Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bakitm
tag
Hello! Egér vásárlás előtt álok. Eddig egy logitech mx 620-asom volt, de jó pár év használat után elkezdtek szétmenni a gombjai. Viszont most nincs rá ekkora keretem így körülbelül 5000 Ft-ból szeretném megúszni az egészet.
Tudtok pár tippet adni milyen egeret vegyek ekkora keretből? Ami számomra fontos, hogy legyen rajta előre és vissza gomb illetve, hogy claw grip-re alkalmas legyen. Márka meg minden más az mind1, csak jó legyen és bírjon ki legalább egy évet. Egy Qck mini padon fogom majd használni. Előre is köszi a segítséget! -
Bakitm
tag
Van egy tippem, hogy 3k-ért nem nagyon fogsz egeret kapni. Én még mindig keresek olyan 5-6k körül magamnak claw gripes plusz két gombos egeret, de eddig nem sok sikerrel. Egyet láttam az első hsz-ben meg valaki mondott egy majdnem ugyan olyat és kb ennyi a lista. Én is örülnék azért, ha még mondana valaki pár tippet. Mindegy, hogy lézeres vagy optikai. Gondolom mivel kicsi a keret így marad a vezetékes, bár az nem zavar.,
-
Bakitm
tag
válasz jaffa 2843 #15682 üzenetére
Köszi! Mondjuk ezt most kihagyom, mert a paypalomat még nem akarták aktiválni, nem tudom miért. Meg még annyit tennék hozzá, nem feszültség keltés miatt, de ha valaki magyarban néz egereket, akkor az op egy részét keresheti(főleg az olcsóbb kategből) mert már nem nagyon lehet kapni, talán használtan van még.
Mindezektől eltekintve, köszi! -
Bakitm
tag
válasz zsotty4 #15694 üzenetére
Előfordulhat, hogy van különbség, de az nem az ilyen árkategóriás egerek környékén lesz, hanem a 10k és az alatti vezeték nélkülieknél. Amúgy meg ha a felsőbb kategóriában is van különbség, akkor azt könnyen el tudom képzelni, hogy olyan minimális, hogy talán egy vérbeli hardcore gamer észreveszi és zavarni fogja, de aki egy kicsit kevésbé foglalkozik a játékokkal azt már nem fogja zavarni.
-
Bakitm
tag
Könnyen előfordulhat. Erről nem sokat nyilatkozom, mert én most cseréltem egy mx620+érdes asztallapot egy x-710bh+qck mini-re és itt érezhető volt számomra a különbség (előfordulhat, hogy az egérpad számított sokat, nem tudom). Azonban használtam már azt a performance mx-et vagy melyiket és kis szokás után azzal is jól tudtam lőni cs-ben. Tehát könnyen előfordulhat, hogy ennyi a különbség és el is hiszem, mivel a technika fejlődik, csak hát ahhoz pénz is kell, hogy az ember jó vezeték nélkülit vegyen.
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz Synthwave #15703 üzenetére
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy bármikor amikor van időm áttudok ülni egy olyan géphez, ahol performance mx van és mivel nem vagyok hardcore gamer én nem veszem észre a "laggot" lehet, hogy van lehet, hogy számít meg minden, de ez szerintem olyan, mint a zene. Van olyan, aki jobban hallja a különbséget, van aki nem. Most egész sokáig ellent lehet itt mondani egymásnak meg lehet hivatkozni az op-ra, amit egérguruk írtak, de biztos meg lehet teremteni azt a környezetet, ahol elhanyagolható vagy egy átlagabb játékosnak fel nem tűnő "lagg" keletkezik. Pl nálunk is, ahol vezeték nélküli belső hálózat van, miután kicsit a frekvenciákkal mahinálva lett, jobb lett a gépen a jelerősség és az addig tapasztalt minimális pontatlanság is eltűnt(ez még az mx 620-nál).
Nem mondom, hogy nincs igaza annak, aki azt mondja, hogy rosszak a vezeték nélküli perifériák játékra, de mindenkinek más az ingerküszöbe és más vesz észre, meg ilyenek, így könnyen előfordulhat, hogy sokakat nem fog zavarni, vagy fel sem fog tűnni neki.TA68: Így egy nap után nekem is nagyon bejön és nem bántam meg, mondjuk majd, ha jut rá keret azért benézek magamnak egy razer egeret szerintem, de ezek után én is csak ajánlani tudom ezt a kis a4tech-et.
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz Synthwave #15706 üzenetére
Ez jogos is, csak én is azért említettem meg, hogy ha valaki idetéved ne legyen az a tévképzete, hogy mindenképpen vezetékest kelljen vennie akár játékhoz, akár nem, ha ő mondjuk nem tudja úgy elhelyezni a kábeleket meg ilyenek. Mind1 zárjuk le a témát.
Hogy kicsit a témához is szóljunk. Mikor egereket nézegettem, megakadtam a Razer Imperator-nál. Ha jól emlékszem nincs az op-ben, de a távoli tervekben az szerepel egyelőre nekem mint drágább, claw gripes és 2 plus gombos egér. Esetleg valakinek valami tapasztalat vele, esetleg hasonló tudású alternatíva? Még asszem a ph-s egértesztből választottam, mert nem mondtak róla rosszakat és ami nekem kéne azt ki is elégítené. (mondjuk mire oda jutok hogy lesz rá pénzem, lehet lesz helyette más vagy jobb, de azért megkérdezem)
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz jaffa 2843 #15775 üzenetére
Azt nem kell elfelejteni, hogy az x-710bh-nál ugye van alul az a kis gomb, ami ha nincsen benyomva nem érzékel. Amúgy jó kis egér, igaz nem rég vettem(pár hete), de meg vagyok jelenleg vele elégedve.
-
Bakitm
tag
válasz huncut123 #16004 üzenetére
Ha van rá elég kereted, akkor Logitech Performance MX szerintem, mondjuk a lepedőn való működést nem tudom, de ergonomikus és vezeték nélküli, tölthető vezetékes állapotban(ekkor használható) meg elvileg elemes így azt is cserélheted akár. Hüvelykujjnál 3 vagy 4 gombja van 4 irányú scroll és kétféle le-föl scroll funkciója is van.
Bár mondjuk a Logi vezeték nélküliek közül nyugodtan válogathatsz, mert azok a kritériumok közül nagyon sokat teljesítenek. -
Bakitm
tag
Nekem mx620-asom volt, igaz a vevőt a gép elejébe raktam, de egy asztallap még így is a kettő közé esett és semmit sem vettem észre. Annyira nem értek hozzá, de szerintem nem nagyon fordulhat elő árnyékolás, ha csak maga a gépház nem szól bele a dolgokba. Arra vigyázz, hogy ha van otthon wifis hálózatotok, akkor viszont előfordulhat, hogy összeakadnak egy kicsit. Meg szerintem ha van lehetőséged érdemes lenne azért a gép elejébe tenni a vevőt, főleg mivel nagyon kicsi maga az egység, így nem kell félni tőle, hogy véletlen lerúgja onnan az ember vagy ilyenek.
-
Bakitm
tag
válasz maestro87 #16241 üzenetére
Május közepén vettem az első hszben említett a4tech x-710bh-t és azóta semmit nem vettem észre rajta. Az egy ami zavar, hogy a kis pöcök az alján, ami garantálja hogy emeléskor ne érzékeljen szar helyen van és ha kicsit megemelem az egér bal oldalát már nem érzékel semmit, ha kikapcsolom, akkor meg nagyon magasról is érzékel. Emellett szerintem jó kis egér, bár az a4tech cuccokat én sem tartom sokra, mert a hasonló árfekvésű mikrofonos fejhallgatójuk fél év alatt bedöglött nálam.
-
Bakitm
tag
A4tech x-710BH-nál megoldható valahogy, hogy a játékok felismerjék az oldalán lévő két gombot, meg a bal gomb oldalánál lévő gombot, mint használható gombot? Mert eddig nem találtam rá megoldást és néhány helyen jól jönne.
-
Bakitm
tag
válasz WolfheartGR #17180 üzenetére
De gondolom azért nem kell ennyire messzire menni. Az itteni ph-s tesztek is megállják a helyüket vagyis nem nyúlhat nagyon mellé az ember, ha olyat vesz, ami itt ajánlott vagy tettszett jelzéseket kapnak nem?
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz D1Rect #17267 üzenetére
Hát ha figyelembe vesszük az első hsz-t és az ott ajánlott egereket, akkor az a4tech x-710BF. Én is az alapján vettem pár hónapja (igaz x-710BH-t) és még bírja, az ára nem vészes(én 3k alatt megúsztam) és az általad említett fogással használom. Kicsit szoknom kellett, meg a szoftverét áttanulmányozni, de ha egyszer beállítod és nem hc gamerkedni akarsz, akkor rámented a beállítást az egérre és a progijától meg is szabadulhatsz. Más nem tudom, hogy van-e ami ilyen fogásra van és ebben az árban, talán az első hsz-es ms egerek, de ebben nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
A frissítéseket ugyan nem olvastam végig, de hasznos lehet, Viszont amit sajnálattal tapasztaltam, hogy az utóbbi időben nem került ki sok ajánlott egér, így a lista sem bővült nagy mértékben. Asszem az x-710bh-mat amint lesz pénzem valami nem ajánlott egérre leszek hajlandó lecserélni.
-
Bakitm
tag
válasz jaffa 2843 #18053 üzenetére
Gondolom azért nem nagyon bővült az ajánlott lista, mert nem jött ki normális egér manapság, amit érdemes lenne megvenni azokon kívül amik már eddig is említve voltak. Ergó nem bővültek a lehetőségek minőségi egérvásárlás terén.
-
Bakitm
tag
válasz KaiotEch #18055 üzenetére
Jah ez csak úgy jött.
Mikor megvettem az a4tech x-710bh-t még tetszett, most viszont már annyira nem jön be és keresem, hogy mire cseréljem. Viszont annó is ez volt az egyetlen olyan egér az ajánlott listában, ami megfelelő volt. Balszerencsémre ez most sem változott, így nem jutottam előrébb, hogy milyen egeret vegyek majd helyette, hiába járkálom a netes tesztelő oldalakat, meg fórumokat. -
Bakitm
tag
válasz Synthwave #18058 üzenetére
A G400-ast nézegettem legutóbb. Még volt is pont az itteni media markt-ban kiállított darab, de egy kicsit nagynak tűnt fingertip fogáshoz, pedig kialakításra nagyon bejött és a gombok száma és elhelyezkedése is jó lett volna.
Ahogy nézegettem fingertip 5 gombos(ahol jobb oldalon nincsen gomb) egerek még mindig ritkák, főleg a minőségi garis darabok. -
Bakitm
tag
válasz KaiotEch #18060 üzenetére
Most hogy így mondod körülnézek, hátha van valami hely, ahol meg tudom fogdosni, mert mindig a fura kinézete és kialakítása miatt vetettem el. Mondjuk vakon nem venném meg még mindig, de egy kis nézelődést a városban megérhet. Ez még nem darkfield laser-es igaz? Vagy esetleg jött ki update-es verziója? - Nem mintha számítana.
-
Bakitm
tag
Mi a véleményetek a Logitech G300-ról? Ahogy néztem A3055-es szenzora lehet (nem tudom mennyire valós és hogy ez pontosan mit jelent). Fogásra kb megfelelne a méretei miatt és a plusz gombok száma is megfelelő, bár az elhelyezésük kevés megszokást igényelne.
Az A4tech x-710BH-mat helyére kéne, mert ennek kezd már szétmenni a bal és jobb gombja így kb 2 év használat után. Már párszor kerestem ebben a topicban egeret, így jött az a4tech is. Más javaslatokat is szívesen fogadok.
Végignéztem újból az kiemelten ajánlott listát, e egyik sem nyerte el a tetszésemet. Nem vennék használtat és a keret olyan 15k környéke lenne, minimálisat fölé tudok menni, ha megéri a termék. Mindenképpen valami közepes vagy annál kisebb méretű egér kéne finger-tip griphez (max 12.5-13 centi hossz). Legalább két plusz gomb legyen az oldalán, lehet vezeték nélküli is (jobban szeretem őket, de nem ragaszkodom hozzájuk). Razerrel rossz tapasztalataim voltak, így azt inkább hanyagolnám. A biztos fogás miatt a jobb oldala jó lenne ha üres lenne.
FPS, MMO és stratégiai játékokkal játszom, de nem verseny szinten.
Előre is köszi a segítséget! -
Bakitm
tag
-
Bakitm
tag
válasz drtimot #25746 üzenetére
Az ajánlott listát mindig nézem, annó onnan szedtem az x710-emet is, ami viszont kezd szétmenni (jobb klikk csak határozott lenyomást érzékel és a bal is kezd szétesni). Viszont vagy az igényeimből kell leadnom vagy másokat kell keresnem, mert azon kívül más egeret akkor sem láttam és most sem.
A fingertip fogás adott, azért is vagyok nagy gondban és kéne legalább 2, de inkább 4 szabadon programozható plusz gomb, ami nem a jobb oldalán van (a tetején még istenes talán). Ez zárja ki sajnos a steelseries egereket nálam, mert zavarónak tartom a jobb oldali gombokat rajta.
Ha van valami ötleted azt szívesen fogadom, az ár az annyira lényeges hogy 20 alatt maradjon. A nagyon kis hibákat meg nem veszem észre, mert sokat játszottam vezeték nélkülivel is és azon sem éreztem a késést. -
-
Bakitm
tag
válasz kekkec #25764 üzenetére
Nekem az a meglátásom, hogy ha körülhatárolod, hogy kb milyen mérető egerek megfelelőek neked és esetleg a formától jelenleg tekintsünk el, akkor tudnának neked pár tippet mondani, amiről utána te már úgyis látod hogy neked jó vagy nem esetleg onnan már te is közel kerülsz olyan típusokhoz ahol magad megtalálod a jót.
-
Bakitm
tag
válasz Geresics #25785 üzenetére
A naga hexek közül a piros és a zöld az elvileg egy és ugyan az a LoL-os az nem tudom különbözik-e.
A legtöbben mmo-ra mindig a nagát/hex-et szokták mondani. Razer egérre a volt guildemben is mondogatták, hogy 2 éve környékén eldobja valamelyik fő gombját. Meg ilyen garit is intéztem. Lehet csak kifpgták nem tudom, ilyen statisztikákkal nem rendelkezem.
Ugyan nem SWTOR, hanem WOW, de az mmo-champion.com-on szoktak játékosok full konfigjait megadni. Pl itt egy, alul a konfigokkal
Tehát a gombok számától függően akár G500-at is használhatsz. Azért én megnézném a helyedben, ha nem vagy érzékeny annyira hogy ha nem minden pixelt jár be hanem minden másodikat akkor a naga hex-el kb egyárban tudsz venni G602-t és az a vezeték nélküli igényeidet is kielégítheti.
Sokgombos nagyon olcsó egeret nem hiszem hogy találni fogsz vagy ha igen akkor az ilyen gigabyte amit nem nagyon vennék meg.
Konkrétumokat jobban nem tudok mondani, annyira nem mentem bele ebbe a műfajba.
(Itt a végén jegyezném meg, a fent említett egyik egeret sem használtam tartósan sőt némelyiket nem is használtam egyáltalán, ezért lehetnek pontatlanságok és teljes marhaságok is az írásomban!)[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
Nem tudja valaki, mi lehet a logi g400/500s egereivel? Mert ahogy nézem alig kapható és az is olyan árban van majdnem mintha a logitól rendelném vagy még drágább.
Lassan már érik a vásárlása valamelyiknek, mert sikerült az mm-ben megtapogatnom a g400s-t és tényleg jó a formája és mérete a fogásomhoz, de az horror ár amit ott kérnek érte. Megéri a logi webshopból megrendelnem vagy nézzek körül ebay-en? Ha ebay, akkor annak milyen hátrányai vannak? Pl garit kapok rá meg ilyenek, vagy nem éri meg a webshopos ára a garit? -
Bakitm
tag
válasz CGmatula #27472 üzenetére
A bevezetőben említett A4Tech X-710BF egy jó választás lehet, annó is sokat emlegették.
Én ugyan ezt nem tudtam venni, hanem x710-BH-m van és nincsen vele semmi bajom. Jól teszi a dolgát, csak sajnos az én igénybevételemet nem bírta a jobb klikk. Kb 3 év alatt duplás lett.
Szerintem mindegyik x710-es a4tech-et megveheted. Nem járhatsz velük rosszul és még az árba is belefér. -
Bakitm
tag
Ugyan lehet nem ez a legjobb, de talán. Még mindig a g500s után nézelődök a neten, tudom ebay olcsó nagyon és már sokszor mondtátok, de most találtam az emagon egyet olyan árért amiért már itthonról is megrendelném. Olcsóbb mint a logi webshop és gyorsabban itt lenne mint az ebay-esek. Kérdés mennyire jó bolt?
-
Bakitm
tag
válasz Djsaba #27964 üzenetére
Szerintem kb semmit. A 4k-s ár szerintem mindent elmond. Amúgy ha jól néztem 3 fokozatban állítható a dpi-je (800 – 1600 – 2000). A hivatalos oldal szerint a görgője pontos és az oldalán van gumírozott fogó rész. Kéken világít. Méretei: 119.1(L)x64.6(W)x36.7(H) mm.
Én már az ára után azt mondtam, hogy kösz nem, főleg, hogy a szenzorról nem találtam semmi infót.
Szerintem nagyon felejtős darab, az ami neked van fényévekkel jobb lehet.[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
Milyen eget rengető különbség van a g400 és g400s között? Illetve a G400 és G500 között, a szenzor plusz egy programozható gomb a bal oldalán és a szabadon futó görgő a különbség? Azért kérdezem, mert ha nem olyan sok az eltérés akkor g400-at tudok magamnak szerezni 10 alatt helyben újonnan, ami nekem nagyon jó árnak tűnik és le kéne már cserélnem az a4tech x-710bh-mat.
-
Bakitm
tag
válasz jaffa 2843 #28033 üzenetére
Igen valahogy én is így érzem. A g400-on melyik gombok nem programozhatóak át? Vagy mindegyiket át lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
válasz jaffa 2843 #28035 üzenetére
Gondolom nem hátrány ha fut a szoftvere vagy okoz valami olyat amiért nem ajánlott? Régen amíg logi egerem volt én nem vettem észre semmit a progival kapcsolatban.
-
Bakitm
tag
Nah meg is vettem a g400-ast és toltam vele egy cs:go kört. Fasza kis cucc és tényleg használható fingertippel is ha az embernek elég nagy a keze. Az érzékenységet még be kell lőnöm rajta, mert nem nagyon tetszik még, meg a lod-ot szokni, mert ez utóbbi érezhetően nagyobb az x710bh gombos megoldásához képest.
Elégedett vagyok vele. -
Bakitm
tag
Kicsit off, mert nem új egérrel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha van egy egerem benne ilyen mikrókapcsolóval: Kép1, Kép2 Ez valami TTC kapcsoló lehet egy régi logi vezeték nélküliben, asszem egy mx620-as lehet. A kérdésem az lenne, hogy a helyére lehet-e az OMRON D2FC-F-7N mikrókapcsolót rakni és hogy a csere egy régi ehhez hasonló pákával lehetséges-e vagy inkább felejtsem is el?
[ Szerkesztve ]
-
Bakitm
tag
Köszönöm mindenkinek az infókat! Akkor tárgytalan a házi javítás, mert abból amiből pákát vehetnék, már egér is kitelik, bőven. Főleg mivel nem kell túl speckó darab ahova ezt akartam szánni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Hálózati / IP kamera
- Apple asztali gépek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő: 22 ezer forintos kedvezményt ad a Telekom új szerződés mellé
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest