Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
curbowka
csendes tag
válasz smallmer #4859 üzenetére
Daikinból a régi MC70-es nagyon jó, de körülményes a tisztítása, bár sztem ez nem kéne, hogy probléma legyen. Az új szériából az MC30 felejtős, mert nem tisztítható az ionizátor egysége, a komolyabb MC55-ös már rendben van.
A 10 éves szűrőcsere reklám véleményem szerint butaság. Az ilyen gépek (Sharp Plasmacluster és Daikin Flash Streamer) mind arra alapoznak, hogy majd az ionizáló végzi a tisztítást és a szűrő meg csak van, hogy a vevő ne érezze magát átverve és lásson is valamit abból, amit megszűr a gép. Én magam amúgy teljes mértékben támogatom mindkét technológiát, van is, használjuk is és olyan szinten semlegesíti mindkettő a szagokat, hogy teljesen más érzés belépni a lakásba, de a HEPA szűrőt azért évente, 2 évente cserélni kell..
Egy éve vettem egy IKEA-s légtisztítót is, 1-es fokozaton nagyon halk, de 1-2 hét után már volt egy kis zaja, ami kényelmetlenné teszi az alvást. A 2-es fokozat már elég zajos, gyakran TV-zés mellett is vissza kell tenni 1-re, a kettő között kellett volna +1 fokozat. Ettől függetlenül szerintem jó gép, főleg ebben az árkategóriában.
Amit nem említettél, és nagyon tudom ajánlani azok a Boneco gépek. Fél évente kell szűrőt cserélni, amik jó masszívak, rendes H13-as HEPA és sok aktívszénnel. Egyszer lemértem egy új szűrő mellett, hogy mennyire csökkenti a VOC-t a lakásban és fél óra alatt szinte teljesen levitte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest