Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

válasz Bass #59900 üzenetére

Kislányod hány éves? Azért kérdezem, mert az én 8 éves lányom nem mehet a GX9 közelébe, egy leejtés sok százezerbe fájhat. Ha hasonló korú, akkor megfontolandó egy strapa gép, mint a párral feljebb írt TG-5.

Ha a "kis" lányod már 15+. vagy mittudomén, akkor persze már rá lehet bízni rendes gépet, ez esetben én mint MFT Panás azon a véleményen vagyok, hogy MFT és FF között átlag fotós nem fog minőségromlást tapasztalni a szenzor méret különbség miatt, főleg, mert nem jobb-rosszabb a két szenzor, hanem egyszerűen csak más. FF obin könnyebb penge DoF -ot csinálni, de egy relatív olcsó MFT 25/f0.95 -ös obi is képes olyan vékony DoF -ra, hogy az már használhatatlan a gyakorlatban. (Tudod, az orra éles, de a füle már mosott portré.) Fénygyűjtésben meg mivel négyszer akkor területet kell levilágítani, nincs előnye a FF szenzornak, elvileg zajban (és talán dinamikában?) jobb a FF, de a zajt bármelyik AI feldolgozó úgy kiszedi, mint a csuda, dinamika pedig ha jól értem, a mérési hiba határán van, stúdióban, mérőpadon előjöhet, de az átlag fotós "lekapom a gyereket, őzet, házat, autót" kategóriás képén nem fog előjönni. Legalábbis szerintem, de majd itt jól kijavítanak, ha tévedek. :-)

Új hozzászólás Aktív témák