Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fénynél gyorsabban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz smallmer #50181 üzenetére
Igen, gmmk mellett döntöttem eléggé hosszas vívódás után. Ha visszakeresel a topikban időről időre kerestem magamnak billentyűzetet.
Nálam az elsődleges szempontok ezek voltak:
- ISO kiosztás
- magyar kupakszett
- legyen világításA topikot régóta követem read-only módban, itt olvastam először a gmmk-ról, aztán a végső lökést az adta meg, hogy hot swappes, azaz olyan kapcsolót rakok bele, amilyet akarok, ha akarom, akkor egyik ilyen, másik olyan, valamint ha egyik másik kapcsoló megzakkan, egyszerűen kicserélem.
Az, hogy milyen minőségű az ABS kupakszettjük, igazából nem érdekel. Számomra az a lényeg, hogy a világítást "átengedi" és van magyarra lokalizált, "gyári" kupakszettjük. Ha lekopik, majd rendelek másikat tőlük, igazán nem egy nagy tétel.
Nézegettem az itt linkelt PBT kupakokat, de hogy is mondjam, hogy senkit se bántsak meg, de pl. a varmilo kinézetre olyan, amit az életbe nem használnék. Elhiszem, hogy jó minőségű, meg minden, de a feliratai, na az olyan, hogy első ránézésre az az érzés alakult ki bennem, hogy ezt valamilyen selejtes gyártósoron csinálták, vagy elcsúsztak a feliratok. Nem is, talán a helyes megfogalmazás inkább az lehetne, hogy magához a kupak méretéhez képest túlzottan nagynak találom a kupakok feliratait. Az ékezetes karakterek feliratai majdnem kiérnek a kupakok éléig, nem tudom megfogalmazni miért, de ez a design nekem egyáltalán nem tetszik, egyszerűen "nem esik jól ránézni". Ha kisebbek lennének a feliratok sokkal ízlésesebb lenne. Hangsúlyozom, ez a saját, szubjektív véleményem
A kínai kupakszett feliratai pl. sokkal emészthetőbbek és ízlésesebbek számomra, de mivel az is csak a kupakok alól engedi kiszűrődni a világítást, szintén kiesik. Na és ahogy említették, ill. ahogy látható a képeken is ezen pedig a feliratok pozícionálása nem sikerült valami jóra.
Az számomra teljesen lényegtelen szempont volt, hogy milyen firmware van a billentyűzethez. Nem programozok, nem játszok csak egy pár játékkal, főként gépelésre fogom használni, ahhoz pedig az alap layer elegendő számomra. A legtöbb firmware pedig enged annyi konfigurálási lehetőséget, amire esetemben esetleg később szükség lehet.
A billentyűzet világítás számomra azért volt fontos, mert sokat használom sötétben, vagy éjszaka egy olyan íróasztalnál, amelyik kihúzható tálcás. A monitor fénye tehát esetemben nem világítja meg a billentyűzetet. Építettem a tálca fölé led szalagot, hogy megvilágítsa a billentyűzetet, de ez sem vált be nekem, túl sok a fény így, nem csak a billentyűzetet világítja meg, hanem a szórt fény is sok, ezért kerestem olyat, amiben alapból van világítás és azt én tudom "testre szabni" még akkor is, ha csak bizonyos korlátok között.
Sokat vacilláltam egyébként a ducky one 2 billentyűzeten is még azelőtt, hogy a gmmk-ról egyáltalán hallottam volna, de nálam a hot swap miatt egyértelműen a gmmk nyer ezzel szemben is (+ a gyárilag magyar kupakszett). Ha változna az igényem, akkor sem kell teljes billentyűzetet cserélnem, elég a kapcsolókat kicserélni.
A kisebbik fiamnak fnatic ministreak tkl van (red silent kapcsolókkal) UK angol kiosztással (kb. év eleje óta). Nekem "érzésre" nagyon jó azon gépelni, minőségileg nagyon egyben van, de magyar kupakot ahhoz is kellett volna "szerezni". Személy szerint a kupakok minőségében nem találtam semmi kivetnivalót. Eléggé igénybe van véve pedig a billentyűzet - főként játékokra használja -, de az eltelt fél év alatt semmi változást nem látok a kupakokon.
Szerk:
(#50183) Ringman: Valóban nincs "silent" kapcsoló a sample packben. Ezt igazából azért rendeltem, hogy "kéznél" legyen, ha valaki a környezetemben/családban ki akarja majd próbálni az egyes kapcsolókat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest