- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Egy Enermax EG365AX-VE(G) táp volt, tehát ez is ~ 350 W-os. És nagyon pontosan emlékszem a hozzáadott garancialevélen levő dátumokra, tényleg csak egy év garanciát adtak.
Kár, hogy a tisztelt Mistral képviselő eddig (és most hosszabb szünetre számíthatunk, ha jól látom) nem reagált az általam felvetettekre... -
WN31RD
addikt
Na pont az ilyen kicsinyesség és apró bosszúságok miatt nem szeretem a Mistralt én sem.
Egyszer egy hétvégén nagyon hirtelen kellett tápot venni, és nem jöhetett szóba más, csak a Mistral (a nyitvatartási idejük mindenképpen dícséretes), de az ott vett Enermax tápra csak 1 év garanciát adtak. Ez több, mint felháborító, amikor minden más helyen sokkal több garanciát vállalnak, és bizonyára nem a kis boltok jószándéka jutalmazza furcsa módon egységesen pont az Enermax tápot vásárlókat, hanem a nagykereskedéstől adják tovább a hosszabb garanciát - ami a kiskereskedésnek semmi komoly extra költséget nem jelent.
Ezt meg tudná magyarázni a tisztelt Mistral képviselő? Miután kima... ööö... megmagyarázta, elárulná, hogy szerinte - őszintén - ez tisztességes eljárás-e?
Köszönöm. -
WN31RD
addikt
''Azért többet vár az ember egy hölgytől, mint egy férfitől!''
Ebben az esetben ez irreális és jogtalan diszkrimináció. A nők lehet, hogy sűrűbben empatikusabbak, stb., de itt pusztán kulturáltságról és a legalapvetőbb viselkedési normák betartásáról volt szó. Ebben pedig egy férfi is jeleskedhet éppen annyira, mint egy nő. -
WN31RD
addikt
''[...] mindig mosolyog, mindig elnézést kér [...]''
Itt messze nem valamilyen apró (vagy nem olyan apró) hibáról volt szó, amit a ''vétkes'' igyekezett egyébként jóvátenni. Nem. Itt a kifogástalanul viselkedő vevőnek a sorozatosan és folyamatosan (tehát szándékosan) elkövetett megalázásáról volt szó. Ez nem a ''hibáztam, bocsi, mindenkivel előfordulhat ilyen'' kategória (amit egyébként jogosan védelmezel). -
WN31RD
addikt
''ahonnan ülve kis se látszol, erre jön vki aki csakazértis odamegy''
Ha ki se látszik, akkor senki nem mehet ''csakazértis'' oda.
''az első nem köszönés azért is lehetett mert tele volt a szája''
Jogos. Ebben az esetben viszont egy kulturált ember szépen lenyeli az éppen a szájában levő falatot, elnézést kér, majd mosolyog egyet, és (eladóról lévén szó) megkérdezi, hogy miben segíthet.
Mellesleg (sajnos) tipikus magyar mentalitás, hogy a vevőnek kell tekintettel lenni az eladóra. Nekem semmi közöm nincsen hozzá, hogy ő éppen ebédel-e. Nem azt sasolva fogok a pulthoz közelíteni, hogy az egyébként szabadnak látszó eladók közül kinek van éppen egyéb, magánjellegű elfoglaltsága (pl. eszik, iszik, körmöt fest, újságot olvas, stb.), hanem egyszerűen odamegyek az első utamba kerülő (vagy szimpatikusnak tűnő) alkalmazotthoz. Persze ha az éppen el van foglalva valamivel - akár valamilyen teljesen magánjellegű dologgal -, akkor én is vagyok annyira kulturált, hogy várok egy kicsit (ilyen helyzetben nyilván nem hosszan), hogy befejezze a dolgát, és nem bunkózom le rögtön. De alapnak kellene lenni, hogy az eladó udvarias és kifogástalan modorú. -
WN31RD
addikt
''nekem pont ellentétes a véleményem arról, hogy ki volt a tiszteletlen''
Ez röhelyes. :D
Így akkor sem viselkedek valakivel, ha történetesen nem eladó vagyok, akinek az lenne a feladata, hogy az illetőt kiszolgálja. Alap udvariasság... :U
Ha olyan komoly magánéleti problémáim vannak, hogy nem vagyok képes normálisan bánni valakivel (végülis előfordulhat az ilyesmi), akkor elnézést kérek tőle ezért; ha pedig annyira magam alatt vagyok, hogy már elnézést kérni sem tudok (ez azért már igen-igen furcsa), akkor nem megyek emberek közé.
Legalábbis ez lenne az elvárható viselkedés. Persze mindenki hibázhat (bár az itt leírt eset ''picit'' nagyobb annál, hogy egyszerű hibának lehessen mondani, de ez végülis részletkérdés), de legalább ne tagadjuk le a hibát.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest