- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Részben igazad van, de a megoldás is egyszerű. Bárki meghúzhatja a saját belátása szerint ezt a határvonalat, és pl. egyszerűen nem válaszol a szint alatti kérdésre. Sok esetben nem is mikrotikes alapismeret hiányzik, hanem az általános számítógép / IP hálózat alapok. Néha el tudok csodálkozni, amikor valaki kb. nulla ismerettel áll neki hálózatokat konfigurálni, fórumokban kérdez, de amikor választ kap azt sem érti, mert ahhoz is kevés a tudása. Tehát ez a vonal kb, ott lehetne, hogy annyi alapismeret legyen, hogy a kérdező tudjon értelmes kérdést feltenni, és megértse amit válaszolnak neki. Ha ez nincs meg, akkor tényleg felesleges válaszolni, mert nem jut vele előrébb a kérdező.
-
adika4444
addikt
Többször előjött már, biztos most is fog generálni pár HSZ-t.
Abban kétségtelenül igazad van, hogy egy alap szintre szükség van ahhoz, hogy az ember fel tudja tenni a megfelelő kérdéseket. Jól emlékszem még, amikor 2019 körül jöttem ide kérdezgetni. Elég hirtelen vásárlás volt a hAP ac^2, de pár nappal a vásárlás után már scripteltem. Szerintem a ROS alapjai - némi hálózati ismeret birtokában - elég hamar elsajátíthatóak, pláne, ha van némi motiváció, én CLI-n kezdtem el használni, azóta is ezt tartom a leghatékonyabbnak.
Ott van viszont a dolog másik oldala is, amit #16618 Zwodkassy írt. A fórum szerintem is a kölcsönös segítségnyújtásra szolgál alapvetően, de én kicsit tágabban értelmezném ezt a dolgot. Különféle témáknak, eszközöknek meg kérdéseknek eltérő a nehézségi szintje, viszont sose lehet tudni, hogy valaki aki betér egy topicba feltenni egy alap kérdést, nem-e a legnagyobb szaki egy másik topikban. Én hálózatos területen mozgok a fórumon úgy, hogy valamilyen szinten kompetensnek gondolom magam, de járok máshová is kérdezgetni, és jó érzés akár évekkel később olyan nick-eknek ajánlani router-t, megírni, hogy kapcsoltassák ki a DIGI-nél a NAT-ot, akik a megfelelő első használt üzleti notebook kiválasztásához segítettek hozzá, vagy ajánlottak egy jó HDD-t / SSD-t.
Másik, hogy változó kinek mennyi ideje, meg türelme van a fórumra, vannak azért itt olyanok akik minden 2. kérdésre hihetetlen türelemmel adnak minden részletre kiterjedő választt és olyanok is, akik szintén vágják, de kevesebb idejük / kedvük / motivációjuk van válaszolgatni. Én mindkét oldalon álltam, ha lehet így mondani, elég gyerekként regisztráltam be ide, toltam rendesen a kérdéseket, minden apró lépés sikerélmény volt amivel tudtam válaszolni, aztán ahogy nőtt a tudásom, nőtt a tapasztalatom, úgy csökkent az időm a fórumozásra, így manapság jórészt read-only vagyok, ritkán válaszolok (általában beelőznek), kérdezni is csak akkor kérdezek, ha a lehetőségekhez képest nem boldogulok egyedül, vagy azért mert kimerült minden általam ismert tudásforrás, vagy azért mert időszűkében vagyok. Viszont így is megvan, hogy vannak területek ahová két évben egyszer betévedek. Abszolút nem érdekel, a probléma oldódjon meg, aztán én lépek is onnan. Mindent nem lehet megtanulni, és hálózatos téren is lehet olyan, aki csak a problémát akarja megoldani. Persze értem azt a részt is, hogy egy ilyen szakmaibb jellegű topikban bosszantóak a "hogy kell portot nyitni" szintű kérdések, de az ilyet szerencsére át lehet pörgetniNa de a lényeg amit ki akartam ebből hozni, hogy szerintem egészében kell ezt nézni, és az újonc jellegű rangokat leszámítva azért bízom benne, hogy a magasabb HSZ-számmal rendelkezők nem csak kérdésekből szedték össze a rangjukat. A nagyon alap kérdésekkel persze sokszor nem lehet mit kezdeni, topikfüggően én is azt gondolom, hogy van azért ahová elkél némi előismeret, mert a hozzá nem értés később súlyosabb problémákat szülhet.
Nem akarok flame-áradatot indítani ezzel, csak már régóta megfogalmazódott ez bennem, mostanra jutottam el a leírásáig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest