- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
Nem vagyok szakember, de azt tudom, hogy a rovarok hidegben nagyon kábák. A darazsakat irtottam kölyökkoromban, miután vagy százszor ok nélkül (provokáció nélkül) megcsípték kezemet, talpamat, hátamat, hasamat, fejemet, stb. (Nagyfaterék tehenei körül rengeteg darázs volt, főleg az istállóban, meg a szánatárolóban.)
Így jobban belegondolva a szárazjég is működne, az lehűti őket rendesen. Egyébként otthon (ha nem volt tűzveszélyes a hely (pl. téglagarázs sarka) benzinbe mártott végű rongyot gyújtottam meg (fater felügyeletével), amit hajnalban a fészek kijáratához nyújtottam egy szalonnasütő villára tűzve. A füst miatt kábán kirepülő darazsak szárnya megégett, ők beleestek az odakészített tejesládába, ami félig volt vízzel. 3-5 perc után már nem nagyon volt kifelé igyekvő darázs.Utálom őket. A csótányokon kívül csak őket utálom igazán.
A módszert senkinek nem ajánlom, csak erről tudom, hogy tutira működik. -
tocsa
senior tag
Amúgy pont a hideg miatt húzódnak be a fészekbe. A peték miatt nagyon jó klimatizálási rendszerük van, nyáron pl legyezéssel hűtik a fészket. Ilyenkor meg benntartják a hőt, különben a peték megpusztulnának. Ebből következően benn vannak, és nincsenek lelassulva. Az már más kérdés, hogy a hidegre kirepülve belassulnak. Némileg.
Hagyd nyitva a tetőablakot, de zárd be a padlásfeljárót. így jobban kihül a padlás. Lehet, hogy maguktól elmennek. -
Adrian Mole
senior tag
Garantálni nem lehet, de ha valamikor, akkor csakis hidegben érdemes darazsat írtani. Melegben darázsírtás úgy végződik, mint a rajzfilmekben: nagy felhő rovar, előtte fut a delikvens.
Párás, hideg hajnalon meg kevéssé aktívak (persze a nagyobb kolóniák melegítik magukat, mint ahogy a méhek is), de kifelé kevésbé jönnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged