Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny198612
tag
válasz DeFranco #22090 üzenetére
Azért maradtam az A2-nél az A1 ellen, mert
- Akkor direktebb a levegő áramlás a hálóba.
- kevesebb csövezés
- A teraszon van egy előtető, ami alá talán odaszorulna a meleg levegő A1 esetén
- Ugyanaz az ember kap a kanapé szélén huzatot, mint az A1 esetben, talán kevesebbet is.De köszi a választ a leszabályozással kapcsolatban, reménykedem tovább, h jól választottam elvileg 3-4 hét is kiderül
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
olvasva a vitát..Én már töltöttem fel alaprajzot ide. Végül néhány hozzászólás meg sok töprengés után végül az A2-nél maradtam és erre kérem a szerelést.
De a fent olvasottak alapján nálam is le fog vajon szabályozni vagy mivel a nappali felé nincs ajtó ezért valószínűbb, h keveredik majd szépen a levegő a nappali melegével?[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Koszi a képet amit lefestettél, igen én is ettől féltem, amit most éppen leigazolsz, hogy akkor a belső szobában akarmennyire is nyomja az ajto felé, akkor is baromi hideg lenne, mikor belepunk, a nappaliban meg kitudja hány fokot mozgatna meg igy kozvetetten.. :S
Nálunk nem is a falmelegedes talan az akadaly. Akkor volt igazan nagy gond tavaly is, amikor már második hete csak meleg levego volt mindenhol... Idénre már előtetőnk is van a teraszon, az is biztosan sokat fog majd.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Ez nem is annyira érdekes, mert akkor hagyom menni lefekvés előtt még kicsit, aztán majd lekapcsolom...
Inkább az lenne a kérdés, hogy tényleg kitolná-e a hideget megfelelően a nappaliba ez esetben fenti rajzot nézve?
Kicsit feltolt szemöldökkel hallgattam az ötletet..[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Köszi a válaszokat mindenkinek. Kezdem lesz*rni a hálót, és csak az A4 alapján kanapé fölé tenni egy beltérit a sarokba, de alapból is a szoba közepére nézzen.
Válasz a kérdésre:
- Annyiban szeretném megoldani 1 klimaval, hogy a multiklima bazi draga. Sajnálom kicsit a 10 nm háló miatt azt a >300.000 Ft különbséget.- A hálónak is csak egy fala melegszik, azon is van legalább 10 centi szigetelés, a másik fal a szomszéd
Edit:
Közben érkezett még egy srác, aki szerint mehetnénk az A4-el, de csak a hálóba tegyünk egy 3,5 kW-ost, az ablak mellé az ajtóval szembe, és az ki fog tolni annyi hideget onnan, ami a nappalit is behűti anélkül, hogy a hálót széthűtené.
Értelemszerűen becsukva a hálóajtót csak a hálót hűtené..Ennek esetleg van értelme? Vagy előbb mindenképp lehűlne a háló és akkor leszabályozna a készülék?
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
válasz Johnny198612 #21898 üzenetére
Ja, igen, ez egy sorház. szóval jobbról és balról szomszéd van.
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Eddig 4 verzió jött fel 4 klimastol, mostmár dönteni kéne.Cél: Nappali hűtése, és a hálószoba is érezzen belőle valamit, a többi szoba nem érdekel.
A rajzon kék csillaggal jelöltem a hűteni való szobákat.
A1: 3,5 kW. Az egyik klimas szerint nem jó megoldás, mert így is úgyis az arcunkba fúj (barna a kanapé) + a teraszon meleg lesz + odacsöpög a víz, ehhez túl szép a terasz. + Nem biztos, h a hálóba elég hideg jut.
A2: 4,2 kW. széthúzott lamellákkal. A belső klíma cseppvize a fürdőbe csöpögne a zuhanyba (ott lógna a cső), a levegő a padláson menne át a kültéribe, ami a terasz mellett van.
A3: 3,5kW. Fújjuk befele a nappali felé onnan a ficakból, aztán majd biztos jut ide is, oda is + 3 méter kábelezés a falon vagy bevésve a kisszoba falán.
A4: 3.5kW + (2kW??). A kültéri a terasz mellett, a klima befúj a kanapé felett a szobába. Egyből a fal másik oldalán a kültéri.. Ez vajon érezhető-e a hálóban is legalább kicsit?
Mert ha nem, és kell a hálóba is egy 2kW, akkor az már multiklíma, ami viszont drága.Ti mire lőnétek?
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Még egy kérdés. Nekem most nem teljesen tiszta, hogy megbizhato szerelot hogyan talalok. Ha nem regisztralt, akkor nem tud garanciat vallalni a termekre?
Inkabb en valasszak ki klimat, vagy bizhatom a szerelore a beszerzest?
Pest kornyeken lakom, es nagyon sok vallalkozo van, aki szerel klimat, nyilvan mert jo penz is nekik... A topiknyito szerint kb. sikitva kene menekulnom az ilyen arcoktol
Kinél hogy ment ez, mik a tapasztalatok?
-
Johnny198612
tag
válasz netpok2 #21607 üzenetére
Koszi, mindenkepp szerelore bizom a bekotest meg az eszkozt, csak ma az egyikuk, akivel beszeltem elkezdett ezen porogni, h nem tudja a vizet felfele elvinni..
Szerk:
Gondolom kell teljesitmeny ennek is, hogy a megfelelo magassagba felnyomja a vizet..10m messze eleg lesz
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Szeruntetek mennyire illetve hogyan megoldhato a belteri egysegtol a padlas fele elvezetni a mindent (cseppviz, levego,stb) a kulteri egyseg fele?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest