Új hozzászólás Aktív témák

• Sündi

csendes tag

Szép estét kedves Sorstársak:)

Remélem, jól vagytok! Tök jó fórumozni veletek, mindig okoztok egy pár perc örömöt, vagy hozzászólásaitokkal, vagy kérdéseitekkel:)
    Így szerencsére könyebb elviselni a fájdalmat is. De térjünk a lényegre...

Hi Anicska,

Sikerült meggyőznöd a sörrel kapcsolatban. Én is úgy tudom, hogy a szénsavas italok tiltólistán vannak, ezért is kérdeztem rá a sörre. Az alkohollal kapcsolatban pedig valóban igazad van, így a kettő együtt már drog, legyen akármennyi alkoholtartalma is a sörnek. Állítólag a Cataflam erős fájdalomcsillapító, így lehet hogy erősebb reakciót váltana ki, mintha egy Algopyrin-re inna az ember egy sört. Mindenesetre nem fogom kipróbálni. Marad a böjt.

Ne harizz meg ezért (ugyanis nem túl kedves dolog más fájdalmán nevetni), de elmosolyodtam azon, amikor írtad, hogy ananászt és banánt ettél, és igen-igen a falra másztál utána:)
    Nos, a legelső hozzászólásomban is írtam, hogy a műtétet követő másnap a doki javallotta a pépes kaják evését, és ott a banánt is említette. Poén, hogy legalább 10-15 db banánt hoztak be a rokonok a látogatáskor, amiből mindössze egy fél banánig jutottam:) Olyan fájdalom jött rám, hogy remegett a kezem, azt hittem megőrülök. A nővérkék szerencse, hogy rendelkezésre álltak (nem volt vizit vagy ilyesmi) és azonnal adtak egy Cataflam-ot. Persze, mire az hatott... Ezért saját tapasztalataimat megosztva direkt nagybetűkkel kiemelve írtam, hogy NEM JAVASLOM A BANÁNEVÉST A MŰTÉT UTÁN!
    A fenti tényből kiindulva az ananász is hasonló kategória, mivel savas gyümölcs. A sav pedig rohadtul marja a sebet, legyen az bárhol is. Ugyanez lehet a reakció a paradicsom, citrom, narancs, szőlő, stb. esetében is. A sebet irritálják és ez nagyon fáj. Úgyhogy sikerült pont a két jó kaját kifognod:))))
    Próbáld majd ki, ha van valamelyik ujjadon egy kis vágott seb, cseppents rá egy citromlevet. A hatás garantált.:) SZvsz ugyanez vonatkozik minden olyan ételre, amely sózott. Pl. chips, mogyoró, pisztácia, stb. Ezeket nem próbáltam, ez csak feltételezés. Valaki jelentkező esetleg tesztelésre??:)

Mőbiusz,

Kérdésed nagyon jó!:) Próbáltam rákeresni a témára az Interneten, gondoltam hátha írt már valaki egy-két okosságot ez ügyben, de nem találtam semmi konkrétat. Így saját kút fejemből racionális magyarázatot keresve indultam el, és a következőkre jutottam.
    Mivel szexuális aktus idején a pulzusszám igen szapora lesz, ez a vérnyomás kisebb emelkedését okozza. Namármost, ha a vérnyomás emelkedik, az azt jelenti, hogy a szív szaporább működése miatt több vért pumpál az érhálózatba, és sokszor előfordul, hogy emelkedett vérnyomás esetén orrvérzés indul el, mert a hajszálerek nem képesek ellenállni a megnövekedett nyomásnak és elpattannak.
    Habár szex esetén ritka, hogy valakinek is eleredjen az orra, azt gondolom, hogy egy pár napos mandula műtött esetén a bevérzésnek igen nagy a kockázata. Az elkötött (vagy elsütött) erek most gyógyulnak, és hajlamosabbak a vérzésre. Gondolj csak bele, nemrég ott még egy jó nagy nyílt seb tátongott. Szerintem a szex most csak árthat. Így itt is böjtölni kell. De a dokit meg kell kérdezni (már ha nem restelled:) Infot várok ez ügyben:)

További észrevétel, hogy ugyebár nem túl nagy hátrány, ha az ember a nyelvét használja:) Nos, mivel a nyelés is igen nehéz, néha a beszéd is, így szerintem nem biztos, hogy ugyanazt a hatást sikerülne elérned, mint mandulaműtét előtt, vagy utána mondjuk 1-2 hónappal:) De ha van valakinek esetleg észrevétele ezen a téren is, bátran ossza csak meg velünk, kíváncsiak vagyunk:)

Végezetül utánanéztem egy szomorú témának: halál mandulaműtét után. Azt gondolom, hogy elméleti síkon nem árt ezzel a témával is foglalkozni (igaz csak keveset), mert lehet jobb, ha az ember beszél róla, úgyis tudom, hogy sok mindenkiben legbelül valahol motoszkál a gondolat...

A következő három esetet találtam:

http://index.hu/politika/bulvar/muh0420/

http://nol.hu/fesztivalia/cikk/473144/

http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/vegzetes_mandulamutet_/1071303/

Észrevételem, hogy kisgyermekek estek áldozatul a beavatkozásnak és nem felnőttek! Megrettenéssel olvastam az egyik cikkben, hogy a kisfiú torka több héttel a műtét után vérzett be! Tudtommal a gyermekek szervezete regenerálóképesebb, mint a felnőtteké, akkor most hogy is van ez????

A cikkekből kiderül, hogy erős vérzések voltak mindhárom esetben. Nem vagyok orvos, de ha erős a vérzés, akkor az igen hamar képes keringési rendellenességet, így a szervek leállását okozni (a vérveszteség miatt), majd az agy-, végezetül a fizikai halált. Talán ez egy kisgyermeknél sokkal hamarabb lejátszódik, mint egy felnőttnél.

További észrevétel, hogy egyik esetben felmerült az orvos hibája (manduladarab maradt a nyelőcsőben, mely a légzés leállását okozta <-- kemény, nem???), a másik esetben pedig szegény kisgyermeket az egyik kórház nem tudta fogadni, így tovább kellett szállítani máshová (<-- időhúzás = halál). Az utóbbi eset nem az első Magyarországon.

Én majd csak akkor leszek nyugodt, ha eltelik legalább 2 hónap és fájdalmat egyáltalán nem fogok érezni. Addig a para bennem is ott lesz. Szerencsére kocsival 5 percre lakom a Klinikától, remélem ha velem történik valami, akkor időben képes leszek reagálni.

Gondoljunk kegyelettel ezekre a kisgyermekekre, hiszen sorstársak voltak, de sajnos nem olyan szerencsések, mint mi...

Nyugodjanak békében.

Kellemes pihenést Mindannyiótoknak!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés