Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• válasz Soká #2461 üzenetére

Teljesen megértem az érveidet. :K

Azzal a Fu-Si notival megjártátok rendesen. :(
    Fu-Si is a nem ajánlott kategóriában van egyébként, bár mióta már csak Fujitsu lett a neve, azóta lassan visszatér az "ajánlott, de csak garanciakiterjesztéssel" kategóriába.
    Bár érdekes módon szüleimnél levő Fu-Si noti már 5 éve megy, pedig szinte éjjel-nappal be van kapcsolva.

Én a Toshibámon is az alap 2+1 év garit 5 évre kiterjesztettem, biztos ami biztos alapon. Hát igen, nem is minden gyártónál lehet elérni 5 év garit egy gépre.

Egyébként nem ismerem az Aldi pénzvisszafizetős eljárását, csak itt olvastam a topicban róla, végülis ha ez így működik, akkor nem lehet rossz választás az a Medion sem.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

• Drughi

addikt

válasz Soká #2461 üzenetére

Sajnos ez nagy pech.
    Abban az időben a Fu-Si volt talán a legalja a gépeknek, főleg a belépő szintnél. Azért egy 240ezer ft-os gépnek illene mennie, legyen bármi is ráírva a fedlapra.
    Ugyanez előfordulhat egy fél millás thinkpaddel is, de az adatok és a statisztika alapján csak ritkábban.

Én "veszekedtem upszilonnal, mert jót akartam. Igaz én magamból indultam ki, mert én megveszem inkább a márkanevet és vele együtt a szolgáltatást is, hogy 2-3 évig nyugodt legyek

• bdfhz

aktív tag

Soká!

Nagyon unom már ezt a Medion témát, de szeretném a félreértést eloszlatni.

"A leginkább az zavaró, hogy a "profik" mennyire elutasítanak mindent csípőből, csak azért mert egy Aldi vagy egy Lidl árul valamit."

Cipőt a cipőboltból - szokták mondani. Te vennél gyógyszert a húsboltban? Parfümöt a péktől? Hát lengéscsillapítót a kozmetikustól? Ez a dolog egyik része.

Ha az Aldi Asus, Lenovo vagy Toshiba notebookot kínálna kedvező áron, valószínűleg sokkal több bizalmunk lenne. De itt egy teljesen ismeretlen termékről van szó. Ez a dolog másik része.

Ezért hiába a nagy merevlemez, és még a 3 év garancia is, idegenkedünk a terméktől.

• upszilon1

csendes tag

Bevallom, nekem egyáltalán nem hiányzik az a nagyszerű support, amit a magyar hiéna kereskedők "biztosítanak", ennél még mindig többet ér, a semmihez sem értő aldis pénztáros kislány, aki szó nélkül viszaveszi a gépet és ad egy újat, vagy visszaadja az árát.

Közben lepontosítottam az ALDI-ban a gart. Először-is, náluk nem 3 nap a pénzvisszaadási idő, hanem 2 hónap. És ugye ez kérdés nélküli visszavétet jelent. Másodszor a 3 éves gar tejleskörű Mindenre vonatkozik. A boltban kell leadni, oda hozzák vissza. Vagy megjavítják, vagy cserélik, vagy a pénzt adják vissza. Ez elég megnyugtató számomra.

A témát egyébként azért zártam le egyoldalúan, mert undoknak tartom, mert undok volt itt a hozzáállás. Csuklóból elutasítás, személyeskedés, gúnyolódás, trágárkodás kísérte. A modik helyében én ilyenkor bizony kemény fellépést tanúsítanék. Nem szabad ilyesminek előfordulnia egy jó-hírű szakmai fórumban. Vagy ha ez tartósan előfordul, hát oda a jó hírnév... :(((

• kenguroo

tag

Sejtitek, igaza volt, a fickó hosszasan taglalta, hogy is van ez az integrált alaplapokkal... Nem nagyon nézett a szemembe, tiszta sor volt, hogy hazudik. De mit tehetek, én laikus, nem tudom az ellenkezőjét bizonyítani. Ment a puhítgatás, és miután megmondtasm, hogy nem vagyok hajlandó hetvenezret fizetni egy olyan gépért, amit akkor már éppen 110.000-ért árultak újonnan, így végül előjött azzal, hogy akkor talán nem cserélik az alaplapot, hanem megpróbálják javítani, de nem ígér semmi biztosat. Hát, persze, hogy megjavították, így "csak" 40ezerrel húztak le.

Itt látszik, hogy nem értesz hozzá - ami egyáltalán nem baj, csak ugye az orvosnak sem mondom hogy hazudik, csak azért mert latinul beszél
    elvittem öcsém ACER-jét TM 5530g szervizbe, mert chipset hibás lett, srác mondta hogy alaplap cserés egyből, és nem is éri meg ezt forrasztgatni, mert ha megcsinálja 40 ezerért, beleöl több munkaórát, és ha ráadásul még jó is lesz, nem tudhatja hogy most pár napig/pár hónapig lesz jó és utána fizetheti vissza a lóvét. Mert ezeket ugye gyárakban nyomtatják, nem lehet normálisan kézzel megforrasztani (az átlagosan 1 mm-nél is vékonyabb lábacskákat.)

( + Leírni is szörnyű, hogy múlthéten beszéltem a hivatalos magyar acer viszonteladóval alaplapért, válasz: 80 ezer + ÁFA egy új alaplap bele)

Konklúzió: laptopot csak sok év garival és lehetőleg hp/dell/lenovo esetleg asus.

[ Szerkesztve ]

• SeniorTilla

veterán

Látod, ha akkor megkérdezel minket, biztosan nem ajánlottuk volna a FUSI-t mint márkát. Annyi pénzből sokkal komolyabb gépet is vehettél volna, sokkal jobb szervizháttérrel. De mindegy, ez már a múlt.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni senkinek sem, aki arra pályázik, hogy 2,5 év múlva, amikor visszaballag az Aldiba, vagy Hoferbe vagy ahogy majd akkor hívják: a termékek jogos avulását és elhasználódását a visszafizetendő vételárból joga van levonni a kereskedőnek, tehát nem biztos, hogy visszakapod a pénzed. Elsősorban javításra kell törekedni, ha ez nem megy, akkor csere vagy visszavásárlás a fentiek figyelembevételével.

Ha valaki intézett már balesetes autót biztosítóval, az pontosan tudja, miről beszélek (avulás, utángyártott alkatrészek, egyebek) - ezeket levonja a biztosító is.

A MEDION már sok éve jelen van a piacon, többször láttam a CeBit-en is jó nagy standokkal. Van autós TV-jük, notebokjuk, stb-stb. A politikájuk hasonló mint a Portocom vagy Gericom volt, nem saját fejlesztéseket, hanem a nagy kínai gyártóktól (akik név szerint ismeretlenek, pl. Uniwill) vesznek meg a saját nevükre fellogózott termékeket. Mivel másként nem, csak az árral tudnak versenybe szállni, ez viszont a minőség rovására megy. Ezért nem ajánljuk.

Nekem pl. van MEDION autós tv-m, tök jó képe van, teljesen használható cucc, pedig már 4 éves, és akkor is használtan vettem egy kamionostól. Egyszer kellett javítani az elektronika belsejét, mert kontakthibás volt, összeszerelési pontatlanság. Azóta tökéletesen működik. Ennek ellenére NEM vennék komolyabb műszaki berendezést tőlük, ahol már azért nagyobb a bukta esélye és többe is kerül.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Aktív témák

Hirdetés