Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Chaser
legenda
Talán az 57-es tud raidet is, ami esetünkben teljesen mind1, mintahogy a pcie, sata és usb portok száma is.
szerk: A gt 310m elég gyenge jószág, az új core i-k igp-je erősebb, amiben viszont többet tud, open CL&GL támogatás, amit az intelek nem tudnak..a közeljövőben jól jöhet.
szerk2: Kevés acer van amit reklámozni szoktam, de talán tegnap linkeltem egyet..P6100+4GB ram+500GB hdd+GT 420m +W7 valami 127k..3 évra garkiterjesztéssel megvan 150k-ból. Lehet jobb választás mint a lenovo.
ImI87: Ahogy én tudom meg láttam külsőre az 501/701 ugyanaz mint az 502/702, csak a beltartalom változott 2. gen. core i-re és gt 5xx vga-ra. A 701-ről linkeltem képeket, 2 hdd lehetőség, 4 so-dimm, mindez bontás nélkül szervizablakon keresztül hozzáférhető.
spyduck: Nálam kiesett, amíg a backlit bill nincs benne addig nem kell, attól hogy magyar vagyok még nem hülye ha az amcsiknál bele tudják tenni akkor itt is, ráadásul náluk olcsóbb mint minden.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
atesss
addikt
Megnéztem élőben mind a 4 gépet.
Hát a fémburkolatával a HP 4520s eléggé minőséginek néz ki.
A Fujitsu A530 viszont ugye műanyag, hiába abból jobb minőségű.
A Dell N5010 viszont egy fényes csillogó szar.
És úgy hogy ExpressCard sincs, a 3 év gari ellenére kizártam.
A Lenovo B560 viszont nem tűnik annyira rossznak mégsem. Arról mi a véleményetek ?De úgy néz ki, hogy a HP 4520s lenne a legjobb, csak találni kéne egy olcsóbb konfigot, ami a notebookstore-nál volt 150e-ért, az már túl drága anyámnak. Meg a Renew-ot sem biztos hogy megérti, hogy nincs annak semmi baja...
Azonos konfig mellett tényleg drágább is a HP mint a többiek.
De ez nem baj, mert elég lenne egy Arradale-es Celeron M (P4500) is.
Csak amit eddig ezzel a procival láttam (van már 110e körül is !), az mind fényes kijelzős volt.
Tudtok segíteni olyat találni, ami matt, és minnél olcsóbb (~130e alatti - mivel ugye lehethogy garkiterjesztés is kellene, mert gyárilag 1 évet adnak mindenhol úgytudom) ?
Ha valami komoly, ismert bolt, akkor esetleg lehet a 2. év az ő garijukkal is (bár erről még anyámékat meg kell kérdeznem), akkor 138-140e-ig is beleférhet. -
Chaser
legenda
Már 3 évet adnak a proboook-ra, ahol 1 év van az még a régebbi eresztés, hanyagolandó.
badika: Dell fórumon nézz utána a zajnak, lehet hibás benne a venti.
szabonagyur: Ez már csak fuji, siemens nélkül. Valaki meg is jegyezte találóan, hogy nem látott még apróban ilyen gépet eladósorban, hát én se, pedig kerestem. Ennél jobb reklám sztem nem kell neki.
bryndza: Minden A530-on van hdmi.
szerk: spiercell:
A530: matt kaszni és kijelző
AH530: csillogó kaszni és kijelző
A530-ből is van néhány konfig ami csillogós kijelzőt kapott.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nagy hirtelenjében iponnál csak egy 4520s van, de 3 év garos. Pár hete írta talán Spyduck, hogy már 2 év gart vállalnak min. a gépekre, egyes modellekre -pl probook- 3-at is. Amik 1 v 2 évvel vannak azok nyilván még a régi feltételekkel lettek importálva.
rizso: Nekem se jönne be, de azért jó árban vannak. Én a -valószínűleg- kattogó hangű touchpad gombok és benyomódó bill miatt is hanyagolnám.
-
Athanáz9
aktív tag
Sajnos, parasztvakításnak tűnik a Photo Hall "akciója". Alapból magasabbak az árak, nem világos, mi az "akciós ár", és mi, ami annál is kedvezőbb. Notebook-akciójuk az Acer-re épül. Ez rossz fénybe hozza az Acer-t. A cég helyében eljárárást inditanék a Photo Hall ellen.
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
Chaser
legenda
válasz atesss #10546 üzenetére
De gondolkoztam, csak akkor még nem voltak SB-es gépek. Az a nagy helyzet, hogy dell-t közel netto áron tudok venni, oda ugye nem kell számla meg kis f@szom, vannak olyan korrektek hogy a gépre adják a gart, mind1 nekik ki mikor hol vette, a gyári gar érvényes. HP-nál, fujinál 1értelműen nem tudtam kideríteni, nagyker garjegyet kapnék, de számlát nem. Pl egy mostani vostro 3550 SaB i5-tel, backlit! billel meglenne 160-170k-ból, vagy akár egy l501x. Szóval vagy ezek közül keresgélek, vagy egy olcsóbb megoldást más gyártótól akár, de 3 év garral, de akkor 100k körüli összeget szánok rá. Ezért A530 p6200-vel, vagy 4520s eddig a befutó. A P6200 i3 HT nélkül, de mivel a 380-as órajele is több kb 400mhz-cel, így azért az jóval erősebb.
-
Borote
addikt
válasz atesss #23447 üzenetére
A vicc az, hogy az mSATA-ról én még nem is hallottam, amíg utána nem néztem, hogy a gépemben van ilyen De ahogy észrevettem, nem egy gyakori jelenség.
Lakótársam épp ilyen HP-t vett, neki ezidáig csak jó tapasztalata volt vele. (Mondjuk akkor még egy tizessel olcsóbb is volt...)
Esetleg Spyduck-ot kérdezd meg, hogy van-e valami jó Renew ajánlatuk.
Sajnos a személyes kedvenc Latitude-ök 190-nél kezdődnek Legalábbis az újak, C2D-st már lehet kapni 150-ért is[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz atesss #23453 üzenetére
Lakótárs 4530s-ében van USB3.0 - mondjuk gyorsan hozzá kell tennem, hogy az egy Renew gép, +2 év garival és i5-tel kerül 155-be Más kérdés, hogy nincs rajta 'í'-nek hely, de ezzel hamar megbarátkozott
Amúgy én EZEN gondolkodtam el. Karácsony környékén talán valamivel több időm lesz (pl nem kell hajnali 1kor beadandót írnom angolul a szívelégtelenségről ), és utána olvasgatok majd, hogy mit érdemes venni[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
válasz atesss #23463 üzenetére
friss tesztek , bár elég érdekes eredmények születtek , de hát ...
aki ilyen környezetbe berak egy probookot , jó hogy xarráver mindent , szerintem idétlen gépek /is/ ki lettek választva
************* censored
-
atesss
addikt
-
atesss
addikt
válasz atesss #23463 üzenetére
HP Probook 4530s van Radeon HD 6490M-el - egy helyen 182e-ért: [link]
Vagy Radeon HD 6470M-el - ahol eddig találtam 185e-ért (de biztos lesz még máshol olcsóbban): [link]
Mi a véleményetek ennek a notinak a diszkrét VGA-s verziójáról, és konkrétan milyenek ezek a VGA-k ?Sony-ról esetleg még vélemény ?
-
padra
aktív tag
válasz atesss #23537 üzenetére
Annyira én sem vágom ezeket,talán ennyire lehet emelni az óra jeleket,vagy ennyin lehet járatni őket.Tényleg nem tudom hülyeséget meg nem akarok írni.De lehet hogy máris azt írtam
[ Szerkesztve ]
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
atesss
addikt
válasz atesss #23533 üzenetére
Új fejlemény:
Találtunk diszkrét GPU-s HP Probook 4530s-et sokkal olcsóbban egy Webshopban:
HP LH286EA ProBook 4530s Core i3-2310M 2.1GHz 4G 640G DVD?RW 15, 6"HD ATI6940 / 1G CAM WL BT LINUX + TÁSKA
[link]Mi a vélemény erről a tv-planet.eu-ról ?
Szomszédom már megkérdezte, és állítólag nincs elírva a konfig (bár a GPU neve egy kicsit igen, ezt én is csak most vettem észre...), és a 3 év gari is megvan.
Külföldi a gép, ezért nincsenek rajta ékezetek, de elvileg van helye a hosszú "í"-nek.Jó 25e-el olcsóbb mint máshol, nekem ezért gyanús egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
-
atesss
addikt
válasz atesss #23814 üzenetére
Egy csoporttársam (laptopokhoz nem ért) felvetette, hogy tanuláshoz (Kandón: elektronikai, áramköri, villamosságtani szimulátor programok, C és AVR-C / AVR Assembly programozás) neki is jó lenne egy laptop, de azt mondta rá, hogy 20e ft-ot szánna rá. Mondjuk, hogy az felejtős...
De ezek után már kíváncsi lettem, hogy tényleg mit is lehetne kapni nagyon olcsón használtan.
Akksi szerintem nem kell - illetve nem fér bele.
Ház ne essen (nagyon) szét. Más kritérium szerintem nincs.
Illetve egy igen, legyen benne min. 512MB ram. Vagy legalábbis lehessen bővíteni, úgy hogy találjak is olyan ramot ami megy benne.Mennyiért lehetne kapni egy Celeron Mobile-os notit ? (a Northwood alapúra gondolok)
Vagy egy P3-ast ? -
Egon
nagyúr
válasz atesss #23817 üzenetére
Ez az összeg nagyon karcsú sztem, illetve ennyiért nagyon leharcolt (pl. billentyűzethibás), vagy mai programokkal szinte használhatatlan darabokat lehet kapni többnyire.
Ha rászán egy pár forinttal többet (mondjuk 25K-t), annyiért már talán lehet kapni pl. egy alapkiépítésű HP nx6310-et, ami már Centrino platformos (beépített wi-fi), 1,8 GHz körüli mobil Celeron procis, 60 GB-os hdd-vel és fél giga rammal. Előnye, hogy ddr-2 ram megy bele (ami jelentősen olcsóbb, mint az sd vagy ddr-1), illetve a vinyója is sata (azaz olcsóbban cserélhető)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
Egon
nagyúr
válasz atesss #23838 üzenetére
Azt a HP-t szerintem a Windows matrica (illetve kismértékben a plusz ram) drágítja (alapkiépítésben Freedos-szal adták anno - tudom mert az asszonynak is ilyen van). Szerintem a reális ára alapkiépítésben nem több, mint 25K (elvileg január tájékán mi is cserélni fogjuk; számításaim szerint - mivel van benne 2 GB RAM, elég jó az akksija, illetve az egész noti meglehetősen megkímélt állapotban van - 30K körül fogunk kérni érte).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
aclandiae
senior tag
válasz atesss #23869 üzenetére
A 160k laptop PH! tesztben van hogy ~24k a W7.
Az SSD-t meg kell kérdezni tőlük e-mailben.NTonee: engem az nem zavar, hogy lehet hozzá kapni, hanem az hogy kötelező vennem. 1 laposból van sokféle verzió, miért fáj a gyártónak, hogy összeállítson op.rednszer nélkülit is? Akinek kell az megveszi azzal együtt.
