Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoby36
senior tag
[link]
Hozamok.A logikában semmi sem véletlen!
-
AMD Power
titán
Nekem még egy fél cetlit sem küldött a magánnyugdíjpénztáram.
-
Sipi
addikt
válasz dabadab #3207 üzenetére
Eegen, de az eccerű ember a hozamot is szokta időnként %-ban mondani.
És elnézést, én is a %-ban mért hozamra gondoltam (helytelen szóhasználattal!).A gondom csak az, hogy tudtommal a hozamrátának kb. semmi köze nincs a %-ban mért hozamhoz. Egy mérőszám, ami az intézmény gazdálkodását jellemzi, hogy mennyire ügyesek. Ezt az átlagembernek felesleges megadni, mert kb. semmire sem megy vele.
A linkelt PDF szerinted mire jó? Mit lehet belőle kihámozni? Mert szerintem ahhoz a hozamhoz, amit mindenki vár, hogy mondjuk az elmúlt tíz évben 4,45% infláció fölötti hozamot értek el, ahhoz semmi köze nincs.
Sipi
[ Szerkesztve ]
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
dabadab
titán
"tudtommal a hozamrátának kb. semmi köze nincs a %-ban mért hozamhoz."
Pedig olyannyira van koze, hogy ugyanaz.
Ami miatt elteres van a szamokban, az az, hogy ebben a pdf-ben a teljes befizetes kepezi az alapot, az elotte megjelent szamoknal meg a koltsegek levonasa utani resz.
DRM is theft
-
Sipi
addikt
válasz dabadab #3209 üzenetére
Ááá, köszönöm, erre a válaszra vártam jó ideje!
Nemrég megjelent itt egy PSZÁF táblázat, amiben negatív számok is szerepeltek. Ezek szerint az is a %-ban mért hozamot tartalmazta? Mert abban elég ronda módon egyben tüntették fel az összes portfólió hozam-izé adatait.
S
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
amargo
addikt
Megfelezte a jól keresők táppénzét a parlament, miért nem lövik agyon, aki beteg?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Tudomásom szerint nem kaptak adókedvezményt, hanem az adókulcs változott. Ez nem ugyan az. Adókedvezményt a minimálbéres kap, meg a családosok.
Szerintem ez nem ennyire fekete-fehér.
Ha véletlenül baleset éri a családfőt és tartósan munkaképtelen, akár csak 2-3 hónapra, nincs akkora fedezete, mert éppen családot alapít. Az megszívta. A nyugdíjat kihúzzak az ember lába alól.. semmi esélyt nem látok arra, hogy egy kimondottan tartós beteg, miként fog megélni?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
radamsky
senior tag
-
Ivan15
senior tag
Sziasztok, mi a legfrissebb helyzet?
-at lehet vezetni a MNYP-ban levö penzt az Önkentes nyugdijpenztarba?
[ Szerkesztve ]
-
-
sith7
nagyúr
senki ne nevessen ki, de a reálhozam, az lehet magasabb , mint a hozam ?
Csak mert nekem azt írja az internetes oldal, ahol le lehet kérdezni ...
-
radamsky
senior tag
Csendben megjegyzem kétlem hogy sok reálhozam lesz
Mivel ugye visszaváltás lesz igy tulkinálat lesz az adott idöszakba
-
Boxer001
veterán
Páromnak megjött a levél az Aegontól, hogy mit akar a hozamával, ami már több mint 40 ezerrel csökkent, folyamatosan apad...a végén pár forint marad az amúgy elég csinos összegből.
-
aktív tag
Megnéztem az egyenleglekérdezőt, de jelen pillanatban nem érhető el az ING honlapja. December 27-én csináltam egy screenshotot, és elmentettem az adatokat. Akkor 970.000 ft volt a hozam. Erre az összegre írtak később 360.000 ft reálhozamot. Januártól egészen mostanáig 1.040.000 ft körül volt a hozam, ami ugye annyit jelent,hogy a reálhozam is több volt a december végi összegnél. Most viszont csökken, és aggódom hogy kib@$znak velünk. Bár még így is bőven megvan a dec.31-i reálhozam összege.
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
aktív tag
Újra 1M+ a hozam. Remélem így is marad
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
joysefke
veterán
Kb a számítás menetéhez kapcsolódó minden részlet benne van a 3195-ös hozzászólás által linkelt cikkben. Ettól függetlenül belinkelhetnéd azt az "izét" is, lássuk mi is van benne egyáltalán.
A lényeg az, hogy a PSZÁF illetve a MNYP-k máshogy definiálják, hogy mit is jelent a hozamráta (%). Ez nem csoda, hiszen mindkettő bandának más az érdeke. Az állam érdeke, hogy alacsony reálhozamértéket tudjon publikálni, ergó kevesebbet kelljen kifizetnie illetve visszamenőleg is bizonyítsa lépésének erkölcsi helyességét (mivel a "MNYP-k nem tudják megfelelően kezelni a pénzt, jobb helyen van az nálunk). A MNYP-k pedig magas hozamértékeket szeretnének felmutatni, ez elemi érdekük.
A leglénygesebb különbségek a két számítási mód között (a cikk szerint):
-(1) Hozamrátát (%) a MNYP kizárólag a működési és egyéb költségek levonása után a számlára kerülő pénz (befizetésed kb 95%-a) után számít, míg az állam a teljes befizetésed után számítja a hozamrátát.
Az állam számítási módja itt valósabb képet ad a tényleges hozamrátáról. (más kérdés, hogy az MNYPk-nek más előírás szerint kell a hozamrátát számítani).
Főleg rövid távon (néhány év) okoz ez nagy különbséget a két módszer között..-(2) Az éves hozamrátákat az MNYP napi hozamráták szorzataként számolja ki, a befizetéseid mértékét és időpontját figyelmen kívül hagyva (a cikk szerint), az állam ezzel szemben negyedéves bontásban számolja a befizetéseket és ezekre számol hozamot.
Mindkét számítás pontatlan, nekem az állami számítás szimpibb (mert a befizetéseid mértéke legalább súlyozza a tört év hozamait).-(3) Defláció számításának módja: na ez az igazi vicc. Itt nem értem, hogy a pénztárnak miért jó az hogy az egyes évek inflációjának mértani közepével deflál az adott időszak tényleges inflációja miatt. Ez a számítási módszer nagyon elviszi az eredményt a valóságtól, ráadásul nagy erős a gyanúm, hogy a pénztár számára rossz irányba. Az állam számítási módja itt is helyesebb.
És hogy miért rossz a pénztárak számítása:
Az infláció az MNYPk történetének első felében magasabb volt mint utánna. Emlékezzünk, 2000 előtt simán volt 10% éves infláció, az évtized vége felé pedig kb 6% környékén lehetett. Tehát a vizsgált időszak elején jobban ette a pénzünket az infláció, mint utánna, DE akkor még sokkal kevesebb pénz is volt mindenki portfoliójában (már aki már tag volt, én még nem), tehát az infláció sokkal kissebb pénzmennyiségen fejtette ki hatását.-(4) Különböző portfoliók összemosása. Hát ja ez is vicc...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Mégis csak elverik a pénz egy tekintélyes részét folyó kiadásokra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest