Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gh0sT

addikt

válasz WiZARD #1328 üzenetére

Szia!

Nyáron a kalorifer nagy segítség tud lenni, de nem fog 100%-os megoldást nyújtani, jobban mondva nagyban függ a felhasználói szokásaitoktól a hatékonysága. Nálam a gépi szellőztető után van bekötve mind a Homevap párásító, mind a kalorifer.

Pár számot tudok neked mondani:
    A hőszivattyút ilyenkor úgy állítom be, hogy fixen 7 C-os vizet állítson elő. Még a keverőszelep előtt ki kell venni ezt a hideg vizet a hőszivattyú fő ágából és ezt engedjük be a kaloriferbe. Nagyjából 10-12 fokos lesz a kaloriferből kilépő levegő hőmérséklete és ez kb. 21-22 fokra melegszik vissza a légtechnika csöveiben mire eléri a szobákat. Komfort érzetben tehát nem okoz problémát, nem jéghideg levegő jön be a szobákba.

Az elmúlt hetekben 17-20 fok között volt a kinti levegő harmatpontja, míg a lakásban a harmatponti hőmérsékletet kaloriferrel átlag 15 C között tudom ilyenkor tartani. Ez arra elég, hogy 17-18-os előremenő vízzel lehessen hűteni a szobákat, tehát lesz egy korrekt hűtési teljesítmény és nem fog letiltania rendszer. Ami még fontos, hogy nem lesz dohos, pinceszag a lakásban. Nekem utóbbi volt a nagyobb problémám, amíg nem volt kalorifer. Nem beszélve arról, hogy a penészesedés problémán is sokat segít ilyenkor a kalorifer.

Ha esetleg van kérdésed keress nyugodtan akár privátban is, a topikot nem követem, Elemental fórumtárs írt, hogy hasonló problémával küzdesz, mint sokan mások. Most már két évnyi tapasztalatom van a Homevap párásítóval és egy nyaram a kaloriferrel, mindkettőről tudok mesélni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés