Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

válasz attilav2 #37085 üzenetére

"Mindenestre kiderült amit sejtettem hogy Clover alól nem működik a netes telepítés, mások is panaszkodtak erre a topikban, sőt van olyan hsz ahol megemlíti vki hogy módosítottak valamit a Clover-en ami miatt nem működik a netes recovery telepítés, és állítólag a Clover készítője várja el a kextek készítőitől hogy ők módosítsák a hálókártyás kextjeiket a netes telepítés működése érdekében."

Ezt kifejtenéd bővebben?
    Berakod a netes kextet és kb ennyi a dolog.
    Mi az ami nem működött?

EFI: Ha a teljes diszket GPT-ként törlöd miután be van nyomva a "Show All Devices" úgy ahogy @Smiley írta akkor a diszk nevét kiválasztva kell törölni, APFS és valami névvel, szépen létrehozza magának az EFI-t

Egyébként ja a configuratorok nem szeretik a nem "natív" EFI-t, én mindig diskutil mount <efi_partnum> cmd-vel mountolom fel, az a biztos és az mindig működik.

Egyébként nem kell mindent a Cloverre fogni, én eddig nem futottam bele semmi olyan hibába ami az usabilityt akadályozta volna. Insanelymacen is meg mindenhol is megy az, hogy "fúj szar Clover, nem müxik mer szar" azt azért nem megy sztem 98%-ban mert egyszerűen szar a config.plist és nem ért hozzá, szóval user error.. Komolyan inkább fel sem nézek insanelyre mert brutális az az okoskodás ott megy némely usertől.

Tény, hogy a Clover nagyon sok old kódot tartalmaz ami már nem kell/nem működik és az OC meg groundról lett írva. Szerintem is jó az OC, de egyébként felhasználásban nem vettem észre semmi különbséget a kettő OS között. Mindkettő teljesen ugyanolyan gyorsan bootolt be, mindkettőn ugyanúgy működik a gépem.

Én személy szerint azért használom a Clovert mert triple boot-ra tökéletes. Nem bántja a Windowst se a Linuxot, csak bebootolja, míg az OC megpeccseli mindkettőt amit nem értek miért. Legalább lenne opció, hogy ne tegye. Ez azt eredményezi pl a T440-nél, hogy a Wifi Win alatt nem megy miatta, az egyik Ivy Bridge gépemnél meg ACPI errorral megáll, akármit csinálok.

Amíg ezt nem oldják meg addig nálam marad a Clover.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés