Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
vati
senior tag
fieztős rh,suse:
A Debian (és annak magyar verziója az UHU) linux ingyenes volt van és lesz. Ha fontos az ingyenesség, javaslom az UHU linuxxal barátkozz meg.
Az tkp. egy magyar Debian.
A ''winfos''-t azért fikázzák sokan, mert wines platformon nagyságrendekkel több a láma, béna, 1.0-s, dilettáns user. Aki a saját hülyeségért sokszor a wint okolja, a win pedig azért lett olyan amilyen mert ezt a réteget (is) ki kell szolgálnia - lévén a piacról él, ellentétben a linuxszal.
Unixos (és Win2000 Prof.-os) környezetben statisztikailag kevesebb a láma, kisebb eséllyel fordulnak elő rosszul konfigurált és ezért instabil rendszerek. De tud a linux is rohadt idegesítő meg instabil lenni, ha a telepítés el van szúrva, vagy finnyás valamelyik vasra.
Linux-világban természetes hogy mindenhez 600 oldal man paget kell elolvasni aztán lehet hőzöngeni, de a wines világban sok láma user csak winfosozik, ahelyett hogy elolvasta volna a dokumentációt, mit hogyan kell csinálni. Ezért lett divat winfosozni.
Megkockáztatom, a unixokhoz hasonlóan egy normális vasra normálisan felrakott és karbantartott Win2000-t nem olyan könnyű megfektetni. A benti gépemen évek alatt nem láttam kék halált. Bugok vannak itt is, ott is.
Azt nem értem, a linux-hívők miért nem ''linfos''-oznak amikor kiderül hogy a fasza linuxuk alatt nem lehet használni: 1) az ADSL modemet 2) a lapscannert 3) a tintasugaras nyomtatót 4) a digit.fényképezőt 5) az integrált hangkártyát... nagyjából minden más okés:((( Fasza.
Én 5 év alatt több linux disztribúcióval is próbát tettem, eddig vagy 8x. Elismerem, szép, meg jó, mostanra király desktop felületek vannak (Gnome is, KDE is teccett) meg ideális lenne webszervernek, tűzfal gépnek. Viszont home desktopnak szvsz használthatatlan a kommersz hardverek szánalmas támogatottsága miatt. Kár lenne politikai vitákba menni hogy a gaz imperialista gyártók nem adnak linux drivereket a vasaikhoz, sőt még rendes speckót sem ami alapján lehetne írni. Ez van.
Persze, így is próbálkoznak emberek, de a userek 99.5%a prompt használni szeretné a cuccost, nem 0.0.0.3-as verziójú driver csodákkal szívni -a vas tudásának 5%-át kihasználva-, aztán 2 év múlva hátha lesz jobb. Sokszor szerettem volna linux-hívő lenni, de mindig az lett a vége: szép meg jó, de mire? Nem winfos-ozok, tudomásul veszem a win hibáit, és igyekszem adott célra a legtöbbet kihozni belőle.
Az se áll szerintem, hogy csak a linux-világban van free sw megoldás mindenre. Free sw a wines világban is terjed, akár forráskóddal is. (codeprojekt-en, codeguru-n körül lehet nézni)
Aktív témák
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Redmi Note 9 Pro 64GB 12 hó jótállás!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest