- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
''Global 2000 független osztrák környezetvéd? szervezet helyszíni méréseinek eredménye: ''Nem találtunk akut veszélyes sugárzást'' - nyilatkozta a Global 2000 szakért?je a távirati iroda bécsi tudósítójának. A 90-130 nanosievert megfelel az átlagos természetes sugárzásnak. Hasonló adatokat mérnek a Budapesti M?szaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének munkatársai is. ''
Index -
JulWCZar
senior tag
Nem írtam hogy jók. Csak az emberek szokása az ismeretlentől félni. Kicsit beleásod magad a témába és reálisabban látod a dolgokat. Mert persze mindíg jó ha fél az ember.
A legviccesebb mégis az volt amikor a BME oktatóreaktorába működés közben felülről belenéztem, alattam csak víz választott el a fűtőelemektől, a Cserenkov-féle sugárzás meg kékesen derengett. 6 m víz és már a felszín egézs tűrhetően szigetelt volt.
Mellesleg mérték az orosz tengeralattjárók tengerbe süllyesztett reaktorainak sugárzását... nos, 30m vízoszlop már a megengedhető szint alá csökkenti a sugárzás mértékét. -
JulWCZar
senior tag
Amúgy mai : http://index.hu/politika/kulfold/cserno0422/
-
JulWCZar
senior tag
Több bajunk származik az ultraviola színtartományba eső fotonoktól mint a gamma fotonoktól. Míg előbbiek 100%ban elnyelődnek bőrünkön, utóbbiak nagy része csak keresztülhalad rajtunk.
Az alfa sugarakat (neutronok) néhány méternyi levegő, vagy egy alufólialap közvetlen közelről elnyeli. De ilyet sem sugároz egy radioaktív gáz.
A béta (elektron) több anyagon is átmegy, de kevesebb kárt okoz, például nem keletkeznek instabil izotópok a tested atomjaiból, mint ahogy az alfánál.
SZVSZ ez az egész paksi cirkusz túl van lihegve. Előbb kapsz rákot a különböző kozmetikai szeretől/gyógyszerektől/ételkiegészítőktől/hagyományoslégszennyezéstől mint ettől. Ráadásul egy kisebb szellő szétfújja és elenyésző lesz a területi koncentráció...
Aki hülye az meg építtessen szénerőműveket, de legyen szíves a közelükbe költözni és erdőgazdálkodásból élni >:(
Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest