Hirdetés
Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz csokoládé13 #23849 üzenetére
Fogós kérdés, AutoCAD és Photosop egyaránt az Intel procit preferálja, de a HD 3000-ra adódhat némi bökkenő a support lehet, hogy még nem az igazi (azzal pedig tényleg ki van segítve a felhasználó, hogy vegyen legalább E3-as Xeont P3000-es IGP-vel mert az támogatott...).
A4-3300M-nél viszont bármelyik felsorolt Intel erősebb (igaz előbbi tuningolható).
(AMD részről tervezőprogramok támogatását tekintve nem nagyon tudok nyilatkozni, odahaza integrált X1250-et (690g) használnak AutoCAD 2006 LT-hez gond nélkül, hivatalosan a Quadro, FirePro és P3000 támogatott ilyen alkalmazásokban)[ Szerkesztve ]
-
mutyuru
aktív tag
Ha jatszani is szeretnel, akkor a listabol ez:
Intel Core i3-2310M 2.1GHz - ATi Mobil RadeOn HD6470 vagy
ASUS K53SC-SX310D - Intel Core i5-2430M 2.40GHz - nVidia GeForce GT 520Az Acert nem ajanlanam, mert rosszak a tapasztalatim, de teny, hogy annak a legerosebb a konfigja.
A ket fenti darab eleg a photoshophoz es az autocadhez mindenkepp jobb volna az erosebb VGA, mint az Intel HD Graphics. -
aclandiae
senior tag
Adott 170k, ebből ebből lehet választani játékos lapost 15' körül, amivel kompromisszumot kell néhány frissebb játéknál kötni. Van a 199.199 Ft-ig határ, amiben már lehet venni i5-öst+remek VGA-t 15'-17'-ig.
Hol van a határ, amitől már inkább asztalit érdemes vásárolni?A, 150-170 --- B, 170-200 közötti összegekből mi a legjobb választás?
Min 3 év garancia, halk hűtés a 2 legfontosabb.
Nem kell op.rendszer hozzá. -
HPAA
őstag
Intel Core i3-2330M 2.20GHz - Intel HD Graphics 3000
certificált , elviekben nem lehet gondja
persze ha van keret rá akkor :
Intel Core i5-2430M 2.40GHz - Intel HD Graphics 3000************* censored
-
Kzo
tag
Sziasztok,
a kérdésem az lenne, hogy egy i3-2310M és 540M 1 GB DDR3-nél mennyivel járnék jobban ezzel a párossal i5-2410 és 540M 1 GB DDR3 egy Asus n53sv gépben ? (20k az árkülönbség) játékoknál mennyi előnyöm és fogyasztásban mennyi hátrányom lenne kb. ?
-
HPAA
őstag
-
HPAA
őstag
játékoknál nem mérvadó 2-3% +
fogyasztásban szinte semmi hátrányod nem lenne belőle , eléggé fejletten kezelik a magokat az SB procikegyéb proci igényes műveletéknél jól jöhet
játékhoz +teljesítményt erősebb vga-val kapsz /bár ez is elég jónak számít gt540/
[ Szerkesztve ]
************* censored
-
bzs73
őstag
Szerintem ha nem dolgozol keményen a géppel, csak ált dolgokra kell(játék,internet,multimédia,stb) akkor bőven elég a 2310. Kevésbé melegszik mint az i5.
Nekem is 2310 van gt540m vga-val, és dirt3,gta4, minden megy szépen. Játékok alatt a cpu használat 50-60%-nál van max, inkább a vga dolgozik. Én is gondolkoztam ezen hogy i5 legyen-e, de nem bánom hogy i3 lett, mert elég, és nem melegszik úgy mint az i5.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
Chaser
legenda
Terhelés alatt jobban melegedhet a nagyobb órajel és esetenként belépő turbo miatt az i5, idle viszont kevesebbet eszik mert jobb az energia gazdálkodása. Nemhogy i3-nál, de még pentiumnál és celeronnál is amik csak most jönnek majd.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kzo
tag
Rendben, köszönöm a segítséget mivel többnyire átlagos felhasználásra kell, ezért valóban elegendő az i3-mas.
-
aclandiae
senior tag
A, előbbre nem vagyok vele, mert 163+22=185k, akkor már az a 10k nem oszt, nem szoroz.
B, egyik erősebb CPU, gyengébb VGA, a másik fordítva.i3-2310 2.1GHz+GT555M 1GB DDR5 vagy i5-2430 2.4 GHz+GT540M 2GB
Most akkor melyik jobb?
Ha túl vagyunk a CPU+VGA teljesítményen, akkor a Lenovo IdeaPad Z570 többet adna +5k-ért (+250GB HDD; i3 vs i5)Miért nem lehet kapni OS nélkül
HPAA: szerintem lehetséges, ha akcióba kerül valahol
-
padra
aktív tag
válasz aclandiae #23863 üzenetére
Azért linkeltem a két Lenovot mert ha jobban játékra használnád akkor inkább az Y570 a jobb vga miatt.Az i3-i5 között nincs egetverő különbség,játékban pedig semmi.De ha nem elsődleges cél a játék akkor viszont a Z570.
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
aclandiae
senior tag
A javasolt Acer-ben a notebookcheck szerint lényegesen gyengébb a VGA, mint a Lenovoban.
Engem az a fránya W7 zavar. Milyen alapon kötelez engem egy gyártó hogy vegyek W7-et a termékéhez? Ha (most a linkelt üzletet nézem) 195-ről 171-re csökkenne az Y570, rögtön best buy lenne. Esetleg a különbségből futná az i5-re, vagy nagyobb HDD-re stb.
Amúgy megbízható bolt ez amit linkeltél? Mit kell róluk tudni (a honlapjukon lévő sablont leszámítva)? Van itt a fórumon akinek van tapasztalata velük?
Továbbra is várom a javaslatokat a 170(inkább)-190k kategóriában op.rendszer nélküli játékos laposra.
-
atesss
addikt
válasz aclandiae #23868 üzenetére
Pár napja amikor körbenéztem, én is észrevettem, hogy csak W7-el lehet kapni az Y570-et.
Pedig úgy olvastam itt a fórumon (bár azóta ezt még nem tudtam megerősíteni más forrásból - te nem tudsz erről ?), hogy az támogatja már az mSATA-s SSD-ket, USB 3.0 is van benne, meg egész komoly VGA.
Így Win7 nélkül 175k körül tényleg Best Buy lehetne !Ha (most a linkelt üzletet nézem) 195-ről 171-re csökkenne az Y570
Ezt amúgy honnan számoltad pontosan ?[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz aclandiae #23868 üzenetére
Örök hiszti ez az előre telepített win7. Nekem is nagyon fáj, és mérges vagyok érte, de hidd el, hogy több embernek kell, mint amennyinek nem. Külföldön volt kezdeményezés, hogy vissza lehessen kérni a windows árát a vásárlás után. Ha jól emlékszem, akkor több országban sikerült is ezt kiharcolni. Itthon is volt valami aláírásgyűjtés, aztán szépen elhalt.
Én pl örülnék egy olyan megoldásnak, hogy igénytől függően vagy win7-el telepített verziót kapsz, vagy üreset. Elég lenne a fele winchestert így belerakni, a másik felét meg üresen.[ Szerkesztve ]
-
northmahri
tag
Szevasztok!
Valaki tudna ajánlani egy notebookot 160,180, max 200k körűl? Előre is köszönöm. A dizájn, anyagminőség nem annyira lényeg, még az oprendszer is kihagyható. Legfontosabb az lenne hogy ennyi pénzért a lehető legjobb teljesítményű legyen. Előre is köszönöm!Money for nothing and chicks for free! Nem saját felmérés,de ha van időd: http://logout.hu/bejegyzes/djculture/mennyi_memoria_van_a_fo_gepedben/hsz_1-25.html#rel_msgs
-
potkem
aktív tag
Üdv uraim.
Lenne egy kérdésem, mert számomra ez a jelenség érdekes.
Vettem egy külső tápos USB HUB-ot.
A hűtő, bill., egér miatt hogy ne az alaplapi portot terheljem.
Tegnap bent a meló helyen össze is raktam, a lényeg............
- A laptopot még nem csatlakoztattam a hálózathoz, csak a HUB-ot.
-Ekkor a laptopon az üzemi led és a bekapcsoló gomb, is világított.
Szóval elvileg a HUB nem csak adatot visz át a portra, hanem áramot is.
Lehet ebből probléma???????????
Mert amúgy tökéletesen működik.Köszi előre is...
-
csdm
senior tag
Sziasztok!
Netezésre, HD videók reccenőmentes (youtube ill. mkv) lejátszához keresek laptopot. 100 ezer forint a legeslegfelső határ. Nézegettem már, ám kérdésem, hogy ennyiért csak Core 2-es gépeket adnak, vagy találni már i3-asakat?
Fontos hogy legyen rajta Kábeles internet csatlakozás is!
Amik bővíthetők(Vinyó, RAM) nem fontos, lehető legolcsóbb elegendő.
FreeDOS-os is érdekelne, illetve Win.7-tel szerelt.[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
válasz northmahri #23871 üzenetére
játékra szerintem ez
ha másra is akkor lehet i5,valami gyengébb vga-val , de szerintem játékhoz gondoltad a teljesítményt, vagy tévednék ?
************* censored
-
aag
őstag
Van jelenleg jobb alternatíva ennél ebben az árkategóriában?
-
aag
őstag
válasz stratova #23879 üzenetére
Bocs, de nem! 1GB van benne és max 8-at rakhasz összesen. Vagis félreértetted a kiírást. Nem is csoda, nagyon buta fogalmazás.
A gar sem két évvel több. Csak egy évvel több. Vagyis összesen kettő. És én vihetem, nem jönnek érte házhoz.Nem, én olyat keresek, ami valóban jobb gép. Ha lehet, legyenek jobbak a paraméterei mindenben. Amit te linkeltél, ott meg az majdnem mindenben gyengébb.
-
Borote
addikt
Naaaa, miért kell ezt ilyen arrogánsan? Főleg, hogy Te nézted el
Az 1GB RAM a HP-nál a grafikus kártyára vonatkozik, nem a rendszermemóriára, az ténylegesen 8GB benne. Nem is hiszem, hogy adnak még notebookot 1GB memóriával....
A minőségét nem ismerem annyira egyiknek sem, de teljesítményben nagyon minimálisak a különbségek. Az 6470 itt-ott erősebb játékokban, néhányszor az 520M teljesít előrébb, a processzort nézve sincs számottevő különbség - és ahova nem elég 500GB-nyi HDD, oda 640GB sem lesz elégRáadásul még a garanciális részt is félreértetted
-
BJohhnyB
csendes tag
-
Borote
addikt
válasz BJohhnyB #23883 üzenetére
Elvileg egyikkel sincs probléma, rosszat még nem hallottam róluk.
De ha játszani szeretnél, ERRE is vess egy pillantást (Tudom, kezdek unalmas lenni, de ha valaki említi a játékot és a sok pénzt, akkor már mutatok olyan gépet is, amin ténylegesen lehet játszani ) Tudom, tudom, nagy is, nehéz is meg csúnya is (szerintem mondjuk nem), de teljesítményben megeszi mindkettőt. Helyedben leginkább a kijelzőn döntenék, ha annyira nem fontos a játék, hogy melyikben mennyire szép a panel.Sajnos azt nem tudom, hogy a részletfizetés elérhető-e itt
-
zzzoli23
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni 1 laptopot. Ami fontos lenne számomra a hordozhatóság ( kb 13,3"-14"),és a garancia. Sokat fogom hurcolni, ezért birja az akksi is, és legyen izmos is, már ami belefér ebbe a kategóriába. Kb 130-140-et szánnék rá, és hitelre venném, úgy h kifizetném a felét előre, hogy ne kérjenek munkáltatóit.
Eddig ezeket nézegettem ami jó is lehet: Acer Aspire 4752-2333G32Mnuu i3, Acer Aspire 3750-2334G50MN, Asus K43E-VX311D
Ki mit ajánlana, és ezzel a hitellel amit említettem hol tudnám megvenni.
Köszönöm a segítséget.
-
GaborGh
őstag
Szia!
Ha megelégszel egy újszerű, még 2 év garanciával és jó ár/érték/minőségű laptoppal, akkor ezt jó szívvel tudom neked ajánlani:
Fuji LiferbookFull HD-t tökéletesen viszi és egy HDMI kábellel azonnal megjeleníti a képet az LCD tv-n, mindenféle állítgatás és konfiguráció nélkül, hibátlanul.
-
Exom
tag
Sziasztok
Notebookot keresek, és a segítségeteket kérem benne. Office gépet szeretnék, 4G rammal, újfajta Core i5 -ös procival, és lehetőleg több mint 1 év garival. Ami a legfontosabb : beépített HSDPA modemmel rendelkezzen. Nem kell túl nagy képernyő, lehet hogy elég lenne 13 - 14 " is. Külső DVI vagy Displayport előny lenne. A keret kb. 200eFt. Mit ajánlotok ? ( A gép színtiszta backup konfig lenne, alapvetően nem használnám, csak akkor veszem elő, ha a nagy rendszer ledöglött)
Van e különbség az előre szerelt HSDPA modem és az utólag beszerelt között ? -
CHIPman
nagyúr
Üdv. 15" körüli noti kéne, 2 év garival jöjjön ki 150-ből, de lehet kevesebb is. Nem kell erőmű, de CoD2, CoD4 fusson rajta még, és ne okozzon neki gondot.
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Nyx89
aktív tag
Sziasztok!
Konfig váltás előtt állok, felmerült a laptop lehetősége, amihez nem értek, ezért segítségért fordulnék hozzátok.
Keret: max 150
Amire kellenne: Programozás(semmi extra grafikai/tervező programok, tehát VGA nem kell), egyéni multimédia, semmi játék(max flash )
Mindenképp Intelben gondolkozom, a pénzből a lehető legjobb teljesítményűt szeretném használható minőségben, garanciásan, újonnan.Amiket kinéztem eddig:
I3
4GB
Acer 5749
8GB - Ekkora memória mérethez nem feltétlen ragaszkodom, mivel a többit is kibővíteném idővel ha kevésnek érezném.
HP G6Alapvető kérdéseim:
1, Megéri az i5 a felárat i3-mal szemben?
2, Minőségben melyik a legjobb? (Garancia is szempont, de tudom hogy ki lehet terjeszteni, ilyen szempontból a HP tetszene a legjobban, de a teljesítmény miatt az Acer/Asus hármas is szimpatikus)
3, Léteznek e ezeknél jobb alternatívák? (HP, i5, 8GB -> bár ez inkább álom, ennyi pénzért)Minden hozzászólást szívesen fogadok. Előre is köszönöm a segítségetek!
Üdv
-
zoli03
őstag
Az Invitelnél lehet most ADSL előfizetés mellé notebookot kérni: Samsung RV510 (Intel Celeron T3500, 2GB RAM, 250GB HDD), elég alacsony havidíj mellett (a hűség nem a érdekel, a városomban úgyse lesz más szolgáltató).
Gondolkodtam, hogy kérjek-e, de sok mindent nem találtam erről a notebookról. Azon gondolkodtam, hogy nem érné-e meg inkább egy használt Dell D630 (Intel VGA-s).
Amire kéne: csak net, torrent (akár egész nap otthagyni tölteni), szóval a teljesítmény nem fontos. Heti 1-2x vinném csak el otthonról.
Melyik lenne jobb választás a kettő közül (vagy valami más hasonló árban, mint a Dell)? -
aclandiae
senior tag
válasz atesss #23869 üzenetére
A 160k laptop PH! tesztben van hogy ~24k a W7.
Az SSD-t meg kell kérdezni tőlük e-mailben.NTonee: engem az nem zavar, hogy lehet hozzá kapni, hanem az hogy kötelező vennem. 1 laposból van sokféle verzió, miért fáj a gyártónak, hogy összeállítson op.rednszer nélkülit is? Akinek kell az megveszi azzal együtt.
-
gwenvyvar
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot es a markak kulon topicjait is, plusz teszteket is, de mivel annyira nem vagyok hozzaerto, gondoltam hatha tudtok segiteni donteni
Szoval 200-ig vennek notit, felhasznalasban a jatek a szuk kresztmetszet, szeretnem, hogy vigye a mostani uj jatekokat kozepes felbontason (portal 2, fallout new vegas, jo lenne crysis 2 low beallitassal), plusz ne menjen tonkre 2 ev utan Amiket kineztem, viszont ezek kozul mar nem feltetlen tudnek valasztani:Ami kulsore nagyon tetszik, szep hogy fem a kulseje (igen, lany vagyok ), es alapbol egy tok jo gepnek latszik, de szerintem a videokartyaja keves: Samsung series 3
http://www.usanotebook.hu/samsung/np300v5a-np300v5a-s07hu/P25251Dell, errol ugy tudom jo minoseg, megbizhato:
http://www.usanotebook.hu/dell/inspiron-n5110-intel-core-i3-2310m-210ghz-4-gb-ram-500-gb-hdd-kulon-vasarolhato-kek-hatlap-n5110-128200/P25403MSI, en ezt latom a legjobb teljesitmenyunek, viszont a markarol eleg rosszakat olvastam:
http://elektroplaza.hu/index.php?option=com_whp&controller=termek&id=57907Asus, megintcsak erdekelne szerintetek mennyire megbizhato:
http://www.usanotebook.hu/asus/k53sv-sx835d-intel-core-i7-2630qm-20ghz-4-gb-ram-500-gb-hdd-kulon-vasarolhato-fekete-hatlap/P25645Persze ha ezek nem olyan jok, es van valami masik sokkaljobb, azt is szivesen olvasnam
Elore is koszi! -
Hatvan9
senior tag
válasz CHIPman #23892 üzenetére
2 magos gyengécske, cpu limites is miatta a gép alig hajtja meg a 6650 -est.
Viszont van progi amivel húzni lehet úgy hozza az i3 -at.
2év Asus garival kapod az összes helyen tehát sztem tök8 hogy hol veszed.
Az tuti hogy ilyen kártyával ennyiért márkás gépet még1 -et nem kapsz.
Ja igen és ahogy előttem írta adam edigibe akciós.[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Építő/felújító topik
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest