Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prancz
csendes tag
Üdv!
Legutóbb augusztusban írtam a biztosítékkal kapcsolatban, nos azóta kinyírt vagy 4 db-ot. UPS-re van kötve, és az elmúlt jó néhány év alatt semmi gond nem volt vele. Most már áramtalanítom is, amikor nem használom (főkapcsoló lekapcs, és kihúzom). Legutóbb az ismételt áram alá helyezést követően nem kapcsolt be.
Esetleg valami ötlet? Vagy tegyek bele erősebb biztosítékot De gondolom célszerűbb lenne az okot megszüntetni, nem? -
FuckeR19
senior tag
Az S/PDIF kimenetem összekötöttem már a vezérlővel de így is azt írja ki hogy No Digital Data. Ötlet?
-
FuckeR19
senior tag
Szevasztok
Lenne egy P5QC alaplapom. Ennek az S/PDIF kimenetéről szeretném hajtani a rendszert. Tudnátok ehhez 1 kábelt ajánlani?
-
Tuco78
aktív tag
Nekem tegnap ota van ilyen hangcuccom!

Tenyleg valami oruletesen durvan tud szolni.
Meg alaplapi hangkarival is(Asus M2N-E)
Kerlek ajanljatok valami jo hangkartyat hozza mert sajna nincs idom visszaolvasni a kommenteket!
En egy X-Fi fatality karit neztem 12-ert de nem mertem megvenni mert baromira nem vagyok kepben hangkartya fronton.
Valami olcsot(viszonylag) es jot akarok hozza.
Filmnezesre es jatekra hasznalnam zene nem fontos!
Elore is kosz a segitseget!!!! -
Sz.Miki
őstag
Tisztelt Z5500 tulajok!
Immáron kicsivel több mint 2 éve használok egy ilyen csodaszerkezetet, eddig teljes megelégedettséggel, ám tegnap óta elkezdett vibrálni a kijelző világítása, amikor nem villog, akkor is sötétebb a kijelző mint régen. Garancia már nincs rá, márkaszerviről nem tudok, ilyenkor mit tudok tenni?
Régebben olvastam másoknál is volt ilyen, de megoldásról nem tudok.
-
EmentalG
csendes tag
Hy
most olvasgattam vissza és láttam, hogy ez itt típushiba csak az a gáz, hogy a két év garancia 3hónapja lejárt és ha jól értettem fel kell venni a kapcsolatot a logitech-el és küldenek egy másikat TS-t de ez hogy működik, mennyibe kerül ? -
EmentalG
csendes tag
Sziasztok egy kérdésem lenne nekem van egy z5500-am és a touch pad háttérvilágítása nem működik vagyis egy ideig indulásnál halványan világított 10-15percig aztán helyreált de vagy két hónapja semmit se csinál am a rendszer meg működik rendesen. Aki tud vagy akinek már volt hasonló problémája lécci segítsen előre is köszi
-
DrizztD
csendes tag
phq,
Egy 5.1-es redszerből sosem fog úgy szólni zene, mint egy minőségi sztereo rendszerből...
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fogod élvezni, de van különbség.Leginkább az a különbség, hogy a satelit sugárzókból csak magas hang szól, míg a mélynyomóból a basszus. Sok esetben a hang közép tartománya szegényes...
E tekintetben a z-5500 a legjobb amit eddig hallottam, de még mindig nem ugyanaz, mint egy jó minőségű hangfalpárból szóló zene.Én személyesen inkább meghagytam egy régi sztereo erősítőt 2 jó minőségű hangfallal a Z-5500 mellé, de ez nem azt jelenti, hogy nem hallgatok zenét mindkettőn.
Ne parázz, nem lesz halláskárosodásod alaplapi hangkártyától, de tényleg érdemes lecserélni amint tudod...
Remélem tudtam segíteni.
-
phq
csendes tag
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek. Még annyi lenne, hogy olvasok ilyen véleményeket: "rendes hangkártya nélkül rosszabb a hangja mint egy 10k körüli rendszeré" ill. ehhez hasonlókat. Egy hónapig a vásárlás után biztos nem futná egy rendes vezérlőre, de ez azt jelentené, hogy ez alatt az idő alatt trágya minőségben szólna? Én ezt nem is tudom elhinni ebben a formában egy ilyen árkategóriában lévő rendszertől! Bocsánat ha kissé off voltam.
-
-
djyuri
őstag
-
phq
csendes tag
Leginkább Z-5500 tulajokat kérdezném, hogy megéri megvenni a rendszert? Nekem legfőképpen zenére kellene azon belül is a falrobbantó mélyek ill. a 100% tiszta hangok miatt. Nálam csak techno szól ezért lenne fontos.
A filmnézés a másik szempont de abban tudom, h penge a rendszer! Lehet, hogy már volt hasonló témájú kérdés, előre is bocs lusta voltam végigolvasni 9000 postot.
-
EyEsOnU
tag
Eladó egy Logitec Z-5500, gari nincs, az optikai ill. coax csatlakozók nem működnek, csak a jack csatlakozók, kábelek és távirányító megvannak.
Érdeklődni pm-ben lehet! -
Turbolada II
őstag
válasz
meridaharcos
üzenetére
Azt nem ismerem, de a rendes gaancia nagyon fontos.
-
djyuri
őstag
Tud valaki külön fejegységet ehhez?

-
meridaharcos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
És a Cellcom ? Most náluk a leg tutibb az ár...
Tőlük lehet ? Ahogy olvasgattam, ennél a cuccnál azért fontos lenne a "rendes" gari. -
Turbolada II
őstag
válasz
meridaharcos
üzenetére
A Pixmaniatól az Isten óvjon mindenkit!!!
Nagyon olcsó húsnak, NAGYON HÍG A LEVE!
Aki ott vásárol valamit az meg is érdemli.
-
meridaharcos
senior tag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Én a napokban tervezem leváltani a Genius 3600-as rendszeremet egy ilyennel.
Ha árgépen rákeresel, jelenleg a Cellcom a leg olcsóbb! Még a Pixnél is...
Itt visszaolvasgatva a hozzászólásokat tőlük azt hiszem megrendelhetem.
-
Macgyver89
csendes tag
Hali
Genius 6000 házimozimat én is szeretném lecserélni egy Logitech Z-5500-ra!
Többen azt írtátok hogy a pixmania.com nem ajánlott megvenni! Megtudhatnám hogy mért? 20ezerrel olcsóbb mint máshol és ugyanúgy 2 év gari van rá!
A Másik ajánlanátok hozzá egy hangkártyát!? Ami tutira bevált! -
djyuri
őstag
Üdv
ismerősöm hozott be németből két használt (de zsír állapotban lévő )komplett rendszert távrecsi nélkül.
Nos ez a legkevesebb gond,mert autómata...Node..az egyikben felrobbanva a bemenetválasztó proci..a másikban egy icipici bütyök van rajta,ami deformációt jelenthet,de a kidurrant ugye nem muzsikál
kb 10 sec detecting után lekapcsolja magát.
A másik meg is találja a jelet,csak elkezdi pillanatok alatt túlvezérelni a hangrendszert és végül recsegős hang után meg is szűnik a jeltovábbítás. Maga a sistergés megmarad a szórókon és a hangerőpoti tekergetésével változik is annak ereje,de áramtalanítás és újra áram alá helyezés után lehet csak újra előidézni az előbb említett jelenséget.Nos hasonló készülék már volt nálam ilyen hibával...nem volt rá gyógyír....de ott is maga a végfok,hang és táprendszer kifogástalan volt.
Akit érdekel megadom az úriember telefonszámát,vagy akár rajtam keresztül lehet érdeklődni.
Illetve javítási tanácsokat,esetleg vezérlő panel csere segítséget felajánlani
Tisztelettel köszönöm!
üdv.: Gábor
-
HellGreg
őstag
Ti amúgy milyen hangkártyát javasolnátok a z-5500-hoz? ezekre gondoltam én:
- x-fi xtreme music (kb 10k)
- x-fi titanium (21000.-)
- asus xonar dx (21000.-)
- xonar ds (13400.-)pc-hez az analóg 6 channel directet használom, optikaival meg a tv van rákötve.
valami kellene, ami nem alaplapi, de nem is kerül egy vagyonba. -
EyEsOnU
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
nagyon úgy fest, hogy cserélik, köszi a tippet! most adtam meg az UPS-hez az infókat, innen már nem lehet gond ugye?

-
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Nem rég érkezett meg a Z-5500 hozzám is és olyan kérdésem lenne, hogy a főkapcsoló lekapcsolásával nem okozok-e kárt a rendszerben, mivel csak készenléti állapotról írnak a könyvében.
Igazából az rémisztett meg, hogy a kijelzőjén a kép kikapcsoláskor előbb különféle alakzatba rendeződik, majd pár másodperc múlva tűnik csak el. -
HellGreg
őstag
válasz
meridaharcos
üzenetére
Ez viszont ténylegesen megszólaltatja a dts-t mindenféle szoftveres cucc nélkül. Pl tegnap egy dts-audio cd-t játszottam le windows media playerrel és megszólalt! Azelőtt vagy néma volt, vagy csak zúgást lehetett hallani.
kisninja: érdekes hogy nekem is a tv-vel hülyült. De ott egy félóráig kínlódtam, csak nem kapott jelet, aztán a tv kikapcsolása és a zsinór újbóli bedugása volt a megoldás. Lehet megkérdezem a logitech supportjánál, hogy miért csinálhatja ezt.
-
kisninja
őstag
válasz
EyEsOnU
üzenetére
Néha néha nekem is hülyül de főleg a tv-el volt ilyen.... Nem szólt szólt de kirta, hogy nincs jel ... kicsit aggódtam de de jó mostanság.
Páran mondják hogy nem szól többet mint 75w khm hát vagy nem hallotta szólni vagy drágája... én 30k ért vettem csak meg kellet javítani a kijelzőjét.
-
meridaharcos
senior tag
Hello!
Ilyen hangszettet szeretnék vásárolni, merre felé kéne keresnem ? Valami akció esetleg ?
Árgép szerint 76e a leg kedvezőbb.Én mindenféle DTS, stb cuccot PotPlayerrel játszok le manapság. Mindent visz!!
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=148745
"KMPlayer Reloaded" - ez a szlogen, és igaz is!!!

http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php
Innen próbáljatok ki néhány Dolby, DTS és THX mozit! Nagyon állat!Várom az esetleges ötleteket vásárlás ügyben!
Előre is köszi! -
HellGreg
őstag
válasz
EyEsOnU
üzenetére
Nálam is jelentkezett egy hasonló dolog az előbb, hogy "no digital data"-t írt ki, miközben előtte meg probléma nélkül ment. már kezdtem infarktust kapni, mert ma kaptam meg ezt a hangfalrendszert. közben valami miatt a tv ki-be kapcsolása jelentett megoldást. fene se érti. nem biztos hogy a fejegységeddel van a baj.
Nem lehet hogy a szar minőségű optikai kábelek okozzák ezeket a bajokat? Nekem valami canyon van. -
ColdF
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem egy DTS tester-t, aminek a neve DTS - Surround Sound For The Millenium. Bemountolom daemontoolsal, de egyszerűen nem játsza le semmi, csak zúg...
Valakinek valami ötlete? gondoltam ide írok, mert Z-5500am van, Asus Xonar kártyával :/ -
EyEsOnU
tag
aki intézett már logitech-nél garanciális ügyet online, írja le plíz hogy mi volt az eljárás! lehet sikerül kicseréltetnem ezt a fránya soundtouch-t.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, úgy néz ki, holnap megjön az én z-5500-asom is, egy x-540-et vált le. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e vele, hogy analóg 5.1-be kötöm a hangkártyával, digitálissal pedig LCD tv-hez (optikai). Van-e rajta bemeneti váltásra lehetőség a kontrollerrel, vagy mindig ki kell húzni és újra bedugni, attól függően, tv-t nézek-e vagy pc-t használok?
köszi -
EyEsOnU
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
írtam nekik, majd meglátjuk mi lesz..
-
EyEsOnU
tag
Hello, akadt némi problémám a z-5500al.. Akivel volt már hasonló adhatna valami tippet.. A gond az, hogy a digitális bemenetek nem működnek, próbáltam 3 féle kábellel, 1 asztali hd lejátszóval, 2 pc-vel, 2 dvd-vel, mindegyiknél azt írja, hogy no digital data. A lejátszókon az spdif raw mód volt bekapcsolva. Gari nincs már sajnos. Létezik valami szerelő aki tudna ezzel kezdeni valamit? Vagy szerezzek valahonnan másik control pod-ot? Ezeknek mi amúgy a reális áruk, mert 20k-ért kínáltak egy állítólag zsír újat.
-
-
Turbolada II
őstag
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
20-22kHz-es hallásküszöb nem olyan extrém, általában idősebb korra jóval lejjebb megy.
Egy-két éve én is gond nélkül hallottam a 22kHz-et, most megnéztem egy 20kHz-es hangot és most is gond nélkül megvan, bár a hangfal frekimenete nem éppen lineáris ebben a tartományban már, de szerintem a magasabbak is meglennének még.
Az, hogy a denevérek hangját halljátok az érdekes, nem értek a biológiához, lehet, hogy más hangot is adnak ki, de a tájékozódásra használt hangjuk olyan 40-100kHz közé esik általában ha jól tudom amit nem igazán hall az ember.
-
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Patkányhoz még nem volt szerencsém

-
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hogy valós-e vagy sem, azt nem tudom. Egy olyan programot próbálgattam, ami a beállítotott frekvencián szólaltat meg egy hangot. Talán a hangfalat akartam tesztelni, korábban volt téma az ilyesmi. Ameddig még szólt, vékony, zavaró, halk sípolás szólt, hasonló a denevérek hangjához, csak azok "ciripelnek", na azt már nem csípem annyira, szerencsére ritkán repülnek felénk.

-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
placebo

-
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hát 40 még nem vagyok, és elég jól hallom is a magas hangokat, legyen az szúnyog, tekercs, vagy bármi. Id.alkalmasságin mindig meglepődnek a hallásvizsgálatnál, mert minden magas frekit meghallok, amit kapcsol. De teszteltem otthon is, nem 15-16k a határ nálam, de jóval 20k fölött is meghallom néha a hangot. De szeretem is

-
Kleroo
veterán
No azért!

Néha énis ráadok 2-3db-t de inkább csak olyan anyagokon ahol az anyagból hiányzik.
A logi magasai sztem kifejezetten jók. Merthát végülis eleve csipogók
Rockzenére nem való inkább(erős közép nincs)A mélyek ksicit talányok. mert ugyebár ha kikapcsolja az ember a subot, és feltekri a basszust akkor recsegnek-ropognak a satelitek. szóval én inkább nem adok pluszban mélyekre.
Egyébként ajánlom mindenkinek hogy tömje ki "szivacssal" a szatokat,mert egész sokat javít a hangzáson

-
Turbolada II
őstag
-
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Szerencsére az az egy csúszka sokat nem változtat, csak "megjelennek" a magasabb hangok is. Na meg persze, nem kötelező használni. Én "magasmániás" vagyok, ezért nekem kell.
Kleroo:
Foobar-ban nem piszkálok semmit. Itt kicsit másabb, nem vezérli túl, nem zavaró(nekem).
-
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Abban, ill. a D2X hátuljára egy floppy csatlakozót is kell dugni. Haveromnak ilyen kártyája van, s most vett mellé egy viszonylag komoly házimozit (meggyőztem, hogy adja el a Z-5500-at
), amit volt szerencsém meghallgatni. Hát nagyon adja a Xonar... a Z-5500 mellett is igencsak teszett, de jobb rendszeren aztán tényleg érezni, hogy mennyire kiváló cucc.Egyébként ha nem játszol, akkor kitüntetett figyelmedbe ajánlom az ESI Juli@-t. Csak kétcsatornás analóg kimenete van, árban mint a D2X, a hangminőségét illetően viszont elég lehet annyi, hogy még az audiofilek szeme is könnybe lábad tőle.

Most nézem, hogy HD4850 van a gépedben, akkor a Juli valószínű parlagon marad. -
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
1-2-t?

A mélyre mondjuk nem lenne szükség, ST-n közép, és minimum között tartom leginkább. De a magasra kényes vagyok, néha még egy-egy piezzo-t is ráakasztok a két frontra. Korábban ez állandó volt, a Xonar-ok mellett egyre ritkábban használom, most sincsenek bekötve.
DS-t személy szerint kevesebbre tartom a D1/DX párosnál. De nem hallottam, nem tudhatom, gyengébb/rosszabb-e. De kilóg a sorból.
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
DS halkabb elvileg, de én nem tapasztaltam ezt.
Z5500-m sajnos nincs, de fejhallgatókkal érzékenység és impedancia függvényében kb 20-50% közt minddel tökéletes, 100%-on nem viselem el, a kis Creative T20 ami nem a hangosságáról híres maxra van tekerve, és csak a windows hangerő van 20%-on, így már hangosabb mint a normális. -
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az Asus topic elején megtalálod az aktuális postjaimat, ha érdekelnek. Bár azok talán kicsit elfogultak. Au2-m nem volt, mindig Live!-okat használtam. Az utolsó után cseréltem Au4-re. Annál egy kicsivel jobbnak éreztem az Xtreme Music-ot. A legnagyobb csalódás az X-Fi valamilyen Fatality Champion Edition(vagy hasonló, kb 45ezerért). Semmivel nem hallottam jobbnak a jóval olcsóbb Music-hoz képest. Ezután jött a Xonar DX és vele a kánaán. Egyből megszerettem. Jobbnak éreztem az X-Fi-nél tördék pénzért. Később már csak kíváncsiságból frissítettem D2X-re, érdekelt lehet-e még jobb. Itt már nem éreztem akkora különbséget, biztos a Z-5500 is kevés már hozzá, de ahogy régebben írtam, már nem érzem azt, hogy kéne keresni egy jobb hangkártyát, teljesen meg vagyok vele elégedve. Szóval egy Au2-nél illik jobbnak lennie.
Ez a C-Media nem az a kommersz C-Media, ami a 2k-s hangkártyákra lett ragasztva évekkel ezelőtt. Az Oxygen HD azért más kategória. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Pedig igen jók a Xonarok, kár előítéletesnek lenni ezekkel a chipekkel.

Magam is használtam már többet közülük és most is használom a legolcsóbbat. -
bzoley
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Pontosan. Az pedig egy SB Live! 24bit 7.1
Mindháromhoz volt szerencsém. SB Live!-ról nem tudtam, hogy nem igazi Live! Az A-SE-t a pénztártól egyből vittem a 3 napon belüli visszavéthez. X A-t szándékosan vettem(két hétre egy olcsó, de használható kellett az alaplapi helyett(tudtam már, mire számíthatok, a célnak megfelelt)). -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nem jobb hangminőségben, nem is rosszabb, más.
De ott van a driveres baromkodás, meg az, hogy átverik a népet az Xtreme Audio-val és úgy az egész cég piachoz való hozzáállása bicskanyitogató. (Persze ez általában nem szempont vásárlásnál, hogy melyik cég a szimpatikusabb.
)
Egyikkel se jár rosszul az ember, csak az évek során kialakult "ha hangkártya akkor csak a Creative a jó" nézetet nem szeretem, ezért írtam, hogy alternatíva az Asus, sőt meg is tudja verni a Creative-ot. -
deepaack
csendes tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Télleg köszi a segitséget!!
-
deepaack
csendes tag
integrált hangkártyánál sokkal jobb lesz a minőség? vagy elenyésző?
-
deepaack
csendes tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
aha köszi!
Árat tudnál mondani kb mennyi?
Kössz a segítséget! -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Vagy Asus Xonar.

-
deepaack
csendes tag
Halii!!
Érdeklődni szeretnék..melyik hangkártya hozza ki a maximumot a z-5500 ból??
Egy hangkártya típus nevet dobjatok pls.
Thx -
angeleye1
csendes tag
Sziasztok!
Keresek logitech z-5500-hoz hibás vezérlőt!
Bármilyen érdekel!Ajánlatokat Pü-be várok!
-
4850 oc
aktív tag
Sziasztok.Most vettem egy Asus xonar dx -et az 5500 as om hoz .Optikai kábellel kötöttem össze.A DTS hangzást hogyan lehet elővarázsolni?Mert nekem mindig azt irja a vezérlő hogy Imput
ptical Effect :digital.Vagy az effektnél nem irja ki hogy DTS? -
kenvl
csendes tag
Sziasztok...csak nem oldodott meg a problemam az optikai bekotesnel.....akar mit csinalok optikain nem szolal meg a z5500(a teszt gombot megnyomva minden hangfalban szol a susogas)Mar szinte minden beallitast megprobaltam ugy a hangkatyanal mint a logitechnel is de semmi.....hangot nem ad ki!!Segitsegeteket kernem.
-
Turbolada II
őstag
Nekem a magassal van gond. Vagyis a hiányával.

-
ptoma
tag
Hali
Kérnék egy kis segítséget (Z-5500)
Jelenség kb fél éve költözés miatt szét lett szedve és ellett rakva.
Most össze raktam de se kép se hang mindene gyári
Biztosíték is épnek tűnik -
Leonardo91
őstag
6Ch direkt-ben szól a legjobban a mély, mind zenénél mind játéknál és a filmeknél is
coaxnál meg optikainál még nem próbáltam -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks Enthoo Pro
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ott ilyen nincs...

kb 10 sec detecting után lekapcsolja magát.

), amit volt szerencsém meghallgatni. Hát nagyon adja a Xonar... a Z-5500 mellett is igencsak teszett, de jobb rendszeren aztán tényleg érezni, hogy mennyire kiváló cucc.

ptical Effect :digital.Vagy az effektnél nem irja ki hogy DTS?