Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Máté tíz pró
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Storms #70965 üzenetére
A 6500 az 500 akart lenni. Véletlenül két gombot nyomtam le.
Az első ötletet tartom jónak. Ha nem vigyázol sikerül a komplett 500-as HDD-t a dolgaiddal együtt legyalulnod.
A 120-as SSD-n azért nem lehetetlen elférni. Nálam egy 120-as van a W10-nek egy másik 120-as a linuxnak. Ráhagytam a telepítőre a particionálást - 300MB az EFI partíció, 17,16GB a SWAP és 94,34GB a root - én másképp osztottam volna fel. Lehet, hogy veszek egy nagy levegőt és átméretezem, de egyelőre jó így is.
Belakva a root-ból 18,45GB a foglalt.Ha Te akarsz particionálni (kezdőként inkább ne akarj) akkor az EFI partíció 300-500MB (FAT32), (ha MBR/legacy és nem EFI, akkor 100-300MB (FAT32)) a boot partíció legalább 1GB (EXT4), a root (/) 30-50GB(EXT4), a SWAP - lapozó partíció - (swap, saját formátum) annyi amennyi RAM a gépben van, a maradék lehet a Home (EXT4) partíció. Ide kerülhetnek a fontosabb cuccaid, a merevlemez ettől teljesen független médium lesz.
Ha nem akarsz a gépre Windows-t, akkor a HDD-n lévő dolgaid mentsd ki egy külső lemezre és formázd át a lemezt EXT4-re, majd másold vissza a dolgaid.
Nem szívesen tennék így egymás mellé Wint és linux-ot.
"OFF"-ba teszem, a nálam nagyobb tudású kollégák majd javítják, vagy kiegészítik. Én így "szoktam" felosztani és eddig nem volt belőle probléma.De első telepítés esetén inkább bízd a telepítőre.
(#70976) moleculez:
Lassan több, mint két éve ha nem is 24/7-ben de egy OMV4-et futtató USSF gép látja el a NAS feladatkörét nálam. Ez egy minimál Debian-ra épülő NAS-OS.
Az asztali gépen már napi rendszerességgel használom a KDE-s Manjaro-t. Még a PS-t kell beimátkoznom a WINE-ba, meg a kedvenc OCR programom és onnan nem sok indok lesz a W10 megtartására (marad, mert legális)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazon
- Valami új érkezik november 5-én. (Egy vékony Motorola)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest