- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
hát baxxus visszafáztam....láz, torokfájás..fax ki van
-
zsolt1129
addikt
A francokat. A jó kis házipálinka a legjobb a meghülésre
-
máyköl
veterán
Tea! Csinálok is egyet.
-
zsiga667
addikt
Fenét, mindigis ilyen voltam, de csak pár éve (egyetem) csinálom ezt. Gimnazista meg általános iskolás koromban nem volt azért akkora tragédia (
) ha egy héten nem kellett suliba mennem, meg ugye tizenévesként egy gyerekorvossal más szinten lehet egyezkedni mint huszonéves felnőttként egy normál háziorvossal.
-
trassher
addikt
Pirítós kenyér vajjal, hozzá fokhagyma de nem rádörzsölve hanem harapva. 2-3 cikk így + meleg tea 2 facsart citrom levével és már mehetsz is. Opcionális kiegészítő még 1 csomag rágó
-
zsiga667
addikt
Orvos- és esetfüggő. Én pl. túl gyakran vagyok beteg ahhoz hogy megengedhessem magamnak a kéthavi tea + vitamin (+ alapgyógyszerek) + pár nap ágyban fekvés kombinációt, így ha összeszedek valamit akkor doki, közös megegyezéssel antibiotikum, és jó esetben egy nap dögléssel megúszom az egészet.
-
zsiga667
addikt
-
zsolt1129
addikt
Megfázás : Napi 3-4g C-vitamin javallott. ennyi
-
zsiga667
addikt
Felesleges szórakozni az ilyen házi hókuszpókuszokkal, elsétálsz a háziorvosodhoz, felír egy antibiotikumot, 2 nap alatt rendberak, utána még beszeded szépen a maradék adagot és kész.
-
qdak
addikt
teázok 1000 el majd dobok bele rumot is, csak dugulok meg a fülem is pattog
meg fázok
-
dragonfx
veterán
tea, neocitrán,strepsils, vivil cukor, aspirin, libexin.
-
SystemRoot
őstag
Rumos-tea. Engem egyszer kimentett egy brutális megfázásból.
-
qdak
addikt
up neki praktikák kellenének mit tegyek
-
Sarp
csendes tag
Én mindig tartok otthon lófingató pálinkát (1l törkölypálinkában 6-8 macskapöcse-paprika, abból 2-3 kinyitva a végénél, érlelve pár hétig )
Minden gonoszt elhajt, jó megfázásra, gyomorbántalmakra, vírusos nyavajákra,....
Sok embert megyógyított már.
Ja és a javasolt C-vitamin. -
Mec
aktív tag
Na meg a : ''másnapos lettem, mit tegyek?''
-
Notes
senior tag
válasz
Szaki@Pécs #21 üzenetére
Aztán jön a ''Mit ajánlotok hasmenés ellen?'' topik...
[Szerkesztve] -
Szaki@Pécs
tag
köszönöm a hozzászólásokat, a reklámvackokat akkor hagyom
és jön a C vitamin, méz, vörösboros pálinkás kúra!
tényleg ez így egyben milyen izglamas lesz
[Szerkesztve] -
LK
addikt
válasz
Cardinella #18 üzenetére
Rosszul hallottam volna???? Mindegy. Majd megkérdezek egy orvost(akiről tudom is hogy az) tényleg rosszul tudom-e? A max. 1000mg c-vitamint azért írtam,mert valaki azt írta ide,hogy óránként bevesz belőle egyet.Nehogy valaki utána csinálja!
[Szerkesztve] -
Mec
aktív tag
Sztem a házi pálinka mindenre jó! Vagy legalábbis akkor már nem érdekel
-
Cardinella
aktív tag
''vírusos megfázás elején inkább ne használjunk C-vitamint,mert azt a vírusok is felhasználják'' Nem használják fel.
Ez a multivitaminokra vonatkozik(folsav, B-vitamin, stb.); és inkább a bakteriális fertőzésekre, mert ezek az anyagok baktériumok szaporodását is segítik. C-vitamint egyből kell nyomni 500-1000mg/day dózisban; többet begyűrni felesleges, mert csak a WC-be megy ill. gyomorfájást okoz...
Vesekövet meg többéves túladagolásnál okoz(hat). -
LK
addikt
A 15# válasszal teljesen egyetértek,de a C-vitaminból napi 1000mg a megengedett maximum,mert e felett veseproblémákat okozhat!!! A vörösbor nem hülyeség! Citromlé mézzel keverve......Az Orvosunk mondta egyszer,hogy vírusos megfázás elején inkább ne használjunk c-vitamint,mert azt a vírusok is felhasználják,azt inkább megelőzésre használjuk!
-
Fred23
nagyúr
Én mézes-almaecetes ásványvizet szoktam,esetleg vörösbort.A vitaminozás is tényleg hat,de ahhoz kell pár nap szerintem.A tiszta alkesz is működik:egyszer 39C-vel mentem kocsmába -Pamacska PH!-tag is jelen volt
-,leittam magam totál,alig tudtam menni,de otthon akkorát sikerült aludnom,hogy másnapra csak másnapos voltam,a láz teljesen eltűnt !
-
Cardinella
aktív tag
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Algopyrin+kamillatea+C vitamin+toroköblögető fertőtlenítő...
(Ha torokfájásod nem múlik; antibiotikum, mert egy bakteriális eredetű felülfertőződés miatti mandulagyulladásnak egész ''tréfás'' és hosszútávú szövődményei is lehetnek...) -
twollah
nagyúr
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Brutalis mennyisegu C vitamin, izzasztas, sok forro harsfa tea mezzel!!! (nem cukorral), citrommal.
-
Szőrös
veterán
1 fej vöröshagyma + jópár feles pálinka. és az orrodat is tisztíccsa
-
válasz
Szaki@Pécs #7 üzenetére
C vitamin. Sok.
Én ha véletlen megfázok, akkor óránként benyomok egy C1000-est, és másnapra kutya bajom. (by Szent-Györgyi Albert) -
Notes
senior tag
Lábáztatás olyan forró vízben amilyenbe csak bele tudod tenni. Plusz két bögre forralt tej sok cukorral. Aztán be az ágyba, nyakig betakarózni, és reggelre kutya bajod se' lesz!
-
Szaki@Pécs
tag
pálinka van, csaj nincs
a 3napig ágyban fekvés meg a meló, illetve egyéb elfoglaltságok miatt nem megy -
luciferc
őstag
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
ha mindenárom gyógyszert akarsz, akkor Neocitran, de jó mézes citromos teából pár liter csodákat tud tenni pár nap alatt
-
Digital
addikt
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Egy jó kis hancurka a csajoddal egy meleg ágyikóban
Esetleg pálinka...
[Szerkesztve] -
micro
addikt
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Hagyma ezerrel!
De előbb a #5!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Szerintem egy nedves szeles őszi este tökéletesen alkalmas megfázásra.
Ellene: sok forró kamillatea(napi 5-6 korsó), be a takaró alá és ki se gyere 3 napig. -
Flameus
aktív tag
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Autentikus: Iggyá valami rettenetes töményből sokat - minden élőlény
(ide értve a bacit is) messziről kerülni fog.
Parasztos: ''a pin@ minden bajra orvosság'' - nagyapám szerint (86 éves)
szerk: esetleg kombinálni is lehet - mellékhatások és...blablbabla...
[Szerkesztve] -
Szaki@Pécs
tag
A helyzet az, hogy már két hete küzdök egy laza megfázással. Semmi xtra csak nátha torokfájással, sz'al annyira nem veszélyes, hogy ezért ne menjek dolgozni, de így meg csak nem jöttem rendbe. Annyit látni a TVben ilyen megfázás elleni szereket (Ne¤citrán, Mebukáin, Aszpirin+C, stb...). Ezek közül szerintetek melyik a leghatásosabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest