Hirdetés
Aktív témák
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Landon #34330 üzenetére
Landon!
Amennyiben csak az occt ír ki hibákat az új videókártyádnál és semmilyen más stabilitásprogrammal(3dmark06 egész éjszakás loopolást engedj rá illetve a furmarkod is jó) nem tudod megfektetni akkor nagy ívben szarjál rá! Pusztán kompatibilitási gond is lehet az occt vel. 100% ig biztos lehetsz benne, ha csak 1 program ír ki hibát(és azzal se fagy le a géped) akkor a videókártyád hibátlan. Megnyugodhatsz. Mondom én egy fulléjszakás 3dmark06ra szavazok(vagy vantage) az szépen igénybevesz mindent a videókártyán.
A tápodról nem tudok nyilatkozni, a 12V os feszültségingadozás amit említesz nem biztos, hogy gond, hiszen terheléstől függően terheli meg a géped a 12V os ágakat.
Lehet semmi baj nincs(sőt valószínű), csak occt probléma ezer ilyennel találkozik az ember(nekem everest ír ki hülyeségeket).[ Szerkesztve ]
-
Kwisatz
tag
Sziasztok!
Ha valakinek kell egy 1hetes 500W FSP Everest 13500-ba 2év garival nyugodtan privi rám! -
Traxx
őstag
válasz csimav #34365 üzenetére
Szerintem érdemes lenne elcipelni egy tápos szakihoz. Ha mákod van, 2-3K-ból javítható a jószág
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Joshi
titán
Sziasztok. Most már nagyon kellene egy normális táp mert tesóméknak egy Deer 400W nekem pedig egy Modecom Feel II 500W van és kezdjük belátni hogy nagyon gáz minden tekintetben.
Szóval ami a lényeg hogy a tápot hosszútávra szeretnénk venni ill. olcsó legyen(10-15k) és moduláris legyen. Középkategóriára használnánk mint pl Phenom II X4 + 8800GT.
Eddig két versenyzőt találtam de szeretném ha további alternatívákat is mondanátok és természetesen a véleményetek is döntő lehet vásárlás előtt. THX!Az eddigi kiszemeltek:
CoolerMaster Real Power M520 árgép
FSP Everest 500W Active PFC Modular Árgépui.: az lenne a jó ha inkább 10-12k lenne az ára.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Erről a tápról tudtok valami bíztatót mondani?Jó vagy inkább hanyagoljam. Ez is egy x4200+ -os gépbe menne majd valamikor amiben egy hd3870-es karit kéne kiszolgálna.
Üdv:Viktor
-
Joshi
titán
-
Viktoár
addikt
válasz venember83 #34407 üzenetére
Most hirtelen nincs más opció. Az emberünk még egy 2900xt-t nézeget,de vajon ahhoz is elég lenne a bestec táp? 3k a táp.Mit jelent hogy nem rossz?Elmegy 1 évig vagy netán kettőig is?
-
vzsryl
nagyúr
Tápos topicban vagyunk, persze, hogy van róla információ.
Az FSP Everest 500W erősebb és minőségibb belsővel rendelkezik a CM M520-nál.
A leglényegesebb a 12V-os ág, amiben az FSP 48W-al erősebb.(#34411) venember83: Kösz, hogy szóltál! Még volt időm átszerkeszteni 48W-ra.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
venember83
nagyúr
válasz Viktoár #34409 üzenetére
Hát, 2900XT-t kicsit túlzásnak tartom, főleg, hogy egy mostani középkategóriás kártya teljesítményben lényegesen többet nyújt lényegesen kisebb fogyasztással. Előrejelzésekbe nem bocsátkoznék, attól függ, milyen állapotban van a táp. De én 2900XT-t tuti nem kötnék rá.
vzsryl: 48 amperrel? Valami nagyon nem oké. Az Everest 432 wattot tud, míg a CM 408-at.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz venember83 #34411 üzenetére
Az Everest nem 456W-ot tud kombinálva? Legalábbis Dyno azt szokta írni.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Viktoár
addikt
válasz venember83 #34411 üzenetére
Okés köszi a segítséget akkor maradunk a hd3870-nél.Azt nyugodt szívvel ráköthetjük?3k-t megér?
-
Viktoár
addikt
válasz venember83 #34414 üzenetére
Na és egy Aopen (FSP350-60PN-PF) már ajánlottab mint a bestec?
[ Szerkesztve ]
-
ben800
aktív tag
Nézétek már a hkc versenytársra talált
Bár az árábol ez 1 kicsit silány tápnak néz ki nem?
főleg hogy még kikapcs gomb sincs rajtaXD -
Quan-Chi
őstag
üdv.
kb 6 évvel ezelőtt vettem első saját összeálítású gépemet ! akkori idő szerinte csodálatos alkatrészek voltak benne!
IC-7 , 3ghz prescott , 2x512 ram , 9800xt , 150gb sata , namármost egy Azona 400 -as táp ment bele ami akkor 12K -volt, de ez a márka teljesen eltünt , sehol nem látok már hasonló cuccot! a táp mais remekül dolgozik, nem melegedik és mikor 1x kivettem fogtam fel hogy a cucc van vagy 3-4 kiló! eszméletlen nehéz darab! sokkal nehezebb mint egy 450 Asus / Chieftech ...stb , de nem igazán látok bele, szóval nemtudom milyen felépítésű és milyen gyártmány a panel benne! de szerintem szétberhelem, és rakok fel róla képetkajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
madgie
titán
Azt nem tudja valaki, mé' hiánycikk a HX450?
lsc: úgy veszik lefelé az árgépről a lehetséges találatokat, ahogy sorban érdeklődöm
[ Szerkesztve ]
-
ben800
aktív tag
császtok
szerintetek ez jó táp?
jobb a hkcé-nél? -
elfelejtette
veterán
-
mattrim
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok az alábbi konfighoz?
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II 945 AM3 BOX
GEIL Ultra 4096Mb DDR3 1333Mhz CL6 KIT
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 DUALDVI PCIE
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
NEC AD-7243SEgyáltalán nem lesz tuningolva.
Köszi!
-
ben800
aktív tag
válasz elfelejtette #34430 üzenetére
a-a minimum 450 550 watos kell
-
Zsubi
őstag
Sziasztok!
Egyik haverom ilyen tápot szeretne venni a gépéhez.
Azt szeretném kérdezni hogy mennyire halk ez a táp és megbízható-e
Vagy ha nem tudtok valami mást ajánlani
Konfig:Q9550+HD4890[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Fene tudja, miért nincs, de meguntam a tökölést, és lerendeltem egy AC Fusion 550R-t, egy szintén AC gyártmányú Twin Turbo VGA cooler-rel (HD 4870-re), amit majd szépen, teljesítményfüggően elvezérel a táp egy hárompines csatin át. Legalábbis remélem így már ultra-kuss lesz a házamban
szerk: tudom, lerágott csont, de tuningnál sem lesz gond, hogy csak négy pines az alaplapi csatija az 550R-nek, miközben az alaplapomon nyolc pines van? (most is négy pines van benne, megy is, de nagyobb tuninghoz elég?)
[ Szerkesztve ]
-
ben800
aktív tag
A konfigom:
a deszka:Gigabyte GA-M720-US3 AM2+
a videókari:asus ati eah 4770 gddr5 512mb rammal
a proci amd 4800 dualcore 3000mhz-re húzva(alapfeszre visszahúzva se müxik a ram)
2 wincsi:160 gigás samsung és 40 gigás matrox
dvd író
2 zalman házventi
1 artic cooling proci hűtő amin 2 venti van
1 asus tv kártyaSztem 1 alsokategoriás gamer gépnek mondanám
-
Zsubi
őstag
válasz venember83 #34441 üzenetére
Te mit javasolsz Inkább FSP Everest 500-as
Q9550-es és a HD4890 is erősen tuningolva lesz[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ben800 #34442 üzenetére
Bármilyen 350W-os minőségi táp elviszi a konfigod.
Ha nincs sok pénzed:
Chicony Hipro 350W ~6-7k
FSP 350PNF ~6-7k
Kicsit halkabb:
Gigabyte SuperB460W ~9-10k
Sokkal halkabb:
FSP Everest 400W ~12-13k
Corsair CX400 ~12-13kmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
venember83
nagyúr
válasz ben800 #34445 üzenetére
Ezt most nem értem, mire rázod a fejed? 4770 komoly rendszerrel alatta is alig fogyaszt, lásd alábbi ábra, így tényleg elég 350-400 wattos táp, csak minőségi legyen a táp, adja is le ami a címkéjén szerepel ÉS legyenek benne megfelelő védelmek.
Zsubi: Itt láthatod, mivel birkózott meg az M520, így azt tuti nem lesz kevés. A 19 amperes ágak miatt, talán inkább ezt venném, nem az Everestet.
-
Johnny Cage
addikt
válasz ben800 #34442 üzenetére
Amit nálam egy 300wattos táp elvitt:
- E8200 @ 3.2Ghz @ Gigabyte GA-EP45-DS4 @ AC Freezer 7 pro
- 2GB Geil Ultra 1066 @ 5-5-5-15
- 2db HDD (Spinpoint 500GB + Spinpoint 1000GB)
- 2db ODD
- HD4850 512MB (referencia kártya)
- SB Audigy 2 ZS
+ 4db 12cm-es Antec házventiHa jól látom a te rendszered még ennyit sem fogyaszt.
-
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest