Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Anduriel]

aktív tag

Sziasztok,

Klímavásárlás előtt vagyok és szeretnék segítséget kérni. Egy 25nm-es nappali/konyhába szeretném, ebből nyílik egy nem ajtóval elválasztott 7nm-es előszoba is. Egy 3,5kW-os hűtőteljesítményű eszközre gondoltam. A lakás energiabesorolása BB, fűtésre nem terveztem használni. Elsősorban csak nyáron használnám és inkább csak a nagyon meleg napokon.

Ezt a két típust néztem ki:
    Samsung AR12NXFHBWKNEU / XEU New Boracay
    Panasonic CS/CU-FZ35UKE (bár ennél most olvasom, hogy a garancia problémás)

Ezekről mi a vélemény? Tudom, hogy elsősorban a japán márkák ajánlottak, de a Samsungra is úgy látom van 5 év garancia és mérsékelt használatra van tervezve.

A lakás fűtése okosotthon rendszerre van kötve ezért azt távolról is tudom vezérelni, az okosotthont telepítő cég szerint bármilyen klímát vehetek 50e Ft-ért beszerelnek egy olyan eszközt amivel azt is tudom távolról vezérelni, de erre igazából láttam pár ezer Ft-os megoldást (Valami ilyesmi: https://www.alza.hu/iq-tech-smartlife-ir01-wi-fi-univerzalis-infravoros-vezerlo-d5656789.htm).

A klíma már elő van készítve, az erkélyen kint van minden vezeték (bár ezt szeretném meghosszabbítani 2-3 méterrel, hogy máshova kerüljön a kültéri egység), erre szeretnék még rákötni egy redőnymotort, gondolom ez nem jelentene problémát, mivel egy ilyennek kb. 1-200W a teljesítménye. Ezt is ezzel az univerzális távirányítóval tudnám akkor távolról vezérelni, bár nem tudom, hogy ezt a funkciót a valóságban mennyit használnám.

Ajánlott ilyen külső megoldás vagy nézzek inkább beépített wifi képes eszközt?

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés