Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shkiz0

nagyúr

válasz lionhearted #20355 üzenetére

Nos. A fő probléma az volt, hogy hogy proxmox alatt teljesen stabilan működött minden már elsőre is, de valami borzalmas sebességek voltak. A gigás netből alig tudtam ilyen 400-500 megákat lemérni, a fájlmásolás is gyatra volt. Volt realtek driver de elsőnek nagyon nem akart felmenni mindig hibaüzenettel elszállt. Aztán jött az, hogy akkor nézzük meg az ubuntu alatt. Nos ott meg már jött az, hogy nem lehetett rendesen átadni a portokat, ha pedig full virtuál portokat használtam akkor csak gigabit volt. Elvileg van fent neten script ubuntura ami átkonvertálná a rendszert mikortikre, nos az sem igazán működött egyszer sem, ráadásul az amikor hibára futott magát az OS-t is hazavágta, tehát lehetett telepíteni előröl :D
    Utána jött a Win server hyperV-vel, ott is az volt a gond, hogy ha a fizikai eszközt átadtam akkor mindenáron macvtap-ot csinált és nem volt rendes kommunikáció.
    Kb mindent kipróbáltam, type 1 és type 2 dolgokat is nem igazán volt jó.
    A végén visszatértem utoljára még a proxmoxhoz, és ott némi kernel mókolással sikert végre felrakni a realtek 2.5G NIC drivert, és most egész tűrhetően megy.
    Ráadásul így is van anomália még.
    Asztali gépről másolva a HTPC-re:
    Ugyanez visszafelé másolva HTPC-ről asztalira:

Viszont Iperf meg ezt mondja :D

Csak túl sok a tényező, mert a HTPC-re egy USB-s 2.5G van dugva RTL8156-al, az asztaliba 2.5G I226V van, míg az Odroid-ba meg 6x 2.5G RTL8125.
    Itt beleszólhat a driverezés is, meg még pár dolog, az lenne a jó, ha lenne teljesen egyforma 2 gépem ugyanazon driverekkel, akkor tudnám kideríteni, hogy miért gyengébb az egyik irány.
    Az biztos, hogy nincs bottleneck resource-t tekintve szóval máshol lesz valahol a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák