- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37085 üzenetére
"Mindenestre kiderült amit sejtettem hogy Clover alól nem működik a netes telepítés, mások is panaszkodtak erre a topikban, sőt van olyan hsz ahol megemlíti vki hogy módosítottak valamit a Clover-en ami miatt nem működik a netes recovery telepítés, és állítólag a Clover készítője várja el a kextek készítőitől hogy ők módosítsák a hálókártyás kextjeiket a netes telepítés működése érdekében."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Berakod a netes kextet és kb ennyi a dolog.
Mi az ami nem működött?EFI: Ha a teljes diszket GPT-ként törlöd miután be van nyomva a "Show All Devices" úgy ahogy @Smiley írta akkor a diszk nevét kiválasztva kell törölni, APFS és valami névvel, szépen létrehozza magának az EFI-t
Egyébként ja a configuratorok nem szeretik a nem "natív" EFI-t, én mindig diskutil mount <efi_partnum> cmd-vel mountolom fel, az a biztos és az mindig működik.
Egyébként nem kell mindent a Cloverre fogni, én eddig nem futottam bele semmi olyan hibába ami az usabilityt akadályozta volna. Insanelymacen is meg mindenhol is megy az, hogy "fúj szar Clover, nem müxik mer szar" azt azért nem megy sztem 98%-ban mert egyszerűen szar a config.plist és nem ért hozzá, szóval user error.. Komolyan inkább fel sem nézek insanelyre mert brutális az az okoskodás ott megy némely usertől.
Tény, hogy a Clover nagyon sok old kódot tartalmaz ami már nem kell/nem működik és az OC meg groundról lett írva. Szerintem is jó az OC, de egyébként felhasználásban nem vettem észre semmi különbséget a kettő OS között. Mindkettő teljesen ugyanolyan gyorsan bootolt be, mindkettőn ugyanúgy működik a gépem.
Én személy szerint azért használom a Clovert mert triple boot-ra tökéletes. Nem bántja a Windowst se a Linuxot, csak bebootolja, míg az OC megpeccseli mindkettőt amit nem értek miért. Legalább lenne opció, hogy ne tegye. Ez azt eredményezi pl a T440-nél, hogy a Wifi Win alatt nem megy miatta, az egyik Ivy Bridge gépemnél meg ACPI errorral megáll, akármit csinálok.
Amíg ezt nem oldják meg addig nálam marad a Clover.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Ubuntu Linux
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest