- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
válasz
hardox #15199 üzenetére
Coolermasterre itt senki nem mond rosszat
Ha nem kell fekete belső, és bejön a design, akkor jó választás lehet. Az elforgatott merevlemezkeret egy kissé visszafoghatja az első venti légáramát, ezt vedd figyelembe.
Alsó tápos, kábel menedzsment, adnak hozzá ventit, Coolermaster.. mi kell mégÉn azért nem ezt választottam, mert a kezelőszervek nem felső részen vannak, és nem akartam elforgatott vinyókeretet.
-
hardox
csendes tag
Szevasztok!
Ehhez mit szóltok ?
15k környéke és van benne venti is rendesen és kábel menedzsment
-
hajtömeg
aktív tag
válasz
Pepomen #15196 üzenetére
Nekem anno a VX 9-et eléggé leszaharozták,hogy nincs egy szinten a Cooler Masterekkel, az aerocol rosszabb minőség!
Azóta sem vettem házat.
Mondjuk ha 17-et szánsz rá,akkor talán 20at is, abból pedig kijön egy Cooler Master 690 vagy egy Sharkon Skorpio 1000 [link], ami szerintem nagyon jó kis háznak néz ki,bár gyakorlati tapasztalatom nincs vele! (sajnos) -
Byga007
aktív tag
Sziasztok újra itt rontom a levegőt.
Nagyon nagy a dilemmám. A cooler master elite 430-as házamnak a belső világításán agyalva ezek az ötletek lettek. Ne azt nézzétek hogy egy aeroengine házban van hanem hogy melyik lenne jó
Véleményeket várok
- Legközelebb próbáld meg egy hozzászólásba foglalni!
[ Módosította: Ndruu ]
-
sp@rtan
senior tag
első kérdésre válaszolt bsh.
levegőt pedig az előlap oldalán lévő rácson szív. amúgy a mobilx-nél van 28 rugóért is -
bsh
addikt
"Improvements from R2
* Improved air flow with updated fans
* Improved noise absorbing material
* Bigger hole in M/B plate for mounting of CPU Coolers
* Improved cable routing possibilities
* Reset button, located behind the front panel door
* Many small quality improvements, including improved scratch resistant coating"
[link]az ajtó oldalán körben lévő réseken szív.
-
badd
tag
válasz
sp@rtan #15184 üzenetére
gyó, ez a Fractal nagyon jól néz ki, és jónak tűnik. igaz ez már 35e, de lehet megfontolom és spórolok rá, mert ez nagyon tetszik. köszönöm hogy megmutattad!
két kérdésem van csak vele kapcsolatba.
- Az R2 mivel tud kevesebbet?
- Az első két venti honnan szív levegőt amikor az ajtaja be van zárva? mert hogy ugye az ajtaja az tömör és hangszigetelt ami jó, csak nem látom hogy a ventik honnan veszik a levegőt. -
sp@rtan
senior tag
lyukacsossága miatt jól szellőzik, de egyben az a hátránya, hogy könnyen kihallatszik a zaj. ezt halk ventikkel lehet orvosolni. ha halkságra mész, de azért szellőzzön is, akkor ajánlom figyelmedbe az Antec P szériát (bár lehet, hogy újonnan nem kapsz 30k alatt), vagy Fractal Design Define R3-mat. az R3 hangszigetelt, de előre is be lehet rakni két ventit, felülre is,hátra is, meg oldalra. a felső és oldalsó ventihelyet meg el lehet takarni a gyári hangszigetelt cuccal.
-
badd
tag
Sziasztok!
Leszeretném cserélni a mostani CoolerMaster WaveMaster házamat ugyanis nem fér bele egy Mugen hűtő, emellett azért a 8cm-es ventik se csinálnak nagy szelet benne, de mellette legalább van hangjuk. Szóval valami olyan házat keresek, ami minőségi, széles, jól szellőző(alkatrészek ne süljenek meg), de nagyon halk is. Külső csatolófelület meg valahol felül helyezkedjen el, mert a gép a földön lenne.
Előre is köszönöm a segítségetek!
-
sp@rtan
senior tag
válasz
molnarpeter #15179 üzenetére
Sajnos már nem gyártják az englide-okat...
-
Ákos1111
tag
sziasztok!
TT Soprano RS házam van,s az a kérdésem,h tudnátok bele vmi jó 12cm-es ventit ajánlani,mert a gyári nagyon hangos.....
előre is köszi -
ABee
tag
Smiti és Hajtömeg, a helyetekben vigyáznék azzal a házzal (házcsaláddal). Eleinte én is nézegettem, mert szintén egy letisztult kinézetű alsótápos házat kerestem. De a tesztek többsége szerint ramaty a hűtési teljesítménye ha nem aggatod tele plusz ventikkel. Akkor meg már vesz az ember egy picit drágábbat de jobbat. Ami viszont tényleg visszatántorított az hogy egy német tesztben azt írták hogy annyita xar anyagból van hogy már attól beremegett ha eltrappolt mellette valaki.
Egy teszt az alu verzióról. Sajnos a pro economy sem különb. A német tesztet már sajna nem találtam.
Ebben az árban a helyetekben megnézném őket:
Antec Three Hundred
CHIEFTEC DF-02B-B -
smiti
veterán
Esetleg tudja valaki, hogy ehhez a Sharkoon Rebel 9 Pro Economy házhoz milyen tartozékok vannak?
Meg tudjátok esetleg mondani, hogy 3.5"-os beépítőkeret és előlapi takaró van-e hozzá ? Egy Scythe Kaze Q 3.5"-t szeretnék belerakni és ez megoldható-e?Előre is köszönöm!
-
badd
tag
igen, ez halkan tűnik, csak egy bajom van vele, hogy annyira nem látom szellősnek, vagyis hogy oké hogy halk de azért bent az alkatrészek ne főjenek meg. meg ebben biztos hogy egy nagyrészt passzív cpu hűtést nem tudok megpróbálni.
közben még egy másik kérdésem, hogy olvasgattam sokszor hogy az alsó táposok a jó házak, de mostanában elkezdtem azt is hogy lehet mégsem olyan jók. tehát a kérdésem, hogy ha a házam a földön van, a tápom meg egy corsair vx450, akkor melyik megoldás a jobb? az alsó vagy a felső?
-
hajtömeg
aktív tag
Ő [link] most nálam igencsak nyerőnek tűnik.
Két kérdésem lenne.
Egyrészt,hogy ezekbe SSD-t bele tudok-e tenni a jövőben, másrészt,hogy olyan létezik-e (mint az autók motorháztetejénél),hogy le(hang)szigeteli az ember a ház oldallapját?
Gyárlilag ilyet a CM Sileo 500-nál [link] láttam eddig.
Ilyen szigetelés létezik utólag is ? -
smiti
veterán
Köszönöm az ajánlásokat de nem igazán ezekre gondoltam. A CM nem lenne rossz, de nem olcsó, túl lyukacsos nem beszélve arról, hogy szinte beszerezhetetlen.
Ami megfogott az a SHARKOON Rebel9 Pro Economy Igaz ennek az oldalán is van venti nyílás, de az alján nincs és sajnos a képeken nem látszik, hogy van-e a tetején.
Nem túl drága és a kábelek elvezetéséhez vannak nyílások szép számmal.Ha netán lenne valakinek ilyen, örülnék ha megosztaná a tapasztalatait.
mod.: most olvasom, hogy van a tetejében is venti hely.
-
nyunyu
félisten
Nem ertem a CM-et.
Kezdetben volt a Centurion 5, ebbol csinaltak az elforgatott vinyos Centurion 532 es 534-et.
Aztan atdizajnoltak az 53x-et alsotaposnak, es elneveztek Gladiator 600-nak.
Erre nemreg fogtak a Gladiator 600-at, aztan faragtak ra az en hazamra nagyban hasonlito elolapot, ez lett a Centurion 5 II.
Kozben persze volt egy mellekag a hangszigetelt 53x-szel, ize Sileo 500-zal, majd a kisporolt hangszigetelesu utodjaval a Sileo 510-zel. (ezt miert is hivjak Sileonak???)El birnek viselni egy belul feketere festett, hangszigetelt, alsotapos Centuriont, csak hat ilyet nem gyartanak.
B terv egy Cubitek Tattoo Pro lenne, max kibelelnem szonyeggel ahogy a mostani hazamat+atraknam ra a Centurion 5 pofajat.Ja, Gigabyte Tritont+Poseidont kifelejtettem a Cubitek csaladfabol.
Gondolom csak barkáccsal lehetne átszerelni fixen.
Par popszegecs nem akadaly...
-
nyunyu
félisten
válasz
mclaren777 #15157 üzenetére
Van egy felesleges CM Centurion 5 vinyotartom, mennyit adsz erte?
-
mclaren777
senior tag
CM Gladiator 600 nem létezik véletlenül hagyományos, tehát nem elforgatott vinyókeretes változatban?
-
Flashget
félisten
válasz
molnarpeter #15143 üzenetére
-
fatallerror
addikt
válasz
molnarpeter #15151 üzenetére
Igen, megérte
Amíg tápot nem kell cserélnem addig bármelyik alkatrészhez könnyű hozzáférnem, érdekes h csak pár centivel nagyobb a régi háznál mégis sokkal tágasabb, gondolom mert elvan dugva egy csomó tápkábel.
Itt egy kép, hogy mennyit változtak a hőmérsékletek (nem emlékszem pontosan de asszem csak a vinyók voltak melegebbek a régiben) -
badd
tag
Sziasztok!
épp új házat keresnék a gépemnek, ennek fő oka, hogy egy sokkal halkabb gépet szeretnék. szóval olyan házat amiben halkan tud üzemelni a gép.
ami benne lenne:
-asus p5k alaplap
-3 vinyó
-2 dvd-író/olvasó
-1 sapphire hd5750 vapor-x
-férjen bele egy 160mm-es procihűtő (proci: q6600)árilag még nem tudom. nem szeretnék egy gagyi házat (bár ez a csendesség igényemből következik is), de azért nem is akarok csillagászati árat. esetleg ha tudtok többet is ajánlhatnátok több árkategóriában.
kinézetileg pedig nem kell semmi extrém, de lehet dizájna. (nem játék gép)
Előre is köszönöm a segítségetek!
-
gainwardgs
veterán
Vkinek van tapasztalata NZXT phantomról???
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
fatallerror #15148 üzenetére
Szerintem csak sok ráfordított idővel lehet igazán szépet alkotni, csak annyit mondok: dédelgesd minél többet
-
smiti
veterán
válasz
fatallerror #15148 üzenetére
Szia!
Hol lehet ezt a házat 11k-ért beszerezni ?
-
fatallerror
addikt
válasz
molnarpeter #15147 üzenetére
Oda akartam de végül minden elfért hátul, könnyen ráment az oldallap és nem látom h púposodna
Ha megfigyeled a tápom nem ért el a másik kettő gumitappancsig de szerintem nem gond. Azt is mondtátok h nem baj h kb 2,5 hónapig állítva volt a legutsó vinyóm (75 napja megy) és most ugye fektetve van. Ja amúgy itt picit pöcsöltem azokkal a gumipöckökkel, az egyik vinyóm lyukaiba nem akart tökéletesen illeszkedni de leszarom :Đ
11 ezerért akkor is best buy volt -
molnarpeter
nagyúr
válasz
fatallerror #15146 üzenetére
Próbálj meg minél több kábelt a vinyótartók és az 5,25-ös helyek mögé rejteni, és az egy környéken lévő kábeleket egy irányba elvezetni
Amúgy grat a házhoz
-
fatallerror
addikt
Ma megjött a ház, egész délután szöszmötöltem vele, hogy szép legyen, problémamentesen zajlott hála a Cooler Masternek, hogy ilyen könnyen szerelhető házat készített
Köszönöm az összes biztatást, megnyugtatást
Egy dolog nem sikerült csak, az alaplap kivezetéseihez szánt panel elég ócska és csak erőltetve tudtam volna bevarázsolni így inkább hagytam, képen látszik. Eddig utáltam PC-t szerelni mert csak a baj van vele de ma olyan voltam mint egy gyerek ahogy legózik, így egész más ha ilyen jó egy ház pedig a régi házam 2004ben jócskán 30 ezer fölött volt és eléggé szerettem de voltak korlátai sajnos, ez a ház sokkal jobb (nyilván fejlődik ez is mint minden más), 11 ezer forintért ennél jobbat nem vehettem volna, imádom már most és 4 fokkal hűvösebb is a gép
A mire elég 400 w c cikkben azt írták a ph-sok h a táp 6 pines pci-e csatija lehet problémás mert nem ad le elég áramot és kikapcsolhat a gép én meg nem a hosszabbítósat dugtam rá, eddig csak egy FIFA meccset toltam de nem rinyált (lehet az 5750 túl gyenge kártya h elérje az áramfelvételkorlátját a csatinak) max ha kell visszateszem, úgyis van előre vezetve még egy molexKépek:
Szép a doboz is -
Henry1990
tag
köszönöm
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #15139 üzenetére
Na itt van pár megfelelő LianLi ház:
PC-X1000 - ő egy nagyobb termetű darab,
PC-9 - ennél hekkelős a második front venti,
PC-P50 - és a tökéletes Armorsuit.
Aprón van egy P60 40-ért, plexi oldallal és 5 CM ventivel. Gyárilag ez is megfelel az igényeknek, de az aprón plexi oldalas van. -
bsh
addikt
válasz
molnarpeter #15134 üzenetére
"ez pl teljesen megfelel az igényeidnek"
vs
"az elejébe 2 db 120mm-es venti menjen hátra egy 120-as és nem kellenek lyukak az aljára, oldalába sem a tetejébe."de egyébként tényleg, pont olyan, mint amilyet keres, "teljesen megfelel az igényeinek"...
-
molnarpeter
nagyúr
CM HAF 912 Plus, valamint az előbb írt 690 II, abból pedig Advanced és Basic között választhatsz. Ha sok pénzt szánnál rá, LianLi házakat mondanék, ez pl teljesen megfelel az igényeidnek.. Jó minőség és minimalista design. Olcsóbb árkategóriában a Revoltec Sixty 3 a telitalálat
Az előrer 2 venti nehézkes. Szerintem inkább +1 oldalra vagy vákuumosra rendezd be, azaz felülre tegyél egy ventit, ami kifújja a meleget.
-
bsh
addikt
kb. ugyanilyet keresek én is
nem fogsz találni te sem. vagy ha igen, szólj!
eleve olyan, amiben elől 2x120mm van, csak csupalyukasban van. pl. antec 900.
ha nincs sok 5.25" meghajtóhelyre szükséged, akkor vegyél egy sima egyszerű midi torony házat 4-5 nagy hellyel és elől 1db 120-as ventivel (ilyenekkel dunát lehet rekeszteni), és rakj bele egy ilyen cooler master "4-in-3" vinyóbeépítő keretet, ami 3 darab 5.25" helyet foglal el és négy vinyót lehet belerakni. persze vinyót nem kell raknod bele, de viszont így van benne egy 120mm-es ventilátor, és akkor megvan az "elől kettő". -
smiti
veterán
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő konfigomnak keresnék valami jó kuckót. Félreértés ne essék, nincs bajom a Thermaltake V3-al, csak olyat szeretnék ami kevésbé lukacsos.
A fő elképzelés az lenne, hogy az elejébe 2 db 120mm-es venti menjen hátra egy 120-as és nem kellenek lyukak az aljára, oldalába sem a tetejébe.
Nem utolsó szempont az alsó táp elhelyezés a jó kábelmanagment és az ára.Előre is köszi!
-
hajtömeg
aktív tag
Miért van az,hogy az aprókban mindenki bolti áron adja a dolgait?
És a sok lüke még vesz is tőlük,meg UP-olja! -
Jimmy8
senior tag
Bocsi a kicsi OFF-ért
Valaki vásárolt már tőlük: cellcom?
Megbízhatóak? Előre utalnám a pénzt, nem szeretnék egy újracsomagolt házat kapni.. -
Flashget
félisten
-
válasz
fatallerror #15116 üzenetére
Ne akard még hogy megdögöljön, ha megy hát hajtsd addig míg megy.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
fatallerror #15112 üzenetére
Az 50 cm-es és nagyobb kábelek a legtöbb alsótápos háznál elég
-
pincehely
addikt
válasz
fatallerror #15118 üzenetére
ó, Chifi tápod van, akkor szerintem még nem kell aggódnod!
-
pincehely
addikt
válasz
fatallerror #15116 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen tápod van?!
-
fatallerror
addikt
válasz
pincehely #15113 üzenetére
szimuláltam a ház belsejét, leraktam a tápot meg az alaplapot fölé és valóban elérnek
igaz, épphogy de elérnek, de ha jobban kitudom simítani majd akkor még szerintem hátulról elvezetve is elér
a megbeszéltek szerint holnap délelőtt hozzák, majd dokumentálom fényképesen a költözést, remélem simán fog menni
így kipakolva az asztalra olyan kevésnek tűnik a gépem pedig tuti nem hagytam semmit a régi házban :Đ becsapós
remélem élőben is olyan a cm690 II mint a képeken, régóta vágytam egy ilyen minimal külsejű házra, olyan szép letisztult és egyben elegáns
elméletben már a tápomnak is megkellett volna döglenie v lassan megkéne, 2005ösállítólag 5-6 év alatt kiszáradnak a kondijai asszem, nem vágom a témát meg nem is ide illik
a méretek miatt már nem parázok, az összedugdosás miatt inkább, de max jövök segítségért
-
pincehely
addikt
válasz
De ne parázz az alacsony talp miatt.
Ha annyira gáz lenne, akkor magasabb talpal hoznák ki a házikókat. -
Flashget
félisten
válasz
Ne parázz
A kábel elfog érni és lefelé nézzen a venti..
Ha pedig parázol az alacsony talp miatt akkor itt van ez a megoldás -
pincehely
addikt
válasz
Igen, lefelé kell néznie, és elérnek a kábelek.
Képeket kérünk a beköltözésről! -
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror #15111 üzenetére
közben lemértem, 50 centis a 20+4es és a 4 pines meg 55 centi, ugye elérnek?
ja és szó volt itt arról h a táp ventije lefele v felfele néz, én ha úgy rakom be ahogy eddig volt v ha a feliratot nézem akkor a venti lefele néz, mivel ott van porszűrő gondolom lefele is kell néznie...
de utálok szerelni, parázok mindig h vmit elrontok -
fatallerror
addikt
úgy 1 hónapja jártam itt és megerősítettetek h jól választottam a cm 690 II személyében. most tudtam eladni a régi házam és csak holnap jön az új addig a nővérem döglassú netbookja van :/
augusztusban szereltem először 0ról gépet és 2 apró dolog nem sikerült, elméletileg mostmár menni fog, csak parázok h minden elfog e érni a tápomból mert ez lesz az első alsó tápos házam, kellene egy kis megnyugtatás :] chieftec gps-400aa-101a tápom van, nem mai darab, a 24 pines csati miatt parázok h elér e mert az alaplapomon (asrock m3a770de) legfelül van a 24es és ennek a tápnak kb 45 centis lehet ez a vastag 24es kábele, ugye elfog érni kényelmesen? -
hajtömeg
aktív tag
Mégmégmégmég!
-
hajtömeg
aktív tag
Szerintem erről hetekig beszélgetünk még -
hajtömeg
aktív tag
Ok
Köszönöm a sok választ meg minden,de egyébként,ha valamit egyikőtök leír azt abból meg is értem,nem kell még háromszor rákontrázni
(de azért köszi mindenkinek)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!