- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerlac
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Canon Digital Ixus 70 gép max mekkora méretű memóriakártyát tud kezelni? Visz egy 4gb-osat? Kolléganőmnek van ilyen gépe, de sehol nem találom az erre vonatkozó információkat....
-
kerlac
őstag
válasz csabicsepp #18693 üzenetére
Hm. Pana TZ4-es, bár a másolásnál számít talán a sebesség. Pendrive-ban is a Super Talent 16gb és az A-data 16 gigás között vacilálok.... A super kicsi, de nagyon, és elég gyors, míg az A-data törésbiztos, olcsóbbés vmivel lassabb...hmhm
-
kerlac
őstag
Tudja valaki, hogy a SDHC 16GB memórikártyák közül a class4 vagy a class6 a jobb? egyáltalán számít valamit? Ugyanis a class6 az olcsóbb (minimálisan) viszont az A-data, a class4-es pedig Kingston, abban jobban bíznék...
-
kerlac
őstag
Hát én is köszönöm a linkeket! Jó tudni ezeket a dolgokat, még ha így elsőre nem is midnent értek
Kérdésem: ha a max 9mp-et bíró Pana TZ4 (korábban 5-öst írtam, de nem, 4-esem van...) gépen a mp-elt vissazveszem 6-7-re, lehet, hogy jobb minőségű képet produkál mint 9-en? Nyilván a gépben, kompakt kategóriában a "hatalmas" 10x-es optikai zoom tetszik.
-
kerlac
őstag
Köszönöm mindenkinek az infókat, ötleteket, átgondolom ill megkonzultálom apósommal, mert neki segítek (vagy is segítetek ) gépet nézni. Én valószínű a tükör mellett voksolnék ha lenne 100-as keretem rá, én csak a TZ5-el kattintgatok, nem 100%-osan de nagyjából megvagyok vele elégedve.
A nikonok tetszenek.
-
kerlac
őstag
esetleg a Fuji, bár azoktól ódzkodok kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
Átgondoltam és maradunk a kompekt nagyobb méretű gépeknél, ki is néztem egyet, mivel szeretem a Panát ill nekem TZ5-öm van, ehhez mit szóltok:
Panasonic Lumix DMC-FZ28
-
kerlac
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani tükörreflexes,komolyabb fényképezőt 100e ft-ig bezárólag? Nekem per pillanat Panasonic Lumix TZ5-öm van, tökéletesen megvagyok vele elégedve, de após megkért nézzek neki vmi frankó, komolyabb, masszívabb gépet, ne kis kompaktot... (bár én eddig 150k alatt nem nagyon találok)
[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
nézgelődtem még kicsit a Pana háza táján, és ezek is elég megygőző gépek, bár tény, hogy a TZ5 HD módja nagyon megfogott.
amik szintén jók:
Panasonic Lumix DMC-FS25
Panasonic Lumix DMC-FS15Bár igazán a TZ5-ön agyalok, csak tud-e annyival többet a TZ4-nél, mint amennyivel drágább. hmhm.
-
kerlac
őstag
válasz máyköl #17036 üzenetére
mályköl és rumos 14:
Sziasztok! Köszi a válaszokat, segítséget. Eredetileg a rumos14 kollega által is ajánlott Canon SX 110-et néztem, de mióta a szintén általa ajánlott Pana-kat meglestem, hát azokba beleszerelmesedtem. nagyon okosnak tűnik, különösen tetszik HD formátumú video felvétel, 10x optikai zoom, 3"-os LCD, ráadásul aksis. TZ4-et néztem ki, mert árban 50 körül szeretnék maradni, nem tudom nagy jelentősége van-e a 8 vagy 10 megapixelnek, azaz a 10 mp annyival többet tudna? és valószínű egy tartalék aksit sem ártana venni hozzá.
Fujik nekem sem tetszenek, rádaásul rosszak a tapaszatlataim velük (rokonomnál 2 fuji is rövid időn belül bekrepált)
mondjuk 6 éves gépem van már, HP 4 megapixeles, amatőr kis masina (2003-ban volt 150-ről leárazva 100-ra és mekkora vétel volt az!!!), tökéletesen működik ma is, bár kijelzőjét nem lehet használni mivel 4-5 kép és elem már le is merült -
kerlac
őstag
Üdv!
Végigolvastam az utóbbi HSZ-eket, de nem lettem sokkal okosabb, annyi féle gépről írtok, és dícséritek. Nekem abszolute kompakt, kicsi gép kellene, úgy tűnik ezek a fontosak:
min. 8 mpixel,
optikai zoom min 5-10,
minél nagyobb video felbontású video felvétel,
Li aksis legyen - bár ezzel kapcsolatban sokan mondják, hogy inkább tölthető elem, mert abból többet olcsóbban tudok magammal vinni... 2 aksi esetleg?,
nekem Samsung tetszik, de profik Canon-Fuji márkát ajánlanak,
ár 50k körül.memória mindegy, de minél nagyobbat fgoadjon be.
Szerintetek?