Aktív témák
-
cafat
aktív tag
Sziasztok!
Erről a Skoda Fabiaról mi a véleményetek? Érdemes lehet megnézni, illetve megér ennyit? -
cafat
aktív tag
Sziasztok!
A következő két autó közül melyik autót ajánlanátok inkább?
1. Skoda Fabia
2. Chevrolet Aveo
Szívesen várok mindkét típusról érveket/ellenérveket.
Minden hozzászólást előre is köszönök! -
cafat
aktív tag
válasz Khelben #45309 üzenetére
Igazából nincs szükségem nagy autóra. Legtöbb esetben egyedül, esetleg ketten használnánk, így a lényeg hogy elöl kényelmesen elférjek.
Főként városi és országúti használatra kell, autópálya max évi 1-2 alkalom.
Az ABS megléte mennyire hasznos ezekben az autókban, mert ha szűkítem a kört igencsak csökken a kínálat? -
cafat
aktív tag
Sziasztok!
A következő két típus közül melyiket ajánljátok jobban:
Opel Astra G
Skoda Fabia1-1,1M-ig nézegettem őket, és ennyiért akad már pár jól felszerelt példány is.
Véleményeket kérnék a fentebb említett két autó típusról. Az is érdekelne, hogy melyik típust milyen motorral a legérdemesebb nézni?
Valamint az lenne a kérdésem hogy mik a tapasztalatok, mennyire lehet alkudni a meghirdetett árból? Legalább az átíratás költségeit belelehet alkudni az árba?Minden hasznos információt előre is köszönök!
-
cafat
aktív tag
Ilyenkor van az, hogy megint visszahúzódok az Alfa mellé. Már jópárszor letettem róla, de mikor ilyesmiket olvasok, hogy más autó fenntartása sem lehet sokkal kevesebb mindig visszahúz a szívem. Persze tudom, hogy nem lehet összehasonlítani a két autót, és gondolom itt Te is az Alfát gondolod élvezhetőbbnek, kényelmesebbnek. Meg persze nem azzal lenne a gondom, hogy ha költeni kell az autóra, hanem mondjuk azzal ha 1 év alatt rákéne költeni mondjuk a vételárat mégegyszer. Ilyet nem szeretnék. De majd szétnézek és hátha találok megkímélt, jó állapotba lévő 156ost.
-
cafat
aktív tag
válasz lajafix #44342 üzenetére
Azt még nem tudom hogy mennyit mennék évente. Ha munkába is ezzel járnék majd akkor kb évi 20-25ezer km lenne, ha pedig nem akkor max 10ezer km. Az éves szervízre fordítható keret most még nem jelentene gondot, mert még nincs család akit elkéne tartanom, így az egész havi fizum az enyém. Más kérdés persze hogy mennyi lenne az az összeg amit már sajnálnék az autóra költeni. Mennyi lehet kb a 156os Alfa éves szervíze? Úgy vagyok vele ha most nem veszek alfát akkor lehet soha mert ha később lesz család akkor inkább egy olcsóbban fent tartható autót vennék. Persze ha azt mondjátok hogy irreálisan magas a 156os fenntartási költsége akkor inkább nézek mást. Pl ha a Toledoval össze kéne hasonlítani mennyivel lehet több az éves szervíze?
-
cafat
aktív tag
Sziasztok!
1 maximum 2 hónap múlva aktuálissá válik az autóvásárlás. A keret 1-1,1MFt.
A kiszemelt típusok:
1. Alfa Romeo 156 1,6TS
2. Seat Toledo 1,6
3. Peugeot 307 1,6
4. Opel Astra GA típusokat aszerint soroltam fel hogy melyik tetszik a legjobban. A 156os Alfa egy régi álmom, akárhányszor meglátok egyet azt mondom hogy Nekem kell egy ilyen. Mostanába elég sokat böngészem a használtautó.hu-t, de valahogy mindig visszatérek az alfákhoz. Egyszerűen megfertőzött. Viszont a neten sok rosszat olvasni róla, viszont azért jókat is írnak róla. Így elég bizonytalan vagyok ez ügybe hogy bemerjek e vállalni egyet.
Abban kérném a segítségeteket, hogy a fenti 4 típusról írjatok tapasztalatokat, véleményeteket.
Olvastam, hogy a 307es nemrég volt téma a topicba és elég rossz véleménnyel vagytok róla. Valóban ennyire rossz lenne?
Minden véleményt előre is köszönök! -
cafat
aktív tag
Sziasztok! 1,6-os 109LE-ről Peugeot 307-ről mi a véleményetek? Tényleg ilyen 10l körül van az átlagfogyasztása?
-
cafat
aktív tag
válasz Viszlát #42966 üzenetére
Azt az 1.8-as Vectrát biztos megnézem majd élőbe is ha meglesz még 2 hónap múlva, főleg hogy itt van a szomszéd városba. Legelőször a Vectrákkal szimpatizáltam, csak utána még nézelődtem a hasznaltauto.hu-n és megtetszettek a fentebb linkelt típusok is.
Akkor azt mondod Vectrát nem érdemes 1.6-os motorral nézni? Az 1.8as vagy a 2.0ás motorral lévők mennyivel fogyasztanak többet mint az 1.6-os? Bár olvastam olyat is hogy nem is fogyasztanak többet mert nem kell annyira pörgetni őket mint az 1.6ost hogy menjen. -
cafat
aktív tag
válasz zoo8800 #42959 üzenetére
Ez az Octavia nagyon bejön. Ez így képek alapján mondjuk bevállalható lehet? Mennyi lehet egy ilyen Octaviának a fogyasztása? Azt mondjuk sejtettem, hogy ennyi pénzért nem kapok tökéletes autót, de jó lenne már egyet venni, hitelt pedig semmi képen nem akarok felvenni.
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! 2-3 hónap múlva végre összegyűlik a pénzem egy autóra, és ebben kérném ki a véleményeteket.
A következő típusokkal ill. konkrét autókkal szemezgetek:Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda OctaviaEzekről a típusokról szeretnék véleményt kérni, illetve hogy melyik típust érdemes jobban nézegetni esetleg melyiket kizárni.
Minden építő jellegű hozzászólást előre is köszönök! -
cafat
aktív tag
Látom a francia autókat nagyon nem ajánljátok. Peugeot 406-ról van valakinek személyes tapasztalata? 2-3 hónap múlva válik esedékessé az autó vásárlás és a 406-os illetve Vectra B2 között gondolkozok. Mind a kettő tetszik külsőre és kb egy árba is vannak. Gondolom, ha ennyire nem ajánljátok a francia autókat akkor inkább az opelt javasoljátok majd, de azért szívesen várok a 406-osról is tapasztalatokat.
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Ahogy látom, megy itt a vita hogy melyik autó a megbízhatóbb. Jövő év elején Én is szeretném megvenni első autómat, és két típus között gondolkozok. Kb 800 max 900ezret szánnék rá. Az egyik típus az Opel Vectra B/B2 a másik Peugeot 406. Illetve van egy harmadik szerelmem de arról már letettem mert tényleg sok rosszat hallani róla. Ő az Alfa Romeo 156. Szóval a fent említett két típusról szeretnék kérni minél több infót vagy személyes tapasztalatot. Melyiket ajánljátok inkább, milyen motorral érdemesebb megvenni őket. Mennyi az az összeg ami fölött már érdemes nézegetni ezekből a típusokból?
Ha marad a mostani munkám akkor évi kb 12-13ezer km-t ha találnék közelebb munkát akkor kb a fele km-t mennék vele. Milyen fogyasztást lehet ezekből kihozni átlagos felhasználás mellett? A véleményeket előre is köszönöm! -
cafat
aktív tag
válasz zoo8800 #40301 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Úgy gondolom, hogy ez még így bevállalható, persze tudom hogy ezeken kívül még más is előjöhet. Remélem jövő év január/februárjába találok majd jó áron valami jó állapotút amire nem kell rögtön sokat költeni. Addig is még olvasgatok a neten a típusról. Mégegyszer köszi!
-
cafat
aktív tag
válasz zoo8800 #40295 üzenetére
Kb mit jelent az hogy gyakran tönkremegy a vezérlésmódosító? Ennek kb mennyi a javítása/cseréje? Igen azt olvastam, hogy a futómű gyenge pontja az autónak. Erre is kíváncsi lennék egy kicsit pontosabban, hogy kb hány km után szokott tönkre menni, ill kb mennyi ennek a javítása?
Vásárlás után miket ajánlatos rögtön cserélni, és ezek kb milyen költséggel járnak?
Bocsi a túl sok kérdésért. -
cafat
aktív tag
Sziasztok! Jövő év elején szeretném megvenni első autómat, de már most szeretném elkezdeni az információ gyűjtést. Nagy kedvencem az Alfa Romeo 156, ezért valószínű ez mellett fogok dönteni. Tudom, hogy nem a legolcsóbb a fenntartása, de úgy vagyok vele hogy vagy most veszek egy ilyet vagy lehet hogy soha mert később ha lesz család meg hasonlók akkor inkább egy olcsóbban fenntartható autót választanék. Tehát elsősorban erről a típusról szeretnék megtudni minél többet. Évi kb 20ezer km-t mennék vele városban és főúton vegyesen. Milyen motorral érdemesebb venni ? Pl egy Vectra B-hez képest mennyivel drágább a fenntartása? Vásárlásnál mire érdemes figyelni? Mennyi az az összeg ami alatt nem érdemes nézelődni ennél a típusnál? Tehát bármilyen infót, tapasztalatot szívesen fogadok.
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- További aktív témák...