Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
ez most egy jo kis flame topik, vagy ennek a leendo virusnak a vakcinajan dolgoztok itt?
megnezem az esti hiradot es nyitok gyorsan 4-5 topikot.. minimum
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Elolvastam. Nos, ismét megérte felnéznem a PH!-ra, mindig tanulok valami újat.

Tehát akkor magánkézben lévő gyógyszergyárak gyártják a védőoltásokat?
Azt tudod esetleg hogy mennyi az előállítási költség, milyen haszonkulccsal dolgoznak, és mennyit fizet az állam a vakcinák árából? Mert az ugye nyilvánvaló hogy ezt a védőoltást ingyen (vagy párszáz forintért) fogja megkapni mindenki aki kéri (legalábbis Magyarországon biztosan), én meg kíváncsi lennék hogy ez mennyibe kerül nekem/nekünk valójában a közpénzből. -
superxaba
tag
Igyatok rendszeresen házipálinkát, aztán nem jár majd ilyen hülyeségeken az eszetek!
-
süti5
őstag
Bővebben: link
Olvasd végig, van-e benne cég... -
-
zsiga667
addikt
Lényegtelen, nem erről van szó. Jelenleg egy darab madárinfluenza elleni oltás sincsen az országban, és sehol máshol, ugyanis ''csak'' az oltóanyag-előállítás módszerét kísérletezték ki a kutatóintézetek, a kész védőoltást majd az in-the-wild vírushoz fogják előállítani, méghozzá igencsak gyorsan.
-
viharhozo
addikt
Vazze, nekem meg a regi sincs meg.
-
zsiga667
addikt
válasz
ActionMan
üzenetére
Én is egy független tudós állításait igyekszem továbbadni.
A gyógyszergyáras dolgot nem igazán értem, az ilyen oltóanyagokat mindenhol állami kutatóintézetek állítják elő.
Az igaz hogy egyszer biztos lesz valami világjárvány, de hogy épp ez a madárinfluenza lenne az, azt kétlem. -
aDM|RaL^
őstag
H5N1 PWN3D
-
ActionMan
tag
Hátnemtom, ez elég furcsán hangzik, még akkor is ha egy belgyógyásztól hallottad (vagy főleg akkor?).
Nem az van, hogy a vitamin az egy konkrét molekula, tök mindegy, hogy természetes formában, vagy egy kapszulában különböző segéd és hordozóanyagokkal megspékelve?
Amit esetleg el tudok képzelni, ha nagyon muszáj, az az, hogy a természetes forrású vitamint nagyobb hatékonysággal vagy gyorsabban tudja felszívni a szervezet, de nem azt, hogy ha rászokik a szervezetem a mesterségesre, akkor később nem tudja kivonni a természetes forrásból. -
Motion_Blur
félisten
Madárinfluenza: Bővebben: link
-
ActionMan
tag
Következőt hallottam egy virológustól egy riportban.
A világ virológusai kb. egyetértenek abban, hogy előbb-utóbb lesz egy világjárvány.
A kérdés csak az, hogy mikor és hogy mennyire lesznek erre az egyes államok felkészülve.
Szerintem nem hangoztatnák csak úgy, ha nem állna mögötte tudományos érv.
Olvastam itt olyat, hogy a gyógyszergyárak érdeke ezt terjeszteni stb.
A fenti kijelentést egy ''független'' kutató mondta, nem úgy hangzott, mintha mondvacsinált problémáról lenne szó.
Amúgy szerintem is szidjuk a gyógyszergyárakat, de leginkább a gyógyszerlobbit, mert tény, hogy mocskos egy dolog, de ebben a konkrét esetben nem hinném, hogy az ő kezük lenne.
Hiszen egy gyógyszergyárnak az oltóanyagból összehasonlíthatatlanul kevesebb profitja van, mint olyan gyógyszerekből, amikről igyekeznek elérni, hogy minél szélesebb körben életük végéig, rendszeresen szedjék őket, illetve, hogy a gyógyszerek melletti alternatív gyógymódok ne terjedjenek el. -
I. Richard
senior tag
Remélem igazad lesz... Amúgy én is valami ilyenre tippeltem, h. a médiában leközölt dolgok -már sokadszorra- nem teljesen fedik a valóságot.
Igaz, h. mostanában nem igazán kerülök kapcsolatba a RTL-es ''híradókkal'', de h. őszinte legyek, teljesen jól megvagyok nélkülük.
Jah, és mit stresszeljem magam ilyeneken, amikor jövő héten kémia ZH
Ha meg mégiscsak szopacs ez az influenza, vagy mi, akkor ez van... a dokim úgyis szól, ha tényleg kell valami oltás... legalábbis remélem
-
zsiga667
addikt
Mondj egy vándormadarat ami a Távol-Keletről jön Európába, vagy fordítva.

Egyébként meg közel sem biztos hogy teljesen más madárfajokat meg tud fertőzni.
De a lényeg akkoris az, hogy még ha akár a pesti galambok fertőzőek is, akkor sincs sok esély rá hogy elkapd, de ha mégis, akkor van rá ellenanyag vagy védőoltás. -
zsiga667
addikt
Nos, emberről emberre nem terjed, és a McChicken se fog megfertőzni, szóval nem tudom mi a probléma. Élő hordozóállat nem kerülhet be az országba (már feldolgozva jön a csirke a Távol-Keletről), így a hazai állomány nem tud megfertőződni, és feltételezem hogy senkinek nem áll szándékában nagyobb mennyiségű fertőző csirkeszart importálni és szétszórni Pesten.

-
feise
aktív tag
hát akko folyt köv itt

Drizzt: arra gondoltam, csak ne jutott eszembe ;) -
zsiga667
addikt
A másik topicból - amit most zárt PeterkeT - belinkelném ide a hozzászólásom, hátha érdekel valakit.
Bővebben: link -
süti5
őstag
Van valóságalapja, sajnos nem is kevés sztem...
-
deedee
őstag
azért ha a világ ''nagy emberei'' és a nemzetközi szervezetek is tárgyalják a dolgot és nyilatkoznak...akkor csak lehet valami a dologban....30 múltam már és nem emléxem,hogy az aids-en kívűl bármi más ivírusról elterjesztettek volna vcalami hasonló hírt.Tehát biztosan van valami valóságalapja a dolognak és remélem nem jön be amit most csak rémhírnek tartunk,illetve tartatok itt a ph-n....
-
Drizzt
nagyúr
Emberek, a madárinfluenza úgy is terjedhet, ha főtt/sült szárnyas húst eszik az ember?
-
Varga Csaba
aktív tag
sterilitásról csak annyit:
Látta valaki az NGC egyik adását anem hagyományos gyógyászati módszerekről???
Tudjátok mivel gyógyítják az irrábilis bél szindrómát (IBS) ?????
Nem meteospazmylllal! ÁÁÁÁÁÁ!
Lenyel a páciens párezer féregpetét és 3 havonta ismétli a dózist.
És TÜNETMENTES!
Na ennyit az anti-biotikumról,
Ha már -kum, akkor inkább uni-
)))
Üdv -
Tithian
őstag
Úgy két hete láttam a találgatások sorozatát elidndító orosz tanulmányról szóló cikket a Google News-on (egymilliárd halott
), akkor is csak rémhírnek tűnt.
Link:
Bővebben: link
Csodálom, hogy a magyar média most jutott el idáig. -
Tsunami
senior tag
Na menjenek má', nem féltek a csávók hogy ilyen hirtől baromi nagy pánikot kelltenek? Nem vágom akkor mér nem közli a miniszterelnök vagy akármi, hogy mindenki huzzon el oltásért akármi van, mert ha ennek a hírnek egy kicsit is van valóságalapja, akkor az a legkomolyabb hír egész évben, vagy talán az évtizedben, ehhez képest, senki nem szól róla semmit.
-
Husky
aktív tag
Ez egy titkos kormányösszeesküvés, és azok fognak meghalni, akik kaptak védőoltást, mert őket azzal fogékonnyá tették a gonosz gyógyszergyárak, meg a repülőgépek is mindenféle vegyszercsíkokat permeteznek, látszik is, meg angyalhaj úszik ősszel a levegőben, meg ez csak azért van mert az antibakteriális cuccok jól fogynak de a vírus-védőoltásnak még kell piacot csinálni, meg különben is mindenki csináljon alufóliából sapkát és le ne vegye, mert a kormány ráveszi a lottózásra.
-
microtus
csendes tag
Nem az a kérdés lesz-e ilyen vírus, hanem hogy mikor. Elég arra gondolni pl., hogy a vírusok evolúciójában is fontos szerepet játszó, különféle mutációk eredményeképp, olyan variációk jöhetnek- jönnek létre melyek képesek lesznek átugrani a fajok közti szakadékokat, lsd a csirkeinfluenza vírust az emberben. Számtalan példát lehetne felhozni. Az életrevalóbb, a jobb alkalmazkodóképességű törzsek maradhat fenn a vírusoknál is. Ha úgy tetszik esetükben a virulensebb, az agresszívebb ill. a fertőzőbb. Ilyenek pedig voltak, vannak és lesznek is. A védőoltásokat és gyógyszereket valamint az új hatóanyagokat is folyamatosan ''frissíteni'' kell ellenük. Ráadásul, vírusok esetében, gyógyszer szinten, a lehetőségek sokkal korlátozottabbak mint mondjuk a baciknál és tekintve, hogy az influenza cseppfertőzéssel terjed, esélyeink a rosszabbra így még nagyobbak.
''a kereskedelmi adók hiradói mindenből szenzációt akarnak csinálni'' Ez igaz, de ők mindennel kapcsolatban így vannak. A ''hamarosan''-nak lehet esetleg szenzációhajhász szaga meg lehet reklámja az esetleg felhalmozott védőoltáskészleteknek is, kitudja. Bár ezek ugye nem is használnának.
Viszont, hogy csak ennyiről lenne szó...bár úgy lenne.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
no, igen.
ezekenek a tablettáknak a segítségével lehet előállítani a világ legdrágább vizeletét...
túladagolni ezekkel szvsz nem nagyon lehet, mert -ha jól tudom- csak a zsírban oldódóakkal lehet...
azt meg gondolom nem nagyon tesznek ezekbe, nehogy valami szorgalmas emberke túllője magát...
amit meg a koszról mondtál korábban...
szvsz egyszerűen tragédia amit a reklámok sugallanak. doktor hanna sural, meg a társai: moss kezet miután ránéztél egy másik emberre, hipózd ki a domestost, amivel a szappant fertőtleníted, de különben is fertőtleníts mindent, mert különben halálnak halálával halsz meg kolerában...
áhh...
aztán csodálkoznak, hogy a gyerekek, akik már így nőnek fel, már a levegőre is allergiásak, mivel az immunrendszerük nem renedesen fejlődik, behatások híján... -
vtechun
veterán
a kereskedelmi adók hiradói mindenből szenzációt akarnak csinálni... szerintem most is ennyiről van szó...
-
Rez_Grof
őstag
Hát ha jól emlékszem a vitaminok nem csak úgy szabadon garázdálkodnak a narancsban, meg a paradicsomban, hanem kötött állapotban, és olyan anyagokat kell termelni, amik feloldják a kötéseket, de holnap pontosan utánna nézek a dolognak.
Itt azt irják, hogy csak D-vitamin képződik, a vastag bél bacijai meg B2 vitamint termelnek.:Bővebben: link
Lehet hogy valótlanságokat irtam, de rég volt mikor utoljára ilyen jellegű könyv volt a kezemben. Ha nagyon hülyeségek akkor holnap ki modoltatom.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Vitaminokkal az a baj, hogy egyrész ha változatosan táplálkozol akkor nincs szükséged rájuk, másrész mivel sokan elég kontrolálatlanul szedig és sokszor túl sokat vesznek be (és általában nincs is szükségük rá), hoszabb távon tönkreteheti a vesét, magyarul többet árt mint használ...
-
TheVeryGuest
senior tag
Igazából a gyerekkori halálozás szorult vissza jó alaposan. Meg hogy mekkora defektussal lehet még életben maradni. De hogy manapság az emberek már kétpofára falják a vitaminokat, meg táplálékkiegészítőket, torokgyíkgyógyító izéket, meg a többi bogyót, az már nevetséges. Tegnap láttam a Westendben egy sportboltot, amiben csak 5l-es bödönök voltak. Kiröhögtem!
Azért nem vagyok meggyőződve, hogy korunk nagy jóléte (nem éhezünk) olyan nagyon egézséges. Érdekes lene kiszámolni, hogy egy átlag európai fehér emberen mennyi anyag megy keresztül élete során. Annak egy részét a testünk konvertálja, szóval nem csoda ha elromlik a gép előbb-utóbb. -
Den
veterán
és ennek van valami hiteles igazolása? Mert így laikusként nehezen tudom elképzelni, hogy az emészuztőrendszerből nem szívódik föl a gyümölcsből kioldott vitamin, mert tablettában is szedssz.
én a vitamintablettáknak inkáb b azért vagyok ellene, mert egészsées embernek, normál táplálkozás mellett fölösleges, csak kipisili, vagy rossz esetben túladagolja. -
ody42
senior tag
+a vitaminkészítmények. Ha elkezded szedni, rááll a szervezet, és rászoksz arra, hogy nem az almából vonod ki a vitamint, hanem a tablettából...többek között ezért kell azokat kúraszerűen alkalmazni.
mod : amúgy az inzulin nem teljesen jó példa, mert ha azt valaki abbahagyja, akkor nem a gyógyszergyártók járnak a legrosszabbul...
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
Jók ezek az összeesküvés elméletek, olyan mintha azt mondanánk a számítógépes vírusokat a Symantec írja, és az FBI-t lefizetik, hogy ne őket találják meg. A két történet valóság tartalma ekvivalens.
-
TéKrys
senior tag
-
Esmein
nagyúr
Szerintem meg 2000-ben lángoló pengével és fekete lovon jön majd el a kaszás halál és ránk borítja a monitort, meg össze vissza dobálja a csikkeket a szobában...
-
Den
veterán
válasz
The Creature
üzenetére
mondj egy ilyet
-
-
Elrood
őstag
Ezt a ''világméretű infiuenza járvány közeleg'' dumát minden évben elsütik, már elegem van. Szerintem arra megy ki a játék, hogy jól beparáztatják a népet, hogy menjen el védőoltásért, míg a gyógyszergyártók jól megszedik magukat.
-
Loopus
tag
válasz
The Creature
üzenetére
Hát az ugyan biztos, hogy sok gyógyszert eszünk, de a védőoltásokról csak annyit, hogy édesanyám három testvére halt meg gyermekkorában olyan betegségektől a 40-es évek végén, 50-es évek elején, amik azóta csak elvétve fordulnak elő, mert életed első három évében megkapod ellenük a védőoltást.
-
DaSilva
senior tag
igen gyerekek a gyógyszergyárak nagyon csúnya dolgok, csak nélkülük nem 70 év lenne a várható élettartam, hanem 35.
tudjátok mennyibe kerül egy gyógyszer kifejlesztése nullától a patika polcáig? aki eltalálja a nagyságrendet, kap egy túrórudit. a köcsögök meg szeretnék viszontlátni a pénzüket.
azér persze sajnálni nem kell őket. -
Flashy
veterán
csodálom hogy nem szólta még be senki hogy ''nemérdekel, mer f-secure ismeri, höhö''

-
Den
veterán
válasz
The Creature
üzenetére
spec a (túlzott)tisztaság nem is annyira jó, erre már kezdenek rájönni, és ha a böjt gyógyítana, akkor a középkorban baromi egészségesek lettek volna, mert nem éppen dúskált az élelemben az átlag, nem voltak mesterséges anyagok, vegyszerek, biogazdálkodás volt, stb, mégis hullottak mint a legyek

-
-
Den
veterán
válasz
The Creature
üzenetére
gyógyszergyárak az influenza nem igazán nagy haszon, uigyanis vírus, vírusra meg nincs gyógyszer, max védőoltás de azt meg csak kevesen adatják be...
''pedig sztem simán meg lehetne úszni a dolgokat egészséges táplálkozással, antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, védőoltások nagyrésze nélkül''
pont ezeknek köszönhető hogy olyan biztonságos világban élsz hogy ez lehet a véleményed.
-
adalbert1
veterán
válasz
The Creature
üzenetére
Hát én nem éppen egy ilyen durva dologra gondoltam, viszont a hétköznapi vírusokat,betegségeket jócskán lerövidíti a megfelelő vitamin és folyadékbevitel, mozgás,stb.
-
adalbert1
veterán
Elméletileg elég egészséges életmóddal sok vírust ki lehet kerülni, ill. ha elkapod, könnyebben ki lehet lábalni belőle.
-
Petie
veterán
válasz
The Creature
üzenetére
hát jah...erről mondjuk nem hallottam...de a gyógyszergyárakrol vélemény hasonlo

-
The Creature
tag
a rák meg az aids is hasonló cipőben jár... vannak olyanok akik hosszabb böjttel gyógyultak ki az aids-ből, és később már ki sem lehetett mutatni a vérükben a vírust... de ezt az intézményt (usa) már asszem bezárták (ugyan miért is
ki akarja azt, h ingyen meggyógyuljon? a gyógyszergyárak biztos nem
) -
I_Am
veterán
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
Lenni vagy nem lenni.........

-
Petie
veterán
válasz
The Creature
üzenetére
hát mondjuk én nem veszek be ilyen antibiotikumokat csak nagyon extrém esetben

homeopátia híve vagyok
-
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem csak a szokásos hangulatkeltés. Beleférne még az index tech rovatába is. Minden héten másról mondják, hogy egézségtelen, utána meg, hogy nem is.
Had jöjjön, legalább kiderül elég erős-e az immunrendszerem. Szeretem a kihívásokat!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ijk
nagyúr
na találtam egy ''megbízható forrást''
Petie
veterán
én se találtam semmit.
igaz off de mégis...
The Creature
tag
szerintem ez is csak egy mondvacsinált ügy a gyógyszergyáraknak... több betegség, több gyógyszerhasználat... pedig sztem simán meg lehetne úszni a dolgokat egészséges táplálkozással, antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, védőoltások nagyrésze nélkül (nem mondom, h minden hülyeség, de azért elég nagy hányadára nem biztos h szükség lenne..)

-
Ijk
nagyúr
Nemtom láttátok-e tegnap a híradót, de erre a hírre rögtön felkaptam a fejem. Állítólag hamarosan fertőzni fog az influenza egy új típusam ami feltehetően több áldozatot követel majd, mint az 1918-as spanyolnátha. Ti mit gondoltok? Igaz lehet, mert sztem ez elég komoly?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 5 Intel Core U5 125H, 32GB, 1TB, IPS 60Hz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha meg mégiscsak szopacs ez az influenza, vagy mi, akkor ez van... a dokim úgyis szól, ha tényleg kell valami oltás... legalábbis remélem

), akkor is csak rémhírnek tűnt.
ha nem kapja meg őket készen, akkor se állítja elő
apám mik ki nem derülnek
Egyszer csak bejön. Így én is tudok jósolni. Persze ők megmondták előre. ÉS ha nem következik be, húúha akkor vagy szerencsénk volt, vagy ők tettek ellene, és akkor ÉLJENek

)