-
Borote
addikt
válasz atesss #39932 üzenetére
Pár sorral feljebb írta Real93, hogy ő tud Dell Latitude E6520-t 200k-ért. Na az pont megfelel annak, amire gondoltál
Amúgy próbáltál már videót lejátszani iHD3000-rel? Mert én baromira semmit nem vettem észre, amit problémaként emlegettek (vagy TV-re szeretné kötni? Azt speciel még nem próbáltam, de itt még nem jeleztek vissza ilyen problémát). Csak hallomás alapján ne vesd el, külön grafikus chip hiánya kisebb hibalehetőséget is hordoz magában.
Amúgy ennyiért van még Latitude E5520, Vostro 3550, erősebb grafikával ProBook 4535s és 4530s is. Illetve consumer tömkelege esetleg még ThinkPad Edge, de azt szigorúan garanciabővítéssel.
Mindegyikből bőven elég az i3-as változat, vagy A6-os.Ennyiért nincs olyan gép, amit gyárilag SSD-vel szerelnének, de ez mondjuk annyira nem nagy probléma, mert az SSD-ért indokolatlanul nagy felárat szoktak elkérni, úgyhogy semmivel sem jártok rosszabbul, ha megkérdezitek az SSD-s topicban, hogy milyen érdemes venni, és vesztek egyet magatok - az saccra olyan 40k lesz.
Ja, olvashatóságot növeli, hogy ha beállítasz nagyítást a Win7-ben natívan, vagy a böngészőt szimplán felzoomolod
(#39931) szasanyi: az, hogy Nálad ezt jelenti, nem biztos, hogy mindenki másnál is - lehet, hogy valakinek a játékélmény, a sztori fontosabb, mint a grafika. Supreme Commandert nekem például gyönyörűen elvitte
(#39934) ramrit: matt kijelzővel Fujitsu A531, Samsung NP300 Esetleg ThinkPad Edge E525 (kicsit kilóg a kereten, de a garanciabővítésre ráérsz 1 évet), fényes kijelzővel Toshiba L750, Lenovo G570, B570
Így kapásból ezek jutottak eszembe, nézd meg őket élőben is Asust meg inkább ne vegyél ennyiért(#39936) dvd_R+: linkelj légyszi nem fogok keresgélni
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz atesss #39940 üzenetére
Na pont erről beszélek. Szerintem próbáljátok ki valakinél előtte, mielőtt pont emiatt választotok más gépet Ismerem a hibát én is, csak mondjuk élőben nem sikerült még vele találkoznom.
Az SSD-s gépeket meg drágábban adják, mert üzlet. Nem értem ezen miért lepődnek meg az emberek, vagy miért problémáznak. Megveheted máshol is, ráadásul a kívánt SSD-t, aztán örülés van
Hát nem egy Latitude, de ha muszáj a videokártya, akkor ProBook 4530s és 4535s is jó lehet
USB3 van rajta, ExpressCard is, és marad még pénzetek az SSD-re is.
Ja, ezeknél nincs Win7... akkor Mysoft, ehhez vanMinden esetre ha tudtok szerezni E6520 Latitude-ot, az minőségben bőven odaveri bármelyik említett gépet
-
darvak
senior tag
-
atesss
addikt
válasz atesss #39993 üzenetére
Pontosítanék, két PH tesztben szerepelt AES mérés.
Az egyik a Liano teszt: [link]
Itt sajnos csak az AMD generációk összehasonlítására van, Intel nincs benne.
És a tesztelt AMD procik egyike sem tudja az AES-NI-t, ha jól vettem ki.A másik a mobil Liano, vagyis a Sabine platform tesztje: [link]
Itt szerepel SB-ből AES-NI-t nem tudó i3, és elvileg tudó i5 is.
Csak pont az a darab van i5-ből, aminél a BIOS támogatásnál írták hogy lehet probléma.
Vagyis nem biztos, hogy aktív volt.
Ha igen, akkor meg kb. hülyeség lenne az egész utasításkészlet, mert kb. az órajel arányában oszlik meg a különbség a tesztben.
Vagy az AIDA (ezen verziója) nem támogatja az AES-NI-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest