évig."
Ha csak egy kicsit is igaza van a Win7-nek, akkor nagyon büszke leszek rá, mert én jórészt netezésre fogom használni.
@többiek: A w7 akkuidő-mérője mennyire megbízható, mennyire hihetek abban a 4-4,5 órában?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Drughi
addikt
válasz CHIPman #2482 üzenetére
Az csak a pillanatnyi állapotot mutatja.
Pl egy msn ablak meg egy firefox ablak van nyitva, így biztosan többet mutat, mintha mondjuk 3-4 ablakos a firefox lenne nyitva ami tele van flash-el, akkor az már jobban eszi az akkut.
Én saját tapasztalatból azt mondom, hogy egy átlagos gép max fényerőn 2-2,5órát tud wifin netezni.
Ha a fényerőt leveszed, akkor ez lehet akár 4óra is, de nagyban függ attól, hogy milyen oldalakat nézel.
Youtubbal pl biztos nem lenne 2óra sem. -
mrsitn
csendes tag
válasz CHIPman #2482 üzenetére
...best buy az most a HD5650-es Dell N5010 3 év garral és 2GB RAM-mal...
Jelenleg nincs készleten címke került rá pedig én is erre hajtottam
Viszont 175któl induló HP-k tűntek fel, AMD procikkal, és HD5650el.
Amit eddig kinéztem mind elfogyott, egyedül az Y560 még a beszerezhető, a pénzem meg csak 22.-n jön meg :p -
adm
őstag
válasz upszilon1 #2471 üzenetére
1.
autós példával: ez a modell egy kisautó árban adott (alsó-)középkategóriás vagy nagyobb méretű autó lenne, kicsit elavult kasztnival, fejletlen biztonsági eszközökkel, de viszonylag jól felszerelve, átlagos vagy rosszabb összeszerelési minőséggel és tartóssággal. lényegében a kínai autómárkák európai üzletpolitikája.2.
adott egy keret, amibe bele kell férjen minden összetevő. az alkatrészek többsége azonos (a megléte, a kapacitás mérete vagy mennyisége dönt és nem a minősége). a szállítás adott, néhány száz km-es körzetből érkeznek. adottak az adók és a viszonylag jól behatárolható kereskedői árrés.ami kimaradt az a döntő egy notebooknál. azok fixek, azokat vagy nem vagy csak nagyon nagy áron lehet kicserélni. ezek a konstrukció, ergonómia, tartósság, megbízhatóság, szoftveres és szerviz támogatás. az eddigi tapasztalatokat és a magyar valóságot figyelembe véve mindegyik kérdéses ennél a modellnél. az első négyet rögtön a gyártó garantálja, az utolsó kettőt pedig a márka ismeretlensége, a kis eladott darabszám, stb.
3.
az ilyen kis darabszámban eladott terméknél (becsalogató vagy márkahűség növelő termék egy élelmiszer üzlethálózatban) ha borul az árba bekalkulált szervízköltség, akkor onnantól vagy javítják vagy nem. a tapasztalat szerint inkább nem. mivel messze nem a legmegbízhatóbb modellek közül címkéztek át egyet, így valós esélye van hogy előbb-utóbb papír nehezék lesz belőle. ha ezen felül az eredeti modell itthoni szervizére és alkatrész ellátására is támaszkodik, akkor az tragikomikus lehet.4.
érdekes lesz az is, amikor a számítástechnikában nem jártas eladónak magyarázod majd a hibát, az meg vagy megérti vagy nem. és még 2-3 lépcső, amíg elér a szervizbe az információ. a végeredmény az óvodai sugdolózós játék szintén lesz.5.
az aldin kívül az elmúlt pár évben legalább 2-3 cég próbálkozott (értékesítés és/vagy szerviz) a medionnal. ha jól rémlik itt a ph-n is felbukkant egy (fél)hivatalos disztribútor anno a 22"-es árban adott 26/27" lcd felbukkanásakor. ilyen sűrűn cserélődő háttérrel fabatkát sem ér a 3 éves garancia, semmi sem kötelezi az egyik céget a másik kötelességeinek átvállalására, még akkor se ha az aldi-tól veszed. nem azt fogják mondani, hogy nincs rá garancia, hanem hogy saját hibádból romlott el, és onnantól nincs garancia rá.mindent figyelembe véve ha egy termék tartósan 15-20-25%-kal olcsóbb tud lenni a közvetlen riválisánál, akkor lehet gyanakodni. mivel ennél több figyelmeztető jel is van és többször fordult elő az itthoni notebook piacon, így abszolút jogos a bizalom hiánya.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
upszilon
őstag
autós példával: ez a modell egy kisautó árban adott (alsó-)középkategóriás vagy nagyobb méretű autó lenne, kicsit elavult kasztnival, fejletlen biztonsági eszközökkel, de viszonylag jól felszerelve, átlagos vagy rosszabb összeszerelési minőséggel és tartóssággal.
Semmi sem illik a példád alapján arra az ominózus gépre, amiről itt szó van. Igyekszel lejáratni egy bolthálózatot, igyekszel lejáratni egy terméket. Durván és szégyentelenül. Nem kérdezem meg, hogy miért, de szerintem nincs semmi keresnivalója egy műszaki topikban a tudatos üzletrontásnak. Megkérlek fejezd ezt be!
-
upszilon
őstag
válasz sirarcheer #2487 üzenetére
Nem vettem meg (még). Ha úgy döntök, hogy megveszem, (és kapok is még, mert állítólag mindenhol elkapkodták) írni is fogok róla néhány elemző mondatot. De itt nem erről van szó. Jó lenne valódi szakmai tanácsot kapni. Sajnos ezt idáig még nem kaptam meg. És hát sajnos nem is tudtam még dönteni...
-
adm
őstag
válasz upszilon #2486 üzenetére
igen ahhoz hogy megértsd a párhuzamot tudni kell értelmezni a leírtakat és kell egy minimális háttérismeret.
az autó mérete - ebben a párhuzamban - a notebooknál az (ár)kategória. az autóknál valamivel nagyobb részben a méret és kisebb részben a pozíció, a notebookoknál inkább a piaci pozíció és kisebb részben a méret határozza meg az árat, akkor is a szélsőségek kivételével fordítottan (a kisebb a drágább).
az elavult kasztni ebben az esetben az egyszerű felépítés, kivitelezés. sokszor fáradó külső elemek, zsanérok stb lehetne. ezek vagy már a képről látszanak, vagy a gyártó egyéb termékeit kicsit is ismerve jogosan feltételezhetők.
a minőségre is, de a tartósságra mindenképp egyértelműen lehet következteti a gyártó alapján. ez az átlagnál rosszabb (szériahibák, olcsó anyagok). ha ehhez társul egy borzalmas szervizes háttérszolgáltatás, az a használhatóság határa teszi a notebookot.
abban igazad, van hogy egy az egyben kevés feltételt lehet megfeleltetni egymásnak, de abban helyes a párhuzam hogy fontos dolgokat feleltet meg.
nem érdekem és nincs szándékomban sem az bolthálózatot sem terméket lejáratni, egy hózzászólással eleve nem kis mutatvány lenne. viszont ezek a feltételek kísértetiesen hasonlítanak a clevo és maga az eredeti gyártó, az msi itthoni piaci stratégiájához.
keress rá akár ennek a topiknak az archívumaiban, akár a márkák topikjaiban, hogy mik fordultak elő.
duplareg?
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
upszilon
őstag
nem érdekem és nincs szándékomban sem az bolthálózatot sem terméket lejáratni
Akkor bocsánatot kérek a feltételezésért. Úgy tűnt, hogy a hozzászólásod belesimul az előtted hozzászólók ... na-de hagyjuk. Elég volt a negatívumokból. Próbáljuk meg másképpen a tanácsadást. Kinek van konkrét ismerete? Ki tud valamiféle tesztről?, stb.
-
upszilon
őstag
Nah-végre, ha nem is olyan teszt amihez szokva vagyunk, de azért mégis csak valami: katt!
-
veterán
-
upszilon
őstag
válasz Thunderzolee #2492 üzenetére
...na-igen, de a Karácsonyt azért nem lehet áthelyezni Húsvétra...
-
bdfhz
aktív tag
Vari8!
Az Asus gép nem tetszik, kissé elavult (DDR2 memória, gyenge videókártya). A HP-vel gondban vagyok, mert az oldal, amire hivatkozol (másodszorra), általános információt ad a gépről. Pontosan milyen konfigurációról lenne szó?
Így általában azt tudom mondani, hogy kb. 105e forinttól vehetsz olyan notebookot, ami korszerű, általános felhasználásra (netezés, irodai programok, film) megfelelő teljesítménnyel rendelkezik, és 2 év garancia jár hozzá. Ha pontosítod az igényeidet, írok konkrét típusokat is.
-
bdfhz
aktív tag
válasz viko8911 #2478 üzenetére
Viko8911!
Kifejezetten tartósnak szánt gépet (üzleti modellt) 150 ezerből nem fogsz kapni. Maradnak az egyszerűbb gépek, amelyek persze ugyanúgy elmehetnek évekig, főleg, ha vigyázol rájuk. Alapáron a leghosszabb garanciát (3 év) a Dell és a Fujitsu adja. Persze más gyártók is kínálnak garancia kiterjesztést. Hogy melyik gép mikor fog elromlani? Ehhez hívj fel egy jóst!
Az általad írt feladatokhoz nincs szükség erős gépre, így a 150 ezres keretet nem feltétlenül kell kihasználnod.
-
donbos12
tag
ÜDV!
Van itt egy laptop és érdekelne ,hogy új játékok futtatására alkalmas max. felbontáson amit ez a laptop tud?Ha jól gondolom ez az integrált Intel VGA elég gyenge lehet.És ez az ár ami a linken van reális?
Köszönöm!
üdv
[ Szerkesztve ]
PSN ID : bosco111
-
bdfhz
aktív tag
válasz donbos12 #2499 üzenetére
Donbos12!
Meg ne vedd! Beteg leszel tőle!
De komolyan: 2 éves processzor, DDR2 memória, harmatgyenge videókártya, mindez 160 ezerért? Nooormális?Ami a játékokat illeti, ezzel a videókártyával új játékot semmilyen felbontáson nem fogsz játszani. Jó, mielőtt valaki belém kötne, lehet, hogy van egy-két kivétel, ami valahogy eldöcög rajta.
Ismétlem, ne foglalkozz vele!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest