Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
PeliScan
addikt
Ha a filmből vezeti ezeket le, akkor úgy baromság ahogy van. Tekinve, h a film (M3) már teljesen összemosta a valóságot és a mátrixot, így pl azt mondta h Kovács kijutott a mátrixból meg már nem is része; akkor hogy törölhette őt? Ehh. Ez is csak egy kétségbeesett próbálkozás, h megyarázza az ötlettelenséget és a kavarást. De nem jön össze, legalábbis nekem nem jön be. :)
-
PeliScan
addikt
válasz
-boyscout- #188 üzenetére
Aham.... csütörtökön már letölthető volt. :U
-
PeliScan
addikt
Hát, ha így szaporodnak a szereplők, mint eddig, akkornem hinném, h gond lenne ha meghalna a msotni szereplőgárda fele... majd jön helyettük a Pilóta (aki átvezeti a tudatot a belső mátrixba, mer van olyan is ám) meg az Utcaseprő (aki eltüntei a nem odavaló emlékeket) ehh, meg a Szakács, aki... eh. :(
-
PeliScan
addikt
Igen, bár ez így nem fogalmazódott meg bennem, de tényleg; nagyon sajnáltam a kimond6atlananevűhajó legénységét, de ez is benne volt, h szimplán kihúzzák a csatlakozót...
Itt még a szimaptikus talicskás fiatalember sem hal meg, meg az a laza raszta néger sem... senki, akiért egy picit lehetne sajnálkozni.... túl megterhető lenne a közönségnek? :( -
PeliScan
addikt
Ezen percekig röhögtem... efféle poénok kellettek volna a M3ba is. :D
Jah, amúgy egy dolgot a 2-3 javára lehet írni; hogy nem voltak benne vicceskedések és poénkodások, mertazzal még ennél lejebb is sikerült volna szállni. Bár mondom, a Trinitys jelenetnél azért egy nincs láb, nincs csoki beszólás ott lett volna. :U -
PeliScan
addikt
Azon gondolkodtam, h pl onnan is látszik. h az M1nek volt üzenete, a többinek meg nem, h az M1 alkotás, paródia alapja, míg a M2-M3 ihelette bármit még 1et sem láttam.
(pl itt is van egy, közöepes, de erről jutott eszembe [L]http://www.bancruelfarms.org/meatrix/[/L]) -
PeliScan
addikt
Érdekes, h neked tetszett, így kissé átgondolom, mert a véleményegre eddig mindig adtam. :) Azért egy picit kifejthetnéd -dolgomat megkönnyítndő- h mi az, ami tetszett benne.
A röhögésről pedig nem tudok mit mondani. Boromi halálánál akkor mázlim volt, mert nem nevetett senki, nem is tudtam, h máshol igen; nagyon megragadó jelenet volt - nem csak azért, mert már a könyv felénél a kedvenc szereplőm volt Boromir. :( -
PeliScan
addikt
Hát, így nehét lesz igazi vitát kialakítani (már ha ez a cél) ha el sem olvasod a saját topicot. :(
Azért, akinek tetszett, érdekelne, h az M1 szállóigéi (There is noo spoon, red pill-blue pill, we are batteries, there are fileds, neo , endless field, touch this, you are the one, mr.anderson) után mil lesznek az M2-M3 szállóigéi, ha leszenk? Mert szerintem nincsenek benne hasonlóan mély és sokatmondó szövegek.
Ahogy a beszédes nevek (szentháromság, álmodó, új, anyaöl, kovács) is kihaltak a folytatásokban.
Az M1 teljesen racionális, érvekkel alátámasztott világot nyújt. Az M2-M3 real world már összefolyik a Mátrix-al, ami önmagában nem biztos h gond lenne; az a gond, h annyival intézik el, h ''túlnött a rendszeren''. Phhh. :( Jah meg h a ''két világ között''. Minth az M1ben szép kifejtették volna, h tudat/lélek nélkül NEM éle a test, és fordítva sem. -
PeliScan
addikt
(Jó, nem mondam komolyan, h azért lenne igazam, mert sok szakmabeli/hozzáértő is ezt mondja, azért van ott a sok szmájli meg h gyerekes, mert télleg az. Nem is tudom, miért vetted magara.)
Az számodra nem érv, h teljesen más alapora helyezi a Mátrix-világot, mint a mit megismertünk az M1ben, és még meg sem indokolja/magyarázza a változást? Akkor mi lenne az, könyörgöm?
Télleg ajánlom, ha jó Mátrix-filmet szeretnél látni, nézd meg az M1et. :) Mert assze mások a szempontjaink. Nekem az etalon az 1, neked pedig homályos már, tehát érthető, h nem érted, mit szeretnék mondani.
Hogy műfaj lenne a 2-3? :F Jó, de akkor ne lopják el a Mátrix-címet. A Mátrix az 1.
Ez egy jó végszó, PS > OFF, jó 8 (hajnalt) all! -
PeliScan
addikt
Aham! :) Akkor megvan! :) Hát ez a baj, h én az egyet veszem eltanonnak, te pedig önamgukban nézed a filmeket! Önmagában a kettő nem lenne rossz film, csak Mártix-filmnek szar. A három szerintem ígyis-úgyis hulladék, de ha nem lenne egy többszörös folytatás, még elmenne. De én VÉGIG az M1hez viszonyítok. Tessék megnézni 10x. Min. :D
Azt meg, h kifejti, erős túlzás. Egy szót mond, h ''Upgrade.'' Nah szép. Ha ennyivel elintézték volna az M1ben, h ''Van kint is világ meg bent is, kint vannak az emberek bent meg a tudatuk a többit meg találd ki te'' Hisz ez a szép benne... hát. :( -
PeliScan
addikt
Pedig nem utolsó szempont, h nem eredeti egyik film sem, mármint persze az M2-M3ra gondolok itt. Méghogy tyúk-tojás. Assezm ezek kicsit előbb voltak Dűne, Final Fantasy, SW, PearlH... Emlékezz vissza; emlegette vki az M1 után h lopás? Nagyon kevesen. Hm. Mi okoz6tta a változást? :) Vagy ezt is találjuk ki magunktól? :) kihagyjak; mutass már egy pozitív kritikát! :D)
-
PeliScan
addikt
Még mindig nem vágod. Abban ugye megegyezünk, h az M1 végén átlátta a Mátrixot, azt csinált vele, amit akart. Belebújt az ügynökbe, szétfolyt benne, és felrobbantotta. Akkor minek repülni? Miért nem teleportál? Vagymiért nem repül 2x olyan gyorsan? Hisz ez volt az M1 lényeg, h a gépek tudnak x ütést másodpercenként, merterre vannak beprogramozva. De Neo, ha átlátja, h ez igazából nemis létezik, a tudata lesz a valóság, akkor aszongya, h ő üt x+1-ezt. Vagy 100*x-et. Miért nem repült tehát 2x, 3x, 1000x gyorsabban? Nem tudott elképzelni nagyonn sebességet? röhelyes.
-
PeliScan
addikt
Ezt mondtam, h a fémlapot én is elnézném nekik... bár szerintem meg lehetettvolan oldani, h ne egy Pearh Harbour szerű shot 'em up hőstörténte legyen a jelenet, és ezt ztalán még segített is volna fémlap, de mint már mondtam, ezene fent nem akadtam volna, nem is én említettem.
A kérdésedből pedig megintcsak az derül hi, h nem értetted azt, amit eddig mondtam. Szerintem ez a film nem szól semmiről. Nincs mondanivalója. Nem következetes. Nem közvetít semmit.
Ezeknek pénz kellett, és a minimális fáradtágot sem vették h alkossanak vmit. Összeloptak mindefélét, DE NEM EZ ZAVAR. hogy még rendesen összes sem rakták.
De neked, akinek tetszett a film, és látsz bennük értelmet, azért megoszt6nád legalább nagyvonalakban, h mi az, amit neked mondd a 2-3. -
PeliScan
addikt
Sajnos nem érted, h mire célzok. Az M2-M3 alapjaival van a gáz. A többivel is, de engem ez zavar főleg.
Azzal elintézni, h Neo, aki a M1 végén Mátrix minden6ója lett, a M2ben pedig ugyanúgy leáll kungfuzgatni mint amikor még csak épp h bekerült, h ''csavokam megtanitotta gepnek h' mikafaszvanitten''... ez tényleg válasz? Téged ez kielégít? -
PeliScan
addikt
Jójó, de pont ez az, h ezek csak találgatások. Lehet, h neked tetszik egy olyan film, ahool neked kell kitalálnod, h mi az indíték, a cselekvés értelme és a befejezés, de! Így sohasem fox rácsodálkoznia megoldásra, hisz te találtad ki. Ráadásul elég gyenge, h azért kellett annak a fószernek a szem, mert csupán szeretett volna más gondolataiban turkáli. :t
De ez is apróság ahhoz képest, h Neo miért harcol..? Hisz, ugyabár BÁRMIT megtehet a Mátrixban...
De hogy válaszoljak is;
-- a fémlap hiánya kissé gáz, de ez is csak részlet
-- igen, a fordítás gáz lehet, de ennyire nem
Más kérdés vagy felvetés nem nagyon merült fel részedről, hamégis, bocs, pedig 2x is átnéztem. -
PeliScan
addikt
Tudom h van. Szeretem is őket. Tényleg ezek a legjobbak.
De ez túlzás. Ebben nincs ötlet, se fantázia, se semmi. És erre azt mondani, h rá van bízva a nézőre... hát. :) Se kedvem, se időm, se energiám nincs belinkleni a kritikákat, amik sorra veszik a film kovetkezetlenségeit, gyengét, ócskaságát. Amik dícséreik, olyanokat meg nem tudok, mert nincs, elgalábbis én még nem láttam. :()
Nekem még az is túlzás lenne, h csak úgy ''béke'' a vége, még ha a film jó is lettvolna... eddig az volt a lényeg h VAGY gép VAGY ember. FElold6atlan az ellentét. Mostmeg mégse, hisz a gépek is szerelmesek, meg különben is, az Építész jófej, hisz poénkodik a végén, de azért betartja a szavát... miből fognak energiát nyerni? Hogy fogják felosztani a Földet? -
PeliScan
addikt
Ezen kívül, ami már tényleg szubjektív, nagyon nem tetszik a sok érteletlen szerplő bevonása... az a család az elején, a vonatos, meg az M2ből szinte mindenki. Semmi értelmük nincs. Meg lehet mutatni Mónika melleit, oszt csá. Ezt nem vártam volna.
És mi is az az Orákulum szeme..? Miért kéne az neki? :F Tele van szarnál szarabb, és kifejtetlen dolgokkal. BORZASZTÓ!
Mondjuk a feltett kérdéseimre még nem nagyon kaptam választ, pedig tényleg érdekelne h más hogy látja. -
PeliScan
addikt
Hogyhogy hol használta force-t?! Szépen kitette a kezét, már csak a kámeháme hiányzott, és a sok gonosz bomba szépen fölröbbant előtte.
Jah, h ez is a Mátrixban volt. Van erre utalás? Vagy csak szerinted? Persze, jó ha egy film sejtelmes és hagy nyitott kérdéseket, de ezért ez nem nevezhető ennek. -
PeliScan
addikt
Nah igen, de ez a Trin már csak apróság. Ezt még elviseltem volna.
Ráadásul ennyi sablont legutoljára a britni-filmben láttam. (Nahjó, kis túlzássan, azért vannak még szar filmek e kettőn kívül is.: P) Az a 16 éves csávó, hát áááá. Már ez elején látszott, h ő lesz a hős. Amúgy a film közben, kínomban tök sok egybeesésre rájöttem. Nagy pénzt lehetne csinálni egy StarWars-LOTR-Mátrix klónfilmből.
Azok a lépegetők az entek, Orákulum Gandalf, Neo Frodó, Morpheus vmelyik jedi-mester... röhögtünk is jól, amikor elképzeltük, h az Orákulum mondja Neonak, h ''Zsákos fiam, menj el a Végzet Hegyéhez'' és lám, elmegy. Még van vele Samu is. :( -
PeliScan
addikt
Azért kíváncsi lennék, h mire jutottatok ''alapos átgondolás'' után. Én erre. Az egy zseniális, ez a kettő meg fake.
Az M1 fő gondolata, végkifejlete az volt, h átlépte saját határait, BÁRMIT megtehet a mátrixban, hiszem there is no spoon. Erre a kettőben/háromban megintcsak harcol, és bujkál a golyók elől? Miért is? Elfelejtette h NINCS ott a golyó?
A másik fő alapja az M1nek TELJESMÉRTÉKBEN racionális, tehát a kinti világ tényleg a valóság, M2-3 meg..? Mitől is tud kint jedi-erőt használni? Mitől is lát vakon? Jah, h kiválasztott. Nem rossz. -
PeliScan
addikt
Pontosan ez az, h azokat szeretem, amelyikben van fordulat, és NEM rriviális. Az M3 szerinted mélyértelű és magasröptű..? Az általam említett részen kívül kíváncsi lennék, h még mit üzen. Komolyan. Feleht h csak átsiklottam fölötte.
Borzasztó egy film volt. Bárcska ne láttam volna. Teljesen ki vagyok akadva, gondolom látszik. :( -
PeliScan
addikt
Nahjó, még egy utolsó döfés. :()
Mi volt ebben a ''Forradalamak''? Kik lázadtak fel kik ellen? Volt egyáltalán forradalom? Kitört bármi is? Ha jól sejtem, a háború (több)száz éve tart. Akkor? Vagy a béke lenne a forradalom? :F És akkor miért forradalamak?
(Különben szerintem tényleg vmi ilyesmi lehet a háttérben, h a vacsovsziék megcsinálták az egyet, nem akarták folytatni, de végül behódoltak a sok pénznek, de így sem vállalták, csak odaadták a jogokat. Így megcsinálták helyettük vmi elsőéves növendékek. Más magyarázatot nem látok.) -
PeliScan
addikt
Amúgy pont ezen gondolkoztam hazafelé, hogy vajon lesz-e egy, akárcsak egyetlenegy ember is, akinek tetszett. :F Nem hittem volna. Nahjó, megyek aludni, már úgyis mind1. Bárcsak ne láttam volna. Ehh.
-
PeliScan
addikt
Ha minden le akarnék írni, ami nem tetszett, akkor tényleg mindent le kéne írom a filmből. :( Úgyhogy inkább azt az egy snittet említem, ami tetszett.
Amikor a hajóval a felhők felé emelkedtek egy pillanatra. Ebben fel tudtam fedezni vmit... ez jellemző volt tényleg az emberiségre, az emberségre, hogy épp h megpillant6ja a reményt, utána visszazuhan, vissza kell h zuhanjon. De legalább megpillantja. Gyönyörű kép volt. Az egyetlen a filmben. -
PeliScan
addikt
Ennél kiábrándítobb filmet még egyet sem látttam. :(((
Sőt, ennél rosszabbat sem sokat. Ha nem is nézem, h ez egy Mátrix-film, még akkor is szar. B-kategóriás. Fontolgattam, h a maradék tiszteletet megtertandó, kijövök a filmről. Borzasztó, BORZASZTÓ! Miért kellett folytatni? Az Mátrix az egyik legjobb film, amit eddig láttam. A kettő nagy csalódás volt, de ez... szavakkal leír6atlan. :(
De most komolyan; mi volt ez? Volt vmi, BÁRMI üzenete? Semmi. Annyit beszéltek, h untam, SZÓ SZERINT UNTAM A FILMET, mert nem mondtak semmi. Az első rész félszavas párbeszédei (bár a különböző kultúrák zanzásítása és ''dizájnolása ''volt kissé) nagyon sokat mondtak, az ember beleborzongott. Mi volt itt? ''Remegő kézzel nem lehet bakancsot kötni.'' :( Mi ez?!
Aktív témák
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest