Hirdetés
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golota
senior tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Sziasztok. Én mindkettőtöktől (.mf és FEDman) és a többiektől is elég sokat tanulok, nem szeretném, hogy ilyesmin összevesszetek. Hogy ki mit talál bántónak, eléggé szubjektív dolog. Személy szerint elég nehezen sértődök meg (de akkor nagyon
), nem találtam emberileg bántónak amit .mf írt, viszont nem is értek vele teljesen egyet. Biztosan van olyan, aki ezen megsértődne és valahol biztató, hogy ez egyáltalán szempont egy ilyen fórumon. Ez ritka dolog manapság. Éppen ezért kérlek benneteket, hogy ássátok el a csatabárdot még akkor is, ha ez az egész lényegében nem rólam szól, inkább csak az én hozzászólásom kapcsán bukott ki. 
ON: a manuál mód eröltetését több "szakmai" szempont is indokolta a már emlegetett tanulási vágyon túl. Azt vettem észre, hogy az automata ISO gyakran a biztosabb, de zajosabb magas értékeket választja és a fehéregyensúlyt sem ideálisan állítja be. Jobb erdményeket "kavartam ki" kicsit alacsonyabb ISO értéken és a WB állítgatásával. Nyilván a szoftver készítői kicsit konzervatívabban álltak a kérdéshez, hogy ne reklamáljon a user, hogy rossz a kép, de ez kompromisszumokra kényszerít. Ez is egy ok.
Esküvőt a mostani tudásommal nem fényképeznék így, de mikor a nappaliban randalíroznak a lurkók, akkor inkább manuálozok és tesztelem, hogy mi működik. Ez a 3 inches kis kijelzőn nem egyértelmű.A gépen utólag szépen végignézem a képeket és rájövök arra, hogy az egyes beállítások közül mi az ami jól működött az adott helyzetben és mi az ami nem. Utóbbi is érdekel, ebből tanulok. A "félauto" módokkal erre kevesebb lehetőségem lenne. Szóval ezért az önsz.patás.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Jaj. Ha a záridő a fontos, akkor S mód. De Olympusnál nem tudsz semmit hangolni rajta, tehát ha záridő is és mélységélesség is kell, rögtön az M módban találod magad. (Ne az f5.6-os kitobira, hanem valamelyik 1.8-as fixre gondolj.) Jobb esetben egy auto ISO-val könnyíthetsz a dolgodon, de az sem mindig jön be, mert azon meg nincs korrekció.
Ebben a kérdésben FEDman pártját fogom. Mostanában kezdtem el az M mód felé fordulni, és jobbak lettek a képeim. Ha valamit be kell állítani, akkor a háttérben van egy átgondolási folyamat, hogy mi van a képen, mekkora a gyújtótávolság, segít-e a stabilizátor vagy mozog a téma stb, míg ha a gép adja az értéket, akkor sok esetben rá sem nézek, hogy mit adott. Az M mód erőltetése azért is jó, hogy amikor tényleg azt kell használni, akkor sokkal több kép lesz jó, mint gyakorlás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Gyúrósok ide!
- E-book olvasók
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), nem találtam emberileg bántónak amit .mf írt, viszont nem is értek vele teljesen egyet. Biztosan van olyan, aki ezen megsértődne és valahol biztató, hogy ez egyáltalán szempont egy ilyen fórumon. Ez ritka dolog manapság. Éppen ezért kérlek benneteket, hogy ássátok el a csatabárdot még akkor is, ha ez az egész lényegében nem rólam szól, inkább csak az én hozzászólásom kapcsán bukott ki.