Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9651) Alcsi69


Alcsi69
senior tag

Sziasztok!

Ez a probléma mitől lehet? [link]
Lényegében bekapcsolás után a TV kb 1-2 percen keresztül ki be kapcsol, aztán elindul és működik minden hiba nélkül. Ez a ki be kapcsolás egyre több ideig tart, eleinte kb 30 másodperc volt csak.
A vicces dolog az, hogy a régi monitiromnak is volt egy ilyenje most nem régen. A monitort lecseréltem, mert nem volt kedvem szenvedni vele többet, mert 6 óra elteltével se indult már el. :(

(#9652) MADKING válasza Termi16 (#9650) üzenetére


MADKING
tag

Ja, ST szeriaknak volt ilyen gondjuk, sot az utan jovok szerianal is, de ez teljesen normalis, foleg ha az emberek a fenyerejet felhuzzak 100-ra.
ha ennyi ido utan, csak most tunt fel, akkor nagyobb hangot kell adni, vagy leveszed a fenyerejet idegesites kuszob ala.

(#9653) MADKING válasza Alcsi69 (#9651) üzenetére


MADKING
tag

kontakt hiba, esetleg aramellatas gond van a keszuleken belul, es lehet hogy kivul. Mivel ha monitor is tonkre ment valoszinu halozati aramellatassal van gond.

(#9654) Alcsi69 válasza MADKING (#9653) üzenetére


Alcsi69
senior tag

Minden más jól működik jelenleg, csak ennek a TV-nek nem tetszik valami. :(
Szerinted egy szerelő meg tudja javítani esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#9655) MADKING válasza Alcsi69 (#9654) üzenetére


MADKING
tag

valoszinu javithato, azert valoszinu, mert ugye latni kell a keszulek belsejet.
Axlrose32 telefonon gyorsabb elerni, mint itt a forumjan

(#9656) Termi16 válasza MADKING (#9652) üzenetére


Termi16
őstag

Közepén van a fényerő 0 állásban.

Anno is hallottam de nem zavart mert moziztam vagy játszottam vagy zenét hallgattam mindig, most viszont sima tv adás alatt zavaró.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#9657) MADKING válasza Termi16 (#9656) üzenetére


MADKING
tag

2 dolgot tudnam javasolni, de az keszulekbe bekell maszni, a mi eletveszelyes, foleg a ki nem ert hozza.
szoval egyszerubb ha Axlrose32, telefonon felkeresese vagy szerviz keresese.

(#9658) judit71


judit71
újonc

Sziasztok. Kérlek segítsetek már nekem. LG FULL HD 42 colos (remélem jol irom, mert műszaki analfabéta vagyok) 3 éves csak, tehát viszonylag uj: Csak hangot produkál, kép egyáltalán nincs. Szerintetek a javítás nagyon költséges, inkább ujat kell venni, ugye? Kb valaki saccoljon m nekem egy javítási összeget....körülbelül.Egyébként a műszaki cikk gyártók teljesen hülyére veszik sztem az embereket. A mosógépem 4 év után mondta be az unalmast- szerelő: kb ennyire tervezik őket, nem többre.köszönöm előre is a segítséget.

(#9659) MADKING válasza judit71 (#9658) üzenetére


MADKING
tag

Kedves Judit71!
Ahhoz hogy lehessen barmit is mondani a keszulekrol, eloszor maga a keszuleket kell ismerni.
Ha a keszuleknek nem maradt sajat doboza akkor esetleg kell lenni hasznalati utmutatonak, de ha az is vasarlas utan eltunt kukaban. Akkor nincs mas dolga mint a keszulek hatso oldalon megkeresni egy matricat a mire felvan irva csomo szam betu, azt szepen ide leirja es akkor okosabbak leszunk.

Tovabba meg egy lehetoseg, hogy bekapcsolni a keszuleket, es jo eros lampaval bevilagitani oldalrol, ha latszik a kijelzon halvanyan barmiis mozgas, akkor hattervilagitasanak van baja. Az olcsobb mint uj keszulek venni. De nem olcso a javitasa.

"Egyébként a műszaki cikk gyártók teljesen hülyére veszik sztem az embereket." inkabb azt mondanam hogy "mert műszaki analfabéta vagyok" tehat, konnyebb masokra mutogatni mint sajat hibait elismerni, es kijavitani.

Igen "szerelő: kb ennyire tervezik őket, nem többre." pontosan epp hogy lejar a garancia es maris tonkre mennek. Ezert kell venni vagy olcso keszuleket, vagy 5 ev garanciaval, de lehet kombinalni.

ez jo szoveg: "3 éves csak, tehát viszonylag uj"

(#9660) oil120 válasza MADKING (#9659) üzenetére


oil120
senior tag

"konnyebb masokra mutogatni mint sajat hibait elismerni, es kijavitani."
Mondjuk ezzel a mondatoddal nem értek egyet, ez úgy hangzik, mintha a Judit lennem hibás mert elromlott a készüléke.

Nagy valószínűséggel, tönkre ment a háttérvilágítás, ami jóval olcsóbban javítható mint újat venni.

(#9661) MADKING válasza oil120 (#9660) üzenetére


MADKING
tag

"Mondjuk ezzel a mondatoddal nem értek egyet, ez úgy hangzik, mintha a Judit lennem hibás mert elromlott a készüléke." - nem is kell egyutt erteni velem, mert tobb felekepen lehet ertelmezni a mit o irt, ugyan ugy lehet ertelmezni a mit en valaszoltam neki.

eleg hosszu lenne elmagyarazni es offolni itt az egeszet
de ha kivancsi vagy mirol van szo privatba leirom

(#9662) axlrose32 válasza AL (#9643) üzenetére


axlrose32
őstag

Jól beszél AL, akár Edge akár D, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya.
Megjegyzem az edge ledes (élvilágításos) készülékek sokkal megbízhatóbbak és nincs foltosodás sem, viszont ha nem szakértő kezek javítják, vagy a gyárban álmos volt a munkaerő, akkor bevilágítási problémák lehetnek, jellemzően az összekókányolt outletes tévéknél vannak a legdurvább jelenségek.

06703896891

(#9663) oil120 válasza MADKING (#9661) üzenetére


oil120
senior tag

Nem vagyok rá kíváncsi.

(#9664) jociolaszi


jociolaszi
tag

Azért szerintem meg nem éri meg a háttérvilágitást javitani egy 130cm tv-nél közel 80ezer az nem olcsó egy ujonnan 150ezres tv nél! Ez az én véleményem. Én eladtam a 3éves lg-met inkább. Sajnos 4-5év és pont a háttérvilágitás romlik el.

(#9665) judit71 válasza jociolaszi (#9664) üzenetére


judit71
újonc

Köszönöm a válaszát! Nem tudom mi volt a kérdésemmel a gond, hogy egyből támadni kell, köszönöm , hogy Ön ugy értette , ahogyan gondoltam. Igen, nekem egy 3 éves TV viszonylag uj. 4 TVnk van a lakásban , mind sík képernyős, és ez volt az ami viszonylag a legujabb volt, ujabb korában pedig nem volt egy olcsó mulatság ,nem hittem volna h ez mondja be az unalmast. Egyébként nem gondolom, hogy átlag ember 3 évente tervez 200 ezerért hűtőt, 200 ezerért tévét - ami egy kicsit igényesebb és határ a csillagos ég az árban- és nagyjából ugyanilyen időszak után mosógépet venni, ismerve a mai állapotokat sok embernél magam nem is tudom miből teszik ezt. Mindegy: Én az Ön válasza alapján vettem egy uj televíziót, egyébként gondolkodtam ezen, de az Ön válasza megerősített. Köszönöm tisztelettel a segítséget, és másoknak üzenem: Ha még egy ilyen fórumon is csak pikirtkedni,más szavát kiforgatni tudjuk, akkor már tényleg nagy a baj!!!!! Szép Napot Önnek!

(#9666) Lackooo84 válasza judit71 (#9665) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Sajnos ott tartunk, hogy a 3 éves hibátlan működés már egész jónak mondható. Nem tudom ön hol élt az elmúlt 10-15 évben, de már mindent épp annyira terveznek, hogy a jótállási időt kibírják, aztán tönkremennek... Már nem a képcsöves tv korszakban vagyunk, ahol 30 évig is elment egy készülék. Igen, nekem is volt 'lapostévém", ami 10 évet ment 2008-ból, de már biztosan nem lesz...

The Truth is out there...

(#9667) jociolaszi válasza judit71 (#9665) üzenetére


jociolaszi
tag

Eszem ágában nem volt támadnom önt. Csak én is ebben a cipőben járok.14év alatt a harmadik tv-m és a negyedik mosógépem megy tönkre. Teljesen ki vagyok a mai minőségektől.Mégegyszer elnézést ha úgy jött le!
Ja és nem tescos tv. Lg a mosógépek meg siemens whirpool.

[ Szerkesztve ]

(#9668) AL válasza jociolaszi (#9667) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nem Rád gondolt, csak idegességében elrontotta a címzést .Te nem írtál semmi rosszat. Szerintem MADKING utolsó soraival megbántotta Őt . Nem lenne muszáj mások baján gúnyolódni, fordulhat a kocka.. Nem mindenki értékeli ezt.
Üdv.

(#9669) Retropapa


Retropapa
csendes tag

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy érdemes e a tv t frissíteni egy lg 43uk6300 ról van szó mert a mobiloknál nem mindíg jó ha frisitünk válaszokat előre is köszönöm! :)BUÉk mindenkinek🍾

(#9670) MADKING válasza jociolaszi (#9667) üzenetére


MADKING
tag

nyugi, nem neked szantak a sujto szavakat, hanem nekem. Judit71 meg ebben is "mert műszaki analfabéta vagyok" nem tudja kinek irjon, ugy valasztott az utolso hozza szolot.

(#9671) judit71 válasza jociolaszi (#9667) üzenetére


judit71
újonc

Elnézést ha félreérthető voltam. Nem Ön támadt, pontosan Ön védett meg, a MADKING nevű felhasználó "kedves" válasza után, aki egy kérdés miatt engem állított be valami ütődöttnek. Ön irta neki azt is, hogy nem érdekli Önt az, hogy mire akart utalni. Ezt köszöntem, és valóban, tönkrement nekem is a mosógépem, a TV-m 4 - 3 évesek voltak. És a mosógépszerelő azt mondta nekem, hogy véleménye szerint kvázi direkte csinálják gyengített alkatrészekkel a készülékeket, + olyan árakon vannak a szerelési költségek, főleg az anyagköltség miatt, hogy nagyon sok esetben nem is érdemes megjavítani. Erre akartam csak utalni amikor irtam én is, és köszönöm a tisztességes hozzállását!!!

(#9672) judit71 válasza MADKING (#9670) üzenetére


judit71
újonc

Nem Uram Önt válaszra sem méltattam, üzenet szinten sem. Ön pedig annyira nem érzékeli az apró nüanszokat , hogy ezt se érti!!!! Tudja Eszterházyt idézném, ha Önnek talán mond ez a név valamit: "Bizonyos szinten nem süllyedünk bizonyos szint alá" És ezzel befejeztem!
Legközelebb legyen szíves ha magam erre a Topicra szorulnék a kérdésemre Ön nem válaszolni!!!!! Ja és látja, mivel magam egy egyetemet is elvégeztem, sőt -kettőt- és még egy doktori címem is van csak nem műszaki -ami meg lehet, hogy Önnek nincs- képes vagyok ha Önnek kívánok válaszolni a megfelelő válasz gombra kattintani. (De sem az egyetemi végzettségemet sem a doktori címemet nem hoztam még fel soha , sőt bemutatkozáskor sem szoktam használni, de most szükségét éreztem jelezni)

[ Szerkesztve ]

(#9673) AL válasza MADKING (#9670) üzenetére


AL
addikt

Csak Annyit mondok : Ebben nincs semmi poén és Szégyeld Magad !!!!

(#9674) MADKING válasza AL (#9668) üzenetére


MADKING
tag

jaja ram gondolt!
egyebkent ha gunyolodni akarnek, sokkal tobb szoveg lenne, de sebaj a hogy irtad "fordulhat a kocka"
igyvan olyan is eshet.
De en legalabb nem keresem kifogasokat, nem mutogatok masokra, foleg nem kialtok egy "mert műszaki analfabéta vagyok" ilyen szoveg utan, ne akarjon okosnak tunni egy ilyen szoveggel ""Egyébként a műszaki cikk gyártók teljesen hülyére veszik sztem az embereket.""
kb ennyit errol

(#9675) MADKING válasza judit71 (#9672) üzenetére


MADKING
tag

"Bizonyos szinten nem süllyedünk bizonyos szint alá" És ezzel befejeztem!
"(De sem az egyetemi végzettségemet sem a doktori címemet nem hoztam még fel soha , sőt bemutatkozáskor sem szoktam használni, de most szükségét éreztem jelezni)"

Huuu ezek utan aztan nagyon magas szintre maszott, de ez szamomra olyan mint " messzirol jott ember az mond a mit akar"
Szoval ez itt nem jott be, mert ezek csak szokasos uto rengesek, a mikor probalkoznak megmagyarazni es kimagyarazni a helyzetbol, a mit kialakitottak.

(#9676) MADKING válasza AL (#9673) üzenetére


MADKING
tag

o igen nagyonis szegyenlem magam nagyon is
megyekneki is a dunanak

(#9677) MADKING válasza judit71 (#9671) üzenetére


MADKING
tag

Szoval hogy azert tisztaba legyel
1: a ki megvedett az oil120 volt, es o nem is volt kivancsi, a miertre.
2: a jociolaszi arra valaszolt hogy 130 000 keszuleket nincs ertelme javittatni 80 000er
3: szoval hiaba van egyetem es doktori, ha nem tud oda figyelni ki kinek mit mikor ir.

ja es meg mindig nem gunyolodok egy cseppet se
csak a tenyeket kozlom.

(#9678) MADKING válasza Retropapa (#9669) üzenetére


MADKING
tag

Szia!
ha nem tapasztalsz rendelleneseget, web, csatorna es egyeb dolgokba akkor ne frissitsd
de ha mindenkeppen akarsz frissiteni, akkor elotte olvasd el mire jott a frissites, es kell e egyaltalan neked

(#9679) Retropapa válasza MADKING (#9678) üzenetére


Retropapa
csendes tag

Köszönöm szépen a választ! :)

(#9680) person


person
senior tag

Sziasztok,

Philips 32PHH4109/88 LED TV -n minden előzmény nélkül megszűnt a háttérvilágítás.
Hidegen bekapcsolva pár másodpercig vagy percig (nem voltam ott) működött 1x.
Hang az van.
Vélemény? Van értelme javíttatni, ha igen hol? (Pécs-Ajka-Pápa?) :R

(#9681) nemnem71


nemnem71
csendes tag

Üdv.

LG 55LB731V TV-et tegnap óta nem tudom bekapcsolni. Csak a piros LED villog 6x, majd semmi.
Találkozott már valaki hasonló hibával? Javítható?

(#9682) csori23 válasza person (#9680) üzenetére


csori23
aktív tag

Miből gondolod hogy 100% a háttérvilágítás halt meg? Ha tényleg az, akkor hidegen sem ment volna 1 percig...
UI:
Sok minden okozhatja ezt a hibát. Neked kell eldönteni érdemes-e pénzt beleölni.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html

(#9683) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan kell olyan tévé szoftverét frissíteni, amit nem lehet netre kötni? Konkrétan arról van szó, hogy furcsa dolgokat produkál egy Hyundai FL40111-es tévé, és úgy tűnik szoftveres a bug. A tévén a jelenlegi fimware V.0.6.3, de a "Szoftver frissítés" menüpont szerint V.0.8.4 is létezik. Hogyan lehet erre frissíteni? Esetleg pendrive-on kell beadni neki? (Feltéve, ha megtalálható a neten ez a fimware, mert egyelőre semmit nem találtam. :) )
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#9684) MADKING válasza liszi70 (#9683) üzenetére


MADKING
tag

itt ezt letoltod
megkeresed 62oldalt es figyelmesen elolvasod

[ Szerkesztve ]

(#9685) brembo


brembo
tag

Sziasztok,
Adott egy Samsung UE55D8000 tv, amit használtan vásároltam. Próba alkalmával semmi baja nem volt, aztán hazaszállítás után megjelent egy csík rajta. Sanszos, hogy a szállítás közben érte valamilyen behatás...
Kérdés, hogy költséghatékonyan javítható-e. Válaszotokat előre is köszönöm. (L:/dl/upc/2019-01/08/46761_ogkdzchsmxq48zym_49937942_405084583565252_3418746198989733888_n_1.jpg)(L:/dl/upc/2019-01/08/46761_rquk1sicodtsv03g_50018948_2257839344539178_1377920551888093184_n.jpg)[kép](/L)(/L)

(#9686) liszi70 válasza MADKING (#9684) üzenetére


liszi70
nagyúr

:B
Köszönöm!
"A TV alkalmas arra, hogy megkeresse és letöltse a frissítéseket az Antenna/Kábel jelen keresztül."
Az a gond, nem tudok hagyományos antennajelet adni a tévének, mert upc-s box van, ami HDMI-n csatlakozik hozzá. Egyébként legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy net nélkül, antennajelen keresztül is le tud szedni frissítést egy tévé. :F Ez általános megoldás a net nélküli tévéknél?
Ha kérek kölcsön egy szobaantennát, az megfelelő lehet erre a célra?

[ Szerkesztve ]

(#9687) szokolov válasza Alcsi69 (#9651) üzenetére


szokolov
csendes tag

Szia Alcsi69,

nekem is pont ugyan ezt csinálja a TV-m! Samsung 40EH6030 egyébként, nem mai gyerek már, 7 éves, de eddig semmi gond nem volt vele.
Érdeklődnék, hogy a tiéd milyen és hogy léptél-e már valamit? Látta szakember? Mi a diagnózis?

Köszi és üdv!

(#9688) Watt25 válasza liszi70 (#9686) üzenetére


Watt25
veterán

mert upc-s box van, ami HDMI-n csatlakozik hozzá.
Nem értem. Kihúzod a box-ból a koaxot és bedugod a tévébe. (Feltéve, hogy nem műholdas előfizetésről van szó.) Meg fogsz lepődni, még huszonvalahány digitális csatorna be is fog jönni, ha behangolod őket a tévével. (Úgy láttam, van DVB-C a tévédben.) Azokhoz nem kell a box.
Ellenben én kötve hiszem, hogy így letölti a frissítést. Ahhoz szerintem a UPC-nek kellene leküldenie a frissítést. Bár, a fene tudja, lehet van ilyesmi? Próbáld ki. (Csatornákat behangolni tuti be kell, anélkül biztos, hogy nem fog menni.)

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#9689) axlrose32 válasza csori23 (#9682) üzenetére


axlrose32
őstag

Az esetek 99.8%-ban ha hang van kép (fény) nincs, akkor a háttérvilágítás döglődik.
Nem feltétlenül igaz amit írsz, számos esetben megy egy két percig és utána fossa össze magát, mivel tilt a driver ic, vagy egy forrsztási hiba a sorbakapcsolt lednek valamelyikénél és villany leó :DDD

06703896891

(#9690) liszi70 válasza Watt25 (#9688) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszi!

"Kihúzod a box-ból a koaxot és bedugod a tévébe."

Azon a koaxon sima antennajel megy??? Én azt hittem, csak a box-al értelmezhető, spéci jelet hordoz. Tehát lehet használni set top box nélkül is az előfizetést, a tévé által behangolt csatornákkal? Akkor minek a box? :F

"Ellenben én kötve hiszem, hogy így letölti a frissítést."

Hihetetlennek tűnik számomra is, de ki tudja........ :)

(#9691) Watt25 válasza liszi70 (#9690) üzenetére


Watt25
veterán

Akkor minek a box?
Ki mondta, hogy kell? Kulcsszó: mediacard

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#9692) liszi70 válasza axlrose32 (#9689) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Az esetek 99.8%-ban ha hang van kép (fény) nincs, akkor a háttérvilágítás döglődik."

Említek egy lehetőséget a 0.2%-ból. :) Éppen emiatt fordultam hozzátok, ezért szeretném frissíteni a szóban forgó tévét, hátha az megoldja.
Van egy olyan funkció a nővérem tulajdonában lévő Hyundai FL40111 tévén, hogy Hálózati Minden mód. Idióta magyar neve van, de egy energiatakarékos üzemmódot takar, amin be lehet állítani, hogy képernyő ne, csak hang menjen. (Gondolom ez annak jó, aki passzívan akar tévézni, és igazából csak hallgatja a tévét, egyéb tevékenysége közben.) Ennek a beállítási ideje 15 másodperc, tehát ha erre van állítva, akkor 15 sec múlva kikapcsol a képernyő és csak a hang megy. Két állás van, a "Nem engedélyezett", és a "Gazdaságos", tehát a kikapcsolás. Igen ám, de ez a tévé a "Nem engedélyezett" módban is kikapcsolta a képernyőt! Órákba telt, mire rájöttem, hogy egyedül dinamikus módban nem kapcsol ki, mert ott alapból zárolva van ez a funkció, nem elérhető. Az összes többi képmódban, ha egyszer engedélyeztük ezt a funkciót, akkor utána hiába tiltjuk le, kikapcsol a képernyő, csak a hang megy tovább. Ráadásul ezt minden bemeneten meg kell csinálni, mert ha olyan bemenetre állunk véletlenül, amin nem dinamikus képmód van (alapból letiltott kikapcsoló funkcióval), akkor megőrül az egész, és a már beállított bemenet dinamikus módjában is kikapcsolgat a képernyő. És semmilyen gombra nem reagál, nem tér vissza a kép, úgyhogy teljes kikapcs és újra be. Ráadásul olyan gyors a kikapcsolás, hogy legtöbbször arra sem volt idő, hogy visszakapcsolás után eljussak a menüpontig, amin ezt tudom állítani. :D Úgyhogy szívtam vele rendesen. Azóta dinamikus módban megy a tévé, és letiltottam minden nem használt bemenetet, hogy minél kevesebb lehetőség legyen a megbolondulásra.
Valami szoftveres bug ez, ezért gondoltam a frissítésre, de úgy látom, az se lesz egyszerű. :)

[ Szerkesztve ]

(#9693) Watt25 válasza liszi70 (#9692) üzenetére


Watt25
veterán

Először is, azért az vegyétek észre, hogy nem egymáshoz beszéltetek eredetileg. :) axlerose nem neked válaszolt. :) Tök véletlen, hogy hasonló a hibajelenség.
Valóban nagyon szoftverhiba lehetőségnek tűnik, amit leírtál, ezért én próbálkoznék még egy alaphelyzetbe hozással. (Ha még nem volt.) Hátha valami letárolt adat miatt van meghülyülve.
Visszatérve a frissítésre: ha van LAN bemenete a tévének, célravezetőbb lehet oda netet csiholni és úgy le kellene töltenie a frissítést. Oké, úgy látom nincs neki...

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#9694) csori23 válasza axlrose32 (#9689) üzenetére


csori23
aktív tag

Akkor ezek szerint volt szerencsém kifognom egy 0.2%-os darabot (is), amiben más alkatrész halt meg. De ez ilyen. Amig nem nyitod fel, addig nehéz pontos diagnózist mondani.

https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html

(#9695) liszi70 válasza Watt25 (#9693) üzenetére


liszi70
nagyúr

:D Pontosan tudom, hogy nem nekem válaszolt, csak a válasza kapcsán jutott eszembe az, amit leírtam. :)

Alaphelyzetbe hozás is megvolt természetesen, újra kezdtem a beüzemelést, de nem oldotta meg.

Ja, még az jutott eszembe a hibajelenség leírása után, hogy bár 15 sec ennek az energiatakarékos képernyő-kikapcsolásnak az ideje, de nem mindig 15 másodpercenként kapcsolt ki a képernyő. Volt, hogy negyedóra múlva, volt hogy bekapcsolás után azonnal. (Ez is nehezítette a hibafeltárást.) A leírt beállításokkal, változtatásokkal most jól működik, remélem nem bolondul meg megint. :)

[ Szerkesztve ]

(#9696) Marcsi 66


Marcsi 66
újonc

Üdvözlöm!
Nekem van egy thomson scenium, amit ha bekapcsolok ki is kapcsol magától,ezt a be ki kapcsolást megismétli önmagától 2x, aztán 3masával villog pirosan nagyon sokáig.Mit lehet evvel kezdeni. Van egy lg projektoros, az pedig ilyen amilyen a képen.

(#9697) oil120 válasza Marcsi 66 (#9696) üzenetére


oil120
senior tag

Üdv,
A projektorban tönkrementek a konvergencia IC-k.
A Thomsonra vizsgálat nélkül nehéz mondani bármit, de elképzelhető a sorvégfok hiba.

(#9698) Bohus


Bohus
aktív tag

Sziasztok!
Van egy másfél éves LG 49UH668V tv készülékünk, aminek még garidő alatt is ritkán előjött az a problémája, hogy bekapcsolás után csak hang volt, kép nem. Ilyenkor kikapcsolás és ismételt bekapcsolás után már rendesen működött, vagy ha nem kapcsoltuk ki, akkor rövid idő múlva bejött a kép. Sajnos mostanra a helyzet rosszabbodott, a hiba még nem konstans, de rendkívül gyakori lett és csak hosszabb várakozás után áll helyre a kép.
Pontosabb leírás: készülék bekapcsolását követően a háttérvilágítás láthatóan bekapcsol (ilyenkor jelenne meg normál esetben az LG logó, ennek hiányában már tudjuk, hogy megint nem lesz kép). Egy másodperc múlva a háttérvilágítás gyengébbre vált, majd még gyengébbre, majd kb. két másodperc múlva ismét maximális intenzitással működik és bejön az adott csatorna hangja. Képi tartalom ezalatt egyáltalán nincs, belevilágítva sem látható semmi. Lehet csatornát váltani, de csak a fekete képernyő látható. Majd - jó esetben - pár perc múlva hirtelen megjelenik a kép...
Mi okozhatja a problémát, javítható-e a hiba?

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#9699) AL válasza Bohus (#9698) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Ha 1,5 éves, akkor elvileg még garanciális. Az LG is 2 év garanciát ad.( hacsak nem valami Outlet üzletben vetted ) Érdemes a garancialevelet megnézni. Üdv.

(#9700) axlrose32 válasza Bohus (#9698) üzenetére


axlrose32
őstag

Ja igen, ha másfél éves akkor garanciális és be kell vinni a Váci útra.

06703896891

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.