-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
válasz szabonagyur #225885 üzenetére
Igazad van, félreérthetően fogalmaztam . Itt arra gondoltam, hogy az SX4 SCross mennyire ajánlott benzinesként (tapasztalatom az újabb, 16 utáni gázolajossal van, szódával elmegy, de nem éreztem, hogy ezt annyira akarom - belső design, ergonómia, tartósság. Az meg főként nem tetszett, hogy elöl-hátul két-két személlyel is elpattogott a hátulja kanyarban kisebb egyenetlenségnél is)
[ Szerkesztve ]
-
Jimmy8
senior tag
válasz szebe #225884 üzenetére
Köszönöm az ajánlást. ASX-et már más is nevesítette, de a belső design avultas a korához és az árához képest. Azt elfelejtettem írni, hogy pici és háromhengeres motorok kizárva. Azokat újként merném max venni, max 120-150eKm-ig Az arona ez miatt esik ki, a Kamiq meg a kora (ára) miatt. Azért írtam csak kort, mert azért ez valamennyire limitálja az árat.
Viszont egy kis segítség másoknak is (amennyiben a forrás oldal pontos adatokat adott meg, persze a tömeg függhet a motortól és felszereltségtől is:
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Egy másik topicban hasonló kérdést tettem fel, de nem pont ezt:
Feleségemnek keresnék egy 2010-2015 közötti autót (a jelenlegi 1.2-es 2-es clió helyett, amely hosszú évek óta szinte hibátlanul üzemel, de a passzív biztonság és a mélyen ülés miatt kellene váltani). Keretet nem írok, itt most a ajánlott típusokat szeretném megtudni.
Ingázásra lenne hasznáva, 2-3 személlyel, napi 2*15km, kb 60-40 arányban országút-város. Elsősorban benzines érdekelne, tekintettel az éves viszonylag kis futásteljesítményre. Ami fontos lenne: viszonylag magas üléshelyzet, illetve nagyobb hasmagasság, kényelmes rugózás és minél nagyobb aktív-passzív biztonság viszont méretileg lehetőleg a polo-clio-corsa méret körül maradjon (itt van egy kis ellentmondás ). Teljesítmény 85-90LE-től felfelé. Kinézet azért legyen egy kicsit nőies, így pl a "bakancs" Duster-t, és kishaszonból származtatott autókat elkerülnénk.
Valami pici SUV vagy Crossover lenne a fentiek alapján a célpont, esetleg egy emelt hasmagasságú kis egytetű?
Az opel mokka tetszene 1.4t motorral, de több helyen olvastam a várható-meglévő olajfolyásokról, illetve a fapados-pattogó rugózásról.Hyundai IX20 ülésmagasság és hasmagasság nem tudom hogy eltérő-e egy "hagyományosabb" autótól, és nem tudom mennyire számít mgbízhatónak maga az autó.
Captur is lehetne, max az 1,33-as motorral merném venni, az meg sokkal fiatalabban van csak és ennek ára már huuuuu.
Ford b-max nem jön be (és lehet nem is magas, csak annak néz ki)
Sx4? (az S-crossal van tapasztalom - tartós teszt - és csak ha nagyon nincs más )
Más javaslat? pro-kontra?Nagyon a mokka felé hajlanánk, viszonylag választék is van belőle, tetszik is, de elsőre a rugózási komfort ami elriaszt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...